Logo, WebWave - program pentru crearea site-urilor web

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave !

Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

Panoul webmaster

Acest WebSite a fost creat în totalitate cu ajutorul Platformei WebWave (Program Gratuit pentru crearea Site-urilor Web).
Această pagină utilizează module Cookie. Află mai multe

CUNOAȘTE-NE MAI BINE ÎN REȚEA

ÎNCEPE ACUM

EN

PL

PROGRAM

wEBwAVE

Tutoriale

Prețuri

Pentru clienți

 

 

 

Cursuri online de creare site web

Testează programul nostru pentru creare site web și obține acces la cursul online gratuit. La înregistrare îți vom expedia un mesaj e-mail cu un click către înregistrare la cursul online. La acel curs vei afla cum poți crea un site web gratis, singur și fără cunoștințe de programare.

Testează gratuit

Încă din anul 1998, Google este una din companiile care ne fac viața în mediul online mai ușoară. De câte ori nu a fost nevoie să cauți ceva, iar Google să fie cel mai bun prieten al tău? Există până și o expresie despre asta - ”Google it!”, care în română s-ar traduce ca ”Caută pe Google!”. 

Preacunoscutul motor de căutare a devenit acum un instrument indispensabil pentru majoritatea dintre noi care doresc să facă optimizare SEO, însă foarte puțini dintre noi știm cum funcționează Google cu adevărat. Probabil mulți dintre angajații acestora se preocupă cu aceeași problemă ca și noi, deoarece algoritmii Google nu sunt cei mai ușor de înțeles. Astăzi, o să încercăm să explicăm o parte dintre conceptele pe care le înglobează faimosul motor de căutare!

Articolul de astăzi va explica lucruri despre factorii de clasare a rezultatelor organice în Google, cum funcționează algoritmii Google și, nu în ultimul rând, câte ceva despre optimizarea SEO și cum se leagă cu fiecare factor de clasare în parte!

Un site este primul punct în existența afacerii tale online. Începe astăzi să lucrezi la propriul tău site și controlează fiecare aspect al acestuia! Intră pe WebWave și vezi cât de ușor este să creezi un site!

Alătură-te celor 289 000 de utilizatori, care creează site web gratis și fără cunoștințe de programare.

Programul pentru creare site-uri, WebWave, permite crearea paginilor web  în plină libertate. Poți începe procesul de creare site web de la o pagină curată sau folosește un șablon.

CREEAZĂ SITE-UL PROPRIU GRATUIT

Conținutul articolului:
(Fă click pe link pentru a ajunge la partea corespunzătoare)

 1. Cum funcționează procesul de căutare Google?

 2. Ce este optimizarea SEO?

 3. Care sunt factorii care decid despre poziția site-ului în Google?

 4. Cum are loc procesul de indexare?

 5. Ce este PageRank?

 

Cum funcționează procesul de căutare Google?

După cum știi deja, Google este cel mai mare motor de căutare din lume. Orice vrei să cauți, de la o nouă rețetă de paste pentru familia ta până la articole de bricolaj, găsești pe Google. Însă cum funcționează acest proces de căutare, din perspectiva Google?

Acesta are 3 pași foarte clari: partea de crawl, partea de indexare și partea de clasare (sau ranking). O să le discutăm pe fiecare în parte, ca să-ți faci o imagine de ansamblu mai bună.

 • Crawl: acesta este primul pas din existența site-ului tău pe Google. În engleză, crawl înseamnă ”a se târî”, însă aici are mai mult sensul de ”a căuta”. Practic, roboțeii Google, care sunt denumiți ”spiders” sau ”păianjeni” caută pe site-ul tău toate paginile posibile pentru indexare. Gândește-te la partea asta ca la un inventar de la magazin. Aceste ajutoare Google, reprezentate de spiders, caută pe alte site-uri și pe site-ul tău orice link către site-ul tău, care mai apoi este introdus în index!

 • Index: partea de index o să fie discutată mai pe larg la punctul 4, dar ca să punem lucrurile în perspectiva, index-ul reprezintă o bază de date a Google cu toate site-urile, paginile și subpaginile care au fost indexate vreodată. Atunci când ai nevoie de ceva de pe Google, algoritmul inteligent ajunge în index și extrage toate site-urile care îți pot oferi detalii despre căutarea ta!

 • Rank: după partea de indexare, Google are sute de mii de rezultate pentru căutarea ta. Acum, problema vine: care este rezultatul pe care această persoană îl dorește cel mai mult? Aici intervine algoritmul de clasare, care analizează atât utilizatorul care caută, cât și site-urile găsite, și dă cel mai bun rezultat în funcție de acestea!

După acești pași clari, intervine întrebarea: cum pot ajunge cât mai sus? Răspunsul este simplu, dar nu ușor! Optimizarea motoarelor de căutare sau, pe scurt, SEO!

Dacă site-ul tău este ok și fără erori, atunci după procesul de crawl, el va fi introdus în index-ul Google.

Ce este optimizarea SEO?

Optimizarea SEO a site-ului tău poate fi comparată cu amenajarea unui magazin fizic. După ce ai închiriat spațiul și ai adus în el toate produsele pe care o să le vinzi, acum urmează aranjarea acestuia într-un mod armonios. 

La fel se întâmplă și cu un site web. În timpul creării site-ului și după crearea acestuia, trebuie să fii foarte atent la unele aspecte.

Vezi acest articol pentru a afla cum optimizezi site-ul tău pentru SEO.

 

Care sunt factorii care decid despre poziția site-ului în Google?

Printre cele mai importante aspecte și factori de clasare se numără:

 1. Cuvintele cheie: care sunt cuvintele pentru care conținutul tău va fi afișat pe Google? Dacă ești bucătar, probabil o să ai tot felul de rețete, deci ”lasagna”, ”pizza” sau ”sarmale” o să fie câteva din cuvintele pentru care site-ul tău ar trebui să apară în căutările Google. Astfel, folosește aceste cuvinte pe site-ul tău, dar într-un mod educativ și decent, nu intruziv.

 2. Link-uri de la alte site-uri: deși o să discutăm mai mult despre asta la punctul 4, trebuie menționat și acum! Google, în momentul de crawl, o să analizeze mai multe site-uri și o să vadă dacă acestea au link-uri către tine. Dacă da, acesta este, în general, un lucru bun. Dar mai multe despre asta la punctul 4!

 3. Editarea meta-titlurilor și a tag-urilor HTML: practic, fiecare header al site-ului tău trebuie să fie găsit de Google, deoarece acesta le consideră extrem de importante. De asemenea, imaginile ar trebui să fie însoțite de un tag HTML despre ceea ce conține imaginea, ca Google să își dea seama că aceea e o imagine și să o trateze ca atare!

 4. Mobile-first index: este extrem de important, din anul 2018, să ai un site web care poate rula și de pe dispozitive mobile. De ce? Deoarece Google indexează, mai întăi, site-urile care au și versiune de mobil. De asemenea, este clar că acele site-uri care au și o versiune de mobil vor fi propulsate în fața celor ce nu dispun de această caracteristică.

 5. Conținut: Nu în ultimul rând, conținutul este extrem de important. Oricât de bine ar fi optimizat site-ul tău, dacă acesta nu are conținutul adecvat și educativ, nu vei ajunge în căutările Google!

Aceștia sunt câțiva factori SEO pe care ar fi foarte bine să-i urmărești! Continuăm cu procesul de indexare puțin mai pe larg, în următoarea parte a articolului!

Care sunt factorii care decid despre poziția site-ului în Google?

Cum are loc procesul de indexare?

După ce ți-ai publicat site-ul, probabil vei dori să fii pe Google din primul moment. Din păcate, acest lucru este imposibil. În momentul în care îți publici site-ul, Google va începe să crawluiască tot internetul, ca să te caute pe tine! Câtă atenție…

Acest lucru poate avea o durată relativă. Pentru unele site-uri, se rezolvă în câteva ore. Pentru altele, durează luni. Există mai mulți factori extrem de complicați de explicat, pe care probabil doar cei de la Google îi înțeleg. 

Însă ideea principală e următoarea. Dacă site-ul tău este ok și fără erori, atunci după procesul de crawl, el va fi introdus în index-ul Google. Acea mare bază de date fără de care viețile noastre ar fi mai complicate! Dacă vrei să știi mai multe despre asta, am scris un articol extrem de cuprinzător pe WebWave despre procesul de indexare, pe care-l poți accesa dând click aici!

 

Ce este PageRank?

PageRank reprezintă un algoritm de analizare a link-urilor existente pe un site web și a link-urilor despre acel site web care apar pe alte site-uri. Practic, Google analizează ce spui tu despre tine și ce spun alții despre tine!

PageRank-ul este determinat de 2 factori: cantitatea și calitatea,iar fiecare factor are importanța sa! Cantitatea arată cât de multe site-uri web linkuiesc înapoi spre site-ul tău, iar calitatea analizează acele site-uri.

Practic, Google dorește ca site-uri de încredere să te recomande. Dacă un site periculos sau spam va linkui spre site-ul tău, atunci nu este un semn prea bun pentru Google, deoarece poate însemna că tu ai plătit pentru acel link, fapt care este inadmisibil pentru Google.

PageRank este o modalitate extrem de bună de a atrage atenția Google. Discută cu câteva site-uri mari, care ar vrea să scrii un articol pentru ele sau să-ți ia un interviu, astfel ajungând să ai link-uri de calitate către site-ul tău!

Google este un concept extrem de interesant, iar acum sper că știi mai multe despre acest motor de căutare care ne face viața mult mai simplă!

Când te hotărăști să apari online, WebWave este soluția pentru tine. Rapid, simplu și gratuit, îți poți crea un site pentru afacerea ta! Click aici pentru detalii.

Articole similare pe care trebuie să le citești:

Autor: Patrunjel Eduard

Cum funcționează Google?
06/10/2020

Cum funcționează Google?

WebWave - program pentru creare site web

Începe acum

PANOUL WEBMASTER

LOGIN