Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

 

Program pentru creare site-uri - posibilități

În WebWave îți vei crea propriul site de la zero. În plus, poți crea chiar și un site web foarte mare, cu sute de subpagini și mii de elemente grafice. De exemplu, site-ul nostru web are (în prezent, la mijlocul lunii iulie 2018) aproape 350 de subpagini, iar în fiecare săptămână sunt adăugate mai multe. Este posibil. Și ceea ce este și mai important - este ușor să optimizezi SEO un site realizat în WebWave.

Așa că crearea unui website de afaceri și dezvoltarea acestuia în timp nu este o problemă. În plus, codul constructorului nostru de site-uri web este optimizat din start - fără intervenția ta.

În plus, programul nostru de website maker este în română și îl poți folosi oriunde în lume unde ai acces la un browser :).

Dorești să vezi posibilitățile platformei noastre pentru creare site-uri web? Fă click mai jos.

Autor: Bartosz Raducha / Kaja Rowicka / Ivan Prozorovschi

Site fără întreținere

Crearea unui site web necesită: crearea unui site web (scrierea, alegerea unui CMS, șablon etc.), găsirea unui serviciu de găzduire și cumpărarea unui domeniu. În mod optim - poți face totul într-un singur loc. Dar există și probleme financiare și de timp.


Site-ul în CMS trebuie actualizată în mod regulat. Wordpress-ul are o nouă actualizare la fiecare câteva săptămâni. Noua versiunea a platformei trebuie implementată, iar apoi trebuie să faci actualizare pentru template și pentru toate plugin-urile. Bineînțeles, înainte de fiecare actualizare, ar trebui să faci o copie de rezervă, pentru că atunci când ai cinci sau șase plugin-uri pe site-ul tău web, un șablon și actualizezi motorul site-ului, ceva poate merge necorespunzător. Din acest motiv, trebuie să aloci ceva timp pentru mentenanța site-ului la fiecare câteva săptămâni. Nu toată lumea vrea să piardă timpul cu asta.

Mai ales că planurile de găzduire devin uneori mai scumpe, șabloanele nu au suport, iar ajutorul pe forumurile de discuții Wordpress poate fi nesigur.

Prin urmare, o alternativă bună la Wordpress este un fost pentru crearea site-uri web accesat în browser.

Alătură-te celor 429 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Ajutor la crearea site-urilor web

Iată un alt subiect care se întinde aproape de la începutul creării site-urilor web: cunoștințele și ajutorul. 


Chiar din start, mulți realizau că site-urile sunt niște proiecte de care vor avea nevoie toți, chiar și persoanele care nu au cunoștințele / experiența necesară. Erau siguri. Și astfel de persoanele fără experiență / cunoștințe vor avea nevoie de ajutor.
Din această cauză foarte programele pentru creare site-uri de tip SaaS oferă un serviciu suport și accesul la o bază de tutoriale.

Majoritatea editorilor HTML au permis multe, dar solicitau cunoștințe tehnice. Când ceva nu mergea bine, utilizatorul putea folosi doar informația pe care a găsito pe internet. Și propriile sale cunoștințe. 

Un program SaaS pentru crearea de site-uri web oferă de obicei acces la serviciul de suport și la o bază mare de cunoștințe. În WebWave, fiecare dintre utilizatorii noștri poate conta pe ajutor în limba română.

Foarte repede s-a ajuns la concluzia, că una din cele mai importante limitări ai unui program pentru creare site-uri de tip SaaS este dimensiunea site-urilor create. De obicei, un program pentru creare site-uri îți permitea să creezi un site web de dimensiuni mici. Un site de prezentare, un portofoliu simplu și așa mai departe. De obicei, dar nu întotdeauna.

Însă trebuie să ții cont și de crearea site-urilor în sine. Majoritatea creatorilor de site-uri web fac mult mai mult decât CMS în ceea ce privește ușurința în utilizare.

Pentru că creatorii de site-uri web îți permit să faci încă un lucru: să creezi un site web care nu necesită întreținere. Și aceasta este un lucru important.

Revoluția SaaS, adică crearea site-urilor web direct pe servere

Platformele care ofereau posibilitatea de a crea site-uri direct pe servere, au devenit în scurt timp un competitor demn. În special dacă ofereau o interfață grafică pentru crearea site-urilor. Aceste programe au evitat soarta ”fraților mai mici” pentru programele instalate pe calculator.

Cel mai simplu generator de pagini, desigur, este unul care îți permite să creezi un site web fără cunoștințe de programare. Din păcate, CMS-urile nu au crescut pentru a fi numite așa. Deși erau simple, mulți utilizatori încă aveau probleme atunci când trebuie să treacă la chestii mai avansate.

Desigur, au existat și probleme de întreținere a site-ului web, adică găzduire, actualizări și așa mai departe. Toate aceste lucrări puteau dura mult timp și te puteau ține treaz întreaga noapte. În special atunci când o companie, care a preferat să se concentreze pe dezvoltarea afacerii, nu pe administrarea site-ului, își dorește un site care funcționează perfect și agenția care administrează site-ul alocă resurse considerabile pentru asigurarea fiabilității site-ului.

S-a dovedit adesea că CMS-urile tipice necesită multe cunoștințe de programare și în special de lucru direct cu codul sursă. Sau multe cunoștințe în domeniul creării de site-uri web. Atâta timp cât totul era OK - site-ul funcționa, dar când ceva mergea aiurea, veneau coșmarurile.

Cel mai bun program pentru creare site-uri web pe atunci?

Programele grafice pentru crearea de site-uri web aveau încă dezavantajele lor. Generau un cod cu erori. În plus, acestea erau legate de un anumit sistem de operare (și de un anumit computer), astfel încât munca de editare a unui site web a fost asociată cu un singur dispozitiv.

Editoarele HTML de tip text – deși deja făceau munca mult mai ușoară – erau totuși instrumente pentru specialiștii care își doreau un cod HTML optimizat și perfect.

Un utilizator care avea nevoie de un site web, dar nu știa prea multe despre codificare, era în dificultate. Mai ales că cel mai simplu constructor de site-uri web nu a fost deloc atât de simplu.

În această perioadă, au început să apară primele instrumente care au permis crearea unui site web din browser. În mare parte datorită dezvoltării scripturilor și tehnologiei Flash.

De la începutul anilor 2000 au apărut noi aplicații SaaS, adică cele care funcționează în browser și nu necesită achiziționarea unei licențe, dar funcționează în baza unor abonamente.

Aceasta a introdus pe piață o noutate interesantă. Utilizatorul a primit un program de web design complet funcțional, pe care nu a fost nevoit să-l instaleze - folosea aplicația într-un browser.

Un astfel de sistem a oferit o mulțime de posibilități: conflicte hardware, cerințe minime și legarea de un singur dispozitiv pe discul căruia a fost instalat programul pentru care ai plătit deja.

 


 

Punctul cheie constă în faptul că platformele pentru creare site-uri de tip SaaS nu solicită cunoștințe de programare - lucru datorită căruia site-urile proprii devin mult mai accesibile.

 


 

În plus, programele de website builder care rulează în browsere (direct pe servere) permiteau mobilitate: nu trebuia să salvezi fișiere sau să iei calculatorul peste tot cu tine. Totul e disponibil după logare. De orice loc în lume.

Desigur - astfel de instrumente aveau limitările lor. Inițial, aceste instrumente rareori aveau capabilități comparabile cu programele clasice instalate pe calculator. Însă aceasta a început să se schimbe repede.

Alătură-te celor 429 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

CMS-urile - noul standard al instrumentelor de dezvoltare web

Acest lucru s-a schimbat imediat după criza dot-com. La începutul anului 2001, a apărut primul CMS foarte popular. Și apoi s-a schimbat și mai mult.

Panou CMS, adică sistem de management al conținutului, este un sistem de gestionare a conținutului site-ului web. În practică, această soluție oferă utilizatorului un cadru gata făcut, pe baza căruia poate fi creat propriul site web.


În momentul apariției sale, panoul CMS permitea administrarea comodă a site-urilor de către specialiști din 2 domenii diferite: specialiștii IT și administratorii conținutului. Datorită acestui lucru multe site-uri și-au îmbunătățit considerabil calitatea conținutului - lucru care a însemnat mult pentru dezvoltarea internetului, fiind recunoscut prin așa numita era de explozie a blogurilor.

CMS-urile au accelerat munca - a fost și este cel mai mare avantaj. Datorită acestui aspect aproape fiecare program pentru crearea de site-uri web în HTML arată ca un uriaș complicat în comparație cu CMS-urile.


Cu toate acestea, atunci când ai vrut să faci ceva mai elaborat, mai avansat, să editezi site-ul într-o măsură mai aprofundată - trebuia să lucrezi cu codul sursă a site-ului. Și funcționează destul de bine.

Până în prezent, opinia este că Wordpress este o soluție simplă pentru toată lumea. Prin urmare, o alternativă la Wordpress și alte CMS-uri a fost dificil de găsit pentru o perioadă destul de lungă.

Probleme cu programele pentru creare site-uri cu interfață grafică de tip WYSIWYG timpurii

Au fost și multe îndoieli. Cele mai importante probleme țineau de compatibilitatea cu browsere și de calitatea codului generat.

Erau timpurile în care conexiunea la internet nu era foarte rapidă. Sute de linii de cod inutile generate de astfel de programe au înfundat conexiunile și au cauzat numeroase erori.

Drept urmare, a apărut un val de critici la adresa acestor programe. S-a bazat în principal pe aceste trei probleme menționate. Retrospectiv - a fost o critică pe deplin justificată. Trebuie să mai adaugi că optimizarea SEO a acestor site-uri lăsa de dorit.

De asemenea pentru acest tip de site-uri trebuia să găsești și un server pentru găzduire, un domeniu web și să lucrezi la mentenanță. Cu alte cuvinte site-ul trebuia actualizat, ceea ce implica încărcarea periodică a fișierelor .HTML generate de programul grafic.


Pe atunci programele de dezvoltare a site-urilor cu ajutorul editării directe a codului sursă au devenit deja destul de avansate. Sugerau chiar și marcajele corespunzătoare. Se lucra bine cu ele, însă tot trebuia să cunoști programare.

Așadar, crearea site-urilor web în continuare solicita anumite cunoștințe: de programare, HTML, întreținere server și așa mai departe. În această situație, chiar și programele, datorită cărora a fost posibilă crearea unui site web în modul grafic, solicitau destul de multe cunoștințe. Sau practică, cel puțin.

Primele programe pentru creare site-urilor cu ajutorul unei interfețe grafice.

Crearea site-urilor web a fost modificat foarte mult de programele pentru creare site-uri cu interfață grafică. A fost un șoc pentru piață. În 1995, a apărut primul program de acest tip - Microsoft FrontPage. Acest tip de programe îți permite să creezi site-uri fără cunoștințe de programare.

Pe scurt, un program de acest tip îți oferă o interfață grafică care îți permite să aranjezi elementele site-ului liber fără să lucrezi direct la codul sursă a site-ului. Totul funcționează după principiul WYSIWYG (eng. What You See Is What You Get - primești ceea ce vezi). Deci, toți cei care au cumpărat o licență ar putea crea un site web propriu - fără cunoștințe de programare.

Apariția programelor de acest tip a fost un șoc imens. Aproape imediat au apărut mai multe soluții care au avut mai mult succes de cât FrontPage. În 1998, a apărut Adobe Dreamweaver. El a preluat rapid o poziție de lider și a fost descris drept „un constructor de site-uri web simplu”.

Alătură-te celor 429 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Magia neagră. Sau cine cunoaște programare?

Pentru o perioadă destul de îndelungată cunoștințele de programare a fost ceva între magie neagră și cunoștințe secrete a unui grup limitat al elitei tehnologice. Da, erau multe manuale și cursuri. Dar totuși, nu toată lumea își permite să petreacă timpul necesar pentru a învăța toate etichetele din paranteze. Unii oameni pur și simplu nu înțelegeau. Și acest lucru nu e de rușine.


Nu toată lumea trebuie să fie programator, nu toată lumea trebuie să știe să lucreze cu codul sursă. Mai ales că programul de dezvoltare a site-ului web este doar un instrument care te ajută să-ți atingi scopul: crearea propriul tău site. Așa simplu.

Însăși programatorii realizau că cunoștințele necesare pentru crearea site-urilor nu pot deveni răspândite din motiv că solicită foarte mult efort - mai exact un efort exagerat de mare dacă este să-l raportăm la beneficiile care rezulta dintr-un singur site-ul realizat. Respectiv, nu este prea realistică idea conform căreia fiecare persoană care are nevoie de un site, se apucă de Notepad și studiază întreg internetul în căutarea cunoștințelor de programare.

Primul editor HTML avansat

Un alt salt important care a schimbat procesul de dezvoltare a site-urilor web a fost construirea editorului HTML avansat. Poate nu era avansat în comparație cu ceea ce avem acum.

Era un sistem care sublinia erorile codului scris manual. 

Ceva foarte asemănător cu sistemul de verificare a gramaticii în MS Word. Programele pentru creare site-uri pe bază de HTML au propria ”verificare a ortografiei”.

Va identifica erorile gramaticale, va sublinia termenii incorecți. Cu alte cuvinte - va ajuta la curățarea codului de erori potențiale. Acesta este un mare ajutor în munca de creare site-urilor web.


Totuși, programele de dezvoltare web de lucru direct cu codul sursă a site-ului aveau un dezavantaj foarte mare: trebuia să cunoști HTML. Bine sau foarte bine. Fără el, era greu de început, pentru că aceste programe, contrar aparențelor, nu lucrau exclusiv cu cod HTML;).

Dorești să inserezi o poză într-un program de acest tip? Fără probleme, dar ai nevoie de câteva etichete. Dorești să schimbi stilul textului - trebuie să cunoști și etichetele corespunzătoare. Un program de acest tip simplifica în mod considerabil crearea site-urilor web, însă oricum trebuie să ai cunoștințe de hipertext, structura acestuia și marcajele.

Care a fost primul program pentru creare site-uri web?

In practica poți construi un site web cu ajutorul unui editor de text. Tot ce ai nevoie este o aplicație Notepad de la Windows sau echivalentul acestuia pe un alt sistem de operare. Primul editor de hipertext a fost World Wide Web, care a fost creat de Sir Timothy Berners-Lee - autorul primului site web. Acest program a simplificat construirea site-urilor web.

Primele site-uri s-au bazat așadar pe documentație care a fost creată, printre altele, de Berners-Lee. Odată ce programatorul cunoștea etichetele hipertext, le introducea în ordinea și modul corecte. Posta conținutul și site-ul era gata pentru publicare în rețea. Deci, pe scurt.

Pare simplu, și a fost. Sau cel puțin parțial. Au fost vreo zece etichete în prima specificație HTML, așa că nu a durat mult să le înțelegi.

Ceea ce nu schimbă faptul că, pentru a lucra bine cu acest cod, ai nevoie de multă precizie. Mai ales când lucrai într-un editor de text care devenea un editor HTML.

Nu au existau funcții de subliniere a erorilor, nicio informație că unele etichete au nevoie de etichete suplimentare. Mai adăugăm greșeli de scriere. Lucrul în HTML solicita un efort considerabil, chiar dacă se lucra cu versiuni destul de simple ale acestui limbaj.

Astăzi când, site-urile pe lângă limbajul HTML, mai conțin și stiluri (CSS) și coduri în alte limbaje (PHP, JS), lucrul într-un Notepad devine extrem de solicitantă în materie de atenție. Și cunoștințe.

 


 

Pentru o perioadă destul de îndelungată cunoștințele de programare a fost ceva între magie neagră și cunoștințe secrete a unui grup limitat al elitei tehnologice.

 


 

Trebuie să mai adăugăm, că descriem perioada când MS-DOS-ul domină, deci totul se accesează cu ajutorul consolei cu comenzi. Astăzi, aproape nimeni nu își amintește despre asta, dar pe atunci aproape niciun sistem nu permitea folosirea mouse-ului. Se lucra doar cu consola de comandă și tastatura - atât.

Deci nu trebuie să ne mirăm că însăși Berners-Lee a folosit însuși un program pentru crearea site-urilor web. Dacă poți să faci ceva mai simplu și să accelerezi procesul, de ce să te chinui?

Și aceasta a fost doar începutul dezvoltării.

Citește mai departe 

Creează un site online 

Site-urile web au devenit o parte din viața noastră aproape de 30 de ani! E mult timp!

Inițial, codul HTML a fost scris manual. Toate etichetele, urcarea site-ului pe server cu toate celelalte chestii tehnice necesare pentru lansarea site-ului dar fără stiluri (pentru că încă nu existau).

A fost suficient să cunoști HTML, să știi despre ce ar trebui să fie pagina și gata.

Da, acest mode de crearea a site-urilor solicita anumite cunoștințe tehnice, chiar dacă pe timpurile cel tot HTML avea puțin peste 20 de etichete.

Astăzi, când documentația tehnică a limbajului, care îți permite să creezi site-uri web, a crescut la dimensiuni enorme, este bine să te gândești dacă trebuie să fie să alegi un program pentru creare site-uri web?

Sau mai bine zis: ce program?

Data ultimii actualizări: 18.08.2022

Programe utilizate pentru a crea site-uri web [Istoric]

Mobile menu

Companie.

Materiale. 

Prețuri. 

Programul WebWave.

Urmărește-ne pe:

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00