Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Întrebări frecvente (FAQ).

 

Nu ai găsit răspuns la întrebarea ta? Scrie-ne sau vezi baza noastră de tutoriale.

contact@webwave.ro

Scrie-ne pe chat

De la 09:00 la 17:00

Domeniu gratuit 

1. Ce este găzduirea unui site web?

Găzduirea reprezintă un serviciu care implică alocarea unui anumit volum al spațiului de stocare pe un server cu parametrii aferenți serverului dat, cu scopul de a asigura păstrarea și accesul public la site cu toate componentele și resursele acestuia: fișiere, poștă e-mail etc. Fără un serviciu de găzduire un site web nu poate funcționa tehnic.

 

2. Găzduirea ofertă de platforma WebWave este gratuită?

De obicei serviciul de hosting implică anumite costuri. Însă în cazul platformei WebWave, serviciul de găzduire reprezintă o parte componentă a planurilor Premium, deci nu necesită taxe suplimentare. Spațiul de stocare este alocat corespunzător nivelului de dezvoltare a site-ului web. 

În cadrul planului Business vei obține :

 • Trafic de date nelimitat

 • Spațiu de stocare nelimitat

 • Număr nelimitat de subpagini în cadrul site-ului

 • Hosting email

Număr nelimitat de conturi email create în baza domeniului propriu şi 20 de GB de spațiu de stocare a mesajelor e-mail pe care le poţi distribui pe conturi în conformitate cu necesitățile proprii.

 

3. Pot renunța la serviciul de găzduire a site-ului? 

În caz de necesitate, poți opta pentru exportul site-ului pentru a-l instala ulterior pe serverele unui alt serviciu de găzduire.

 

4. Cât de importantă este localizarea serverelor? Unde se află serverele de găzduire?

Timpul de încărcare a paginii depinde într-o anumită măsură de locația serverelor. Transferul de date poate întârzia într-o măsură considerabilă încărcarea site-ului în cazul în care distanța între server și utilizator este prea mare. Serverele care găzduiesc site-urile create în WebWave sunt situate în Europa și nu peste ocean. Datorită acestei locații, timpul de încărcare este mult mai scurt. Suplimentar poți opta pentru serviciul CDN care păstrează copiile site-ul pe serverele aflate în diferite colțuri ale lumii - fapt care accelerează viteza de încărcare pentru utilizatorii de pe alte continente. Toate acestea sunt factori importanți în optimizarea SEO a site-ului web.

 

5. Cum creezi propriul site?

Există mai multe opțiuni pentru crearea unui site web - depunerea comenzii de realizare a site-ului la o agenție / freelancer, crearea site-ului prin scrierea directă a codului sursă, crearea site-ului cu ajutorul unui program de website builder. Cu ajutorul editorului WebWave, poți crea site-ul absolut gratuit, fără cunoștințe de programare sau alte cunoștințe tehnice. Datorită funcției de drag & drop, poți amplasa fiecare element al site-ului, exact acolo unde dorești și poți vedea efectul modificărilor îndată - lucru datorită căruia obții control maxim asupra rezultatului final. În cazul oricăror dificultăți, poți contacta serviciul nostru de suport (prin e-mail sau chat), iar dacă dorești să revii la versiunea anterioară a site-ului - poți face acest lucru din Panoul Webmaster.

 

6. Cum conectezi serviciul de hosting la site-ul tău creat în editorul WebWave?

În cazul platformei WebWave, tot ce trebuie să faci pentru a conecta site-ul la serviciul de hosting este să publici site-ul 𑁋 cu un singur click pe butonul corespunzător. Aceasta înseamnă că, în calitate de proprietar al site-ului web, nu trebuie să-ți faci griji cu privire la întregul proces de instalare a site-ului pe server 𑁋 tot procesul este automatizat și nu necesită lucrări manuale.

 

7. Care sunt caracteristicele unui server bun?

Atunci când alegi serviciul de găzduire pentru site-ul tău, calitatea serverului este extrem de importantă. Mai ales dacă îți pasă de nivelul corespunzător al experienței utilizatorilor, de securitate și de viteza generală a site-ului.

Un astfel de server ar trebui să ofere: 

 • Spațiu de stocare suficient

 • Sistem fiabil

 • Standarde înalte de securitate

 • Funcționare 24/7

 • Performanță ridicată
   

8. Ce este Uptime?

Uptime este un parametru care indică timpul garantat de funcționare corespunzătoare a site-ului găzduit și accesibilitatea acestuia online (parametru exprimat în procente). Acesta este unul din cei mai importanți parametri de fiabilitate. În cazul în care serverul ”cade” - site-urile găzduite devin inactive, inaccesibile online. Aceste site-uri vor rămâne inactive atâta timp cât serverul nu va funcționa corespunzător. 

Indicele Uptime minim acceptabil este la nivelul de 99,95%. În WebWave indicele Uptime este de 99,97% (indicele Uptime calculat în baza ultimelor 90 de zile).

 

9. Ce tipuri de hosting distingem?

Există mai multe tipuri de găzduire. Enumerăm, printre altele: 

 • Găzduirea web shared (partajată)  𑁋  site-ul este găzduit pe un server partajat cu alte site-uri fără resurse private. 

 • Hosting VPS  𑁋  presupune accesul la o secțiune privată a serverului, a cărui resurse sunt separate de ceilalți utilizatori ai serviciului de hosting. Accesul la gestionarea secțiunii serverului are loc prin intermediul unui panou de administrare separat. 

 • Hosting cu server dedicat 𑁋  constă in găzduirea site-ului pe serverul propriu, dedicat. Este foarte ușor de gestionat și foarte sigur, dar este costisitor și necesită abilități avansate. 

 • Cloud hosting  𑁋  o soluție alternativă pentru serverele „fizice”.

Beneficiază de hosting gratuit 

Oferta depliună.

 

Hostingul WebWave implică tot ce este necesar pentru funcționarea deplină și fiabilă a unui site web.

Viteza de încărcare

Performanța site-urilor la capitolul viteză de încărcare sunt asigurate de serverele localizate în Europa centrală și de bazele de date configurate în mod corespunzător.

Testarea componentelor

Noile componente ale site-ului sunt testate înainte de implementare, pentru a asigura funcționarea continuă a website-ului.

Monitoring 24/7

Monitorizarea constantă a funcționării corespunzătoare a site-urilor și implicarea imediată a specialiștilor în cazul eventualelor abateri.

Backup-uri

Păstrarea copiilor de rezervă zilnice, din ultimele 30 de zile, pentru ca să nu-ți faci griji cu privire la pierderea datelor.

Securitate

Funcționarea stabilă a site-ului este protejată de sisteme de securizare de top, integrat direct în sistemul platformei noastre. 

Software

Actualizarea automatizată și regulată a componentelor site-ului fără implicarea ta, fără instalări suplimentare.

Beneficiază de hosting gratuit 

Hosting gratuit cu program pentru creare site-uri WebWave.


Alege o bază solidă pentru site-ul tău.
Optează pentru WebWave 𑁋 garanția găzduirii fiabile și rapide.
Vezi care sunt beneficiile creării și hostării propriului site cu WebWave.

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe:

            

Nivel sporit de securitate.

 

Alegând hostingul WebWave, obții gratuit un certificat SSL, monitorizare constantă și securizare împotriva eventualelor atacuri. 

Ajustat necesităților tale.


În cadrul platformei WebWave beneficiezi de găzduire gratis, corespunzătoare necesităților tale și a nivelului de dezvoltare a site-ului tău.

Profita de oferta Agency 

Beneficiază de funcțiile WebWave avansate

Creează-ți propriul magazin online în WebWave 

Hosting gratuit special pentru tine.

 

Profită de găzduirea gratuită și obține mai multe beneficii: