Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Ce este Google și ce reprezintă garanțiile date de Google?

21 iunie 2022
Ce este Google și cum stă treaba cu garanțiile legate de poziționarea în Google?

Ți-ai creat recent un site și te gândești că trebuie să ajungă în Google? Sau încă nu ai nici site, dar știi cu siguranță că trebuie să ajungi în Google? Cineva îți oferă suport și garanții în această privință? Și ca rezultat te întrebi ce este de fapt Google?

Citește acest articol pentru ca să te poți orienta mai bine și să faci decizii bune.

Conținutul articolului:

(Fă click pe link pentru a ajunge la partea corespunzătoare a articolului)

  1. Idea principală

  2. De ce în cazul sistemului Google nu există garanții?

  3. Ce opțiuni există pentru a ajunge în Google?

  4. Ce opțiuni există pentru a ajunge în Google pe poziții de top?

 

Idea principală

În practică chestia asta înseamnă că nu există garații. Din această cauză, să nu crezi promisiunilor că cineva îți urcă site-ul din prima zi în Google, sau și mai mult îți promite că site-ul tău va ajunge din prima zi în topul rezultatelor pentru un anumit cuvânt cheie diferit de denumirea site-ului sau denumirea companiei. 

Pentru ca site-ul să apară pe Google sunt necesare minim 4 zile.

Da știu că lipsa de certitudine e o stare destul de aiurea. Partea bună este că o mulțime de lume lucrează cu Google și reușește, deci foarte probabil vei reuși și tu.

 

De ce în cazul sistemului Google nu există garanții?

 

Scopul sistemului Google este de a deservi utilizatorii și nu companiile / site-urile

Google este focusat pe oferirea celor mai bune rezultate de căutare utilizatorilor. Și desigur ei fac bani din asta. Mai exact practic toți banii pe care îi fac vin din reclamele în rezultatele căutărilor, care sunt destul de bine targetate.

 


 

„De a organizarea informația disponibile în lume
și de a o face accesibilă și utilă tuturor”

Misiunea companiei Google 


 

 

Google este o companie privată

Google este o companie privată, independentă, iar deciziile și activitățile acesteia țin de strategia, abordarea, modul companiei de a face bani prin deservirea clienților. În acest context nu există opțiunea de a forța Google să introducă un site în baza lor sau să-l amplaseze pe prima pagină pentru un anumit cuvânt cheie.

 

Sistemul Google este extrem de complicat

Din acest motiv însăși echipa Google evită recomandări și declarații concrete referitoare la optimizarea SEO a site-ului. Există mulți experți care consideră că componenta AI (Artificial Intelligence - Inteligență artificială) a algoritmului Google a devenit în ultimii ani una foarte importantă - într-atât de importantă încât echipa Google deja nu mai cunoaște motivele exacte ale deciziilor algoritmului lor.

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Ce opțiuni există pentru a ajunge în Google?

Aici ideea este simplă. Pentru a ajunge în baza Google (numită Index), trebuie pur și simplu să parcurgi următorii pași:

  • Publici site-ul sub un domeniu propriu;

  • Îl conectezi la Google Search Console - un fel de ghișeu virtual al sistemului Google în care depui site-ul;

  • Aștepți;

Vezi mai multe despre modul în care funcționează baza Google în acest articol.

 

Ce opțiuni există pentru a ajunge în Google pe poziții de top?

Din fericire fiecare persoană care are bani sau / și abilități poate ajunge în căutările Google pe poziții corespunzătoare banilor și abilităților proprii. Deci în acest sens Google ca companie și sistem funcționează destul de imparțial.

Practic toată lumea care își dorește, ajunge în baza Google mai devreme sau mai târziu. Excepție o fac doar persoanele care fac prostii, șmecherii, încălcări multiple ale Termenilor și a Condițiilor sistemului.

Însă ceea ce aș dori să subliniez este faptul că aici este vorba de influență, fără garanții. Dacă cineva îți oferă garanții să nu-l crezi întrucât Google este un sistem independent.

Există 2 opțiuni de a influența sistemul Google.

 


 

Practic toată lumea care își dorește, ajunge în baza Google mai devreme sau mai târziu.

 


 

Opțiunea 1: Rezultatele plătite

Prima opțiune și cea mai simplă este reclamele. După cum am mai menționat mai sus, practic toți banii pe care îi face Google sunt din reclame.

Plătești și site-ul tău ajunge pe prima pagină deasupra celorlalte rezultate organice? Și da și nu. Desigur după cum e în cazul lui Google situația este ceva mai complicată: depinde mult de concurență, cuvintele cheie selectate, regiunea geografică aleasă etc. Dar în general reușești să lansezi niște reclame cu un anumit nivel de eficiență financiară, iar rezultatele vin destul de repede deci poți ușor testa diferite chestii.

 

Opțiunea 2: Rezultatele organice

Ideea rezultatelor organice constă în faptul că site-ul și conținutul acestuia este într-atât de bine apreciat de Google și atât de relevant pentru cuvântul cheie introdus de utilizator încât Google amplasează acest site pe poziții de top.

Teoretic acest lucru poate fi făcut și fără bani însă practic de multe ori necesită cheltuieli: pentru a angaja pe cineva care va avea grijă de conținut, de parametrii tehnici și multe altele. Desigur le poți face și singur într-o măsură mai mare sau mai mică.

 

Cât de repede ajungi în top în baza acestei opțiuni? 

Cam vreo 6 luni și mai mult. Deci da, această metodă de promovare este pe termen lung, dar financiar este foarte eficientă. Pentru a afla mai multe despre cum se face optimizarea site-ului pentru Google vezi acest articol.

 

Cuvinte de încheiere

Nu există garanții și nu poți cere garanții atunci când lucrezi cu Google însă aceasta nu înseamnă că nu poți ajunge în top.

Înainte de a începe aventura cu Google îți recomandă să-ți creezi mai întâi un site optimizat pentru Google. Vezi platforma WebWave!

Autor: Ivan Prozorovschi

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: