Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Cum creezi un site gratuit? De ce să faci un site web gratuit?

Data ultimii actualizări: 23.01.2024

Expresia „website gratuit” poate evoca sentimente mixte. De ce? Potrivit unora, este pur și simplu un mit, în timp ce alții presupun că nimic nu este gratuit pe internet, ca în viață. Totuși, acest lucru nu este surprinzător, pentru că de multe ori când ceva sună sau arată prea bine, ni se pare de necrezut.

Adevărul este că crearea unui site web gratuit este absolut posibilă. Singura întrebare este „Cum se face”?

Citește mai departe 

Creează un website gratuit 

De ce merită să creezi un site web?

Înainte de a ne spune de ce și cum facem un site web gratuit, merită să explicăm pe scurt de ce ar trebui să ne gândim la un site propriu

Există un număr mai mare de motive pentru aceasta. Însă cel mai important este faptul că tot mai multă lume petrece timpul online, caută soluții și cumpără online. Respectiv din acest motiv, promovarea online devine importantă. Cu cât începem mai devreme să implementăm promovarea online, cu atât mai mult timp vom avea pentru etapa de dezvoltare - acest principiu nu ține doar de un site creat, ci și de întreaga noastră activitate.

De multe o promovare online eficientă implică neapărat un accent pe promovarea în rezultatele căutărilor Google. Și din această cauză va fi necesar să ai un site pentru ca să te poziționezi corespunzător. Formatul acestui site poate fi diferit: poate fi un blog personal, un site de prezentare sau un magazin online a unei companii sau a unui brand.

Administrarea unui magazin online nu trebuie să fie în conflict cu administrarea unui profil de social media. Site-ul web propriu și promovarea prin social media reprezintă de multe ori o combinație ideală.

La ce, mai exact, îți poate servi crearea unui site gratuit?

Pentru a răspunde la această întrebare este necesar mai întâi să explicăm un aspect important. Și mai exact: un site web reprezintă un rezultat final destul de complex întrucât este compus din mai multe componente: codul site-ului propriu zis, serviciul de găzduire, domeniul, conținutul site-ului și alte aspecte ca împreună influențează eficiența promovării online sau a atingerii unui alt scop stabilit de tine. 

Pentru a afla mai multe despre ce reprezintă un site profesional vezi acest articol.

Respectiv, atunci când vorbim de un site web gratuit vorbim despre însăși codul site-ului, a cărui dezvoltare la comandă începe de obicei de la câteva sute de euro.

Acum să ne întoarcem la întrebarea noastră. Crearea unui site web gratuit ne permite să atingem următoarele scopuri:

  • Dezvoltare design-urilor și a conceptelor de site-uri web;

  • Testarea platformei pentru creare site-uri;

  • Folosirea unui site web gratuit în scopuri de educare:

În acest mod observi că crearea unui site web gratuit te va ajuta la realizarea multor scopuri, și îți va oferi câteva benficii importante fără a investi bani - și acest lucru reprezintă un avantaj important.

De multe ori aceste funcții, scopuri se vor combina. Cu alte cuvinte, așa cum am menționat de multe ori - site-ul gratuit îți oferă posibilitatea de a învăța și de a vă dezvolta abilitățile … dar nu se limitează doar la aceste aspecte.

Cum creezi și folosești un site web gratuit în acest scop?

Ne reamintim despre ceea ce am menționat mai sus, și anume că un site web reprezintă un rezultat destul de complex. Respectiv pe lângă codul sursă al acestuia, mai există și alte componente la care merită să atragi atenție. Mai jos voi enumera câteva din aceste componente:

 

Conținutul site-ului

Conținutul site-ului este extrem de important. Fără un conținut bine structurat, chiar și cel mai bine codată pagină web va fi doar un coșmar. Utilizatorii nu vor ști unde să caute și ce este mai rău - nici măcar nu înțeleg despre ce anume este website-ul pe care se află.

 

Designul site-ului determinat de experiența utilizatorului

Două concepte de UI (User Interface) și UX (User Experience) devin critice. Mai exact în zilele noastre chiar designul aspectului vizual (desigur, în combinație cu funcționalitatea) devine mai important decât „scrierea codului sursă a site-ului”. 

Detaliile site-ului ar trebui să fie stabilite încă la etapa de proiectare a acesteia. Este crucial pentru fiecare site. 

Conținutul pe site poate fi împărțit într-un document text, dar publicarea acestuia online pentru utilizatori poate fi mai mult sau mai puțin supărător (mai multe despre asta într-o clipă).

Același lucru este și cu partea de design grafic. Metoda standard de creare a acestuia, folosită de profesioniștii UX reprezintă realizarea unei machete a interfeței - o vizualizare obișnuită pe hârtie. Cu toate acestea, pentru ca proiectul să funcționeze efectiv, trebuie să faci un site web.

Referitor la partea de testare a site-ului menționez că merită să le arăți altora primele versiuni ale site-ul gratuit și să efectuăm astfel teste - fie direct din previzualizarea în cadrul editorului, fie cu ajutorul unui site deja publicată, pe un subdomeniu gratuit. Este foarte probabil ca cunoscuții tăi vor observa ceva ce nu am observat până acum și probabil îți vor sugera o soluție mai bună.  Feedback-ul primit îți va permite să finisezi designul și, desigur, să faci un site web profesional.

 

Și aici opțiunea de creare gratuită a site-ului devine foarte importantă, întrucât îți permite să proiectezi site-ului și să aplici anumite teste, fără a investi bani. Cu ajutorul programelor pentru creare site de tip website builder poți proiecta gratuit pagini web și le poți publica online absolut gratuit. Publicarea site-ului are loc doar cu un singur click - deci nu ai nevoie de o grămadă de lucruri:

  • Nu trebuie să configurezi servere;

  • Nu trebuie să plătești pe cineva care îți va configura serverele; 

  • Nu trebuie să plătești pe cineva care va ”traduce” proiectul grafic într-un site real;

  • Nu trebuie să ai cunoștințe de programare;

O astfel de platformă oferă control asupra tuturor detaliilor proiectului, fără a avea un specialist IT ca intermediar.

Platforma pentru creare site-uri gratuite îți ușurează foarte mult crearea și administrarea site-ului 𑁋 merită să beneficiezi de această opțiune. Alătură-te comunității WebWave și creează gratuit un site web, fără cunoștințe de programare.

Începe acum

Alătură-te celor 600 000 de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Cine poate crea un site web gratuit?

Răspunsul este simplu - Toată lumea.

Au trecut deja vremurile în care site-urile erau create doar de programatori. Domeniul web a evoluat odată cu apariția unor platforme mai intuitive, cum ar fi programul pentru creare site-uri WebWave, acesta devine din ce în ce mai accesibil pentru persoanele care doresc să dețină propriul site web, dar nu au abilități de codare. 

Este important să profiți de posibilitatea de a crea site-uri web gratuit întrucât aceasta este o metodă extrem de practică pentru a testa și apoi a-ți dezvolta abilitățile de web design.

Realizarea unui site web oferă o serie de posibilități importante ca autopromovarea, organizarea și ordonarea cunoștințelor, dezvoltarea gustului și multe altele. Deși la prima vedere pare o listă cu abilitățile unui specialist în domeniu care a absolvit câteva studii superioare, în practică totul este mai simplu. În ziua de azi practic toată lumea are nevoie să-și dezvolte aceste abilități. Poate nu până la nivelul în care să administreze promovarea unei multinaționale, deși … cred că vor fi persoane care-și vor descoperi talente noi. Idea principală este simplă: trăim în secolul XXI și este necesar să știi cum te poți promova, chiar ca și un specialist simplu, sau de ce nu poate și ca o companie.

În ce program ar trebui să fac un site web?

Ceea ce doresc să descriu este un alt punct forte al unui website gratuit.

Să recunoaștem - vom găsi pe internet multe platforme și programe pentru crearea site-urilor. De exemplu putem enumera:

  • Programe de editare a codului HTML

  • Platforme CMS-uri

  • Editoare de tip WYSIWYG 

  • Și în sfârșit - platforme pentru creare site-uri de tip website-builder.

Fiecare dintre aceste instrumente prezintă o abordare puțin mai diferită a creării site-urilor și implică nivele diferite de complexitate a procesului de creare. Respectiv, diferite programe solicită un nivel diferit de cunoștințe și al costurilor aferente.

Testând un instrument, creând un site web gratuit, putem evalua mai ușor următoarele aspecte:

  • Cât de multă muncă alocată din partea noastră este necesar atunci când lucrăm cu instrumentul respectiv?

  • Ce abilități sunt necesare pentru a lucra cu unul din programele respective?

  • Cum arată rezultatul final - suntem mulțumiți sau nu de site-ul finalizat?

Site gratuit fără lucru la codul sursă a site-ului?

Crearea unui site web este simplă atunci când avem cunoștințe și abilități de editare a codul sursă al site-ului. Scriem întregul cod manual, apoi îl salvăm pe calculator și în sfârșit ne putem bucura de site-ul web în propriul browser.

Cu toate acestea, nu toată lumea deține aceste cunoștințe și abilități. Cu toate acestea, în zilele noastre practic toată lumea are nevoie de un site web. Există și persoane care doresc să creeze site-uri în mod profesional însă fără a lucra la codul sursă. Întrucât codul sursă este o magie neagră pentru ei. 

Crezi că acest lucru este posibil? Răspunsul este ”Da, desigur”. În special pentru că, de fapt, pentru a crea un site gratuit este și mai ușor de realizat în acest caz. Poți opta pentru programul de editare WebWave.

Având un design gata al site-ului (unul pe hârtie sau într-un fișier de tip text), îl poți transfera cu ușurință în versiunea digitală. Cum? Pur și simplu aranjezi elementele, adaugi subpagini și conținut. Odată ce ai făcut aceasta, îți rămâne doar un singur lucru - Publicarea site-ul gratuit pe web, doar cu un singur click. 

După cum am menționat, în ziua de astăzi, crearea de site-urilor web nu este doar editarea codului sursă. Cele mai importante etape ale procesului de creare a site-ului sunt stabilirea structurii și designul interfeței site-ului și nu scrierea codului perfect. Pentru a explica mai bine acest lucru, putem compara un site-ul cu o mașină. Mulți vor spune că cel mai important lucru într-o mașină este motorul. Adevărul este însă că mașina cu cel mai bun motor nu se va porni dacă nu are roți. Fără o carcasă de susținere bună, nici o mașină nu ajunge pe stradă (cel puțin nu ar trebui) întrucât nu va trece testele de siguranță. Deci paradoxul este că, deși pentru multe persoane codul sursă al site-ului este foarte important, de fapt acesta nu este un element cheie.

Designul un site web care funcționează, și ARATĂ BINE, este de multe ori rezultatul muncii inclusiv și a designerilor grafici (pot fi, de exemplu, freelancer), al căror specializare este designul site-ului web, specialiști UX sau pur și simplu oameni (ne)obișnuiți care au nevoie de propriul site. După cum am spus de multe ori, o parte foarte mare din fiecare dintre aceste grupuri fie nu cunoaște să lucreze cu codul sursă, fie pur și simplu nu le place să o folosească. Deci, o soluție precum un program pentru creare site-uri prinde foarte bine.

Începe acum

Alătură-te celor 600 000 de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Site web gratuit și lecțiile de școală?

Cursurile de la școală includ de obicei lecții pentru a învăța limbajul HTML sau o altă metodă de codare, apoi urmează lecțiile în care creezi un site web propriu, în baza cunoștințelor dobândite. 

Teoria în sine reprezintă de obicei un subiect de doar 2-3 ore de lecție (durata cursului și nivelul de avansare poate varia în funcție de profil), dar în cazul designului, procesul în sine va fi mult mai important. Așadar, de ce să nu mergi și mai departe și să înveți cum să proiectează un site web, ținând cont de aspectele vizuale ale acestuia?

Poți începe de la elementele de bază, cum ar fi:

  • Definirea scopului site-ului web

  • Optimizarea interfeței

  • Setarea proporțiilor potrivite ale elementelor de pe site 

  • Aranjarea corespunzătoare a conținutului pe subpagini 

  • Și așa mai departe.

Unele persoane ar putea fi revoltați de această viziune 𑁋 la urma urmei, dacă cineva dorește să creeze un site web (și chiar mai mult, dorește să o facă într-un mod profesional), trebuie să lucreze la codul sursă. Ei bine, nu neapărat. Desigur, cunoștințele de bază de lucru în HTML sunt utile, dar crearea unei interfețe necesită mai degrabă gândire decât codificare. Și anume crearea interfeței este critică pentru eficiența site-ului.

Datorită cunoștințelor enumerate mai sus, deja dobândite la școală, vei vedea cât de ușor (sau dificil) este să creezi un site web 𑁋 aceste cunoștințe sunt foarte valoroase. Desigur, în practică, acest lucru poate fi extrapolat la orice persoană care dorește să învețe crearea paginilor. Deci, acest subiect nu ține doar de școli și elevii lor.

Personal știm că platforma pentru creare site-uri WebWave este folosită și la lecțiile de informatică din mai multe școli :)

Un site gratuit este și profitabil?

Răspunsul la această întrebare este simplu: ”Da, desigur”. După cum am, menționat deja, uneori conceptul de „gratuit” ni se pare abstract. Căutăm trucuri pentru a demonstra că nu este adevărat... și totuși.

Putem proiecta și publica site-ul online absolut gratuit, fără costuri suplimentare. Cum poți realiza acest lucru? Dacă deții abilitățile necesare, poți scrie singur codul sursă a site-ului. Pe de altă parte, mai trebuie să înregistrezi domeniu. Cu alte cuvinte, oricum vei suporta anumite costuri.

Însă, după cum probabil ai ghicit, există și alte moduri pe care ni le oferă anumite platforme pentru creare site-uri ca cele de tip website-builder. În cadrul acestor platforme creezi un site, cu ajutorul mecanismului de drag&drop și poți vedea imediat cum va arăta site-ul. 

Poate la început îți va fi necesar ceva timp pentru a te deprinde cu lucrul în cadrul acestei platforme, însă cu siguranță vei observa că simplifică foarte multe procese. Totul este o chestiune de experiență. Deci, cel mai bine este să folosești un cont care-ți permite să creezi un site web gratuit.

Crearea unui website gratuit este suficientă?

Răspunsul la întrebarea, dacă site-ul web în versiunea gratuită este suficient, este ceva mai complicat. De ce? Poate fi atât „DA”, cât și „NU” 𑁋 totul depinde de necesitățile tale. Site-ul web gratuit poate fi folosit nu doar pentru a crea concepte inițiale și proiecte întregi. Îl poți folosi ca pe un site web obișnuit. Mai ales dacă nu trebuie să fie o prezentare a companiei, ci doar o bază de materiale – precum, de exemplu, un portofoliu sau un blogul personal.

Este mult mai convenabil să faci link către o pagină care deja are tot ce dorești să prezinți.

De exemplu: Cauți un nou loc de munca sau comenzi si ai observat un anunț interesanta pentru care te califici perfect. Nu trebuie să crezi un atașament special pentru trimitere. Tot ce trebuie să faci este să transmiți adresa site-ului nostru, care conține toate informații și materiale importante. În acest caz trebuie să-i spunem direct... adresa de domeniu proprie arată mult mai bine, dar dacă nu este crucială pentru noi. Un site web gratuit pe subdomeniul WebWave.dev ar trebui să ne fie suficient. 

Pe de altă parte, când constatăm că dorim să ne extindem și mai mult afacerea online - să creăm un landing page cu o ofertă unică, un site web profesional sau să implementăm chiar și funcții de magazin online (atât pentru produse fizice, cât și pentru produse digitale), atunci merită să alegi unul dintre Planurile Premium pe care le oferă WebWave. Fiecare din planuri îți oferă acces la lista deplină a funcțiilor de creare a site-urilor. 

Avantajele site-urilor gratuite realizate în cadrul platformei pentru creare site-uri web 

Programul pentru creare site-uri web are avantajul că oferă posibilitatea de a crea un site oricărei persoane care-și dorește să creeze, dar și să dețină un site web propriu, al său.

În WebWave, transferul unui proiect în forma unui site activ online, de asemenea, nu necesită scrierea codului sursă sau cunoștințe de HTML. Acesta este un avantaj foarte important.

Cu toate acestea, programul nostru nu elimină posibilitatea de a implementa propriile fragmente de cod. Respectiv, dacă nu-ți place să creezi pagini doar pe baza codurilor, dar le consideri practice, nu trebuie să renunți la ele. Fragmentele de coduri pentru funcții specifice pot fi utile, de exemplu, atunci când ai deja propriul blog și dorești să actualizezi un anumit articol. Introduci un fragment mic de cod care va semnala (atât cititorilor, cât și motorului de căutare însuși) că conținutul de pe site-ul nostru este actualizat. 

Merită să faci cunoștință cu oferta platformei WebWave. Nu are costuri ascunse. Îți recomandăm să beneficiezi mai întâi de un plan gratuit (prestabilit pentru fiecare site nou), nu trebuie să plătești nimic pentru el.

Fiecare pagină creată în cadrul programului nostru are propria ei adresa gratuită și găzduire.

Care sunt avantajele creării unui site web gratuit cu WebWave?

Crearea unui site web gratuit cu ajutorul platformei WebWave are multe avantaje semnificative. 

Care mai exact? Ne putem realiza proiectul și apoi îl perfecționăm fără taxe suplimentare. Nu ai o limită la numărul de site-uri pe care le aveți în cont. Poți învăța și testa platforma atât timp cât dorești, fără să-ți faci griji cu privire la termenul de expirare, deoarece planul Free aici nu există limită de timp.

Există limitări pentru crearea unui site web gratuit? Când vine vorba de platforma pentru creare site-uri însuși, practic vorbind, de la bun început, avem la dispoziție aproape toate posibilitățile acestuia. Desigur, dacă ar fi să ne ajute cu întregul proces de dezvoltare, putem dezactiva vizibilitatea acestor funcții mai avansate și eventual să le activăm atunci când este necesar. 

Cu toate acestea, când vine vorba de detalii care nu au legătură cu editorul de site-uri în sine, situația este după cum urmează: 

  • Pe site-urile administrate în baza planului Free din WebWave există informații că site-ul a fost creat cu programul nostru.

  • Adresa web gratuită pe care o are fiecare site web din planul Free este generată automat ca o adresă de subdomeniul WebWave.

Nu vei avea probleme să faci vizualizări și testări finale ale proiectului site-ului tău.

După cum se dovedește, un site web gratuit nu este un basm. De fapt, aproape oricine îl poate crea.

Desigur, în cazul în care cuiva îi pasă cu adevărat de propriul domeniu sau de posibilitatea de a proiecta 𑁋 de exemplu site-uri web personalizate, merită pur și simplu să te familiarizezi cu întreaga ofertă de planuri oferite de WebWave. Fiecare ar trebui să găsească ceva pentru necesitățile proprii 𑁋 de la un site web gratuit la pachetul Business.

 

Dorești să afli cum se faci un site web gratuit?

Începe acum

Alătură-te celor 600 000 de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: