Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Al─âtur─â-te celor 429 000+ de utilizatori ╚Öi creeaz─â site-uri gratuit, f─âr─â cuno╚Ötin╚Ťe de programare

Crearea site-urilor web - rezumat

Dup─â cum am v─âzut ├«mpreun─â, exist─â c├óteva reguli de aur pentru crearea site-urilor web. Unele se refer─â strict la design, ├«n timp ce altele se concentreaz─â mai mult pe modul ├«n care func╚Ťioneaz─â site-ul web ╚Öi scopul acestuia. 

De asemenea, acoperim multe dintre aceste elemente ├«n articolele noastre de blog. Cu toate acestea, merit─â men╚Ťionat ├«nc─â un lucru aici: atunci c├ónd cre─âm site-ul web, - nu o facem doar pentru noi, ci ╚Öi (├«n primul r├ónd) pentru utilizatorii. Utilizatorii sunt cei care ├«╚Ťi vor folosi site-ul. Cu c├ót website-ul le satisface mai bine nevoilor, cu at├ót va c├ó╚Ötiga o opinie mai bun─â

Crearea si promovarea site-uri web în rezultatele căutărilor Google

Fiecare site necesit─â lucru asupra optimiz─ârii SEO. Nu toat─â lumea trebuie s─â fie un specialist SEO, dar toat─â lumea ar trebui s─â aib─â cuno╚Ötin╚Ťe de baz─â pentru a-╚Öi promova site-ul ├«n cadrul rezultatelor Google.

Dac─â ar fi s─â explic─âm pozi╚Ťionarea site-ului ├«ntr-un mod mai simplificat, aceasta ar putea fi definit─â ca adaptarea con╚Ťinutului site-ului web la ├«ntreb─ârile ╚Öi frazele pe care utilizatorii le introduc ├«n motorul de c─âutare. Ideea este s─â r─âspunzi bine la ├«ntreb─ârile acordate de utilizatori.

Diferen╚Ťiem lucrul asupra promov─ârii site-urilor web ├«n SEO on-site ╚Öi SEO off-site. La etapa de creare a site-urilor vom lucra bine├«n╚Ťeles la SEO on-site. Dar ├«n cadrul articolului dat vor explica ambele aspecte ale optimiz─ârii SEO: on-site ╚Öi off-site. 

C├ónd ├«ncepem s─â cre─âm site-uri web, trebuie s─â alegem un program care s─â ne ofere posibilitatea de a edita aspectele cheie pentru SEO, care vor include: 

 • Meta-titlul ╚Öi meta-descrierea fiec─ârei subpagini (inclusiv ╚Öi a articolelor de blog);

 • Setarea titlului imaginilor ╚Öi a textului alternativ care descrie con╚Ťinutul imaginilor.

 • Setarea nivelurilor corespunz─âtoare a titlurilor ╚Öi a antetelor;

 • Conectarea u╚Öoar─â la Google Search Console.

Aceste patru lucruri sunt esen╚Ťiale dac─â dorim ca website-ul realizat s─â genereze trafic organic.

Cu toate acestea, merit─â s─â ne amintim c─â nu toate programele pentru creare site-uri web permit acest lucru. Trebuie s─â fim aten╚Ťi la acest lucru atunci c├ónd alegem platforma noastr─â. Uneori ni se cere s─â instal─âm pluginuri suplimentare f─âr─â care nu putem lucra la SEO on-site.

C├ónd vine vorba de primii pa╚Öi pe care ├«i facem atunci c├ónd pozi╚Ťion─âm textul pe care ├«l cre─âm pe un blog sau pe ├«ntregul site, este vorba de selectarea cuvintelor cheie. 

Desigur, ├«nainte de aceasta, merit─â mai mult sau mai pu╚Ťin subliniat subiectul articolului / subpaginii ... sau ├«n cazul unui site web, s─â ╚Ötii exact despre ce va fi vorba. Atunci ne ocup─âm deja de cuvinte cheie. Planificatorul de cuvinte cheie de la Google Ads, Google Trends sau instrumente precum Ubersuggest sau Ahrefs te vor ajuta la acest capitol. Cu ajutorul acestor tool-uri, va fi mult mai u╚Öor s─â g─âse╚Öti un set de cuvinte sau expresii pentru care dore╚Öti s─â pozi╚Ťionezi, de exemplu un site web care tocmai este ├«n curs de creare.

Pozi╚Ťionarea ├«n sine poate ajuta foarte mult la popularizarea con╚Ťinutului site-ului. Mai ales c─â, nec─ât├ónd la aparen╚Ťe, aceasta nu este vreo magie neagr─â sau ÔÇ×lipireaÔÇŁ for╚Ťat─â a cuvintelor cheie ├«n fiecare propozi╚Ťie la r├ónd. 

 • Utilizatorul va observa imediat c─â site-ul pe care l-a vizitat a ocupat pozi╚Ťia de top ├«n Google cu ajutorul unor tehnici agresive, f─âr─â a oferi r─âspuns la ├«ntrebarea utilizatorului sau f─âr─â a oferi un alt tip de valoare.

 • Motoarele de c─âutare acord─â aten╚Ťie raportului dintre cuvintele cheie ╚Öi restul con╚Ťinutului. Un num─âr excesiv, nenatural de cuvinte cheie ├«n cadrul con╚Ťinutului poate genera probleme. 

├Än rezultat lucrul asupra optimiz─ârii SEO nu este at├ót de simplu ╚Öi necesit─â o abordare mai sofisticat─â, mai creativ─â. LSI keywords, cornerstone content ╚Öi alte c├óteva tehnici eficiente vor face ca site-ul t─âu s─â ofere valoare utilizatorilor, dar ╚Öi s─â devin─â apreciat, respectiv promovat ├«n cadrul algoritmului Google :). 

Ce altceva afecteaz─â pozi╚Ťia site-ului ├«n rezultatele c─âut─ârilor Google? 

 • viteza de ├«nc─ârcare;

 • ajustarea la dispozitivele mobile cu ajutorul tehnologiei RWD; 

 • aplicarea link-urilor interne ╚Öi externe;

 • calitatea con╚Ťinutului;

├Än cei 200 de factori de clasare de la Google, putem vedea 200 de elemente care sunt luate ├«n considerare la pozi╚Ťionarea site-ului web. Unele dintre ele sunt foarte importante, ├«n timp ce altele sunt factori mai pu╚Ťin semnificativi care pot fi definite ca ajust─âri cosmetice SEO. 

Am men╚Ťionat deja importan╚Ťa cuvintelor cheie: este important s─â le includem ├«n titlurile ╚Öi descrierile paginilor (╚Öi ale obiectelor) pentru ca acestea s─â func╚Ťioneze ├«n mod natural.

Anteturile sunt, desigur, un alt element semnificativ. Algoritmul Google ofer─â o aten╚Ťie special─â acestor fragmente de con╚Ťinut ╚Öi din aceast─â cauz─â se merit─â s─â le folose╚Öti pentru a ad─âuga ├«n mod natural cuvintele cheie selectate. Antetul H1 este de cel mai important, dar trebuie re╚Ťinut c─â poate fi doar unul pe fiecare subpagin─â.

├Än 2015 a fost implementat─â actualizarea algoritmului Google numit─â RankBrain, care are ca scop ├«mbun─ât─â╚Ťirea preciziei de ordonare a rezultatelor de top. Con╚Ťinutul ╚Öi interac╚Ťiunea utilizatorilor cu site-ul reprezint─â doi factori cheie pentru aceast─â parte a algoritmului Google. Cu alte cuvinte, s─â presupunem c─â site-ul t─âu ajunge pe pozi╚Ťii de top, ├«ns─â atunci c├ónd utilizatorii ajung pe el, revin la rezultatele Google ╚Öi aleg un alt site unde petrece mai mult timp - comportamentul dat al utilizatorului sugereaz─â o calitate redus─â a site-ului t─âu, lucru care va cauza sc─âderi semnificative ale pozi╚Ťiei site-ului ├«n c─âut─ârile Google.

Site-urile web de valoare se caracterizeaz─â printr-o rat─â de respingere redus─â ╚Öi o sesiune a vizitei pe site ├«ndelungat─â. Ace╚Öti doi indicatori reflect─â calitatea con╚Ťinutului de pe website-ul realizat ╚Öi prin urmare au un impact direct asupra aprecierii site-ului de c─âtre algoritmul Google.

Dar s─â revenim pentru un moment la SEO off-site. Ce este aceasta? Acestea sunt link-uri externe (amplasate pe un alt site) care duc spre site-ul web creat de noi.

Nu conteaz─â doar cantitatea lor, ci ╚Öi calitatea lor. Acestea ar trebui s─â provin─â de pe site-uri web valoroase, care se bucur─â de o bun─â reputa╚Ťie at├ót ├«n r├óndul utilizatorilor, c├ót ╚Öi ├«n cadrul algoritmilor motoarelor de c─âutare. Este foarte bine atunci c├ónd site-urile origine ╚Öi ╚Ťint─â public─â con╚Ťinut la subiecte similare. Atunci RankBrain va trata link-urile ca fiind autentice ╚Öi semnificative.

WebWave ├«╚Ťi permite s─â adaugi toate elementele necesare responsabile de SEO on-site. Platforma include ╚Öi un Analizor SEO, care se poate dovedi util pentru promovarea site-ului web realizat ├«n cadrul c─âut─ârilor Google.

Vei g─âsi mai multe informa╚Ťii despre crearea ╚Öi optimizarea SEO on-site a unui site web pe: 

Imagini vectoriale și optimizarea site-urilor web

Atunci când decidem să creăm site-uri web, trebuie să ne amintim și despre optimizarea site-ului. Acest punct este important din mai multe motive:

 • Optimizarea site-ului afecteaz─â pozi╚Ťionarea acestuia ├«n rezultatele motoarelor de c─âutare. 

 • Un site optimizat ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öte nivelul UX-ului ╚Öi de utilizare general─â a site-ului web.

Mai jos voi descrie mai detaliat ce ├«nseamn─â mai exact optimizarea unui site web. Pe scurt, optimizarea unui site presupune ajustarea elementelor site-ului (inclusiv, printre altele, texte, imagini ╚Öi coduri) pentru a accelera func╚Ťionarea acestuia.

Majoritatea instrumentelor de dezvoltare web permit aceast─â optimizare, dar uneori solicit─â ╚Öi cuno╚Ötin╚Ťe de programare avansate.

Avantajul platformei WebWave const─â ├«n faptul c─â optimiz─âm codul surs─â pentru utilizatorii no╚Ötri. Cu alte cuvinte cu WebWave nu este necesar s─â ai cuno╚Ötin╚Ťe de programare pentru a avea un site optimizat.

La prima vedere, codul surs─â a site-ului nostru pare complicat ╚Öi greu de controlat. ├Än practic─â ├«ns─â, codul surs─â este administrat de c─âtre platform─â ╚Öi respectiv nu include erori. Din aceast─â cauz─â viteza de ├«nc─ârcare a site-ului este destul de mare. 

Cea mai mare problem─â a ├«nc─ârc─ârii site-urilor create cu WebWave ╚Ťine ├«ns─â de materialele grafice.

Pentru a evita problemele legate de ├«nc─ârcarea site-urilor cauzate de materialele grafice este suficient s─â ╚Ťii cont de 3 aspecte importante:

 • L─â╚Ťimea maxim─â a imaginilor este de 1400 de pixeli. Aceast─â dimensiune este suficient─â pentru a p─âstra calitatea imaginilor, ├«n special ├«n condi╚Ťiile ├«n care mai mult din jum─âtate de sesiuni sunt realizate cu ajutorul smartphone-urilor, ├«n care l─â╚Ťimea de 1400 de pixeli de fapt nu poate fi redat─â (ecranul dispozitivelor mobile este mult mai mic).

 • Formatul imaginii trebuie s─â faciliteze compresia fi╚Öierului. De exemplu ├«n cazul unui fi╚Öier cu formatul .JPG, pe ecranele obi╚Önuite, este foarte dificil s─â identifici diferen╚Ťa ├«ntre compresia la nivelul de 90 ╚Öi de 70. ├Äns─â diferen╚Ťa dimensiunilor fi╚Öierelor ├«n bi╚Ťi va fi considerabil─â. Din aceste considerente recomand─âm folosirea fi╚Öierelor grafice mici, optimizate. Pentru comprimarea automat─â a fi╚Öierelor grafice, recomand─âm instrumente ca TinyJPG: ├Äncarci imaginea. Sistemul o comprim─â ╚Öi genereaz─â fi╚Öierul optimizat.

 • Dac─â este posibil opteaz─â pentru fi╚Öierele grafice vectoriale - Acest tip de imagini au o dimensiune foarte mic─â ╚Öi ofer─â o calitate impun─âtoare ├«n cazul scal─ârii. La momentul actual formatul SVG este cel mai popular format pentru fi╚Öierele vectoriale folosit la crearea site-urilor web. Spre deosebire de fi╚Öierele imagine obi╚Önuite, fi╚Öierele SVG pot fi m─ârite ╚Öi reduse ├«n dimensiune f─âr─â prea multe dificult─â╚Ťi. Aplicarea fi╚Öierelor vectoriale ├«ns─â se limiteaz─â la imaginile cu un num─âr redus de detalii, de ex.: logouri, fundaluri abstracte etc. Respectiv aplicarea formatului SVG sau a altor formate vectoriale pentru fotografii este nera╚Ťional─â.Concluzie: Care sunt avantajele fi╚Öierelor grafice vectoriale?: dimensiunea mic─â a fi╚Öierului, scalabilitatea ╚Öi capacitatea de a ├«nscrie cuvinte cheie ├«n con╚Ťinutul imaginii (la propriu). Pentru a facilita lucrul ├«n cadrul editorului WebWave, oferim acces direct de la nivelul interfe╚Ťei editorului la o baz─â de imagini gratuite: peste 400 000 de fotografii ╚Öi pictograme. (Aceste imagini chiar sunt gratuite. Deci le po╚Ťi folosi pentru crearea site-ului propriu f─âr─â griji ├«n privin╚Ťa drepturilor de autor).Acest lucru faciliteaz─â crearea site-ului web, ├«ntruc├ót baza de imagini ofer─â at├ót op╚Ťiunea de a c─âuta imaginea cu ajutorul cuvintelor cheie c├ót ╚Öi posibilitatea de a seta rezolu╚Ťia imaginii ├«nainte de a o ad─âuga pe site. Am implementat aceast─â func╚Ťie pentru ca crearea site-urilor s─â fie simpl─â ╚Öi u╚Öoar─â.

Al─âtur─â-te celor 429 000+ de utilizatori ╚Öi creeaz─â site-uri gratuit, f─âr─â cuno╚Ötin╚Ťe de programare

Importan╚Ťa securiz─ârii online pentru crearea site-urilor web

Asigurarea securit─â╚Ťii este unul dintre cele mai importante aspecte ├«n cadrul procesului de creare a unui site web. Nu este vorba doar de protec╚Ťia website-ului nostru, ci ╚Öi a utilizatorilor care ├«l folosesc. 

Un punct cheie în domeniul securizării site-urilor îl reprezintă certificatul SSL. Acest certificat este prezentat prin protocolul HTTPS = HTTP + S de la securitatea datelor transmise între browser și server. Site-urile web care nu o au certificat SSL (adică cele care oferă o conexiune necriptată) sunt categorizate în ziua de astăzi ca periculoase.

├Än cazul ├«n care nu conect─âm la site-ul nostru un certificat SSL, pierderile noastre vor fi considerabile. Prin urmare, un certificat SSL este ├«ntotdeauna o alegere bun─â. Toate datele privind logarea, adresa de e-mail ╚Öi alte informa╚Ťii confiden╚Ťiale devin criptate ╚Öi respectiv inaccesibile pentru r─âuf─âc─âtori.

├Än WebWave, con╚Ötientiz─âm importan╚Ťa securit─â╚Ťii - motiv pentru care oferim certificate SSL fiec─ârui site realizat la noi, independent de planul site-ului (oferim certificate SSL inclusiv ╚Öi pentru site-urile cu plan Free, ├«ntruc├ót f─âr─â un certificat SSL ÔÇŁvia╚Ťa este greaÔÇŁ ├«n ziua de ast─âzi).

Crearea de site-urilor web în ziua de astăzi

Viziunea actual─â a site-urilor web este diferit─â de ceea ce era la ├«nceputurile acestor tipuri de platforme. Odinioar─â, site-urile erau doar un format limitat, ├«n care textul reprezint─â cea mai important─â sau pur ╚Öi simplu unica form─â a con╚Ťinutului.

├Än WebWave monitoriz─âm trendurile de dezvoltare a web designului ╚Öi la necesitate implement─âm func╚Ťiile necesare pentru realizarea acestora. Suplimentar descriem multe din trenduri pe blogul nostru.

Dacă însă să revenim la trendurile, importante sunt acelea care oferă beneficii concrete utilizatorilor / destinatarilor. Pentru că utilizatorii reprezintă un punct de orientare important atunci când lucrăm la crearea / dezvoltarea site-ului propriu. Un exemplu bun al trendurilor de valoare îl reprezintă designul responsiv - ajustarea site-ului la dispozitivele mobile cu ajutorul tehnologiei RWD.

╚śi aici este important s─â facem diferen╚Ť─â ├«ntre un site mobil ╚Öi un site responsiv. Deja am scris un articol despre aceasta. Ideea de baz─â a celor dou─â abord─âri este foarte asem─ân─âtoare - site-ul ar trebui s─â se afi╚Öeze bine pe telefoane. ├Äns─â conceptele difer─â ├«n ceea ce prive╚Öte posibilit─â╚Ťile generale:

 • Site-ul mobil are dou─â moduri: desktop ╚Öi telefon. 

 • Un site web responsiv are mai multe op╚Ťiuni de vizualiz─âri ╚Öi se adapteaz─â mai bine la l─â╚Ťimea ecranului.

Cu alte cuvinte - dac─â reducem l─â╚Ťimea ferestrei browser, elementele de pe pagina responsive pur ╚Öi simplu se vor aranja ├«ntr-un mod diferit, dar vor r─âm├óne vizibile.

├Än cazul ├«n care avem un site mobil, acesta are o adrese URL complet diferite pentru dispozitive diferite. Deci afi╚Öarea paginii la redimensionarea fereastrei browserului va fi problematic─â. Respectiv aceast─â inconvenien╚Ť─â este foarte important─â ├«n cazul ├«n care unul din scopurile site-ului nostru este promovarea imaginii de brand. ├Än primul r├ónd este vorba de link-urile pe care le partaj─âm ╚Öi care trebuie de fapt specificate ├«n dependen╚Ť─â de dispozitivul utilizatorilor. 

La prima vedere, ideea cre─ârii unui site web care se ajusteaz─â automat la 2-3 tipuri de ecranele diferite, sun─â ca o munc─â destul de mig─âloas─â. ├Äns─â ├«n cazul platformei pentru creare site-uri WebWave, totul arat─â mult mai simplu. Este suficient s─â cre─âm doar o singur─â versiune - cea de desktop, ╚Öi s─â aplic─âm algoritmul WebWave pentru ajustarea site-ului la ecranele mai mici. Recomand─âm, desigur, finisarea manual─â a ajust─ârii site-ului, ├«ntruc├ót algoritmul nostru nu cunoa╚Öte inten╚Ťia ta, scopul site-ului ╚Öi scopul con╚Ťinutului elementelor. ├Än practic─â, acest lucru poate ├«nseamna de ex. c─â algoritmul WebWave nu cunoa╚Öte dac─â un element de text reprezint─â un titlu sau un element decorativ de design amplasat ca fundal. Oricum, algoritmul WebWave execut─â o bun─â parte a muncii, ├«n rezultatul c─âreia r─âm├ón doar ni╚Öte ac╚Ťiuni minime de finisare. 

Totodat─â a╚Ö dori s─â subliniez, c─â modurile Tablet─â ╚Öi Smartphone implic─â o libertate destul de larg─â ├«n ceea ce prive╚Öte ajust─ârile. Respectiv, vei avea posibilitatea s─â-╚Ťi implementezi conceptul ├«n cazul ├«n care ai o viziune foarte special─â referitoare la modul ├«n care trebuie s─â arate site-urile pe dispozitivele mobile.

Site-urile web responsive au încă un avantaj major - algoritmul motorului de căutare Google le tratează foarte bine. Actualizarea algoritmului Google numit Mobile First Indexing a avut un impact enorm asupra valorii versiunii site-ului pentru dispozitivele mobile. Datorită acestei actualizări, site-urile web prietenoase pentru dispozitivele mobile vor fi avantajate în cadrul rezultatelor căutării.

Tehnologia RWD reprezint─â un exemplu foarte bun a unui trend care este apreciat at├ót de utilizatori c├ót ╚Öi de algoritmul Google. ╚śi acesta este motivul principal pentru care a devenit un MUST-HAVE.

Creare gratuit─â a website-urilor

╚śtim deja c─â crearea gratuit─â a unui site web este posibil─â. R─âm├óne doar s─â ├«n╚Ťelegem cum o facem. Punctul cheie ╚Ťine de platforma aleas─â. Mai exact important este s─â alegi o platform─â gratuit─â ├«n care po╚Ťi realiza un site f─âr─â cuno╚Ötin╚Ťe de programare, f─âr─â s─â lucrezi direct la codul surs─â a site-ului. (├Än cazul ├«n care va fi necesar s─â lucrezi cu codul surs─â va trebui s─â ├«nve╚Ťi / s─â testezi personal s─â lucrezi la codul surs─â sau s─â pl─âte╚Öti pe cineva care o va face pentru tine. Cu siguran╚Ť─â vei pl─âti - ├«ntr-o form─â sau ├«n alt─â).

├Än cazul unei platforme pentru creare site de tip website builder este suficient un concept despre site-ul pe care dore╚Öti s─â-l realizezi ╚Öi ceva timp liber.├Än practic─â, ├«n c├óteva zeci de minute, putem realiza un site web complet func╚Ťional f─âr─â a pl─âti un ban.

Această metodă pentru creare site-urilor web este simplă și ... chiar distractivă. În special din motiv că platformele pentru creare site-uri web de astăzi generează un cod mult mai bun decât predecesorii săi.

Platformele de website builder func╚Ťioneaz─â mai rapid, iar poten╚Ťialul de optimizare a site-urilor web realizate nu este diferit─â de cele bazate pe alte CMS-uri.

Al─âtur─â-te celor 429 000+ de utilizatori ╚Öi creeaz─â site-uri gratuit, f─âr─â cuno╚Ötin╚Ťe de programare

Program pentru creare site web. Chiar trebuie s─â-l instalezi pe calculator?

Dup─â cum arat─â evolu╚Ťia cre─ârii site-urilor web, pentru o perioad─â ├«ndelungat─â, realizarea acestora solicita lucru direct cu codul surs─â: HTML5, CSS3, JavaScript, PHP, MySQL etc.

Respectiv, cuno╚Ötin╚Ťele de programare erau un MUST-HAVE. Cu alte cuvinte crearea unui site web era posibil─â doar cu ajutorul cuno╚Ötin╚Ťelor de programare.

├Änainte de apari╚Ťia platformelor de tip website builder, primul pas spre acest tip de abordare a fost Geocvities. Programul a fost creat ├«n Beverly Hills ├«n 1994. Dup─â c├óteva modific─âri, acesta a devenit disponibil unui grup mai larg de utilizatori. De cele mai multe ori proiectele realizate ├«n cadrul platformei Geocities ar fi clasificate ├«n ziua de ast─âzi ca Funpage-uri. De exemplu puteau fi pagini cu teorii conspira╚Ťioniste.

Probabil c─â nu este surprinz─âtor faptul c─â paginile func╚Ťionau destul de lent. Con╚Ťinutul site-urilor era preponderent ├«n form─â de text, cu mici accente grafice ca: fonturile colorate sau mici imagini. Pe de alt─â parte, de╚Öi existau multe rezerve, ├«ns─â╚Öi platforma era un mare progres ├«n ceea ce prive╚Öte crearea site-urilor.

La ├«nceputul anilor 2000, au ├«nceput s─â apar─â primele instrumente pentru crearea site-urilor web, pe care le numim acum platforme de tip website builder. 

Datorit─â acestora puteai crea site-uri f─âr─â a lucra direct la codul surs─â, dar ca ╚Öi ├«n cazul Geocities, rezultatul final l─âsa de dorit. Poten╚Ťialul de optimizare a acestor site-uri era destul de limitat, iar codul surs─â con╚Ťinea o mul╚Ťime de markup inutile.

De asemenea, merit─â ad─âugat faptul c─â programele pentru crearea site-urilor web despre care vorbim urma s─â fie instalat pe calculator, iar achizi╚Ťia unei licen╚Ťe era destul de costisitoare. 

Un aspect important al perioadei descrise era viteza redus─â de conexiune la re╚Ťeaua de Internet. Respectiv, ├«n condi╚Ťiile date, codul surs─â scris manual era decisiv pentru a atinge un anumit nivel minim de confort. Din aceast─â cauz─â codul surs─â generat de platformele website builder care includea o mul╚Ťime de secven╚Ťe inutile, de fapt era destul de iritant pentru utilizatori ╚Öi scrierea manual─â a codului surs─â era chiar ÔÇŽ important─â.

Dup─â cum ai putea ghici, multe s-a schimbat de-a lungul anilor. Cam din 2013 platformele pentru creare site-uri nu mai trebuie instalate pe calculator.

Este suficient s─â te loghezi ├«ntr-o aplica╚Ťie de tip SaaS ╚Öi s─â creezi site-ul, f─âr─â s─â lucrezi direct la codul surs─â a site-ului, f─âr─â instalare, f─âr─â cump─ârarea licen╚Ťei ╚Öi f─âr─â probleme de compatibilitate.

Programele pentru creare site-uri includ încă un avantaj important: oferă posibilitatea de a crea un site gratuit.

Primii pași în crearea site-urilor web

Ar trebui s─â ai talent pentru a-╚Ťi crea propriul site web sau doar s─â-╚Ťi dezvol╚Ťi abilit─â╚Ťile prin exersare. Desigur, cel mai bine ar fi s─â le avem pe ambele. Astfel ne vom putea dezvolta nivelul. 

├Äns─â, chiar dac─â suntem abia la ├«nceputul drumului nostru, nimic nu este pierdut. 

Proiectarea site-urilor web în baza principiului drag & drop se referă în primul rând la o bună aranjare a elementelor.

O schi╚Ť─â bun─â a site-ului ╚Öi un brief ini╚Ťial te va ajuta s─â creezi un site clar, lizibil ╚Öi u╚Öor de folosit pentru utilizator ­Ĺüő lucruri care de fapt sunt cele mai importante ├«n web design.

De exemplu atunci c├ónd acces─âm site-ului unui restaurant, ar trebuie s─â ╚Ötim exact cum navig─âm, unde g─âsim programul acestora, adresa localului, meniul complet, ba chiar op╚Ťiunea de a l─âsa un testimonial. 

├Än plus, ├«n zilele noastre, un design de site-uri bun necesit─â un sim╚Ť al esteticii + ceva cuno╚Ötin╚Ťe ├«n domeniul UX (experien╚Ť─â utilizator) ╚Öi UI (interfa╚Ťa utilizatorului). Datorit─â acestor cuno╚Ötin╚Ťe, suntem capabili s─â cre─âm o interfa╚Ť─â de site care va fi nu doar atractiv─â, ci ╚Öi lizibil─â pentru utilizatorul nostru. 

Desigur, dac─â nu avem ├«nc─â suficient─â experien╚Ť─â pentru a crea ceea ce dorim ├«n cadrul unui site web, putem alege op╚Ťiunea unui ╚Öablon HTML

Crearea unui web site online ├«n baza unui template rezolv─â ├«n cea mai mare m─âsur─â problema lipsei de experien╚Ť─â ├«n web design. Ob╚Ťinem un site deja realizat ├«n care trebuie doar s─â ├«nlocuim con╚Ťinutul: textele ╚Öi imaginile. De asemenea, putem edita structura original─â, schimba ordinea elementelor, spa╚Ťierea etc. S─â ai grij─â s─â nu ÔÇ×exagereziÔÇŁ ;)

Dup─â cum vezi, crearea unui site web poate fi destul de simpl─â. 

În final ne rămâne o singură întrebare: cum creezi un site web - ieftin dar profesional.

Crearea unui site web este mai ușoară decât pare

Crearea unui site web nu este magie neagr─â. Desigur, acest lucru poate p─ârea complicat la ├«nceput ... ├«n momentul ├«n care nu ├«n╚Ťelegem procesul ├«n practic─â.

Destul de demotivante sunt opiniile a╚Öa numitor ÔÇŁspeciali╚ÖtilorÔÇŁ ├«n domeniu, care spun c─â ÔÇ×construirea unui site web necesit─â implicarea unei ├«ntregi echipe de speciali╚Öti ╚Öi, prin urmare, trebuie s─â coste at├ót de multÔÇŁ

╚śi acest lucru este par╚Ťial adev─ârat. ├Än dependen╚Ť─â de a╚Ötept─ârile noastre, avem nevoie de un program potrivit + ceva timp liber sau de un grup de exper╚Ťi / un freelancer. 

Un site mare, de ex. a unei b─ânci, va solicita probabil sprijinul speciali╚Ötilor atunci c├ónd ├«╚Öi creeaz─â sau reconstruie╚Öte site-ul. Crearea unui site de acest tip este foarte complex─â ╚Öi necesit─â mult─â munc─â. 

Pe de alt─â parte, dac─â vorbim de un site care urmeaz─â s─â ne ajute s─â ne dezvolt─âm afacerea sau pur ╚Öi simplu s─â ne prezent─âm afacerea (chiar ╚Öi ├«n formatul unui site de prezentare), crearea site-ului este mult mai u╚Öoar─â, mai simpl─â. Cum st─â treaba mai exact? Ne putem realiza ╚Öi singuri propriul site-ul web. 

Este suficient să ne amintim despre cele mai importante reguli de web design. Atunci crearea website-ului nu mai este atât de dificilă.

Cite╚Öte mai departe 

Creeaz─â un website gratuit 

Crearea unui site web propriu este adesea asociat─â cu cheltuieli mari ╚Öi nu este de mirare. Determinarea costurilor este una din etapele cheie ale cre─ârii site-urilor web, ├«n special a celor comandate la o agen╚Ťie sau un freelancer. 

De obicei, exist─â deja liste de pre╚Ťuri preg─âtite pentru construirea unui site web sau cel pu╚Ťin ni╚Öte intervale. 

Datorită acestui fapt, știi de la început ce costuri sunt asociate cu realizarea unui site web propriu.

Desigur, nu trebuie s─â externaliz─âm crearea website-ul c─âtre o parte ter╚Ť─â. Dac─â avem voin╚Ť─â ╚Öi aptitudini, ├«l putem construi singuri ÔÇŽ chiar dac─â nu avem cuno╚Ötin╚Ťe de programare.

Data ultimii actualiz─âri: 18.06.2022

Creare site-uri web 

 

Creeaz─â Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre ╚Öabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile ╚Öi modific─â-l dup─â propriile necesit─â╚Ťi sau ├«ncepe cu o pagina curat─â.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni p├ón─â vineri, de la 9:00 p├ón─â la 17:00

    

 

Acest site a fost creat ├«n cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: