Logo, WebWave - program pentru crearea site-urilor web

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave !

Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

Panoul webmaster

Acest WebSite a fost creat în totalitate cu ajutorul Platformei WebWave (Program Gratuit pentru crearea Site-urilor Web).
Această pagină utilizează module Cookie. Află mai multe

CUNOAȘTE-NE MAI BINE ÎN REȚEA

ÎNCEPE ACUM

EN

PL

PROGRAM

wEBwAVE

Tutoriale

Prețuri

Pentru clienți

 

 

 

Cursuri online de creare site web

Testează programul nostru pentru creare site web și obține acces la cursul online gratuit. La înregistrare îți vom expedia un mesaj e-mail cu un click către înregistrare la cursul online. La acel curs vei afla cum poți crea un site web gratis, singur și fără cunoștințe de programare.

Testează gratuit

Indexare este procesul prin care site-urile ajung în lista rezultatelor căutărilor Google. Acest proces implică adunarea, procesarea și păstrarea datelor de către Google. Datele sunt obținute cu ajutorul roboților care îți vizitează site-ul web și citesc informația din meta-tagurile create de tine.

Roboții Google analizează conținutului site-ului în dependență dacă meta-tagul include codul index sau noindex . Dacă meta-tagul este indexabil, atunci roboții vor citi codul sursă al site-ului web și îl vor adăuga în rezultatele căutărilor. 

Menționăm că poziționarea site-ului tău web în rezultatele de căutare nu depinde de roboți, ci de algoritmi. Algoritmii Google sunt secvențe de formule și procese, ale căror scop principală este identificarea celor mai bune răspunsuri la căutările utilizatorilor. 

Conținutul articolului

 1. De ce site-ul tău web are nevoie de indexare de către Google?

 2. Cum funcționează indexarea?

  1. Ce este crawling-ul?

  2. Ce este un crawl budget?

  3. Ce este indexarea mobile-first?

 3. Cum verifici dacă site-ul tău web este indexat?

 4. Cum grăbești indexarea site-ului web?

 5. Dacă nu apari în rezultatele Google, nu exiști online!

 

De ce site-ul tău web are nevoie de indexare de către Google?

Cel mai simplu răspuns este: să facă așa încât utilizatorii să-ți găsească site-ul în rezultatele căutărilor. 

Desigur, pot exista locuri pe site care nu ar trebui să fie indexate. Este vorba de locuri unde sunt păstrate datele utilizatorilor tăi, sau subpagini cu conținut special, cu acces limitat. Deseori, accesul la subpagina cu conținut special se oferă în urma unei acțiuni (de exemplu: cumpărarea sau înregistrarea).  

Nu ți-ar plăcea dacă cineva ar putea obține acces la conținutul special de pe site-ul tău, pur și simplu introducând adresa URL corespunzătoare sau accesând rezultatul necesar dintr-o căutare Google. 

Chiar dacă există excepții, subliniem că în cele mai multe cazuri, indexarea este must-have.

Alătură-te celor 170 000 de utilizatori, care creează site web gratis și fără cunoștințe de programare.

Programul pentru creare site-uri, WebWave, permite crearea paginilor web  în plină libertate. Poți începe procesul de creare site web de la o pagină curată sau să folosești un șablon.

CREEAZĂ SITE-UL PROPRIU GRATUIT

Cum funcționează indexarea?

Mai jos vom descrie câteva noțiuni, pentru a prezenta diferite aspecte ale indexării și a explica mai bine modul în care funcționează motorul de căutare Google. Aceste noțiuni sunt: crawling, crawl budget și indexarea de tip mobile-first.

 

Ce este crawling-ul?

Crawling-ul efectuat de Google, este un proces în care roboții intră pe un site web și colectează datele necesare de pe acel site, fără a-l indexa în acel moment. După completarea acestui proces, urmează indexarea site-ului web respectiv. 

Nu orice site web va fi indexat după crawling, dar toate site-urile web indexate au trecut prin acest proces. 

 

Ce este un crawl budget?

Crawl budget-ul reprezintă cantitatea maximă de date pe care Google o poate aduna în cadrul unei vizite făcute de roboți pe un domeniu. Indicele Crawl budget depinde de alți 2 indici:

Roboti-si-algoritmi-Google

Ce este indexarea mobile-first?

Indexarea mobile-first a fost lansată în a doua jumătate a anului 2018. Din acel moment Google percepe versiunea mobilă ca o versiune prioritară. Ca rezultat versiunea mobilă a site-ului este indexată înainte celei de desktop. La fel Google evaluează calitatea site-ului în baza versiunii mobile a site-ului.

Pentru a optimiza site-ul la această modificare a algoritmilor Google recomandăm:

Pentru a afla mai multe despre indexarea mobile-first vezi acest articol.

 

Cum verifici dacă site-ul tău web este indexat?

Cea mai simplă modalitate de a verifica dacă site-ul tău web apare pe Google este să verifici rezultatele de căutare :).

Introdu numele site-ului tău web și verifică dacă vezi un link spre acesta în rezultatele de căutare. Dacă da – felicitări, totul este în regulă. 

Pentru a verifica dacă întregul site web a fost indexat, scrie pe Google fraza ”site: http://adresa-site-ului-tău.com/”

Ține minte că procesul de indexare necesită ceva timp.  Uneori durează câteva ore, alteori câteva zile sau chiar luni. Nu te panica dacă nu îți vezi site-ul web în rezultatele Google la câteva ore după publicare. 

Dacă nu apari în rezultatele Google, nu exiști online

Cum grăbești indexarea site-ului web?

Dacă vrei ca roboții să îți viziteze site-ul web mai repede, există câteva modalități de a grăbi procesul de indexare: 

 • Publicarea pe site-uri deja existente a link-urilor către site-ul nou.  Roboții Google vor observa noul site atunci când vor efectua crawling-ul site-ului deja existent.

 

Dacă nu apari în rezultatele Google, nu exiști online!

Indexare este un factor cheie pentru a avea succes online, este primul pas spre prezența ta online. Nu poți face optimizare SEO, dacă nu apari în rezultatele de căutare. 

De fapt, greșesc. Primul pas este acela de a crea un site web. O poți face gratis cu ajutorul platformei pentru creare site-uri WebWave. Nu ai nevoie de cunoștințe IT pentru a-ți crea un site.  În WebWave vei avea la dispoziție tot ce este necesar pentru o indexare rapidă.

Articole similare pe care trebuie să le citești:

 

Autor: Julia Mądraszewska / Elena Dumitru

Ce este indexarea? Ce sunt roboții și algoritmii Google
06/08/2019

Ce este indexarea? Ce sunt roboții și algoritmii Google

WebWave - program pentru creare site web

Începe acum

PANOUL WEBMASTER

LOGIN