Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

Urmărește-ne pe:

Programul WebWave.

Prețuri. 

Materiale. 

Companie.

Cum creezi un portofoliu online? - Sfaturi practice pentru primul tău portofoliu

 

 

Căutarea unui job sau a unui nou proiect, când ești freelancer, poate reprezenta o întreagă călătorie. Știi probabil deja locul perfect unde ar trebui să cauți un job de genul, dar cum îl obții? De multe ori, în acest caz, interviurile nu sunt atât de importante precum în cazul unui job rudimentar. Dacă interviurile nu contează atât de mult, atunci…ce? Angajatorii vor să vadă direct ceea ce știi să faci - din acest motiv, trebuie să știi cum se face un portofoliu online - deoarece acesta îți va aduce clienți noi!

Crearea unui portofoliu online poate părea complicată, însă dacă folosești instrumentele potrivite pentru cunoștințele tale, procesul va fi unul destul de simplu! Intră pe WebWave și vezi care sunt funcționalitățile pe care ți le oferim pentru a-ți crea primul portofoliu online de la 0!

Crearea unui portofoliu electronic nu este complicat, mai ales dacă folosești WebWave. Șabloanele noastre includ și opțiuni pentru portofolii online, perfecte pentru începători în ale web design-ului. De asemenea, în articolul de astăzi o să-ți oferim câteva direcții pe care dacă le urmărești în crearea portofoliului tău online, vei avea de câștigat și-ți vei ușura munca!

Conținutul articolului:

(Fă click pe link pentru a ajunge la partea corespunzătoare a articolului)

  1. Adaugă o Galerie/Slider/Lightbox

  2. Ajustează elementele cu exactitate de 1 pixel

  3. Înlocuiește imaginile din șablon

  4. Adaugă materiale video

  5. Adaugă datele de contact

  6. Adaugă link-urile către profilurile de pe rețelele de socializare

  7. Implementează un formular de contact

  8. Prezintă-ți oferta de servicii

 

Adaugă o Galerie/Slider/Lightbox

Pentru orice fotograf sau designer freelancer, partea vizuală a business-ului este crucială, indiferent de experiența ta. Degeaba ai un portofoliu online dacă acesta nu conține imagini sau poze realizate de tine! 

Folosindu-te de opțiuni precum Gallery, Slider sau Lightbox, poți crea o bucurie prin imagini doar cu ajutorul unor blocuri de cod foarte ușor de introdus în site-ul tău.

Galeria e cea mai rudimentară opțiune din cele 3. Ca sugestie, ai putea folosi galeria atunci când creezi anumite categorii de fotografii sau design-uri (peisaje/logo-uri/portrete/postări de social media, etc.)

Slider-ul este potrivit pentru prima parte a site-ului tău, unde poți crea 3 design-uri distincte în care spui, în cuvinte extrem de puține, cine ești și de ce merită ca vizitatorul tău să petreacă timp pe acest site. Sliderele pot fi de asemenea galerii mai dinamice, dacă sunt introduse corect în conceptul site-ului.

Lightbox-ul scoate în evidență o poză sau o colecție de poze. Astfel, dacă ai ilustrații cu care te mândrești în mod special, te poți folosi de funcția slider-ului!

 


 

Ai putea folosi galeria atunci când creezi anumite categorii de fotografii sau design-uri

 


 

Ajustează elementele cu exactitate de 1 pixel

Un alt factor important atunci când îți creezi un portofoliu online este exactitatea cu care poți edita elementele prezente pe acest portofoliu. Multe website buildere nu îți permit să îți diversifici prea tare site-ul - au niște locuri clare unde poți poziționa un bloc de cod și trebuie să te folosești de acela.

În cazul WebWave, crearea unui portofoliu online devine mult mai estetică, deoarece fiecare element de pe site-ul tău poate fi plasat cu o exactitate impresionantă. Astfel, te asiguri că site-ul tău are un flow frumos și că arată exact așa cum ai vrea!

 

Înlocuiește conținutul din șablon

Șabloanele noastre te vor ajuta extrem de mult la început - fără un șablon, crearea unui site web necesită în general mai mult timp. Dacă ai mult timp la dispoziție și vrei să fii sigur că site-ul tău arată exact așa cum ți l-ai imaginat, atunci poți să uiți de șabloanele noastre.

Totuși, de multe ori, e mai important să fie gata portofoliul în timp util, nu să ai site-ul exact cum ți-l dorești tu. Poți să lucrezi pe el și după ce e gata! Astfel, te sfătuim să începi cu un șablon și să înlocuiești conținutul acestuia. Imaginile trebuie înlocuite cu lucrările tale, iar textele trebuie să fie succinte, însă să releve personalitatea ta și motivele pentru care ar trebui ca persoana care-ți vizitează portofoliul să lucreze cu tine!

 

Adaugă materiale video

Dacă dispui de materiale video pentru portofoliul tău online, atunci introducerea lor în portofoliul tău online e cea mai bună decizie pe care o poți lua. Acestea pot crește încrederea în tine ca freelancer și pot să demonstreze posibilului client că ai mai multe abilități decât cele de bază!

Adăugarea acestora este simplă iar cu ajutorul WebWave nici nu îngreunezi site-ul, deoarece practic video-ul nu este uploadat direct în site-ul tău, ci este preluat dintr-o sursă care susține toate ”greutățile” videoclipului. Astfel, video-ul rulează rapid, site-ul tău nu este îngreunat, iar utilizatorii tăi se bucură de materiale de calitate!

Cum creezi un portofoliu online? - Sfaturi practice pentru primul tău portofoliu

Panoul Webmaster

Înregistrare

Logare

22 martie 2022

Adaugă datele de contact

Portofoliul tău online trebuie să dispună și de datele tale de contact, pentru a le ușura munca potențialilor tăi clienți. Sfatul nostru este să creezi o pagină separată, unde ai toate datele de contact (e-mail, număr de telefon, adresa biroului tău). 

 

Adaugă link-urile către profilurile de pe rețelele de socializare

De asemenea, prezența ta pe social media e obligatorie, dacă vrei să ai clienți care să aibă încredere în tine și să te urmărească constant. Acolo poți de asemenea să îți arăți alte abilități, iar postările de social media pot deveni virale, dacă sunt create constant și cu grijă.

Includerea link-urilor poate reprezenta un capital de imagine puternic pentru tine, așa că folosește această opțiune la maximum!

 

Implementează un formular de contact

Formularele de contact sunt opțiuni la îndemâna oricui, mai ales atunci când vrei să fii mult mai organizat în discuția cu clienții tăi. Astfel, implementarea unui astfel de formular va reprezenta un bonus nu doar pentru tine, ca organizare, dar și pentru clienții tăi, ca experiență a utilizatorului mult mai plăcută!

 

Prezintă-ți oferta de servicii

Oferta de servicii a unui freelancer este, până la urmă, foarte importantă pentru decizia posibilului client. Specifică în mod clar prețul fiecărui serviciu în parte, ce presupune colaborarea cu tine și care ar fi rezultatul final la care clienții ar trebui să se aștepte. 

Nu evita să comunici prețul - având prețul postat pe site, reușești să cerni prin clienții care ar vrea să colaboreze doar cu cele mai ieftine opțiuni de pe piață! Așa poți să te asiguri că nu îți irosești timpul, comunicând cu oameni care nu vor colabora cu tine!

Ești convins că ai nevoie de un portofoliu online și că acesta trebuie făcut cât mai repede? Atunci haide pe WebWave și creează-ți primul website, de la 0, cu ajutorul builderului nostru! Click mai jos!

Autor: Patrunjel Eduard

 

Alătură-te celor 400 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Cele mai citite articole.