Logo, WebWave - program pentru crearea site-urilor web

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave !

Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

Panoul webmaster

Acest WebSite a fost creat în totalitate cu ajutorul Platformei WebWave (Program Gratuit pentru crearea Site-urilor Web).
Această pagină utilizează module Cookie. Află mai multe

CUNOAȘTE-NE MAI BINE ÎN REȚEA

ÎNCEPE ACUM

EN

PL

PROGRAM

wEBwAVE

Tutoriale

Prețuri

Pentru clienți

 

 

 

Cursuri online de creare site web

Testează programul nostru pentru creare site web și obține acces la cursul online gratuit. La înregistrare îți vom expedia un mesaj e-mail cu un click către înregistrare la cursul online. La acel curs vei afla cum poți crea un site web gratis, singur și fără cunoștințe de programare.

Testează gratuit

Te gândești să îți construiești un website al tău și nu știi care sunt pașii de urmat? Sau poate te-ai apucat deja și te pierzi prin detalii de care trebuie să ții cont? Noi îți vom ușura munca și îți vom spune cu ce ar trebui să începi și care sunt pașii de urmat atunci când vrei să îți construiești un site web.

Am creat pentru tine, mai jos, o listă cu 10 pași care să te ajute să reușești ceea ce ți-ai propus:

  1. Stabilește cui vrei să te adresezi
  2. Alege numele domeniului
  3. Structura website-ului, design și funcții
  4. Găzduirea
  5. Construcția propriu-zisă
  6. Optimizare
  7. Securitate
  8. Testează-l
  9. Rețele de socializare
  10. Promovare

 

Stabilește cui vrei să te adresezi - de unde încep crearea unui site web

Primul pas pe care trebuie să îl faci atunci când te-ai hotărât să pornești pe acest drum este să te gândești cu cine stai de vorbă, ce vrei să câștigi cu prezența ta în online și care ar trebui să fie profilul ideal al audienței. Astfel vei stabili scopul tău și ce informații ar trebui să apară pe site.

Începe crearea site-ului cu stabilirea publicului țintă

 

Alege numele domeniului

În momentul în care ești hotărât să fii prezent în mediul online, trebuie să oferi și un nume acestei prezențe. Alege un nume pentru domeniul tău, fie că va avea extensia .ro, .com, .net etc., în funcție de scopul website-ului tău.

 

Structura website-ului, design și funcții

Este posibil să ai deja în minte o structură a site-ului, cum vrei să arate și ce să facă. Dacă este desenată pe o foaie de hârtie este cu atât mai bine. Însă, în cazul în care nu ai, te poți uita la câteva website-uri pentru a te inspira sau pentru a îți crea propriul ansamblu. Analizează cât mai multe website-uri, vezi ce structură ai, cum arată meniul, ce design folosesc, culorile pe care le consideri potrivite, funcționalitățile, ce fel de articole publică și cu ce frecvență. Cel mai important aspect este acela de a te gândi cu ce poți veni în plus față de ei, cu ce îți poți îmbunătăți site-ul. Trebuie să te gândești mereu cu ce poți veni în fața competitorilor prin servicii de calitate și prezentări pe măsură. De asemenea, trebuie să ai în minte utilizatorul și cum ar putea el să navigheze mai ușor pe site-ul tău. Creează un meniu intuitiv, ba chiar pune-te în locul vizitatorilor și încearcă să anticipezi ce i-ar putea interesa sau dacă ceea ce caută este ușor de găsit. Ca informație bonus, să știi că simplicitatea este de cele mai multe ori alegerea câștigătoare.

 

Găzduirea

Te-ai gândit ce vrei să faci, cum să arate și ai deja totul în minte. Ei bine, este momentul pentru a alege locul în care website-ul tău va fi găzduit. Este unul dintre cele mai importante aspecte. Dacă serviciul de găzduire nu funcționează, atunci nimeni nu te poate vedea în mediul online. Atunci când alegi un hosting, trebuie să te gândești ca la o relație pe termen lung. Trebuie să fie de calitate și de încredere. Fii sigur că îți oferă cel puțin 10 GB de stocare, că folosește tehnologia LiteSpeed, are un cPanel (panou de control cu o mulțime de funcționalități), minim 2G RAM, precum și 2 CPU core.

Găzduirea - alege un hosting sigur

 

Construcția propriu-zisă

Deja ai cumpărat domeniu, ai stabilit structura, conținutul este gata, iar hostingul achiziționat. Nu îți mai rămâne decât să le combini pe toate și să dai viață website-ului tău. Însă nu uita un aspect extrem de important, compatibilitatea cu dispozitivele mobile. Pentru asta, site-ul tău trebuie să fie responsiv, adică să aibă capacitatea de a se adapta oricărui dispozitiv, fie că vorbim despre un telefon mobil, tabletă și până la ecranele mari ale calculatoarelor de tip desktop. De asemenea, statisticile spun că numărul vizitelor de pe un telefon mobil a ajuns la peste 60% în comparație cu vizitele de pe calculatoarele desktop.

Alătură-te celor 120 de mii de utilizatori, care creează site web gratis și fără cunoștințe de programare.

Programul pentru creare site-uri, WebWave, permite crearea paginilor web  în plină libertate. Poți începe procesul de creare site web de la o pagină curată sau folosește un șablon.

CREEAZĂ SITE-UL PROPRIU GRATUIT

Optimizare

Indiferent dacă site-ul a fost construit de profesioniști sau chiar de tine, pasul în care acesta trebuie optimizat nu trebuie neglijat. Foarte important de reținut este că viteza de încărcare a unui site contează foarte mult pentru păstrarea vizitatorilor. Dacă o simplă încărcare a unei pagini durează mai mult de 2-3 secunde, riști ca utilizatorii să iasă de pe pagina ta chiar înainte de a vedea ce informații ai de oferit. Acest pas trebuie tratat cu foarte mare seriozitate. Este unul dintre aspectele care te vor ajuta să îți păstrezi vizitatorii, dar chiar să aduci unii noi prin clasarea website-ului pe o poziție cât mai sus în motoarele de căutare.

 

Securitate

Orice site trebuie asigurat împotriva riscului de a pierde tot ceea ce ai construit cu multă muncă. Securizează accesul în panoul de control și alege un plan de mentenanță pentru a putea sta liniștit că orice s-ar întâmpla, ai în altă parte o bază de date cu site-ul tău pe care o poți recupera în orice clipă.

Află aici cum sunt protejate site-urile create în WebWave.
Securitate - orice site trebuie asigurat împotriva riscului

 

Testează-l

Înainte de a fi vizibil în online, este indicată testarea website-ului pentru a fii sigur că funcționează exact așa cum ar trebui, fie că este accesat de pe mobil, tabletă sau desktop. Ai grijă ca meniurile să arate așa cum trebuie, formularele de contact sau cele pentru abonare. În principiu, toate funcționalitățile acestuia trebuie testate pentru a fi sigur că totul decurge conform planului.

 

Rețele de socializare

În momentul în care ești prezent în online, trebuie să fii prezent și pe rețelele de socializare. Ideea e că trebuie să te afli acolo unde sunt oamenii pentru că doar așa îți crești rata de vizibilitate. Creează-ți pagini pe rețelele de socializare, dacă nu ai deja create, și indică adresa website-ului tău. De asemenea, indică și rețele de socializare, pe care ești activ, pe site-ul tău, pentru ca oamenii să te poată urmări.

Prezența în rețelele de socializare

 

Promovare

De cele mai multe ori nu este suficient doar să fii prezent, ci trebuie să te și promovezi. Poți plăti pentru a avea vizitatori pe site, prin campanii de promovare pe motoare de căutare sau pe rețele de socializare. Însă rezultatele vor fi vizibile doar atât cât ai fonduri pentru campanii. O altă posibilitate o reprezintă optimizarea pentru motoarele de căutare, SEO pe scurt. Această variantă este una de lungă durată, iar rezultatele nu se văd din prima zi, dar statisticile spun că este cea mai bună alegere.

 

Vezi cât de ușor este să creezi în WebWave un site optimizat pentru dispozitivele mobile și sigur.

 

 

 

 

Articole similare pe care trebuie să le citești:

 

Autor: Cristian Lenga

 

Tot ce trebuie șă știi despre cumpărarea unui domeniu
17/01/2019

Ce trebuie să ții minte atunci când te apuci de crearea unui site web?

WebWave - program pentru creare site web

Începe acum

PANOUL WEBMASTER

LOGIN