Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Cum îți promovezi site-ul web?

26 octombrie 2021
AI in E-commerce: Viitorul cumpărăturilor online

Credeai că după ce ai terminat de realizat site-ul cu ajutorul WebWave ai rămas fără lucruri de făcut? Din fericire, nu se aplică! Un site, după ce a fost realizat de către tine, are nevoie să fie promovat și să ajungă la cât mai multe persoane. 

Dacă ai nevoie de ajutor cu site-ul sau ai o idee și nu știi de unde să începi, intră pe WebWave. Acolo vei găsi șabloane pentru aproape orice tip de site web care îți vor oferi un punct de plecare mult dorit. Intră aici și vezi cum îți poate face WebWave viața digitală mai ușoară.

În articolul de astăzi vom analiza care sunt pașii prin care trebuie să treci pentru a promova un site, vom discuta despre câteva platforme digitale, cum te pot ajuta acestea pentru promovarea site-ului tău și câteva recomandări pentru a ajunge la cât mai multe persoane!

Conținutul articolului:

(Fă click pe link pentru a ajunge la partea corespunzătoare a articolului)

  1. Asigură-te că ai conținut de calitate!

  2. Fii prezent pe platformele sociale

  3. Acționează ca un expert în nișa ta!

  4. Reclamele plătite funcționează cu adevărat!

  5. Ai multă răbdare - succesul necesită timp

 

Asigură-te că ai conținut de calitate!

Cel mai important lucru pentru un site care dorește să se afirme este conținutul calitativ. Indiferent de cât de bine este organizat site-ul tău web, dacă blogurile sau videourile nu sunt calitative, motoarele de căutare și utilizatorii te vor taxa drastic pentru asta.

Dacă vrei conținut de calitate, ai mai multe soluții. Poți alege să colaborezi cu un freelancer care să-ți pregătească totul și tu doar să postezi.

Promovarea site-ului tău prin conținut este motorul principal al succesului tău organic. Practic, dacă vrei să ajungi unde visezi, trebuie să ții cont de zicătoarea ”Practice what you preach!”, adică ”Practică ceea ce propovăduiești!”. Nu scrie conținut doar de dragul de a fi scris, ci asigură-te că acesta va fi citit și apreciat de cât mai multe persoane.

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Fii prezent pe platformele sociale

Dacă citești acest articol în 2020, cel mai probabil ai cont pe Facebook, Instagram, poate ai cochetat și cu TikTok și ești și un fan avid al Reddit-ului și discuțiilor înflăcărate ce se pot isca pe anumite teme.

Platformele sociale reprezintă o parte importantă din viața noastră, o extensie a socializării off-line, care a căpătat un avânt foarte mare în ultimii 10 ani. Însă aceste rețele sociale depind de un concept cheie: site-uri web!

Fără alte site-uri web, Facebook și Instagram ar rămâne platforme pline de poze cu pisici și videoclipuri amuzante, însă fără substanță. Afacerile, oamenii influenți, persoanele care au ceva de spus în domeniul lor se întâlnesc la jumătatea drumului și își împart cunoștința cu alte miliarde de oameni din toată lumea. 

Dacă stai puțin să te gândești, platformele sociale sunt una din cele mai geniale invenții ale omenirii. Oameni din părți total diferite ale globului se pot întâlni, pot discuta și-și pot da seama că au atâtea lucruri în comun.

Site-ul tău web sigur are nevoie de promovare gratis. De ce să nu o faci pe Facebook? Dacă ai ținut cont de punctul 1 și ai umplut paginile de conținut calitativ, e o chestiune de timp până ce oamenii vor ajunge pe site-ul tău web. Iar de acolo, totul ține de tine!

 

Acționează ca un expert în nișa ta!

Utilizatorii vor avea mare încredere în promovarea site-ului tău web dacă aceasta vine din partea unui om care chiar știe despre ce vorbește. Astfel, dacă ești un expert în nișa din care face parte site-ul tău web, dovedește acest lucru.

Punctul 3 se leagă foarte bine de punctul 1, cel cu conținutul de calitate, însă expertul o duce un pas mai departe. Dacă conținut calitativ poate scrie oricine are capacitatea să facă puțină cercetare înainte, doar un expert știe dedesubturile despre care discută. Niciodată nu o să poți scrie despre un limbaj de programare la fel cum scrie un programator. Niciodată nu o să poți scrie despre cafea cum scrie un barista. 

Ține cont de acest fapt și folosește-l ca un avantaj în orice moment al promovării site-ului tău. Înscrie-te pe grupuri de antreprenori sau în comunități de pe nișa ta și răspunde-le oamenilor. Demonstrează-le că pot avea încredere în tine și, implicit, în site-ul tău!

 

Reclamele plătite funcționează cu adevărat!

Reclamele plătite au o reputație cam proastă, însă acestea chiar te ajută destul de mult. O postare din 4 pe Facebook reprezintă o reclamă plătită. Primele 3 rezultate pe Google sunt rezultate plătite.

Asta nu înseamnă că rezultatele organice nu au rezultat! Din contră, ideea reclamelor plătite este să îmbini mai multe stratageme de marketing pentru a te asigura că ajungi la cât mai multe persoane interesate de tine și de ceea ce tu creezi și oferi.

De asemenea, promovarea site-ului tău web cu ajutorul reclamelor poate da rezultate și fără o sumedenie de bani, dacă reclamele sunt optimizate cât mai bine și corect.

Niciodată nu o să poți scrie despre cafea cum scrie un barista

Ai multă răbdare - succesul necesită timp

Nimeni nu a cunoscut succesul într-o singură zi, lună sau an. Viralitatea nu mai este de succes. Oamenii au început, din nou, să aprecieze lucrurile bine făcute, în timp. Nimeni nu dorește să primească un produs într-o zi, dar să fie pe jumătate făcut.

Investește timp în site-ul tău. Întreabă-ți utilizatorii dacă le plac culorile sau fontul. Poate aceștia îți vor sugera un nou plan pentru site-ul tău.

Fiecare lucru pe care dorești să-l aplici pe site-ul tău va avea nevoie de câteva luni pentru a se vedea rezultatele. Dacă îți faci treaba constant, zi de zi și cu dragoste, promovarea site-ului tău web va deveni o floare la ureche!

 

Creează-ți astăzi site-ul de la zero cu ajutorul platformei WebWave. Nu ai nevoie să scrii nici măcar o linie de cod. Rapid, simplu și eficient, pentru a te afla cât mai repede în rezultatele Google prin promovarea site-ului tău web!

Autor: Patrunjel Eduard

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: