Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

De ce este important să conectezi site-ul la Google Search Console?

15 iunie 2021
Ce este și cum creezi un landing page?

Google a depus, încă de la naștere, extrem de mult efort pentru a se asigura că site-urile web cele mai calitative pot fi găsite. De asemenea, un alt mare punct de interes pentru Google este reprezentat de instrumentele pe care aceștia le dezvoltă pentru site-urile web din toată lumea. Ca să fim mai exacți, instrumentele acestea sunt necesare pentru fiecare site ce dorește să ajungă cât mai sus în motoarele de căutare, în special Google!

Nevoia de digitalizare a crescut, în special în ultima perioadă. Un site web îți poate ajuta afacerea să apară în fața multor oameni, ce în mediul off-line nu ar fi putut să-ți vadă afacerea! Intră astăzi pe WebWave și creează-ți un site web simplu, fără nevoia de a scrie cod!

În articolul de astăzi vom discuta despre unul din cele mai folosite instrumente dezvoltate de cei de la Google: Google Search Console! Îți vom prezenta ce înseamnă Google Search Console, care sunt principalele caracteristici și, la final, cum îți poți conecta site-ul web la instrumentul celor de la Google!

Conținutul articolului:

(Fă click pe link pentru a ajunge la partea corespunzătoare a articolului)

  1. Ce este Google Search Console?

  2. De ce este important să conectezi Google Search Console la site?

    1. Indexare rapidă a site-ului web

    2. Afli cuvintele cheie pentru care te poziționezi deja pe Google și care e poziția ta

    3. Vezi care sunt subpaginile ce performează cel mai bine

    4. Observi locurile unde roboțeii Google întâmpină dificultăți pe site-ul tău web

    5. Vezi ce părere are Google despre responsivitatea pe mobil a site-ului tău

    6. Vezi ce părere are Google despre responsivitatea pe mobil a site-ului tău

    7. Ce site-uri au link-uri către site-ul tău (Strategia de link-building)

    8. Afli care sunt paginile care au cele mai multe backlink-uri

  3. Cum conectezi Google Search Console?

 

Ce este Google Search Console?

Google Search Console (sau Google Webmaster Tool - denumirea inițiuală) este un instrument dezvoltat de către cei de la Google pentru a ajuta site-urile web să măsoare traficul venit din căutările de pe Google, să observe problemele pe care site-ul web le are în interiorul motorului de căutare și, în esență, să propulseze site-urile cât mai calitative pe un palier cât mai înalt al Google!

Cu ajutorul Google Search Console, vei înțelege modul în care un motor de căutare îți vede site-ul, acesta fiind unul foarte diferit față de modul în care un utilizator îți privește site-ul web. Odată ce ai înțeles, o să vezi că SEO și optimizarea pentru motoare de căutare este mult mai ușoară decât pare.

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

De ce este important să conectezi Google Search Console la site?

Indexare rapidă a site-ului web

Atunci când lansezi un site web nou, indexarea va dura o anumită perioadă de timp. Pentru cei ce nu știți, indexarea este reprezentată de procesul prin care trece orice site în momentul în care apare pe World Wide Web. Google, în procesul de indexare, va trimite roboței pe fiecare subpagină a site-ului tău, ce analizează site-ul tău și îl urcă în bazele de date Google!

Atunci când îți conectezi site-ul web la Google Search Console, indexarea site-ului are loc mai repede, deoarece este mai simplu pentru roboței să te analizeze.

 

Afli cuvintele cheie pentru care te poziționezi deja pe Google și care e poziția ta

Google Search Console îți va transmite direct, odată ce a terminat indexarea, cuvintele cheie pentru care site-ul tău web apare în rangurile Google. Odată ce ai aceste informații, poți să determini o strategie de SEO mult mai clară pentru site-ul tău web. 

Atunci când îți conectezi site-ul web la Google Search Console, indexarea site-ului are loc mai repede

Vezi care sunt subpaginile ce performează cel mai bine

Subpaginile unui site sunt foarte importante, deoarece reprezintă conținutul site-ului tău. Trebuie să știi care din aceste subpagini performează cel mai bine, pentru a vedea ce ai făcut bine în conținutul postat acolo și unde ai putea să îmbunătățești pe celelalte pagini.

 

Observi locurile unde roboțeii Google întâmpină dificultăți pe site-ul tău web

Atunci când apare o eroare, Google Search Console se asigură că tu afli primul de ea! Astfel, odată ce știi de existența unei probleme rămâne doar să o rezolvi. Practic, Google Search Console îți rezolvă jumătate din respectiva problemă.

 

Viteza de încărcare a site-ului tău web

Viteza de încărcare a site-ului tău web este unul din cei mai importanți factori atunci când vorbim despre experiența utilizatorilor. Dacă ai Google Search Console instalat pe site-ul tău web, te poți asigura că acesta îți va transmite constant cât de repede se încarcă site-ul tău web și ce ai putea face pentru a îmbunătăți acest factor!

 

Vezi ce părere are Google despre responsivitatea pe mobil a site-ului tău

De asemenea, Google Search Console analizează și responsivitatea site-ului tău pe mobil. După cum știi, algoritmul Google este unul ce pune pe prim plan site-urile care arată și se mișcă foarte bine pe un dispozitiv mobil (un smartphone, o tabletă). 

Dacă vrei ca site-ul tău să ajungă sus în rangurile Google, asigură-te că este optimizat pentru mobil și responsiv, indiferent de rezoluția dispozitivului de pe care este accesat!

Afli care sunt paginile care au cele mai multe backlink-uri

Ce site-uri au link-uri către site-ul tău (Strategia de link-building)

Poate că înainte să instalezi Google Search Console ai avut deja anumite site-uri web ce puneau link-uri către site-ul tău pe propriile blog-uri. Aceste link-uri transmit Google că site-ul tău este unul de încredere, deoarece ”are prieteni” în mediul online! Totuși, există o condiție!

Pentru a te asigura că strategia funcționează corect, site-urile ce linkuiesc spre site-ul tău web trebuie să aibă o anumită autoritate. Autoritatea domeniului este un scor pe care orice site web îl posedă și care arată cât de multă încredere prezintă acel domeniu în ochii motoarelor de căutare. Dacă vrei să ai un site web în rangurile Google cât mai sus, asigură-te că site-urile ce linkuiesc spre tine sunt cât mai calitative!

 

Afli care sunt paginile care au cele mai multe backlink-uri

Acest punct vine ca o extensie la punctul anterior, iar el face referire la subpaginile ce prezintă interes pentru alte site-uri web. Atunci când acele subpagini sunt de interes pentru cineva, vor primi un link către ele din partea altor site-uri web!

De asemenea, poți colabora cu anumite site-uri pentru a linkui spre site-ul tău web sau spre anumite subpagini ale site-ului tău web!

 

Cum conectezi Google Search Console la site-ul tău web

Echipa noastră de ajutor a creat un tutorial extrem de clar pentru tine. Practic, trebuie doar să ai un cont de Google și să ai cumpărat domeniul site-ului tău web. De acolo, acest ghid te preia pas cu pas și-ți arată ce trebuie făcut! Click aici pentru a învăța cum să conectezi site-ul tău web la Google Search Console!

Creează-ți un site web astăzi cu WebWave. Simplu, rapid, fără cod! Te așteptăm pe site-ul nostru!

Autor: Patrunjel Eduard

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: