Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Prima pagină – de ce contează?

16 mai 2019
Ce este un Sales Funnel?

Prima pagină este după cum indică denumire este cea mai importantă parte a site-ului.

Este locul unde pui conținutul relevant.

În cele mai multe cazuri, întregul proces al creării unui website începe de la prima pagină. 

Dar chiar trebuie să fie așa?

Citește acest articol despre cum să construiești prima pagină a site-ului tău care va reuși să mențină interesul utilizatorilor și află dacă într-adevăr este așa.

 

Mai jos vom descrie detaliat următoarele aspecte importante în crearea primii pagini ale site-ului tău:

  1. Ce ar trebui să găsești pe prima pagină a unui website?

  2. Less is more - minimalism pe prima pagină

  3. Un conținut prezentat frumos pe prima pagină

  4. Website-ul tău ar trebui să fie responsiv

  5. Cum să scrii pe prima pagină?

  6. Opiniile clienților pe prima pagină

Concluzie

 

Ce ar trebui să găsești pe prima pagină a unui website?

Desigur – cele mai importante informații.

Dar cum poți să hotărăști ce este cu adevărat necesar și ar trebui să apară acolo?

Înainte să începi să construiești un website, este indicat să îi setezi un scop. Apoi, gândește-te la subiectele care ar trebui să apară pe subpaginile acestuia și adaptează-le la nevoile utilizatorilor tăi. Aceste acțiuni te vor ajuta să reduci timpul pe care îl dedici construirii primii pagini.

Prima pagină ar trebui să conțină informații minime despre cele mai important subiecte, în timp ce subpaginile pot afișa descrieri mai detaliate ale acestora.

Da, ai citit bine.

Un home page bun este o pagină care are un conținut minim.  

 

Less is more - minimalism pe prima pagină 

Să spunem că te ocupi de dezvoltarea unui website pentru un atelier de reparat mașini. Pe prima pagină utilizatorii ar trebui să poată să găsească informații despre serviciile oferite de afacerea pe care o deții. Merită să le împarți în funcție de domeniul de expertiză.

Cu siguranță cunoști beneficiile oferite de atelierul tău. Dacă are o anumită specializare, asigură-te că această informație apare prima pe prima pagină.

Fă tot posibilul să elimini conținutul inutil. O propoziție care descrie fiecare serviciu oferit este suficientă. Nu este nevoie să creezi liste lungi. Asigură-te că titlul este și un link pe care poți da click pentru a fi redirectat către o pagină dedicată descrierii acelui serviciu.

Utilizatorii vor ști imediat ce anume le oferi și dacă este ceea ce căutau.

Și vor aprecia asta.

Prima pagină minimalistă

 

Un conținut prezentat frumos pe prima pagină

Recomand împărțirea conținutului pe segmente pe orizontală. În plus, o imagine de fundal care arată bine, în mod ideal una care îți aparține, va avea un impact pozitiv asupra utilizatorilor.

Nu trebuie să fie perfect. Până la urmă, nu vrei să arate ca și cum ar fi niște imagini cumpărate de pe un site de stock.

Segmentele orizontale au un avantaj în plus – sunt ușor de moderat. Atunci când fiecare segment comunică un subiect de pe una din subpagini, îți vei da cu ușurință seama de câte dintre ele ai nevoie.

Pentru utilizatorul care caută ceva, este foarte util. El va putea găsi acel serviciu cu ușurință, iar tu îți vei putea atinge scopul setat o dată cu realizarea site-ului.

Pe prima pagină, pune cele mai importante informații la începutul paginii, iar pe cele mai puțin importante (sau nu la fel de), pune-le mai jos.

Asigură-te că ai detaliile de contact pe prima pagină, chiar dacă sunt afișate deja și în footer.

Nu uita nici de subtitluri și fonturi atent selectate. Subtitlurile îi vor permite utilizatorului să citească rapid textul, iar fonturile să nu deranjeze la citit.

Formatul este important, de asemenea. Pe internet, ca utilizatori, de multe ori încercăm să nu citim tot. Nu citim tot textul, de la stânga la dreapta, ci, mai degrabă, scanăm centrul website-ului. De aceea, segmentele orizontale ar trebui centrate.

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Website-ul tău ar trebui să fie responsiv

Prima pagină, la fel ca și restul website-ului, ar trebui să fie responsivă. Aceasta este o necesitate.

Păstrarea unui format "centrat" al website-ului va face ca lucrurile să fie mai ușoare pentru tine atunci când pregătești o versiune responsivă a acestuia.

Chiar dacă conținutul centrat pentru versiunea de desktop nu este pe atât de popular pe cât ar trebui să fie, folosirea unui format centrat este esențial pentru versiunea de mobil.

De aceea, atunci când creezi un website responsiv, ține minte această regulă pentru a reduce timpul petrecut atunci când construiești un website responsiv.

Atunci când folosești WebWave pentru a construi un website responsiv fără cod – tot ce trebuie să faci este să muți elementele și să le ajustezi la fiecare mod RWD.

 

Cum să scrii pe prima pagină?

Clar, simplu și cât mai specific.

Prima pagină nu este locul pentru a posta studii cuprinzătoare. Este mai bine ca totul să fie concret.

Cele mai importante informații arată mai bine sub format de subtitlu și o propoziție sub. Este suficient să îi arăți utilizatorului informații cheie.

Atunci când trebuie scrii pe un website trebuie să ai grijă la un lucru. Dacă vrei să postezi dovezi (de exemplu despre clienți satisfăcuți), încearcă să vezi lucrurile dintr-o altă perspectivă.

Merită să arăți informații concrete. De exemplu "în fiecare lună X clienți satisfăcuți folosesc serviciile noastre" sau "în luna Aprilie am reușit să reparăm Y mașini". Înțelegi la ce mă refer.

De asemenea, este o practică bună să scrii despre servicii specifice. Dacă nu pare ceva natural, atunci scrie despre ce faci. "Suntem specializați în repararea mașinilor franceze, dar dacă ai un alt fel de mașină, vom găsi o soluție pentru problema ta" – sună bine, nu?

Prima pagină nu este locul pentru a posta studii cuprinzătoare

 

Opiniile clienților pe prima pagină

Dacă ai clienți mulțumiți – roagă-i să îți scrie o recomandare. Este o altă dovadă care te ajută să atragi noi clienți.

În cele mai multe cazuri, cei care fac un website plasează recomandările în partea de jos a primii pagini. Chiar și așa, pe unele website-uri, recomandările sunt esențiale și sunt puse la începutul paginii.

Poți încerca să afli care sunt părerile consumatorilor prin a le oferi discounturi pentru serviciile tale. Astfel vei avea șanse mai mari ca ei să îți scrie despre experiența lor cu serviciile tale.

 

Concluzie

Prima pagină ar trebui să răspundă la întrebări esențiale. Ține minte asta atunci când creezi un website.

Dacă nu știi cum ar trebui să arate o prima pagină, uită-te la template-urile noastre gratis pentru website-uri sau găsește-ți inspirația online și construiește-ți website-ul de la zero în WebWave. Fără cod. Ce zici? Încerci?

Autor: Bartek Raducha / Elena Dumitru

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: