Logo, WebWave - program pentru crearea site-urilor web

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave !

Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

Panoul webmaster

Acest WebSite a fost creat în totalitate cu ajutorul Platformei WebWave (Program Gratuit pentru crearea Site-urilor Web).
Această pagină utilizează module Cookie. Află mai multe

CUNOAȘTE-NE MAI BINE ÎN REȚEA

ÎNCEPE ACUM

EN

PL

PROGRAM

wEBwAVE

Tutoriale

Prețuri

Pentru clienți

 

 

 

Cursuri online de creare site web

Testează programul nostru pentru creare site web și obține acces la cursul online gratuit. La înregistrare îți vom expedia un mesaj e-mail cu un click către înregistrare la cursul online. La acel curs vei afla cum poți crea un site web gratis, singur și fără cunoștințe de programare.

Testează gratuit

În acest moment, există 1,5 bilioane de site-uri web, din care mai puțin de 200 de milioane sunt active. Câte dintre acestea credeți că sunt ”perfecte”? Cel mai probabil, foarte puține. Pentru că există o mare problemă - nu putem defini, extrem de clar, ce există perfecțiunea pentru un site web.

Putem însă să încercăm cât de mult putem să atingem acea perfecțiune, fapt care o să fie de ajuns pentru toți utilizatorii site-ului nostru web. Sunt sigur că și tu ți-ai construit un site web, ești mândru de el, însă simți că lipsesc unele detalii de care site-ul tău chiar are nevoie. Scopul nostru astăzi este de a îți prezenta care sunt detaliile 

În pofida așteptărilor multor din utilizatorii noștri un site finisat nu necesită multe skill-uri, multă experiență și angajarea unei echipe întregi de specialiști. De fapt este vorba despre niște aspecte, mai practice adică mai importante pentru utizliatori.

Scopul nostru astăzi este de a-ți prezenta care sunt detaliile importante în care merită să învestești timp și să stabilești corespunzător prioritățile. Cu alte cuvinte, acest articol te va ajuta să-ți creezi și să lansezi mai ușor site-ul.

Lista aspectelor importante la care trebuie să atragi atenție pentru a crea un site eficient:

 1. Conținutul e rege
  1. Oferă răspuns întrebărilor utilizatorilor
  2. Alege cuvintele cheie potrivite
 2. Navigarea e cheia pentru toți utilizatorii tăi
 3. Ai grijă de viteza de încărcare a site-ului pentru o experiență a utilizatorului cât mai lină
 4. Optimizează site-ul pentru dispozitivele mobile. Mobile-first - regula de aur a Google
 5. Ai grijă la securitatea site-ului tău
 6. Mai ai nevoie de încă ceva!

 

Conținutul e rege

Site-ul tău este gata. Ți-ai ales tema perfectă, l-ai făcut exact cum și-ar fi dorit clientul tău ideal, acum mai rămâne un singur lucru - să te găsească utilizatorii.

Sunt sigur că știi deja multe metode prin care poți să-ți promovezi site-ul web, însă nu strică niciodată puțină aducere-aminte.

Ca să creezi conținut bun, trebuie să știi mai întâi cine e utilizatorul tău perfect. Dacă ai făcut deja site-ul cu asta în minte, bravo ție, ai scăpat de un pas. Apoi, datoria ta e să analizezi cam ce conținut urmărește utilizatorul tău și să-i oferi exact ce își dorește. 

Aici dorim să subliniem 2 aspecte foarte importante: răspunsul la întrebări și cuvintele cheie.

 

Oferă răspuns întrebărilor utilizatorilor

Acesta este ceea ce trebuie să fie prezent pe site-ul tău. Pentru că motivul pentru care un utilizator îți vizitează site-ul este că are o întrebare și caută răspuns la întrebarea sa pe site-ul tău. Scopul tău este ca utilizatorul să găsească acest răspuns și să fie un răspuns care vă va ajuta pe ambii (mai detaliat vezi articolul nostru despre scopul unui site).

Un ultim detaliu este întrebările utilizatorilor pot avea forme și răspunsuri foarte diferite. 

De exemplu, utilizatorul scrie în Google numele companiei și cuvântul contact, ceea ce înseamnă că acesta caută o modalitate de a contacta compania. 

Răspunsul la această întrebare poate fi:

 1. Prezentarea numărului de telefon și a adresei de e-mail, 

 2. Un formular de contact

 3. O hartă Google - pe toate le poți adăuga ușor cu WebWave.

Este bine să-ți faci o listă de întrebări, la care vei răspunde cu ajutorul site-ului + modul în care vei răspunde la aceste întrebări.

Dacă îți dorești un site nou pentru afacerea ta, WebWave te scutește de timp și bani, asigurându-ți un site responsiv și simplu imediat! Click aici să-ți faci primul site web.

Alătură-te celor 220 000 de utilizatori, care creează site web gratis și fără cunoștințe de programare.

Programul pentru creare site-uri, WebWave, permite crearea paginilor web  în plină libertate. Poți începe procesul de creare site web de la o pagină curată sau folosește un șablon.

CREEAZĂ SITE-UL PROPRIU GRATUIT

Alege cuvintele cheie potrivite

Acestea reprezintă una din metodele pentru a ajunge pe primele pagini de la Google. Dacă vrei să afli mai multe despre cum să faci o strategie SEO corectă și care să-ți aducă clienți pe site, îți oferim articolul perfect pentru asta!

Un ultim lucru legat de conținut - Google e foarte atent la aceste detalii. Algoritmii analizează foarte bine conținutul și observă dacă chiar ai făcut ceva de calitate sau încerci să minți algoritmul folosind câteva mijloace neortodoxe.

 

Navigarea e cheia pentru toți utilizatorii tăi

Atunci când creezi site-ul, un alt lucru pe care trebuie să-l iei în considerare este navigarea utilizatorilor pe site-ul tău. Meniul, bara de navigare, header-ul și footer-ul tău trebuie să fie foarte explicite pentru utilizatorii tăi.

De asemenea, o altă regulă de aur pe care trebuie să o iei în considerare este că un utilizator trebuie să dea maxim 2 click-uri de la prima pagină până la orice subpagină pe care site-ul tău web o conține.

Acest lucru îți va ușura enorm munca, deoarece nu vei fi bombardat cu e-mail-uri despre problemele utilizatorilor în găsirea anumitor pagini de care chiar au nevoie.

Navigarea trebuie să fie și extrem de intuitivă - nu complica lucrurile dacă nu are sens.

Un utilizator trebuie să dea maxim 2 click-uri de la prima pagină până la orice subpagină pe care site-ul tău web o conține

Ai grijă de viteza de încărcare a site-ului pentru o experiență a utilizatorului cât mai lină

Dacă mai sus discutam despre navigarea care face parte din experiența utilizatorului, la punctul 3 facem referiri la experiența utilizatorului per total.

Una din nevoile pe care experiența utilizatorului trebuie să le îndeplinească este încărcarea cât mai rapidă a site-ului tău web. Dacă îndeplinești această regulă, șansele ca utilizatorii să părăsească site-ul tău sunt mai mici, iar Google te va considera un site web de încredere.

De asemenea, design-ul site-ului tău trebuie să fie unul foarte minimalist. Da, minimalismul prinde foarte bine în ultimul timp, dar nu neapărat din punct de vedere al design-ului, ci pentru că un site care e construit așa va pune tot timpul accent pe experiența utilizatorului!

Mai multe detalii despre optimizarea vitezei de încărcare vezi în acest articol

 

Optimizează site-ul pentru dispozitivele mobile. Mobile-first - regula de aur a Google

Google a instituit din 2018 o regulă de aur - acesta va indexa mai întâi site-urile care au variantă de mobil sau construite cu ajutorul RWD (Responsive Web Design) în detrimentul celor care au doar variantă de desktop.

Astfel, următoarea prioritate pentru site-ul tău web este să ți-l construiești cu ajutorul RWD (Responsive Web Design). Un site responsiv se va mula perfect pe dispozitivul pe care-l folosești, fie laptop, telefon sau tabletă!

WebWave te poate ajuta cu design-ul tău responsiv. Practic, dacă îți construiești site-ul cu ajutorul nostru, avem zeci de șabloane special construite pentru un site web responsiv!

Dar de ce face Google acest lucru? Din 2018, traficul de pe mobil a surclasat traficul venit de pe desktop. Practic, folosim internetul mai mult de pe telefon, decât de pe laptop. Dinamismul acesta a fost speculat de Google foarte corect!

Mai multe detalii despre optimizarea site-ului pentru dispozitivele mobile vei vedea în acest articol

Ai grijă la securitatea site-ului tău

Ai grijă la securitatea site-ului tău

Un site web, înainte de toate, trebuie să fie extrem de sigur. Dacă ai un site unde oamenii își pot crea cont cu date personale, acel site va fi o țintă pentru oricine are nevoie de astfel de date. 

Astfel, primul pas pe care trebuie să-l faci este achiziționarea unui certificat SSL pentru fiecare pagină a site-ului tău web. Pe lângă cerințele de securitate pe care acesta le îndeplinește, site-urile cu certificate SSL vor da foarte bine în ochii motoarelor de căutare. Google va trimite oameni pe site-ul tău, pentru că are certitudinea că îți pasă de siguranța utilizatorilor tăi.

 

Mai ai nevoie de încă ceva!

Gata, ai verificat ce mai era de verificat la site-ul tău, mai rămâne un singur lucru - să publici site-ul. 

Pentru asta, ai nevoie de un domeniu și de un host. Din fericire, acestea nu sunt deloc costisitoare. Un domeniu poate costa între 1 și 10 dolari pe an, iar hosting-ul între 6 și 12 dolari pe lună. Găsești o ofertă foarte atractivă și pe WebWave pentru Hosting, ca să nu te complici cu un host extern!

Dacă ai trecut cu strictețe prin aceste 6 puncte, site-ul tău web este gata de publicat și utilizat de către utilizatori. Felicitări!

Dacă îți dorești un site nou pentru afacerea ta, WebWave te scutește de timp și bani, asigurându-ți un site responsiv și simplu imediat! Click aici să-ți faci primul site web!

Articole similare pe care trebuie să le citești:

 

Autor: Patrunjel Eduard

Cum ar trebui să arate site-ul web perfect [Checklist]
17/03/2020

Cum ar trebui să arate site-ul web perfect [Checklist]

WebWave - program pentru creare site web

Începe acum

PANOUL WEBMASTER

LOGIN