Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Ce este aplicația BeReal și cum funcționează?

24 august 2023

Social media ne însoțește la fiecare pas. Cei mai mulți dintre noi fac parte din ea. Unii dintre noi iau parte la ea în mod pasiv, alții în mod activ. Cu toate acestea, nu se poate nega faptul că, într-o anumită măsură, social media a devenit o formă de prezentare a celor mai bune momente, a celor mai favorabile, a celor care arată bine, estetic. Și să nu uităm de filtre, mai ales de cele care trec aparent neobservate, dar care totuși fac o mare diferență în ceea ce vedem. Ca o contrapondere la aceste tipuri de platforme de social media, a fost creat BeReal. Ce este mai exact? Cum funcționează? Care sunt caracteristicile sale? Haideți să aflăm!

 

BeReal - ce este 

BeReal este o aplicație gratuită care rulează pe Android și iOS, dezvoltată în Franța. Alexis Barreyat, care a făcut parte anterior din grupul GoPro, și Kevin Perreau sunt responsabili pentru crearea acesteia. Este una dintre cele mai noi opțiuni, întrucât a fost lansată abia în 2020. Cu toate acestea, abia în acest an aplicația a început să atragă mai multă atenție. Popularitatea sa în campusurile universitare a contribuit la "promovarea" sa. Până la sfârșitul lunii august 2022, aplicația a reușit să ajungă la peste 10 milioane de utilizatori activi zilnic și 21,6 milioane de utilizatori activi lunar.

Aplicația beneficiază de finanțări - inclusiv cele conduse de Andreessen Horowitz și Accel (+/- 85 de milioane) și de DST Global a lui Yuri Milner (+/- 30 de milioane).

 

Reguli de bază BeReal 

Regulile de bază, pe care le veți vedea în mesaj imediat ce vă creați contul, sunt următoarele:

  • Toată lumea primește notificarea în același timp. Zi diferită, oră diferită. 
  • Avem o fereastră de 2 minute pentru a deschide aplicația și a face o fotografie.
  • Fotografia pe care o facem va include o previzualizare a camerei frontale și a celei din spate.
  • Publicăm o singură dată pe zi 
  • Dacă vrem să vedem ce fac prietenii noștri (ce fotografii au făcut) trebuie să ajungem la timp pentru a ne face

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

 

Opinii despre BeReal

Până în prezent, BeReal se bucură de recenzii pozitive. De obicei, principala virtute pe care o întâlnești atunci când citești recenzii este autenticitatea.  Unii îl numesc chiar un Instagram fără toxicitate. ,,Îmi place ideea de bereal! Este atât de revigorant să îmi văd prietenii împărtășind părțile lor nu atât de Instagram-abile ale zilelor lor și să înlăture toate așteptările nerealiste pe care social media le-a pus asupra noastră, a tuturor." (traducere en. Îmi place ideea de BeReal! Este revigorant să îmi văd prietenii împărtășind părțile lor nu atât de Instagram-abile ale zilelor lor și "dezbrăcând" toate așteptările nerealiste pe care social media le-a pus asupra noastră a tuturor). Printre comentariile pe care le putem întâlni se numără bug-uri, un sistem de numărătoare inversă încă nedefinit și realizarea unei fotografii. De asemenea, unele persoane au unele obiecții cu privire la opțiunea de a putea publica o singură dată o postare. Pe de altă parte, renunțarea la acest lucru ar putea reduce decalajul dintre BeReal și alte rețele sociale.

 

BeReal - cum funcționează?

BeReal nu se concentrează pe un conținut nesfârșit. Ceea ce contează aici este realul aici și acum. Pentru moment, este o aplicație destinată în primul rând cunoștințelor, prietenilor și familiei. 

Am învățat deja principiile de bază, dar haideți să analizăm puțin mai în detaliu. Toți utilizatorii aplicației primesc zilnic o notificare push. Mesajul îi invită să facă o fotografie cu ceea ce fac, cu ceea ce se întâmplă în acel moment. BeReal ne oferă două minute pentru a face acest lucru (inclusiv publicarea).Dacă nu reușim în timpul alocat, putem totuși să împărtășim postarea. Cu toate acestea, ea va fi marcată ca fiind "întârziată". 

Fiecare dintre publicațiile noastre conține două fotografii realizate în același timp: o fotografie a ceea ce faci (ecran complet) și un selfie automat cu tine însuți în timp ce faci această fotografie (thumbnail). Din punct de vedere vizual, acest lucru seamănă, de exemplu, cu un apel video pe telefon. Este adevărat că BeReal vă permite să faceți mai multe fotografii, dar prietenii dvs. vor putea vedea câte fotografii repetate au fost făcute înainte de a vă aproba în cele din urmă postarea. 

Odată publicată, avem opțiunea de a adăuga o descriere. Ceea ce nu vom putea face, și cu care alte platforme de socializare ne-au obișnuit, utilizarea de filtre, autocolante și alte "ameliorări". Dacă dorim, avem și opțiunea de a distribui postarea pe Instagram, de exemplu. 

Dacă avem un statut de "prieteni", putem comenta și reacționa la fotografii folosind funcția RealMojis. Pe de altă parte, dacă folosim Discovery (pagina principală care conține postări publice), opțiunea de comentarii este dezactivată. 

Toate publicațiile noastre pot fi afișate sub forma unui calendar - este suficient să introducem o dată pentru a vedea o fotografie din ziua respectivă.

 

BeReal și RealMojis

Pe BeReal, RealMojis funcționează ca și like-urile . Caracteristica lor distinctivă, însă, este că, pe lângă emoticoanele standard, persoana care reacționează la o postare redă o reacție (emoji) la alegere - de exemplu, un deget mare în sus. Reacțiile pe care le creăm pot fi unice (atribuite unei anumite activități) sau le putem salva și le putem folosi în mod repetat. BeReal are doar cinci tipuri de emoji din care putem alege, așa că nu ar trebui să dureze mult timp pentru a strânge întreaga colecție. Este cu siguranță o soluție interesantă, dar nu-și va găsi aliați în rândul persoanelor care nu doresc să-și arate imaginea, ci vor să aprecieze (să reacționeze la) publicațiile altora.

 

Popularitatea aplicației BeReal

Așa cum ne-am spus mai devreme, popularitatea aplicației este în creștere. Pe AppStore, în categoria Sociale pentru 0 euro. Aceasta s-a aflat pe locul 4, înaintea Facebook, printre altele. Ca urmare a interesului tot mai mare, BeReal a pătruns și în atenția altor platforme. La fel cum Instagram a început să pună mai mult accent pe video după succesul TikTok, acum intenționează să introducă Candid Stories. Soluția este deocamdată în curs de testare, dar s-ar baza pe același principiu ca și postările BeReal - adăugarea unei notificări cu un stimulent pentru a împărtăși cu prietenii ceea ce faci în acest moment - inclusiv o previzualizare a camerei frontale și a celei din spate. 

 

Postarea în 2 minute 

"Obiectivul" de două minute în care ar trebui să ne încadrăm a fost introdus cu o intenție pozitivă, dar ar putea contribui, de asemenea, la limitarea creșterii popularității aplicației? De ce? Pe de o parte, aceasta motivează autenticitatea și trăirea/acțiunea aici și acum și, într-un fel, limitează supraactivitatea noastră pe platforma de socializare, dar, dacă privim această procedură dintr-un alt unghi, persoanele care petrec mai puțin timp pe telefon, care nu îl folosesc în timpul școlii, la serviciu etc. sunt automat mai puțin susceptibile de a îndeplini unul dintre principiile principale. 

 

BeReal - rezumat

Aplicația BeReal este cu siguranță diferită de social media "standard". Zero filtre, timp de activitate limitat, perspectivă dublă etc. Deoarece soluția nu este pe piață de prea mult timp, ne putem aștepta la câteva modificări suplimentare. Mai ales după ce popularitatea aplicației a început să crească semnificativ.Este dificil de prezis dacă BeReal, cu popularitatea sa, va reuși să egaleze, de exemplu, Instagram. Acest lucru s-ar putea să nu fie ușor cu reguli atât de conturate. Cu toate acestea, este o soluție destul de originală care merită analizată și care nu va funcționa neapărat ca un cont privat. În unele cazuri, s-ar putea dovedi, de asemenea, un exercițiu de marketing interesant (dar cu siguranță mai sincer/autentic) pentru o companie sau un brand personal.

 

Autor: Dragos Suciu

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: