Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Ce este Link Baiting și de ce este recomandată utilizarea acestuia

15 noiembrie 2018
Ce este și cum creezi un landing page?

Link Baiting, tradus în română ca ”momeală pentru link-uri”, este tehnica de a scrie conținut de calitate pentru a atrage link-uri de pe alte website-uri.

De asemenea, este cea mai bună metodă pentru a obține link-uri, principiul fiind foarte simplu și rezultatele extrem de pozitive.

Momeala poate fi orice tip de informație.

Nu contează dacă este vorba despre un articol sau un video, ci trebuie doar să aibă o “valoare” foarte mare pentru vizitatori.

 

Ce este Link Baiting?

Numele a fost derivat din ”link” și ”momeală”, presupunând că există un conținut atât de bun încât cititorul nu poate rezista de a nu-și lega, cumva, platforma de el.

În plus, atașarea unei legături poate fi considerată un termen umbrelă care descrie acțiunile și practicile legate numai de scop și nimic mai mult.

Ce este Link Baiting și de ce este recomandată utilizarea acestuia

Pentru a înțelege de ce această tehnică este atât de atractivă, ea trebuie pusă în contextul celorlalte practici SEO.

Astfel, să colecționezi legături valoroase poate fi una dintre cele mai importante practici SEO.

Cu cât site-ul de care vrei să te legi are mai multă încredere și autoritate, cu atât legătura este mai valoroasă, astfel că un link de acest gen este mult mai bun față de o mulțime de alte link-uri de pe site-uri necunoscute.

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Și din cauza acestor legături fără valoare, Google poate ajunge să elimine sau să interzice website-ul, deoarece poate fi văzut ca o încălcare a termenilor și condițiilor.

Iar faptul că nu mai sunteți indexat în Google, poate fi egal cu a fi dat afară de pe internet.

Un alt avantaj al tehnicii de link baiting este obținerea traficului din surse valoroase, creșterea vizitelor pe site-ul tău și, prin urmare, câștigarea de noi utilizatori.

Link baiting este, în fapt, cea mai bună practică SEO disponibilă și nu necesită cunoștințe de programare sau despre algoritmii din spatele motorului de căutare Google.

Link baiting este, în fapt, cea mai bună practică SEO disponibilă și nu necesită cunoștințe de programare sau despre algoritmii din spatele motorului de căutare Google.

Anatomia link baitingului

Toți comercianții de conținut din întreaga lume își propun să scrie text care să atragă cât mai mulți vizitatori.

Cu toate acestea, pentru a reuși acest lucru, conținutul trebuie să fie:

  • De actualitate –Trebuie să se încadreze în tendințe și să răspundă la întrebări curente.
  • De valoare – Autorul trebui să împărtășească cunoștințe unice, care nu au fost încă publicate în altă parte (sau care nu sunt comune). Dacă nu vorbim, însă, de informații noi, conținutul trebui să fie suficient de interesant pentru a păstra atenția utilizatorului.
  • De interes – Conținutul are nevoie de o formă atractivă și interesantă. Având în vedere preferințele grupului țintă, acesta poate fi un videoclip, un articol, o imagine sau să fie cel puțin eficientă în captarea atenției utilizatorului.

 

Din punct de vedere estetic, acest tip de website arată foarte bine, dar există și dezavantaje, precum lipsa de contrast dintre imaginea principală și celelalte elemente, mult spațiu nefolosit sau useri derutați, care nu stiu ce să facă mai departe, după această pagină.

 

Rezumat

Crearea unui conținut de tipul link bait este etic, eficient și face ca internetul să fie un loc mai bun, oferind utilizatorilor un conținut prețios de citit. De aceea, ar trebui să fie unul dintre pilonii de bază a strategiei SEO a oricărui site important.

 

Vezi cât de repede poți crea un site web!

Autor: Konrad Budek. Traducere: Cristian Lenga

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: