Logo, WebWave - program pentru crearea site-urilor web

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave !

Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

Panoul webmaster

Acest WebSite a fost creat în totalitate cu ajutorul Platformei WebWave (Program Gratuit pentru crearea Site-urilor Web).
Această pagină utilizează module Cookie. Află mai multe

CUNOAȘTE-NE MAI BINE ÎN REȚEA

ÎNCEPE ACUM

EN

PL

PROGRAM

wEBwAVE

Tutoriale

Prețuri

Pentru clienți

 

 

 

Cursuri online de creare site web

Testează programul nostru pentru creare site web și obține acces la cursul online gratuit. La înregistrare îți vom expedia un mesaj e-mail cu un click către înregistrare la cursul online. La acel curs vei afla cum poți crea un site web gratis, singur și fără cunoștințe de programare.

Testează gratuit

Pentru mulți proprietari de site-uri, sitemap-ul nu este un concept cu adevărat important.

În realitate, un sitemap este un instrument foarte puternic, care poate crește valoarea unui site.

Mai mult decât atât, implementat în site-ul noastru, poate face navigarea mai ușoară pentru cititori.

Deci, ce anume este un sitemap și ce profituri poate aduce pentru noi?

Sitemap-ul afișează structura unui site, secțiunile și link-urile. De asemenea, îi ajută pe utilizatori să navigheze pe site-ul nostru și aduce îmbunătățiri ale poziționării acestuia în motoarele de căutare.

În momentul în care proiectăm un site web folosind un constructor de site-uri sau scriem un cod manual, trebuie să fim conștienți de faptul că acesta va servi două tipuri diferite de public: oameni și motoare de căutare.

Conținutul articolului:

  1. Sitemap XML vs HTTP
  2. De ce este important un sitemap?
  3. Site-ul meu are nevoie de un sitemap?
  4. Cum se creează un Sitemap XML?
  5. Rezumat

Ce este un sitemap

Sitemap XML vs HTTP

Există multe tipuri de sitemap-uri, dar unele dintre cele mai importante și populare sunt cele HTML și XML. Harta HTML este concepută pentru utilizatorii care vizitează un site web și, cel mai adesea, o putem găsi în subsolul paginii, desi acest aspect nu este o regulă.

Astfel, este mai ușor pentru utilizatorii pierduți să navigheze și să găsească subpaginile corecte. Am spus deja că motorul de căutare Google recompensează site-urile care sunt ușor de utilizat și o hartă bine proiectată categoric poate influența experiența utilizatorilor.

Exemplu de site map

Sursa: Amigio - Companie de creare site
 

Un site-map XML este o listă de subpagini și o adresă URL creată pentru motoarele de căutare sau pentru boți. Aceasta le informează care părți ale site-ului nostru ar trebui indexate și, de asemenea, determină ierarhia, conținutul prioritar și frecvența actualizărilor.

 

De ce este important un sitemap?

Dacă dorim ca site-ul nostru să fie vizibil în motoarele de căutare, mai întâi trebuie să fie indexat de acestea și plasat în bazele lor de date.

Toate motoarele de căutare, precum Yahoo, Bing, Google sau altele, au propriul lor index, pe baza căruia generează rezultate pentru interogări individuale. Dacă avem probleme cu indexarea site-ului, acest lucru ne poate face să pierdem mulți vizitatori.

Potrivit WorldWideWebSize.com, cel puțin 4.56 miliarde de site-uri sunt în prezent indexate. Este într-adevăr un număr mare!

Uneori, site-urile sau adresele noastre URL pot fi omise de un motor de căutare din motive necunoscute. O hartă XML va face ca boții să vadă structura completă a site-ului nostru și să-și îmbunătățească performanțele de indexare.

Alătură-te celor 200 de mii de utilizatori, care creează site web gratis și fără cunoștințe de programare.

Programul pentru creare site-uri, WebWave, permite crearea paginilor web  în plină libertate. Poți începe procesul de creare site web de la o pagină curată sau folosește un șablon.

CREEAZĂ SITE-UL PROPRIU GRATUIT

Sitemap-ul de tip XML este, de asemnea, util pentru conținutul duplicat și cel prețios. Google a luptat mult timp cu conținutul duplicat pentru a elimina spamul din rezultatele căutării.

Harta XML ne informează că suntem primul creator al conținutului, deoarece va afișa data și ora publicării. Mai mult decât atât, mulțumită acestei hărți, Google știe dacă publică postări vechi și repetitive, ceea ce poate scădea clasarea noastră.

Dacă dorești să depui harta site-ului tău pentru crowling-ul roboților Google vezi aici cum o poți face.

 

Site-ul meu are nevoie de un sitemap?

Dacă site-ul are design-ul și link-ul correct, boții motoarelor de căutare vor ajunge în majoritatea părților sale. Google informează că harta XML poate fi utilă și în cazul în care site-ul nostrum este mare, din cauza căruia unele subpagini nu pot fi indexate sau au o arhivă mare cu conținut izolat și fără legătură.

Sitemap-ul de tip XML este, de asemnea, util pentru conținutul duplicat și cel prețios.

Cum se creează un Sitemap XML?

Dacă se creează un site folosind un fel de CMS, precum Wordpress, va fi nevoie să se creeze sitemap-ul manual. Există, de asemenea, unele module (plugins) disponibile, care vă ajută să creați sitemap-ul dumneavoastră.

Dacă sunteți un constructor de site-uri web, precum WebWave, sitemap.xml va fi creat automat de fiecare dată cât pagina este publicată. În plus, față de fiecare publicare anterioară a site-ului, harta este actualizată în mod regulat.

Însă, dacă utilizați software-ul WebWave web design pentru a vă crea site-urile, nu va trebui să faceți nimic și fișierul sitemap.xml va fi întotdeauna valid și actualizat. Acesta va fi disponibil la adresa yourdomain.com/sitemap.xml.

O opțiune bună ar fi să întroduceți un site-ma care va ajuta utilziatorii site-ului în subsolul site-ului dumneavoastră. Aici veți putea prezenta cele mai importante subpagini, pe care utilziatorul le va analiza dup ce a scrolat toată subpaigna în căutarea conținutului necesar.
Harta site-ului în Subsol

Rezumat

Crearea unui sitemap XML și HTML este absolut recomandată tuturor, deoarece nu are niciun dezavantaj. Fiecare proprietat de site vrea să îmbunătățească experiența utilizatorilor și să sporească rezultatele căutării.

Rețineți că ambele hărți vă vor ajuta în acest sens, iar dacă aveți întrebări legate de designul acestora, vă rugăm să ne contactați.

Întotdeauna creați sitemap-uri pe site-urile dumneavoastră? Știți alte exemple de sitemap-uri în afară de HTML și XML? Vă invităm să discutați și să vă împărtășiți cunoștințele în secțiunea dedicată comentariilor.

Articole similare pe care trebuie să le citești:

Autor: Paweł Krzywina. Traducere: Cristian Lenga

Ce este un sitemap și cum influențează acesta SEO?
27/12/2019

Ce este un sitemap și cum influențează acesta SEO?

WebWave - program pentru creare site web

Începe acum

PANOUL WEBMASTER

LOGIN