Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Cât costă un domeniu pentru site-ul tău?

16 august 2022
Cât costă un domeniu web?

Domeniile web reprezintă adresa de ”acasă” a oricărui site web din toată lumea. Indiferent dacă site-ul tău este la început sau site-ul tău web reprezintă un brand extrem de mare, toate acestea au nevoie de un domeniu web. De multe ori, întrebarea crucială pentru orice om la început de drum, atunci când vrea să-și cumpere un domeniu web este: cât costă un domeniu .ro? 

Majoritatea oamenilor care-și fac site-uri în România vor această extensie, pentru a se asigura că viitorii utilizatori vor recunoaște că site-ul este din România. Dacă ești în aceeași situație și vrei să ai un domeniu .ro gratuit pentru site-ul tău, activează-ți planul Premium de la WebWave și bucură-te de toate beneficiile acestuia - inclusiv domeniu .ro inclus! Click aici.

Prețul este un factor important, însă în general domeniile nu sunt atât de costisitoare ca să te stresezi prea tare. Totuși, research-ul este obligatoriu, deoarece există domenii web foarte scumpe, care poate pe tine, personal, nu te vor ajuta cu nimic. Astfel, nu merită cumpărate doar din vanitate sau neștiință.

Din acest motiv am vrut să scriem acest articol - vrem să ne asigurăm că utilizatorii noștri sunt informați și obțin prețurile corecte pentru serviciile de care au nevoie. Din acest motiv, am realizat și pe site-ul nostru o listă cu prețurile celor mai comune extensii de domenii web, care pot fi achiziționate direct de la noi. Le poți găsi aici.

În articolul de azi, ne vom concentra pe următoarele întrebări: cât costă un domeniu .ro, care sunt cele mai scumpe extensii de domenii și cât costă cele mai scumpe domenii din lume?

 

Conținutul articolului:

(Fă click pe link pentru a ajunge la partea corespunzătoare a articolului)

  1. Cât costă un domeniu .ro?

  2. Cât costă cele mai scumpe extensii de domenii?

  3. Cât costă cele mai scumpe domenii din lume?

 

Cât costă un domeniu .ro?

Prețul unui domeniu .ro depinde de locul din care-l cumperi. În cazul WebWave, prețul unui domeniu .ro poate fi 0 lei, dacă beneficiezi de oferta din planul premium. Dacă nu vrei totuși planul Premium de la noi, însă ai nevoie de un domeniu web .ro, prețul acestuia este de 61.90 ron NET - 12,55 euro. Prețul acesta este unul foarte bun, mai ales în comparație cu alte extensii despre care vom discuta curând.

Dacă totuși ai vrea un domeniu mai ieftin decât cel .ro și nu te interesează neapărat extensia, recomandăm domeniul .eu - prețul acestuia este de 12,40 ron NET - adică doar 2.50 euro! Acest preț este unul incredibil de bun, mai ales pentru început.

Am discutat despre domenii acceptabile ca preț, acum să discutăm și despre extensii de domenii care sunt scumpe.

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Cât costă cele mai scumpe extensii de domenii?

Există pe web și extensii de domeniu scumpe, pentru persoanele care au nevoie de anumite extensii extrem de specifice. Vom discuta, câte puțin, despre fiecare în parte, pentru a vă arăta ce se află în spatele unei extensii mai speciale și care sunt costurile pe care o astfel de extensie le presupune.

 

.VOTING

Această extensie este în general aleasă de organizații guvernamentale sau corporații mari care dorească să țină un sondaj de opinie într-un mod cât mai sigur și profesionist. Prețul pentru un domeniu care s-ar termina în această extensie este de 858 de dolari pe an - față de domeniul .eu se simte deja o diferență imensă, așa-i?

 

.STORAGE

Extensia .storage e perfectă pentru depozite de marfă sau site-uri web care doresc să atragă clienți mari din zona de curierat, mutări, sau facilități pentru depozitarea materialelor. Un domeniu .storage te va costa 909 dolari.

 

.THEATRE

Domeniul perfect pentru teatrele lumii, .THEATRE este recogniscibil și poate fi transformat într-o extensie virală. Prețul acestuia pe an este de 920 de euro.

 

.INSURANCE

Perfect pentru firmele de asigurări, extensia .insurance este disponibilă exclusiv agențiilor de asigurări, asiguratorilor sau agențiilor guvernamentale. Costul unei astfel de extensii este de 1688 de euro.

 

.BANK

Extensia .BANK este cunoscută la nivel mondial pentru toate organizațiile bancare care doresc să iasă în evidență clienților din prima interacțiune digitală. Această extensie îi poate costa 1689 euro (băncile sunt totuși puțin mai scumpe decât asigurările).

 

.FORUM

Deși poate părea că era forum-urilor a trecut, prețul acestei extensii de domeniu ne poate contrazice oricând. În perioada anilor 2010, forumurile erau la mare căutare, deoarece rețelele de socializare nu erau încă ce sunt acum. Prețul unui domeniu cu această extensie este 1750 de euro. 

 


 

Prețul este un factor important, însă în general domeniile nu sunt atât de costisitoare ca să te stresezi prea tare

 


 

.RICH

Importanța acestei extensii este în nume, nu-i așa? .RICH este o extensie perfectă pentru brand-urile de lux sau produsele premium. Această extensie de domeniu te va costa 2072 de euro pe an.

 

.AUTO

Extensia de domeniu perfectă pentru domeniul automobilelor nu exi… ba da, există! .AUTO e ideală pentru orice site de anunțuri auto, reprezentanțe de automobile sau închirieri auto. Prețul acestei extensii de domenii este 3707 euro.

 

.SECURITY

Securitatea este extrem de importantă, iar asta poate fi dedus și din prețul crescut al unei extensii pentru acest domeniu. Orice firmă de securitate sau produs de securitate care se respectă poate folosi această extensie extrem de bine. Prețul este același cu extensia .auto, 3707 euro.

 

.PROTECTION

La fel precum .SECURITY, extensia .PROTECTION este dedicată firmelor de securitate, însă se poate preta la fel de bine și pentru un antivirus, de exemplu. Prețul este același ca la .AUTO și .SECURITY, 3707 euro.

 

.CAR

Site-urile care au, în orice mod, de a face cu o mașină ar trebui să folosească această extensie - desigur, dacă-și permit. Extensia .CAR este penultima de pe lista noastră ca preț și te va costa 3708 (cu un euro mai mult) decât .AUTO. Oare de ce?

 

.INC

La fel cum există extensia .SRL, există și extensia .INC (INCORPORATED). .INC face referire la business-urile din străinătate extrem de importante, poate chiar listate la bursă, deci nu e același lucru ca un SRL. Corporațiile care doresc să arate cât de importante sunt pot beneficia de această extensie de domeniu, al cărei preț este 3708 euro.

 

Cât costă cele mai scumpe domenii din lume?

Nu doar extensiile de domenii sunt scumpe - în comparație cu domeniile, extensiile sunt chiar foarte ieftine. Totuși, de ce ar plăti cineva 872 de milioane de dolari (wow.) pentru un nume de site web? Ei bine, răspunsul este simplu.

Pentru vizibilitate. Un domeniu extrem de vizibil, cu un nume care are o rezonanță generală, poate aduce oameni pe site de la sine. Să vedem, astfel, lista cu cele mai scumpe domenii din lume!

  1. CarInsurance.com — $49.7 million

  2. Insurance.com — $35.6 million

  3. VacationRentals.com — $35 million

  4. PrivateJet.com — $30.18 million

  5. Voice.com — $30 million

  6. Internet.com — $18 million

  7. 360.com — $17 million

  8. Insure.com — $16 million

  9. Fund.com — £9.99 million

  10. Hotels.com — $11 million

  11. Shoes.com — $9 million

  12. Fb.com — $8.5 million

  13. We.com — $8 million

  14. Business.com — $7.5 million

  15. Diamond.com — $7.5 million

  16. Beer.com — $7 million

  17. Z.com — $6.8 million

  18. iCloud.com — $6 million

  19. Israel.com — $5.8 million

  20. Casino.com — $5.5 million

  21. Slots.com — $5.5 million

 

Ție care-ți face cu ochiul? Dacă ai o idee de domeniu web care crezi că va valora mulți bani în viitor, înregistrează-ți domeniul chiar azi cu ajutorul WebWave!

Autor: Patrunjel Eduard

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: