Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Cât costă un magazin online simplu?

07 septembrie 2021
Ce este și cum creezi un landing page?

Crearea unui magazin online vine de la sine cu anumite costuri implicite. Fie că vrem să acceptăm sau nu, magazine online gratuite nu există. E imposibil ca în ziua de azi să mai presupui că poți crea un website sau un magazin online și să ai 0 costuri.

Dacă vrei să-ți creezi un magazin online cu costuri minime, intră pe WebWave! Acolo vei găsi toate funcționalitățile de care ai nevoie, împreună cu o serie de șabloane construite special pentru nevoile tale! Accesează WebWave pentru mai multe detalii!

În articolul de astăzi vom discuta despre costul unui magazin online simplu. Vom analiza mai multe tipuri de prețuri, pentru a ne asigura că la finalul articolului ai o idee clară asupra costurilor pe care va trebui să le suporți, dacă te gândești să deschizi un magazin online!

Componentele costurilor unui magazin online:

(Fă click pe link pentru a ajunge la partea corespunzătoare a articolului)

  1. Hosting

  2. Domeniu

  3. Certificat SSL

  4. Copii de rezervă

  5. Soluția e-commerce

  6. Coșul WebWave - un magazin online simplu

  7. Imaginile produsului

  8. Descrierea produsului

  9. Promovarea

  10. Depozitarea

  11. Livrarea

  12. Serviciul de plăți

 

Hosting

Atunci când dorești să-ți creezi un website, ai nevoie în primul rând de un loc unde acesta va fi ”cazat”, ca să folosim un termen mai apropiat de oricine. Hosting-ul sau găzduirea site-ului tău reprezintă serverele unde website-ul tău va stoca datele utilizatorilor, imaginile și conținutul website-ului, cât și alte date care vin din diferite părți ale Internetului (Google Analytics, Facebook Pixeletc.).

Hosting-ul este crucial atât pentru viteza website-ului tău, cât și pentru securitatea acestuia. Un hosting costă, în funcție de nevoile website-ului, între 1.50 euro pe lună, până la 100 de euro, deși un magazin online simplu se poate descurca cu un hosting la prețuri mai mici (până în 3 euro).

Dacă îți creezi website-ul cu ajutorul WebWave, problema hosting-ului dispare, deoarece noi îți oferim hosting inclus în prețul abonamentului nostru Premium! Astfel, vei putea reduce din costul magazinului tău online!

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Domeniu

Domeniul website-ului tău reprezintă adresa unde utilizatorii care vor să-ți viziteze website-ul te pot găsi! Pentru a fi și mai simplu, tot ce urmează după www este domeniul tău! Poți avea un domeniu .ro, .com, .org sau orice altă extensie îți dorești și există deja pe internet!

Domeniul costă în jur de 10 euro pe an, însă costul depinde de extensia dorită. Cele mai ieftine sunt cele .com și .ro, iar extensiile mai diferite pot costa destul de mult.

La fel ca în cazul hosting-ului, colaborarea cu noi te va scuti și de costul domeniului. Astfel, pe lângă că îți poți crea un magazin online la un cost mic, obții și anumite gratuități!

 

Certificat SSL

Pe lângă hosting și domeniu, certificatul SSL este necesar pentru orice website, deoarece asigură atât motoarele de căutare cât și utilizatorii că website-ul tău este unul de încredere și că toate datele pe care utilizatorii le vor folosi pe website-ul tău vor fi stocate și criptate într-un mod cât mai sigur!

Deși poate părea prea bine să fie adevărat, WebWave îți va oferi și certificatul SSL gratuit! Acesta te va costa aproximativ 13 euro pe an dacă alegi să-l cumperi din altă sursă!

 

Copii de rezervă

Copiile de rezervă sunt total necesare pentru website-ul tău! Nu te poți baza pe backup-urile făcute de hostingul website-ului tău - aceste copii ar trebui să fie constante, măcar săptămânale, dacă nu zilnice! 

Copiile acestea de rezervă pot să ajungă la costuri de până la 4 euro pe lună. Totuși, costurile acestea vor fi uitate dacă o să achiziționezi pachetul Premium de la WebWave!

Astfel, SEO nu costă bani, dar ai nevoie de răbdare și muncă pentru a vedea utilizatori în cadrul website-ului tău!

 

Soluția e-commerce

Soluțiile e-commerce sunt importante dacă dorești să-ți transformi website-ul într-un magazin online. Din acestea, cele mai cunoscute sunt WooCommerce, Shopify sau OpenCart. WooCommerce are și o formă gratuită, însă aceasta nu te va ajuta foarte mult, deoarece îți va bloca mult dorința de a evolua.

Alte soluții de e-commerce pleacă de la prețul de minim 20 de dolari pe lună, o sumă destul de mare pentru o afacere la început de drum.

 

Coșul WebWave - un magazin online simplu

Dacă nu vrei să colaborezi cu o soluție de e-commerce din piață, am dezvoltat noi funcționalitatea ”Coșul WebWave” pentru a rezolva această problemă. Setarea acestui coș durează câteva minute! Am pregătit acest articol pentru a-ți arăta cum să faci această setare, pas cu pas! Click aici!

 

Imaginile produsului

Dacă vrei un magazin online, ai nevoie de imagini pentru produsele tale. Acestea te pot costa destul de mult, dacă alegi să colaborezi cu fotografi profesioniști. Totuși, costul acestora va fi meritat, deoarece fără imagini calitative nu poți să presupui că utilizatorii vor comanda de pe website-ul tău!

Fii pregătit, dacă nu vrei să-ți faci singur pozele, să dai minim 300 de lei pentru fotografie de produs profesionistă. Bineînțeles, costul este relativ și depinde de numărul produselor tale!

 

Descrierea produsului

Descrierea produselor tale poate fi scrisă, bineînțeles, chiar de tine, deoarece tu cunoști cel mai bine produsele tale. Dacă totuși dorești să plătești un copywriter specializat să-ți creeze descrierile, trebuie să știi că o oră pentru un copywriter profesionist te poate lăsa fără 100 de lei în buzunar. În funcție de câte ore ai nevoie de el, prețurile cresc!

 

Promovarea SEO

SEO-ul nu costă, în esență, nimic. Google te va ajuta cu anumite cursuri, în cadrul platformei lor de learning, cu ajutorul cărora vei înțelege promovarea SEO mult mai bine. Astfel, SEO nu costă nimic, dar ai nevoie de răbdare pentru a vedea utilizatori în cadrul website-ului tău!

 

Depozitarea

În funcție de locul unde dorești să depozitezi produsele, costurile pot crește sau scădea. În Cluj, aproximativ 18 metri pătrați te vor costa minim 100 de euro pe lună. Dacă, totuși, ai o afacere la început de drum, poate că vei putea depozita produsele la tine în casă! Multe afaceri mari încep din propria casă!

 

Livrarea

Livrarea te va costa între 14 și 30 de lei per colet, în cazul produselor normale, în funcție de curierul pe care ți l-ai ales. În cazul produselor cu o greutate de peste 3 kilograme, costurile vor varia, iar acestea pot fi negociate cu livratorul pe care ți l-ai ales!

 

Serviciul de plăți

În general, serviciul de plăți nu îți va lua bani lunar, ci își va încasa un comision (între 1 și 3%) la fiecare comandă făcută prin intermediul serviciului lor de plăți. Totuși, procesatorul de plăți ar trebui să fie ultima problemă, deoarece comisionul este unul mic, pentru un serviciu necesar în anul 2021!

Acestea fiind spuse, costul unui magazin online simplu este relativ în funcție de dorințele tale și cât ești de dispus să înveți. Dacă vrei să angajezi oameni să facă toată treaba, pregătește-te să scoți din buzunar câteva mii de euro. Dacă ești dispus să faci tu o bună parte din task-uri, costul nu va fi unul deloc mare!

 

Intră astăzi pe WebWave și vezi oferta noastră pentru abonamentul Premium! Creează-ți un website cu ajutorul nostru extrem de rapid! Suntem aici pentru tine.

Autor: Patrunjel Eduard

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: