Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Ce reprezintă un editor WYSIWYG?

20 decembrie 2022

Crearea unui site web poate fi un task extrem de complicat pentru cineva la început de drum. Gândul că trebuie să începi să scrii cod ca să ai un site web frumos poate fi epuizant pentru orice persoană fără experiență în acest domeniu.

Oamenii care au nevoie de site web știu să apeleze la specialiști să-l creeze. Problema este că uneori, specialiștii nu pot reproduce exact ce vrei tu. Din acest motiv, un editor WYSIWYG ca cel oferit de WebWave, creatorul tău de site-uri web, te poate scoate de multe ori din situații incomfortabile, în care feedback-ul tău nu ajută cu nimic. Click pentru a descoperi WebWave.

Am menționat un acronim interesant - WYSIWYG, dar nu am spus nimic despre el. Ce este acesta și care este scopul lui într-un articol despre creare a site-urilor web?

Ei bine, în articolul de azi vom discuta despre conceptul care a revoluționat modul în care este creat un site web de la 0 - editorul WYSIWYG. De asemenea, vom discuta despre funcționalitățile sale, care sunt caracteristicile principale și avantajele unui astfel de editor. 

Să începem!

Conținutul articolului:

(Fă click pe link pentru a ajunge la partea corespunzătoare a articolului)

  1. Ce înseamnă conceptul de WYSIWYG?

  2. Ce este un editor de pagini web WYSIWYG?

  3. Ce este un editor de text WYSIWYG?

  4. Care sunt caracteristicile unui editor WYSIWYG?

  5. Avantajele editorului WYSIWYG?

 

Ce înseamnă conceptul de WYSIWYG?

Conceptul de WYSIWYG vine din engleză - What You See Is What You Get - și face referire la un editor vizual care îți permite în timp real să vezi exact cum arată un design vizual, un website, un landing page sau alte chestiuni ce pot fi editate.

Aceste concepte îți permit să folosești zeci, poate chiar sute de funcții foarte interesante pentru a realiza ceva incredibil din viziunea ta și a o aplica în mediul digital. Printre cele mai performante editoare WYSIWYG enumerăm Adobe Dreamweaver CC, Elementor sau WebWave.

Acestea îți permit să creezi un site web, un landing page sau poate chiar și un text în modul în care vrei tu să arate. Practic, un WYSIWYG editor dă viață chestiunii pe care ți-o imaginezi tu cu ajutorul funcțiilor de tip CSS sau Javascript. 

Partea cea mai bună? Nu ai nevoie să știi să scrii cod pentru a folosi acest tip de tool! Dar ce tipuri de editoare WYSIWYG există?

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Ce este un editor de pagini web WYSIWYG?

Prima dată hai să discutăm despre editorul de pagini web WYSIWYG. Mai exact, acestea sunt editoare care îți permit să creezi sau editezi pagini web pe baza a ceea ce-ți dorești. În general, acestea sunt bazate pe coloane și secțiuni, care-ți permit să-ți aranjezi site-ul într-un mod cât mai plăcut din punct de vedere vizual.

În acele secțiuni și coloane vei putea plasa imagini, texte, bucăți de cod pre-scrise și multe alte facilități care-ți vor transforma pagina web dintr-o grămadă de pixeli albi în ceva aranjat și foarte plăcut ochiului.

Un editor de pagini web îți va permite să realizezi multiple pagini web care, aduse în același site, vor forma un complex de pagini web funcțional ce-ți va aduce profit, vânzări și awareness cu actualii sau viitorii tăi clienți.

 

Ce este un editor de text WYSIWYG?

Editorul de text WYSIWYG este un editor care îți oferă opțiunea să editezi doar textul în modul în care ai vrea să arate. Dacă dorești să colorezi bucăți de text, bolduiești sau să scrii cu italic anumite porțiuni din text, ar fi ideal să folosești un astfet de editor text.

Din fericire, editorul web WYSIWYG de la WebWave îți oferă atât beneficiile unui editor de pagini web cât și un editor foarte puternic de text WYSIWYG, care te lasă să-ți schimbi textele și să le aduci la nivelul dorit de tine!

 

Care sunt caracteristicile unui editor WYSIWYG?

Am discutat despre editorul WYSIWYG, dar acum hai să vedem care sunt caracteristicile unui astfel de editor.

 

Permite crearea rapidă a paginilor

Cea mai importantă caracteristică este rapiditatea creării paginilor web. Dacă vrei să realizezi un site web de la 0, chiar și dacă ai cunoștințe de cod, îți va lua foarte foarte mult timp. În schimb, un editor WYSIWYG îți poate reduce munca cu până la 50%, deoarece ai deja bucăți mari de cod pe care doar le folosești din baza de date a acelui editor. 

 

Nu solicită cunoștințe de programare

Un alt important beneficiu al acestui editor este că nu ai nevoie de cunoștințe de programare pentru a-l folosi. Toate modulele pe care le folosești sunt 100% editabile cu ajutorul unui astfel de editor, dar editezi în timp real ceea ce vezi. 

Dacă nu ai cunoștințe de programare dar tot ai nevoie de un site web, editorul WYSIWYG este soluția perfectă pentru problemele tale. 

 


 

Cea mai importantă caracteristică este rapiditatea creării paginilor web

 


 

Funcționează după principiul drag-and-drop

Principiul drag and drop înseamnă că iei anumite module și elemente și le introduci în modulul WYSIWYG. Astfel, acest tip de editor este ideal pentru cineva care nu știe cod, deoarece poți lua direct module foarte folositoare site-ului tău, cum ar fi texte, imagini sau butoane și să le plasezi în interiorul paginilor tale web.

 

Permite implementarea codurilor proprii

Dacă ai scris cod propriu și vrei să-l implementezi, un editor WYSIWYG este foarte folositor pentru că îți va fi mult mai ușor să implementezi codul propriu în interiorul paginilor tale.

 

Permite previzualizarea rapidă a paginilor create

Paginile pe care ai reușit să le creezi cu ajutorul editorului WYSIWYG este folositor pentru că vei vedea, în timp real, însă înainte de a publica, pagina. Astfel, vei putea să vezi cum ai putea să îmbunătățești situația.

 

Avantajele editorului WYSIWYG?

Acum, la final, să discutăm despre avantajele editorului WYSIWYG!

 

Este mai ieftin

Editorul WYSIWYG este probabil una din cele mai ieftine soluții pentru crearea unui site web. Editorul de la WebWave, de exemplu, este gratuit! Dacă erai în căutarea unui free wysiwyg HTML editor, l-ai găsit la WebWave.

 

Permite crearea ușoară și rapidă a unui site

Al doilea avantaj important al WYSIWYG este crearea ușoară și rapidă a unui site web, fără probleme. Astfel, dacă ai nevoie de un site rapid, asta e cea mai bună soluție pentru tine!

Dacă vrei să creezi un site web simplu și rapid, folosește editorul WYSIWYG de la WebWave pentru primul tău site. Click mai jos pentru a descoperi WebWave

Autor: Patrunjel Eduard

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: