Glosarul termenilor de web design și e-marketing.
 Partea 11

30/03/2021

GLOSARUL TERMENILOR DE WEB DESIGN ȘI E-MARKETING

Tot ce trebuie să cunoști despre crearea site-urilor de la A la Z

Cunoaște cei mai importanți termeni legați de crearea site-urilor web!
Dicționarul nostru te va ajuta să înțelegi mai bine
web design-ul și marketing-ul digital. Să începem!

Glosarul termenilor de web design și e-marketing
Glosarul termenilor de web design și e-marketing.  Partea 1

R

ROBOT GOOGLE

ROBOT GOOGLE

Googlebot este un software prin care Google trimite pe site-ul tău web un ”crawler” care îți analizează site-ul în întregime și transmite datele înapoi la motorul de căutare!

 

ROBOTS.TXT

ROBOTS.TXT

Este un document care îi spune motorului de căutare și crawlerului care vizitează site-ul care fișiere trebuie căutate și care nu trebuie, pentru a nu supraaglomera roboții Google și pentru a îmbunătăți viteza de indexare a site-ului!

To jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wiele innych. 

ROI

ROI

Returnarea investiției este un procent care determină cât la sută din ce ai investit a fost returnat afacerii.

RTB

RTB

Licitarea în timp real a spațiului publicitar se petrece pentru rezultatele plătite pe care Google le scoate la licitație. Astfel, mai mulți utilizatori pot oferi sume diferite pentru o anumită poziție de pe prima pagină Google!

Glosarul termenilor de web design și e-marketing.  Partea 11

S

SAAS

SAAS

Software ca Serviciu reprezintă anumite programe care sunt comercializate și promovate ca un serviciu pentru utilizatori sau pentru companii. Aici se încadrează și WebWave, deoarece poți crea un site cu ajutorul nostru!

SANDBOX

SANDBOX

Un mediu de testare în care experimentele și noutățile care urmează să fie urcate pe site sunt separate de site-ul propriu zis, pentru a nu cauza inadvertențe sau erori.

SEARCH ENGINE (MOTOR DE CĂUTARE)

SEARCH ENGINE (MOTOR DE CĂUTARE)

Un motor de căutare este o platformă web care reprezintă casa pentru miliarde de link-uri de pe internet. Motorul de căutare decide care sunt cele mai bune rezultate pentru utilizatori, în funcție de parametrii căutați.

SEM (SEARCH ENGINE MARKETING)

SEM (SEARCH ENGINE MARKETING)

Marketingul motoarelor de căutare face referire la modalitățile prin care poți optimiza rezultatele plătite care apar pe motoarele de căutare și cum poți evalua reclamele tale!

SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)

SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)

Optimizarea motoarelor de căutare reprezintă optimizarea conținutului și a modului în care acesta este afișat pe site, pentru a ajunge cât mai sus în rankurile motoarelor de căutare.

SERP

SERP

Paginile rezultatelor unei căutări (SERP) sunt paginile care adăpostesc rezultatele unei căutări, în funcție de căutarea utilizatorului, locația acestuia și alte date cheie.

Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Testează gratuit

Testează programul nostru pentru creare site web și obține acces la cursul online gratuit. La înregistrare îți vom expedia un mesaj e-mail cu un click către înregistrare la cursul online. La acel curs vei afla cum poți crea un site web gratis, singur și fără cunoștințe de programare.

Cursuri online de creare site web

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: