Glosarul termenilor de web design și e-marketing.  Partea 12

13/04/2021

GLOSARUL TERMENILOR DE WEB DESIGN ȘI E-MARKETING

Tot ce trebuie să cunoști despre crearea site-urilor de la A la Z

Cunoaște cei mai importanți termeni legați de crearea site-urilor web!
Dicționarul nostru te va ajuta să înțelegi mai bine
web design-ul și marketing-ul digital. Să începem!

Glosarul termenilor de web design și e-marketing

S

SERVER - Un calculator extrem de puternic care reprezintă casa mai multor aplicații și site-uri web, pentru a le asigura funcționarea continuă și cât mai rapidă.

SERVER

Un calculator extrem de puternic care reprezintă casa mai multor aplicații și site-uri web, pentru a le asigura funcționarea continuă și cât mai rapidă.

SITE WEB - O platformă realizată din mai multe pagini web care prezintă un produs, serviciu, concept, instituție și are ca rol petrecerea timpului, cu un anumit scop bine explicat, care se numește conversie!

SITE WEB

O platformă realizată din mai multe pagini web care prezintă un produs, serviciu, concept, instituție și are un anumit scop bine determinat, care se apreciază de cele mai multe ori în baza conversiei!

To jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wiele innych. 

SITEMAP XML - Este un fișier de tip XML care conține toate URL-urile unui site web ordonate foarte clar. Acesta ajută Googlebot-ul să analizeze site-ul mult mai repede și ușor.

SITEMAP XML

Este un fișier de tip XML care conține toate URL-urile unui site web ordonate foarte clar. Acesta ajută Googlebot-ul să analizeze site-ul mult mai repede și ușor.

SLUG - Un tip de URL care apare la finalul URL-ului total și îți poate îmbunătăți CTR-ul și optimizarea motoarelor de căutare, dacă e scris corect.

SLUG

Un segement al adresei URL care apare la final și îți poate îmbunătăți CTR-ul și optimizarea motoarelor de căutare, dacă e scris corect.

WEB DESIGN  Tipul de design realizat special pentru un site, ca acesta să funcționeze cât mai bine și să arate cât mai bine pentru utilizator.
SNIPPET - O bucată de text plus imagine care reprezintă, din punctul de vedere al motorului de căutare, rezultatul ideal pe care utilizatorul îl va putea folosi fără să dea click neapărat pe link!

SNIPPET

Un fragment de text plus imagine care reprezintă, din punctul de vedere al motorului de căutare, rezultatul ideal pe care utilizatorul îl va putea folosi fără să dea click neapărat pe link pentru a trece pe site!

SOCIAL SIGNAL - Reprezintă semnalele transmise de rețele sociale despre o pagină web, care sunt în general reprezentate de share, like sau alte semnale sociale.

SOCIAL SIGNAL

Reprezintă unul din factorii speculați ai algoritmului Google, și include niște semnalele transmise de rețele sociale despre o pagină web, care sunt în general reprezentate de share, like sau alte semnale sociale.

SSL (CERTIFICAT SSL) - Un certificat SSL îți protejează site-ul de anumite atacuri cibernetice și arată utilizatorilor tăi și motoarelor de căutare că site-ul tău este sigur și de încredere.

SSL (CERTIFICAT SSL)

Un certificat SSL îți protejează site-ul de anumite atacuri cibernetice și arată utilizatorilor tăi și motoarelor de căutare că site-ul tău este sigur și de încredere.

STORY TELLING - O modalitate de a realiza conținutul prin scrierea ficțiunii și unei povești, care este demonstrată științific că dă mai multe rezultate decât marketingul obișnuit, deoarece oamenii pot relaționa mai bine cu conținutul.

STORY TELLING

O modalitate de a realiza conținutul prin scrierea ficțiunii și unei povești, care este demonstrată științific că dă mai multe rezultate decât marketingul obișnuit, deoarece oamenii pot relaționa mai bine cu conținutul.

SUBDOMENIU - Un domeniu care face parte dintr-un domeniu mult mai mare. Mai multe subdomenii realizează un arbore. Vă puteți imagina oricând o casă (domeniul mare) cu mai multe camere (subdomenii).

SUBDOMENIU

Un domeniu care face parte dintr-un domeniu mult mai mare. Mai multe subdomenii realizează un arbore. Vă puteți imagina oricând o casă (domeniul mare) cu mai multe camere (subdomenii).

SUBPAGINĂ - O pagină secundară sau o pagină inferioară, care aparține unei pagini mai mari.

SUBPAGINĂ

O formă de prezentare a conținutului pe site-uri: text, imagini, materiale video și altele, afișate cu ajutorul unui cod HTML. Un site cuprinde cel puțin o subpagină.

Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Testează gratuit

Testează programul nostru pentru creare site web și obține acces la cursul online gratuit. La înregistrare îți vom expedia un mesaj e-mail cu un click către înregistrare la cursul online. La acel curs vei afla cum poți crea un site web gratis, singur și fără cunoștințe de programare.

Cursuri online de creare site web

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: