Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

7 lucruri pe care trebuie să le faci după ce ai înregistrat un domeniu [Checklist]

24 august 2021
Ce este și cum creezi un landing page?

Înregistrarea unui domeniu reprezintă un pas important pentru afacerea ta, așa că dorim să te felicităm. Totuși, voiam să te atenționăm că o să mai ai de parcurs câțiva pași de parcurs după înregistrarea domeniului, care sunt total necesari pentru afacerea ta. 

Ești în căutare de un website builder? Haide pe WebWave și creează-ți propriul site web, fără să ai nevoie de scriere de cod. Nici măcar n-ai nevoie de hosting - te ajutăm tot noi cu asta. Te-am convins? Hai să ne cunoaștem!

Pentru lectura de azi v-am pregătit un checklist ce conține 7 lucruri pe care trebuie neapărat să le faci după ce înregistrezi un domeniu. Vor fi atât sfaturi teoretice, cât și chestiuni practice pe care le poți face cât mai repede!

Conținutul articolului:

(Fă click pe link pentru a ajunge la partea corespunzătoare a articolului)

  1. Activează-ți certificatul SSL

  2. Conectează Google Analytics și Google Search Console

  3. Creează o adresă de domeniu

  4. Fă un reminder pentru prelungirea acestuia

  5. Vezi dacă ai nevoie de înregistrarea domeniului cu alte extensii

  6. Creează conținut

  7. Promovează-ți site-ul web

 

Activează-ți certificatul SSL

Dacă ești un cititor recurent al blog-ului WebWave, știi deja cât de multă atenție acordăm securității site-ului tău web. Ideea de a avea un website sigur nu este benefică doar ție, ca afacere, ci și clienților tăi. Aceștia au șanse mari să devină clienți fideli dacă primesc constant asigurarea că intră într-un loc sigur, fără să aibă probleme cu datele lor personale.

Primul pas pentru un site sigur ar fi, bineînțeles, activarea certificatului SSL. Atunci când îți creezi un site, conexiunea lui este de tip HTTP. Abia după ce activezi certificatul SSL se adaugă un S la finalul HTTP, iar site-ul tău devine, atât pentru utilizatori cât și pentru motoare de căutare, un loc mai sigur!

Practic, acest certificat SSL, numit și TSL, îți criptează datele site-ului tău web, identitatea acestuia și îl pune sub o anumită securitate sporită, mai ales în cazul cumpărăturilor online sau a stocării datelor personale care ajung pe site! Activarea sa este necesară, iar acesta ar trebui să fie primul pas după înregistrarea domeniului tău!

Alătură-te celor 384 000 de utilizatori, care creează site web gratis și fără cunoștințe de programare.

Programul pentru creare site-uri, WebWave, permite crearea paginilor web  în plină libertate. Poți începe procesul de creare site web de la o pagină curată sau folosește un șablon.

CREEAZĂ SITE-UL PROPRIU GRATUIT

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Conectează Google Analytics și Google Search Console

Un site web nu te ajută cu nimic dacă nu are, alături de el, anumite instrumente ce se ocupă cu analiza datelor principale ale site-ului web. Ești obligat să vezi de unde vin utilizatorii tăi și care e comportamentul acestora, mai ales dacă vrei să îmbunătățești performanța site-ului tău web și să-ți scazi costurile de marketing. 

Pentru asta, ai mare nevoie de 2 instrumente extrem de importante - Google Analytics și Google Search Console.

 

Google Analytics

Primul instrument te va ajuta să analizezi traficul site-ului tău din foarte multe perspective, plecând de la demograficele utilizatorului până la cât timp petrec aceștia pe site-ul tău web. Un lucru foarte important pentru îmbunătățarea performanței, eficienței site-ului tău.

 

Google Search Console

Google Search Console va fi prietenul tău de nădejde atunci când vrei să-ți pui strategia SEO în aplicare. Astfel, acesta va analiza traficul tău organic, ce vine din căutările de pe Google și îți va da anumite sfaturi și direcții pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când creezi conținut organic pentru site-ul tău!

Dacă nu prelungești domeniul, acesta va fi pierdut peste 30 de zile

Creează o adresă de domeniu personalizată

Înregistrarea domeniului tău îți va oferi o oportunitate grozavă de business și marketing - crearea unei adrese de e-mail personalizate, care să conțină domeniul tău! Probabil ești obișnuit deja cu adresele de tip contact@domeniu.ro, însă acestea sunt foarte folositoare, deoarece ajută mult la brandingul site-ului tău.

 

Fă un reminder pentru prelungirea acestuia

Înregistrarea domeniului este un prim pas, însă trebuie să-ți aduci aminte, an de an, să prelungești acest domeniu. Dacă nu-l prelungești, acesta va fi inaccesibil pentru o perioadă de minim 30 de zile, timp în care afacerea ta va pierde bani și notorietate.

Astfel, după înregistrare, creează-ți o alarmă sau un reminder, fie pe telefon, fie în calendarul digital, prin care să te asiguri că înainte cu câteva săptămâni de expirarea domeniului tu o să știi să plătești prelungirea și să-l menții activat constant.

 

Vezi dacă ai nevoie de înregistrarea domeniului cu alte extensii

Afacerea ta își are sediul în România? Atunci probabil că ți-ai creat, inițial, un domeniu .ro, iar asta este foarte bine. Totuși, dacă brandul tău are posibilitatea de a deveni internațional, probabil că vei avea nevoie și de alte extensii ale domeniului tău.

Chiar dacă nu ai început încă extensia afacerii, poate că ar fi bine să îți înregistrezi domeniile respective, ca să te asiguri că sunt ale tale! Astfel, procesul de branding va fi unul mai fluid pentru tine și nu te vei trezi, atunci când vrei să intri într-o nouă țară, că nu ai cum deoarece domeniul tău este luat și tu ar trebui să plătești o sumă foarte mare de bani pentru acesta!

 

Creează conținut

Până aici, tot ce ai făcut a fost extrem de tehnic, aplicat, și posibil de făcut extrem de rapid (o singură zi îți ajunge să faci primele 5 puncte pentru primul tău site web). Totuși, abia de aici intervine partea mai grea pentru tine - trebuie să începi să creezi conținut.

În primă parte, concentrează-te să populezi toate paginile tale web cu conținut relevant. Trebuie să ții cont de principiile de marketing și să ai tot timpul în minte modul în care utilizatorii tăi vor relaționa cu site-ul tău.

Abia după ce site-ul tău este gata poți să faci conținut și pentru zona de marketing - articole, social media, e-mail marketing sau alte canale pe care le consideri potrivite pentru promovarea site-ului tău web!

 

Promovează-ți site-ul web

Tot ce-ți mai rămâne de făcut este să începi promovare site-ului tău. Ține minte, totuși, că acesta este un proces constant - dacă te oprești din promovare, și site-ul tău se va opri din primirea noilor utilizatori! 

Dacă nu știi cum să-ți promovezi site-ul tău web, te invităm să citești acest articol!

 

Dacă nu ți-ai creat încă un site web, te invităm pe WebWave. Aici avem șabloane pregătite special pentru tine și afacerea ta, pentru a te asigura că faci un site web pe placul utilizatorilor! Dă click mai jos!

Autor: Patrunjel Eduard

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: