Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Cum migrez un site web spre WebWave

28 septembrie 2021
AI in E-commerce: Viitorul cumpărăturilor online

Există foarte multe modalități să-ți creezi un site web în ziua de azi. Poți plăti pe cineva avizat, poți să încerci să-l faci singur sau poți combina aceste modalități. Indiferent de ce ai ales, important e că acum vrei să-ți migrezi site-ul web pe CMS-ul WebWave, și pentru asta te felicităm.

Dacă nu ți-ai creat încă site-ul sau crezi că acesta poate fi realizat cu mult mai multă atenție, intră pe WebWave și încearcă constructorul nostru de site-uri web. Acesta nu necesită cunoștințe de cod și este ușor de folosit pentru orice persoană, indiferent de talentele tehnologice ale acesteia! Intră pe WebWave astăzi și convinge-te.

Scopul articolului de astăzi este să îți explicăm de ce migrarea site-ului tău pe platforma WebWave este importantă, însă s-ar putea să nu decurgă exact cum crezi tu! Migrarea va reprezenta un moment cheie, în care analizezi ce este important pentru site-ul tău web, ce o să păstrezi pe acesta și la ce poți renunța. Îți vom explica fiecare pas în parte, ca să ne asigurăm că nu pierzi nimic din vedere!

Înainte să trecem la pași, vrem să facem o precizare! Ține cont că nu este necesar să transferi întregul site web. Cel mai important este să păstrezi structura acestuia, conținutul, modulele și integrările care-l fac să funcționeze și domeniul, adică adresa site-ului tău. Restul s-ar putea să fie complicat de migrat și, de multe ori, nu are sens să te complici! Dacă te-ai speriat, vrem să te asigurăm că nu e atât de mult precum pare și greu sigur nu este!

Pașii pe care trebuie să-i parcurgi în migrarea site-ului tău web spre platforma WebWave:

  1. Găsește un șablon asemănător cu site-ul tău deja existent

  2. Creează subpaginile corespunzătoare vechiului tău site și verifică adresele - trebuie să fie aceleași!

  3. Ajustează subpaginile ca să arate corespunzător, însă nu te concentra prea tare pe detalii

  4. Copiază conținutul

  5. Conectează domeniul

  6. Conectează modulele și integrările de analitică

 

Găsește un șablon asemănător cu site-ul tău deja existent

Designerii noștri s-au asigurat că utilizatorii WebWave se pot bucura de cât mai multe șabloane pentru site-urile lor web. Astfel, ai o gamă vastă din care poți alege și suntem siguri că unul din șabloanele noastre s-ar plia pe site-ul tău!

Atunci când cauți șablonul perfect pentru migrarea site-ului tău web nu căuta neapărat aceeași culoare sau aceleași poze, deoarece acestea pot fi schimbate foarte ușor cu ajutorul WebWave. Concentrează-te mai degrabă pe structura șablonului.

Dacă schimbi un URL, acesta va trebui să indexeze din nou

Creează subpaginile corespunzătoare vechiului tău site și verifică adresele - trebuie să fie aceleași!

Dacă ai un site web de ceva timp probabil că nu te-ai rezumat doar la pagina de acasă. Astfel, fiecare site web are mai multe subpagini importante pentru existența acestuia. Atunci când migrezi site-ul tău web, asigură-te că fiecare subpagină arată asemănător cu modul în care arăta pe vechiul tău site!

De asemenea, trebuie să fii atent și la URL-ul subpaginilor tale. Acesta trebuie să fie același cu vechiul URL, deoarece Google a indexat deja domeniul tău și toate subpaginile acestuia. Dacă schimbi un URL, acesta va trebui să indexeze din nou, iar acest proces poate dura destul de mult. Dă click aici să vezi cum poți schimba URL-ul subpaginilor tale, ca să te asiguri că rămâne constant.

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Ajustează subpaginile ca să arate corespunzător, însă nu te concentra prea tare pe detalii

După ce ai creat subpaginile, asigură-te că acestea arată corespunzător cu modul în care arătau înainte. Acest lucru poate fi realizat foarte ușor cu ajutorul WebWave și al drag&drop builder-ului nostru. Fiecare bucată de cod de care ai nevoie (imagini, text, anumite culori) poate fi trasă și amplasată exact unde ai nevoie.

Dacă există anumite chestiuni pe care nu le poți edita în totalitate, nu te stresa! Încearcă mai întâi să iei contact cu echipa noastră de suport și dacă nici ei nu te pot ajuta, ține cont că oamenii foarte rar vor observa anumite detalii. Poate faptul că acele detalii lipsesc vor face site-ul să se încarce mai repede și să pară mai aerisit.

 

Copiază conținutul

Acum că ai ajustat și fiecare subpagină în parte vine vremea să copiezi conținutul deja existent pe vechiul site în site-ul creat cu ajutorul WebWave. Înainte de a da copy-paste la tot, asigură că citești încă o dată conținutul scris și vizualizezi fotografiile și imaginile care existau pe site-ul vechi.

Ești mulțumit în totalitate de conținutul scris sau crezi că ar putea să fie îmbunătățit? Pozele ți se par la calitate maximă sau crezi că ai putea alege o serie de imagini mai sugestive fie de la artiști, cărora să le ceri dreptul să folosești pozele, fie de pe platforme de fotografii stock precum Unsplash?

Dacă ești total mulțumit de conținutul tău, copiază-l și ai terminat. Însă probabil n-ar fi rău să mai muncești puțin la calitatea acestuia. Doar pentru că migrezi site-ul asta nu înseamnă că trebuie să arate 100% la fel. Un conținut diferit poate reprezenta o surpriză plăcută pentru utilizatorii tăi vechi.

 

Conectează domeniul

Domeniul sau adresa site-ului tău web este modalitatea prin care utilizatorii te pot găsi cu ajutorul motoarelor de căutare sau direct în bara de căutare a browser-ului lor preferat. Conectarea domeniului nu este deloc complicată iar dacă te încurci, echipa noastră de suport sigur îți poate sări în ajutor! 

Dacă uiți să conectezi domeniul pe noul site migrat în WebWave, când oamenii vor încerca să intre pe site-ul tău web vor da de vechiul site golit de conținut, iar acest lucru poate însemna o experiență extrem de proastă sau chiar renunțarea totală la ideea de a mai accesa site-ul tău web vreodată.

 

Conectează modulele și integrările de analitică

La final, asigură-te că toate modulele și integrările sunt conectate. Facebook Pixel, Google Ads, Google Search Console sau Google Analytics sunt doar o parte din intregrările pe care ți le sugerăm pentru a fi tot timpul informat despre ce se întâmplă cu site-ul tău web, ce acțiuni au utilizatorii tăi pe acesta și ce ai putea îmbunătăți, atât din perspectiva experienței utilizatorilor, cât și a marketingului tău!

Cel mai important modul, desigur rămâne Google Search Console, pentru că cu ajutorul lui informezi sistemul Google despre modificările de pe site.

Migrează-ți site-ul pe WebWave și bucură-te de toate funcționalitățile pe care le oferim. Fă cunoștință cu noi astăzi!

Autor: Patrunjel Eduard

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: