Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

De ce merită să-ți înregistrezi domeniul?

12 octombrie 2021
AI in E-commerce: Viitorul cumpărăturilor online

Există unele cazuri în care persoanele ca tine vin cu anumite idei de afaceri și de branding pentru afacerile respective, însă nu fac pași clari în direcția respectivă. De multe ori, aceste cazuri ajung să facă rău antreprenorului, deoarece momentul în care acesta se hotărăște să lanseze website-ul și să înregistreze domeniul este, în general, prea târziu.

Nu aștepta să-ți fure cineva domeniul! Intră pe WebWave, achiziționează-ți un pachet premium și îți oferim noi domeniul .ro gratuit! Pe lângă domeniul gratuit, beneficiezi de toate beneficiile pe care pachetul nostru premium ți-l oferă! Click aici pentru mai multe detalii!

În articolul de astăzi, dorim să-ți prezentăm motivele pentru care înregistrarea domeniului tău cât mai din timp este crucială, dacă dorești să nu rămâi cu un nume de domeniu care nu are nicio legătură cu numele website-ului tău!

Conținutul articolului:

  1. Înregistrezi propriul brand digital

  2. Lansezi domeniul când ai website-ul gata

  3. Poți să ai o adresă de mail personalizată

  4. Vei fi memorat mai repede de Google

  5. Costul domeniului nu este unul mare

  6. Utilizatorii vor avea încredere într-un domeniu care are legătură cu brandul tău

 

Înregistrezi propriul brand digital

Nu e obligatoriu, însă, să fii o afacere nouă fără un domeniu. Există, în continuare, afaceri care trăiesc strict în offline și nu au avut nevoie niciodată de un domeniu pentru brandul lor. Totuși, odată cu schimbările din lumea noastră, prezența digitală este crucială - am putut observa că orice afacere, indiferent de tipul ei, poate fi transformată într-o afacere digitală!

Astfel, înregistrarea domeniului cu numele propriului tău brand, fie el local, va aduce multe beneficii afacerii tale, deoarece îți va păstra clienții vechi aproape, indiferent de locația acestora și îți va crește șansa să aduci clienți noi!

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Lansezi domeniul când ai website-ul gata

Probabil te-ai hotărât deja să îți creezi propriul site web, însă nu ai destul timp. Nu e nicio problemă - asta nu înseamnă că nu poți să-ți cumperi domeniul, pentru a avea totul pregătit. După ce ai terminat pregătirile, trebuie doar să conectezi website-ul la domeniu și gata, ți-ai lansat website-ul!

Crearea unui website nu e atât de grea precum pare. Există instrumente foarte capabile care îți ușurează munca enorm. Unul dintre ele este chiar platforma noastră, WebWave. Cu ajutorul ei, poți crea un website rapid și simplu, unde să-ți promovezi afacerea!

 

Poți să ai o adresă de mail personalizată

Te-ai săturat să primești e-mail-uri de la adresele personalizate ale colaboratorilor tăi, în timp ce tu încă folosești Yahoo sau Gmail? E normal - o adresă de mail personalizată aduce un plus de branding puternic pentru orice afacere. Fără un domeniu nu poți să folosești o astfel de adresă de mail personalizată.

Prețul unui domeniu este foarte mic. Poate fi chiar și gratuit

Pe lângă propria adresă de mail, cu numele tău, poți crea diferite adrese de mail, pentru fiecare departament care are nevoie de una: contact, marketing, business sau orice consideri tu că este necesar. De asemenea, toți angajații tăi pot avea propria adresă de mail, chiar și dacă nu ai încă website-ul lansat!

 

Vei fi memorat mai repede de Google

Google și restul motoarelor de căutare au nevoie de timp ca să te indexeze și să te poată prezenta mai departe utilizatorilor, în funcție de căutările acestora. Astfel, dacă ești un antreprenor la început de drum și dorești să fii indexat cât mai repede de Google pentru a avea clienți noi din zona organică, trebuie să-ți înregistrezi domeniul și website-ul cât mai repede.


Important: Google indexează în baza adresei URL. Dacă modifici domeniul, se modifică și adresa URL ale subpaginilor. Respectiv, Google va percepe subpaginile ca subpagini noi, chiar dacă conținutul și codul sursă au avut zero modificări.

Astfel, odată ce ai lansat website-ul, Google va începe să îți indexeze toate paginile prin procesul de crawl, acordând o atenție mare fiecărei pagini în parte! Fără indexarea Google vei pierde un număr foarte mare de posibili clienți!

 

Costul domeniului nu este unul mare

Nu știu dacă ai căutat vreodată prețul unui domeniu, însă acesta este foarte mic. Poate fi chiar și gratuit, în cazul în care cumperi un abonament premium la WebWave, însă un preț normal pleacă de la 30 de lei și ajunge până aproape de 100 de lei pe an, pentru un domeniu normal (.ro, .com). Vezi mai multe aici.

Există totuși și domenii mai scumpe, care sunt destul de customizabile (shop, .agency). Acestea nu sunt neapărat de dorit, deoarece utilizatorii s-au obișnuit deja cu domenii normale și preferă unul clar. De multe ori, un domeniu diferit de cele normale poate părea destul de ciudat și nesecurizat, iar clienții tăi vor alege să caute soluția pe alt website, nu pe al tău!

 

Utilizatorii vor avea încredere într-un domeniu care are legătură cu brandul tău

Dacă oamenii vor să cumpere ceva de la tine și îți găsesc produsele pe un domeniu extrem de ciudat, care nu are aproape nicio legătură cu brandul pe care ei îl cunoșteau, aceștia vor alege să caute în altă parte. Din această cauză este extrem de important să-ți înregistrezi domeniul cu numele propriei tale afaceri, nu un domeniu ciudat pe care nimeni nu îl cunoaște.

Dacă nu ai un brand, încearcă să îți creezi unul. Este singurul mod prin care oamenii pot să te găsească constant. Au existat în trecut afaceri care au ales să nu facă branding și să meargă înainte cu nume foarte ciudate, care descriau serviciul, însă nu puteau să facă trimitere la un brand clar. 

Un domeniu care are legătură cu brandul tău îți va ajuta utilizatorii atât din perspectiva căutării, cât și prin faptul că vor arăta mai multă încredere în brandul tău!

 

Acestea sunt cele 6 motive pentru care merită să-ți înregistrezi domeniul. Tu ai un domeniu înregistrat? Dacă nu, te invităm să achiziționezi un abonament PRO cu doar 30 de RON pe lună, cu un domeniu .ro gratuit! Intră pe WebWave și începe să-ți creezi website-ul azi!

Autor: Patrunjel Eduard

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: