Logo, WebWave - program pentru crearea site-urilor web

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave !

Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

Panoul webmaster

Acest WebSite a fost creat în totalitate cu ajutorul Platformei WebWave (Program Gratuit pentru crearea Site-urilor Web).
Această pagină utilizează module Cookie. Află mai multe

CUNOAȘTE-NE MAI BINE ÎN REȚEA

ÎNCEPE ACUM

EN

PL

PROGRAM

wEBwAVE

Tutoriale

Prețuri

Pentru clienți

 

 

 

Cursuri online de creare site web

Testează programul nostru pentru creare site web și obține acces la cursul online gratuit. La înregistrare îți vom expedia un mesaj e-mail cu un click către înregistrare la cursul online. La acel curs vei afla cum poți crea un site web gratis, singur și fără cunoștințe de programare.

Testează gratuit

Dacă termenul SEO nu reprezintă o noutate pentru tine, cu siguranță știi că trebuie să începi să te conformezi planurilor Google cu mult timp înainte de actualizarea algoritmilor. Dacă nu vei reuși să-ți ajustezi site-ul la timp, riști să ai pierderi enorme de trafic organic.

Îți propun să citești acest articol pentru a afla care va fi impactul deciziei celor de la Google de a nu mai ține cont de tag-ul noindex din fișierele robots.txt.

Conținutul articolului

 1. Ce este robots.txt? Definiție

 2. Ce se va schimba cu noua actualizare a algoritmilor Google? 

 3. De ce Google a decis să renunțe la tag-ul noindex?

 4. De ce ar trebui să blochezi indexarea anumitor subpagini?

 5. Care este alternativa pentru tag-ul noindex în robots.txt?

 

Ce este robots.txt? Definiție

Robots.txt este un fișier responsabil pentru comunicarea cu roboții care se ocupă de indexare. Acest fișier este folosit pentru a permite sau a opri accesul roboților la anumite fișiere care aparțin site-ului web.

Cu alte cuvinte, fișierul robots.txt este folosit pentru indexare. Atunci când marchezi un dosar cu noindex, roboții nu îl vor vedea. Sau, cel puțin, nu îl vedeau.

Alătură-te celor 170 000 de utilizatori, care creează site web gratis și fără cunoștințe de programare.

Programul pentru creare site-uri, WebWave, permite crearea paginilor web  în plină libertate. Poți începe procesul de creare site web de la o pagină curată sau folosește un șablon.

CREEAZĂ SITE-UL PROPRIU GRATUIT

Ce se va schimba cu noua actualizare a algoritmilor Google? 

Înainte de acest update, puteai să excluzi anumite pagini sau chiar și elemente individuale cu ajutorul tag-ului noindex din robots.txt. După noul update această posibilitate nu va mai exista.

Update-ul legat de noindex este unul important, dar va afecta doar site-urile web mari și complexe. 

 

De ce Google a decis să renunțe la tag-ul noindex?

“În scopul de a păstra un ecosistem sănătos, și de a ne pregăti pentru lansări de tip open-source din viitorul apropiat, retragem toate codurile care prelucrează regulile nepublicate sau nedeservite (așa cum este noindex), începând cu 1 septembrie 2019.” 

(Gary Illyes de la Google)

Pentru unii, această decizie poate părea una grăbită, dar Google ne-a avertizat de ceva timp să nu mai avem încredere în robots.txt atunci când este vorba de funcționalitatea tag-ului noindex. 

Gary Illyes a explicat că regulile de tip noindex niciodată nu au fost documentate de Google pentru că generau o mulțime de conflicte cu alte reguli și dăunau site-urilor web.

Pentru a fi la curent cu planurile Google și actualizările acestora, citește periodic Google Webmaster Central Blog.

Google a decis să renunțe la tag-ul noindex începând cu 1 septembrie 2019

De ce ar trebui să blochezi indexarea anumitor subpagini?

Există anumite site-uri web sau cataloage care conțin informații confidențiale. Dorești să le ascunzi de roboți, nu? Același lucru se întâmplă și cu testarea noilor servicii cu același conținut. Nu dorești să apară în rezultatele căutărilor. 

Atunci când ai un magazine online, este posibil să ai multe subpagini goale cu produse care nu mai sunt disponibile. Utilizatorilor nu le place să acceseze link-uri către produse indisponibile. 

Indiferent de tipul site-ului web deținut, există șanse ca acesta să aibă și termeni de folosire care nu trebuie să fie vizibili pentru toată lumea. În final, doar clienții care îți folosesc serviciile au nevoie să le cunoască.

 

Care este alternativa pentru tag-ul noindex în robots.txt?

Pe blogul oficial Google sunt enumerate cinci modalități pentru a controla indexarea:

 1. Noindex în metatag-urile roboților – folosirea tag-ului noindex înseamnă că un site web este indexat de către motorul de căutare, dar nu va fi afișat în rezultatele de căutare. 

 2. Status code 404 și 410 – ambele coduri înseamnă că pagina nu există, lucru care va exclude URL-urile respective din indexarea Google atunci când sunt analizate și procesate.Pentru a afla cum editezi subpagina erorii 404 în WebWave vezi acest tutorial.

 3. Protecția prin parole - ascunderea unei subpagini în spatele unui sistem de logare o va face neindexabilă de Google.Pentru a afla cum limitezi accesul la o subpagină sau articol cu ajutorul unei parole în WebWave, vezi acest tutorial.

 4. Aplicarea tag-ului disallow în robots.txt – motoarele de căutare pot indexa doar paginile de care știu. Blocarea accesului la site înseamnă pentru roboții Google că acestea nu au conținut.
  Indexarea unei adrese URL poate avea loc și în baza link-urilor de pe alte subpagini. Însă dacă conținutul unei subpagini indexate în acest mod nu este accesibil, atunci această subpagină va deveni pe viitor ”mai puțin vizibilă în rezultatele căutărilor”.

 5. Aplicația Search Console Remove URL – această aplicație funcționează ușor pentru a elimina temporar o adresă URL din rezultatele căutărilor Google.

Faptul că Google nu mai oferă suport pentru tag-ul noindex în robots.txt reprezintă o nouă revoluție în poziționare sau este doar o actualizare nesemnificativă și fără relevanță?

În WebWave, nu ai nevoie de cunoștințe IT pentru a face optimizarea SEO, inclusiv pentru a edita fișierul robots.txt. Tot ce trebuie să faci este să copii și să lipești conținutul în fișier.

Dacă încă te mai întrebi ce platformă să alegi pentru a crea un site bine optimizat SEO, alege WebWave.

Articole similare pe care trebuie să le citești:

Autor: Julia Mądraszewska / Elena Dumitru

Google nu va mai deservi, tag-ul noindex din fișierele robots.txt
13/08/2019

Google nu va mai ține cont de tag-ul noindex din fișierele robots.txt

WebWave - program pentru creare site web

Începe acum

PANOUL WEBMASTER

LOGIN