Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Cum arată crearea unei platforme - site de anunțuri?

10 decembrie 2020

Te gândești să creezi un site de anunțuri? Sau te întrebi cum poți realiza acest site în WebWave? Află ce trebuie să știi despre acestea.

Conținutul articolului:

  1. De ce crearea unui site de anunțuri reprezintă un proiect avansat

  2. Cat costă un site de anunțuri?

    1. Care este prețul creării unui site de anunțuri?

    2. Ce costuri suplimentare mai implică un site de anunțuri

      1. Costuri de promovare

      2. Costuri de moderare / administrare

  3. Cum creezi un site de anunțuri în WebWave

    1. Pasul 1: Creează o subpagină de anunțuri:

    2. Pasul 2: Creează o subpagină pentru depunerea anunțurilor

    3. Pasul 3: Setează o metodă de achitare

  4. Ce opțiuni mai există în abordarea unui proiect de acest gen pentru a identifica soluții optime

    1. Implementarea unui modul AdSense

    2. Sistem de abonare la newsletter

    3. Grupuri Facebook

 

De ce crearea unui site de anunțuri reprezintă un proiect avansat

Un site de anunțuri reprezintă un proiect avansat pentru că este compus din mai multe părți:

  • Subpaginile anunțurilor publicate într-un mod mai mult sau mai puțin automat

  • O aplicație cu sistem de logare pentru ofertanților pentru publicarea / administrarea anunțului, cu un sistem întreg de drepturi și monitorizare

  • Alte subpagini cu conținut important: politică de confidențialitate, blog, subpagina datelor de contact etc.

Fiecare din aceste părți reprezintă un proiect separat cu cerințele sale.

Suplimentar administrarea unui site de anunțuri implică administrarea relațiilor între oameni, moderarea comunității. Pentru că un site de anunțuri funcționează doar dacă are o comunitate în jurul acelui site, care știe că pe acel site poate găsi anunțuri / clienți.

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Cat costă un site de anunțuri? 

Care este prețul creării unui site de anunțuri?

Prețul aproximativ al creării la comandă a unei platforme site de anunțuri avansate în care sa fie implementate opțiunile de crearea unui cont, acces pentru publicare, sistem de plata s.a.m.d, este de peste 3.000 de RON iar aceasta suma nu include mentenanta acestuia sau alte funcții mai avansate (la momentul publicării articolului  - ianuarie 2021). 

Prețul proiectului se apreciază individual, în dependență de funcțiile specificate deci poate foarte ușor crește, iar în cazul unor funcții suplimentare poate ajunge ușor la 5.000 de RON)

Însă pe lângă aceste costurile de creare, un site de anunțuri mai implică și alte costuri, descrise mai jos.

 

Ce costuri suplimentare mai implică un site de anunțuri

Costuri de promovare

Ai deja concurență puternică în fața Facebook-ului și a altor platforme de social media sau de market place. Trebuie să atragi oameni pe site și să-i convingi să se înregistreze. Dacă ai deja o anumită cotă de piață pe care dorești să o abordezi într-un mod diferit e ok, dacă ai observat o nișă, la fel e OK, poți investi în această nișă. Principalul canal de atragere a traficului e SEO, pentru că oamenii caută tot felul de chestii în Google. Dar ideea e că dacă îți creezi un site de anunțuri, chiar dacă e vorba de un simplu sistem de AdWords, atunci trebuie să investești în atragerea traficului.

Scopul tău este să creezi un site aplicând soluțiile optime ca rezultat și costuri. 

Costuri de moderare / administrare

Da, va trebui să faci și chestia asta. Cu siguranță vor fi utilizatori ... mai specifici, care vor dori să publice pe site-ul tău lucruri ... mai specifice. Respectiv, există 2 posibilități:

  • Dacă anunțurilor vor fi publicate într-un mod automat, va fi necesară o monitorizare, care la rândul său va solicita timp și muncă. Foarte probabil acest timp nu va fi timpul tău ci timpul unui angajat. 

  • Dacă însă vei publica manual anunțurile, moderarea acestora se va face în mod natural.

 

Cum creezi un site de anunțuri în WebWav

Pentru a realiza un site de anunțuri în WebWave este necesar să efectuezi următorii pași:

 

Pasul 1: Creează o subpagină de anunțuri:

Mai exact, adaugă pe site o listă de articole și creează o schemă pentru articole pentru a prezenta anunțurile. Schema pentru articole te va ajuta să creezi foarte ușor subpaginile anunțurilor afișate pe site.

Vezi mai multe detalii despre lucrul cu Articolele WebWave în acest tutorial.

 

Pasul 2: Creează o subpagină pentru depunerea anunțurilor

Adaugă un formular de contact și setează corespunzător acest formular de contact: Nume prenume, Textul anunțului pentru toate rubricile, datele de contact a persoanei care depune anunțul.

Ca urmare toate datele descrise mai sus vor ajunge la adresa de e-mail setată de tine. Vei putea contacta persoana în cauză, percepe taxa pentru publicare. De asemenea procesarea manuală a acestor anunțuri îți va oferi o posibilitate de a modera publicarea acestor anunțuri și respectiv respingerea anunțurilor necorespunzătoare.

Vezi mai multe detalii despre lucrul cu formularele de contact în acest tutorial.

 

Pasul 3: Setează o metodă de achitare

Aceasta este o întrebare, a cărei răspuns depinde de necesitățile business-ului tău. De exemplu una din opțiuni ar fi să adaugi în formularul de contact opțiunea de a expedia confirmarea în format PDF a transferului plății pe contul tău bancar pe care l-ai specificat pe site.

 

Funcții suplimentare

De asemenea, ținem să subliniem că poți implementa funcții avansate pe site-ul tău de anunțuri cu ajutorul codurilor HTML, JS și CSS proprii. Platforma WebWave se integrează perfect cu sisteme externe: magazin online, module social media și alte tipuri de sisteme.

Vezi mai multe detalii despre integrarea unui cod propriu în acest tutorial.

 

Ce opțiuni mai există în abordarea unui proiect de acest gen pentru a identifica soluții optime

Recomandăm să faci analiză a scopului site-ului și a modului în care acesta funcționează. În baza acestei analize vei realiza că există mai multe soluții cu costuri diferite și aceasta este o idee importantă.

De exemplu dacă ai nevoie de cumpărături, poți să-ți cumperi o bicicletă să mergi până la supermarket, poți să mergi cu autobuzul achitând biletul de călătorie, sau poți plăti pe cineva să-ți aducă cumpărăturile acasă. 

Scopul tău este să creezi un site aplicând soluțiile optime ca rezultat și costuri. 

După o analiză efectuată foarte probabil vei ajunge la concluzia că sunt suficiente niște soluții mai simple și mai puțin costisitoare. Mai exact te poți gândi la următoarele opțiuni:

 

Implementarea unui modul AdSense

Posibil este suficient să creezi un site de știri unde vei amplasa niște module de la AdSense. În AdSense poți seta domeniul reclamelor care apar pe site-ul tău. Aceasta e o metodă de a face bani pentru multe persoane și probabil că va deveni și răspunsul pentru nevoia ta de a-ți crea o sursă nouă de venit.

 

Sistem de abonare la newsletter

Poți implementa pe site un sistem de abonare la newsletter, cu ajutorul căruia vei putea expedia utilizatorilor tăi oferte exclusive doar pentru cei abonați.

 

Grupuri Facebook

Facebook oferă posibilitatea de a crea grupuri unde de fapt ai deja un sistem de postări cu cheltuieli și efort minim.

 

Înregistrează-te și creează site-uri de anunțuri bloguri, site-uri de prezentare, magazine online și  alte tipuri de site-uri cu WebWave.

Autor: Ivan Prozorovschi

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: