Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Cât de sigure sunt plățile online?

29 iunie 2021
Ce este și cum creezi un landing page?

Dacă într-un articol anterior discutam despre toate posibilitățile de plată pe care un magazin online le poate incorpora pentru utilizatorii săi, a venit vremea să analizăm una din cele mai promițătoare metode de plată, cea online prin intermediul unui card bancar. 

Un magazin online performant îți poate situa afacerea cu o treaptă mai sus față de restul competitorilor tăi. Deși poate părea complicat de realizat, poți crea un magazin online simplu și rapid cu ajutorul constructorului de site-uri web, WebWave. Intră astăzi pe site-ul nostru și descoperă cum funcționează WebWave!

Poate că acum 15 ani, acest articol nu își avea locul - plățile online nu erau neapărat foarte sigure, iar cardurile încă nu își făcuseră apariția la scară largă. Totuși, evoluția a fost inevitabilă. Astăzi, plata cu cardul online nu e doar cel mai facil mod de a plăti, ci e și cel mai sigur. De ce? Motivele le vom discuta mai jos, în articolul de azi!

Conținutul articolului:

(Fă click pe link pentru a ajunge la partea corespunzătoare a articolului)

  1. De ce plățile online sunt sigure?

    1. Certificat SSL

    2. Sistemul 3D Secure

    3. Băncile emitente îmbunătățesc tot timpul securitatea cardurilor online

    4. Plățile cu cardul online pot fi controlate foarte ușor

  2. 3D Secure

    1. Ce este 3D Secure?

    2. Cum funcționează 3D Secure?

  3. Reguli generale pentru efectuarea plăților online

    1. Atenție la certificatul SSL

    2. Nu folosi rețele de Wi-Fi publice

    3. Schimbă parola cardului

    4. Monitorizează-ți frecvent contul bancar pentru a cunoaște toate cheltuielile

 

De ce plățile online sunt sigure?

Certificat SSL

Majoritatea site-urilor create în prezent au câteva cerințe minime, atât din partea Google cât și din partea utilizatorilor săi. Unul dintre ele, ce privește securitatea, este certificatul SSL. Acesta este simplu de adăugat, deloc costisitor, iar fără el, site-ul tău va avea mult de suferit.

În primul rând, dacă site-ul tău nu are un certificat SSL, există șanse foarte mari ca atunci când un utilizator dorește să-l viziteze, acesta să primească o avertizare de la browser, ce precizează clar că nu este foarte sigur să viziteze acest site web. De asemenea, îi avertizează să nu își dea date personale și să nu cumva să plătească cu cardul.

De asemenea, Google se asigură că site-urile fără certificat SSL vor fi pedepsite de propriul motor de căutare. Astfel, acestea vor fi indexate mai greu, uneori chiar deloc, și nu vor avea șansa să fie prezente în rezultate.

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Sistemul 3D Secure

Un alt motiv pentru care plățile online sunt sigure este sistemul 3D Secure. Despre acesta vom scrie mai multe mai jos, însă suntem siguri că te-ai întâlnit cu el de multiple ori în încercările tale de a plăti online. 

3D Secure este acea pagină web care se deschide chiar după ce finalizezi plata, care vine din partea băncii tale emitente și îți cere anumite credențiale, diferite față de cele de pe card!

 

Băncile emitente îmbunătățesc tot timpul securitatea cardurilor online

Indiferent de banca la care ai cont, securitatea cardurilor este prioritară pentru fiecare dintre ele. Băncile au înțeles de mult timp faptul că plățile online o să fie viitorul în materie de evoluție a comportamentului de consumator, iar acestea acum își dau toată silința să poată securiza cu atenție plățile pe care utilizatorii doresc să le realizeze.

Astfel, stai fără griji - banca ta îți are tot timpul interesele în gând. Dacă ceva s-ar întâmpla, aceștia riscă să te piardă, iar acest lucru pentru o bancă nu e de dorit! Dacă cumva nu poți depista una din plățile tale online, trimite repede e-mail și banca te va ajuta să-ți recuperezi banii!

Indiferent de banca la care ai cont, securitatea cardurilor este prioritară

Plățile cu cardul online pot fi controlate foarte ușor

Din fericire, plățile online pot fi observate și ținute sub control de oricine. Prin intermediul aplicațiilor pe care banca le pune la dispoziția utilizatorilor poți vedea, în timp real, cui i-ai făcut plata și dacă plata ta a ajuns în siguranță.

 

3D Secure

Ce este 3D Secure?

După cum am explicat deja, 3D Secure este o modalitate prin care băncile și comercianții se asigură că persoana care plătește este, într-adevăr, persoana care deține cardul și contul atribuit cardului respectiv.

Acest instrument este unul necesar într-o lume în care se plătește din ce în ce mai mult online, deoarece siguranța este prioritară.

 

Cum funcționează 3D Secure?

În momentul în care ai trecut de procesatorul de plăți și apeși pe ”Cumpără acum”, 3D Secure se va activa și îți va deschide o nouă pagină web. Acolo va trebui să introduci anumite date pentru a verifica plata, în funcție de banca emitentă. Unele banci cer un proces complex, în care îți introduci CNP-ul și numărul de telefon, plus un cod pe care-l primești prin mesaj. Altele îți trimit doar codul, iar unele aplicații mai noi te obligă să intri în aplicație pentru a confirma.

 

Reguli generale pentru efectuarea plăților online

Atenție la certificatul SSL

Am amintit deja cât de important este acesta pentru comercianți, dar dacă citești din perspectiva unui cumpărător, fii foarte atent. Acel pop-up de avertizare va apărea tot timpul, tu trebuie doar să fii sigur că nu apeși repede pe butonul de închidere. Dacă apare, ar fi bine să nu dai datele tale pe acel site web.

 

Nu folosi rețele de Wi-Fi publice

Wi-Fi-ul public poate părea o invenție extraordinară, însă folosirea acestui tip de rețea poate să atragă anumite probleme. Dacă dorești să faci cumpărături online, cel mai sigur ar fi să aștepți până ajungi acasă. Astfel, știi sigur că nu ai nicio problemă cu posibilul furt de date din cauza rețelelor de internet publice.

Reguli generale pentru efectuarea plăților online

Schimbă parola cardului

Dacă folosești des cardul, poate schimbarea frecventă a pin-ului tău n-ar fi neapărat o idee rea. Astfel, chiar și dacă datele tale au fost cumva furate, folosirea cardului tău va fi mai complicată. De asemenea, schimbă și parola de acces a aplicațiilor în care ai atașat cardul.

 

Monitorizează-ți frecvent contul bancar pentru a cunoaște toate cheltuielile

Dacă ești genul care se uită constant la extrasele de cont, felicitări! Este un mod sănătos de a verifica cheltuielile tale și o cale ușoară de a economisi bani, știind exact în ce zonă cheltuiești mai mult. De asemenea, e foarte benefic pentru siguranța ta și a plăților tale. Dacă depistezi anumite tranzacții de care nu-ți aduci aminte sau par extrem de suspecte, alertează banca cât mai repede!

Ai nevoie de un nou site web? Intră pe WebWave și creează unul perfect pentru nevoile tale!

Autor: Patrunjel Eduard

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: