Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Programe grafice pentru crearea bannerelor pentru site-uri

10 mai 2022
Programe grafice pentru crearea bannerelor pentru site-ul tău

 

Bannerele pentru site-ul tău web pot reprezenta, pentru utilizatorii, prima întâlnire cu brand-ul tău. Prezența brand-ului tău online este, până la urmă, realizată în principal cu ajutorul design-ului pe care-l prezinți. Dacă design-urile prezente pe site-ul tău nu sunt calitative și nu prezintă încredere din partea utilizatorilor, cum crezi că aceștia o să relaționeze cu brandul tău?

Încă ești în faza de creare a site-ului tău web? Atunci te sfătuim să intri pe WebWave și să vezi ce-ți poate oferi web builder-ul nostru. Alertă: s-ar putea să te sperie simplitatea, rapiditatea și frumusețea rezultatului final. Să nu spui că nu te-am avertizat!

În articolul de azi, vom discuta, bineînțeles, despre design grafic și cum poți crea bannere pentru website-ul tău. Cu atât mai mult, vom discuta despre programele grafice pe care le poți folosi pentru a crea cele mai plăcute bannere, pe care utilizatorii tăi pot să le admire și, mai mult de atât, să intre în contact cu acestea.

Astfel, pentru a realiza aceste bannere, ai nevoie, după cum am spus deja, de programe grafice special concepute pentru crearea unor design-uri. În articolul de azi povestim despre cele mai cunoscute 8 programe care te vor ajuta să-ți creezi propriile bannere, fără să fie nevoie să dai bani unor agenții de publicitate, o dată la câteva săptămâni, pentru a schimba câteva bannere pe site-ul tău.

De asemenea, cu ajutorul acestor programe grafice vei fi capabil să creezi și vizualuri pentru social media de pe site-ul tău web. Astfel, vei putea să ai campanii de marketing bine structurate și acompaniate de grafici interesante pentru utilizatorii tăi.

Să discutăm, așadar, despre beneficiile pe care fiecare platformă ți-o oferă! După acest articol o să ajungi sigur la o concluzie clară despre importanța unui banner bine realizat și o să alegi platforma potrivită pentru tine.

Programe pentru creare banere:

(Fă click pe link pentru a ajunge la partea corespunzătoare a articolului)

  1. WebWave
  2. Canva
  3. Adobe Photoshop
  4. Adobe Express
  5. Visme
  6. Piktochart
  7. Befunky
  8. Pixlr

 

WebWave

WebWave este un website builder care poate să-ți ușureze munca atunci când creezi un website, dar știai că poți crea și bannere direct în editorul grafic WebWave? Astfel, drumurile între tab-uri sau programe sunt reduse și puterea computer-ului tău este păstrată la un nivel normal.

Pe lângă asta, editorul grafic web este unul avansat, cu diferite opțiuni de editare a elementelor de design prezente pe un banner. Un alt beneficiu important al programului grafic de editat bannere WebWave este responsivitatea bannerelor - ajustarea acestuia la dispozitivele mobile. 

De asemenea, în interiorul editorului poți găsi o bază de date extensivă de imagini și pictograme gratuite, pe care le poți folosi atunci când creezi bannerele tale. De asemenea, banner-ul tău creat cu ajutorul WebWave va fi mai mult decât o simplă imagine sau un simplu design - va putea avea text, va putea fi creat printr-un slider și va fi citit de motoarele de căutare.

În esență, bannerele create în WebWave sunt ușor de creat și frumoase, dar și funcționale pentru site-ul tău și cât mai plăcute pentru experiența utilizatorilor tăi.

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Canva

Canva este unul din cele mai cunoscute programe grafice pentru crearea bannerelor de pe site-uri web. Canva e recunoscut la nivel mondial pentru multitudinea de grafici pe care le poate crea cu o ușurință extrem de mare.

Editorul Canva are, de asemenea, o multitudine de șabloane introduse direct în aplicația web. Astfel, dacă ai nevoie de un banner rapid, tot ce trebuie să faci este să deschizi editorul, cauți template-ul potrivit pentru tine și creezi banner-ul. Apoi, schimbi elementele grafice (culoare și logo) ca să-i dai vibe-ul brand-ului tău și ai un banner gata!

Modelul Pro de la Canva nu este extrem de scump și oferă acces la un număr mare de poze plus la alte opțiuni, cum ar fi redimensionarea unor poze sau alte chestiuni care țin de grafica banner-ului tău.

 

Adobe Photoshop

Adobe Photoshop este, cu siguranță, cel mai cunoscut program de editare grafică din lume. Instrumentul dezvoltat de Adobe este unul extrem de potent, fără hibe, însă cu o curbă de învățare extrem de mare. 

Editorul Photoshop pare mai mult o navă spațială decât un program ușor de folosit. În niciun caz nu putem spune că Photoshop nu este capabil să creeze cele mai frumoase grafici, însa asta nu înseamnă că toată lumea poate să folosească acest program.

Designerii grafici folosesc, cu preponderență, Photoshop pentru crearea bannerelor lor, însă acest lucru se întâmplă deoarece zilnic ei creează diferite design-uri grafice, vizualuri și imagini cât mai plăcute. 

Dacă ești experimentat deja în Adobe Photoshop, s-ar putea ca acesta să fie totuși cea mai bună soluție. Dacă nu, învățarea acestuia durează mult timp și dacă ai nevoie doar de un banner de site, mai degrabă nu te complici.

 

Adobe Express

Dacă te întrebai - ”Oare nu există o combinație între Canva și Photoshop?”, Adobe s-a întrebat asta deja înaintea ta și au creat un program care face exact asta. Dacă ai nevoie de un banner rapid, dar nu-ți place neapărat ce oferă Canva în materie de template, Adobe Express funcționează exclusiv pe bază de template-uri.

Astfel, intră pe Adobe Express și creează-ți în câteva minute design-ul banner-ului tău. Ține cont, totuși, că nivelul de editare nu este unul ridicat - schimbările pe care ai dori să le faci s-ar putea să nu fie posibile.

 


 

Dacă design-urile prezente pe site-ul tău nu sunt calitative și nu prezintă încredere din partea utilizatorilor

 


 

Visme

Visme este un instrument de creare a bannerelor web care se concentrează, totuși, mai mult pe prezentări. Încă de pe prima pagină îți dai seama că acest instrument nu este neapărat specializat pe bannere web.

Dacă ai un brand și vrei să creezi anumite prezentări despre el, poate pentru un speech în public sau pentru prezentarea spre un investitor, Visme e o soluție viabilă. Dacă ai nevoie neapărat de un banner web, atunci ar fi bine să cauți altă soluție.

 

Piktochart

Față de Visme, Piktochart vine cu ceva în plus: infografice. Aceste grafici sunt extrem de folositoare pe social media, atunci când vrei să scoți în evidență ceva interesant despre afacerea sau industria ta.

Dacă vrei să creezi un banner simplu, atunci Piktochart nu e soluția viabilă. Acesta e mai bun pentru prezentări sau, cum am spus deja, infografice.

 

Befunky

Dacă ești în căutare de un soft extrem de simplu, dar care nu are foarte multe opțiuni, pentru editare foto a unor design-uri grafice, atunci Befunky este soluția perfectă. Opțiunile Befunky, deși limitate, sunt destule pentru a edita imagini.

Acestea fiind spuse, principalul atuu al Befunky sunt, ai ghicit - pozele. Editarea vine foarte rapid și simplu, însă crearea unui design de banner de la 0 nu e neapărat ideală.

 

Pixlr

Pixlr este un editor de animație, foto și design în browser, care poate să-ți ușureze munca de creare a bannerelor web. Cu ajutorul Pixlr, poți crea colaje foto, scoate background-ul unor imagini și adăuga efecte și filtre - nimic special ce nu poate fi făcut și cu alte programe descrise mai sus.

Partea bună la Pixlr, ca și la Canva, este că poți testa premium-ul gratuit. Astfel, înainte să te decizi dacă merită investiția, poți vedea dacă se potrivește sau nu pe nevoile tale.

 

Crearea bannerelor pentru website-ul tău este, totuși, o prioritate. Dacă faci deja site-ul în WebWave și nu vrei să pierzi timp, de ce să nu creezi și bannerul tot acolo? Haide pe WebWave.ro și creează-ți banner-ul direct în editorul nostru.

Autor: Patrunjel Eduard

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: