Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Programe grafice pe care le poți folosi pentru Web Design

24 mai 2022
Programe grafice pe care le poți folosi pentru Web Design

Programele de web design sunt, în acest moment, printre cele mai căutate tipuri de software disponibil pe piață. Din ce în ce mai mulți programatori vor să ofere clienților șansa să creeze un site web simplu și rapid, fără alte probleme. De la clasicul WordPress, lumea dorește să creeze site-uri nu doar funcționale, ci și site-uri care arată bine și pot fi folosite la potențialul maxim și pot aduce vânzări.

Un program grafic de acest tip este WebWave - un website builder cu interfață prietenoasă pentru oricine, indiferent dacă ai mai creat până acum site-uri web sau nu. Poți vedea mai multe detalii despre platforma noastră aici.

Totuși, pe lângă persoanele care-și fac un site web pentru prima dată, există și profesioniști care caută un program grafic pentru web design care să aibă niște funcționalități diferite: să poți crea prototipuri, să testezi site-ul cu Google Page Speed Insight și să poți implementa diferite funcții grafice.

Chiar și dacă nu ai cunoștințe de servere sau partea de backend a unui site, asta nu înseamnă că nu ar trebui să poți să-ți creezi unul. Din acest motiv, am ales să îți oferim în acest articol câteva programe grafice pe care le poți folosi pentru web design dacă ai nevoie de un site web dar nu știi de unde să începi. Să începem!

Conținutul articolului:

(Fă click pe link pentru a ajunge la partea corespunzătoare a articolului)

  1. Ce este un program grafic de web design
  2. Ce este SaaS?
  3. Programe grafice de web design
    1. WebWave
    2. Sketch
    3. Figma
    4. Balsamiq
    5. App Invision
    6. Adobe Dreamweaver
    7. Adobe XD

 

Ce este un program grafic de web design

Un program grafic de web design este un software care-ți oferă toate instrumentele necesare pentru a crea, din punct de vedere grafic, un website. Practic, aceste programe grafice îți permit crearea unei machete pentru a exemplifica cum ar trebui să arate site-ul tău web. 

În cazul în care colaborezi cu un developer profesionist, acest tip de machetă este foarte folositoare, deoarece developer-ul știe exact ce trebuie să creeze, fără să meargă legat la ochi prin program și să își dea cu părerea asupra a ceea ce ai vrea tu să creezi.

Dacă vrei să creezi singur site-ul web, programele grafice de web design sunt, în continuare, foarte folositoare, unele dintre ele permițându-ți să îți publici direct site-ul web (cum ar fi WebWave).

Un factor important pentru programele grafice de web design este responsivitatea - mai exact, modul în care se va încărca site-ul creat pe acestea pe un dispozitiv mobil. În ziua de azi, dispozitivele mobile sunt cruciale pentru orice site web - dacă site-ul tău nu se încarcă corect pe un dispozitiv mobil, atunci trebuie să lucrezi mai mult la el. Tehnologia RWD permite unui site să se optimizeze pentru mobil extrem de ușor, doar prin apăsarea unui buton. 

Majoritatea programelor grafice de web design sunt software-uri de tipul SaaS, termen pe care-l vom explica în continuarea articolului.

 

Ce este SaaS?

SaaS vine din engleză, de la termenul Software as a Service, iar un software de acest tip presupune că tu, ca utilizator final, vei folosi acest software în schimbul unei sume de bani lunare. 

După cum am spus, majoritatea software-urilor de mai jos sunt, în teorie, SaaS-uri. O parte din ele oferă un trial de o lună gratuit, dar vei avea probabil nevoie de mai mult de o lună. În continuare vom discuta despre fiecare în parte!

 

Programe grafice de web design

 

WebWave

WebWave este un website builder care are inclusă opțiunea de a edita website-ul din punct de vedere al design-ului. În interiorul builder-ului nostru există, în acest moment, multe opțiuni prin care poți customiza site-ul tău web și-l poți face cât mai potrivit pentru obiectivele tale de marketing.

WebWave oferă, de asemenea, un plan gratuit pe o perioadă de timp nelimitată, acest lucru oferindu-ți șansa să creezi cât mai multe iterații ale website-ului tău, înainte de a fi obligat să-l lansezi.

Pe lânga asta, WebWave îți oferă o librărie de conținut extrem de vastă. Poți să înveți atât cum funcționează platforma noastră, cât și să citești blog-uri despre marketing sau design, care te vor ajuta să creezi un website mult mai viabil pentru nevoile business-ului tău.

WebWave te poate ajuta și cu partea din spate a website-ului tău. După ce e gata grafica, tot ce trebuie să mai faci este să apeși Publică! Gata, ai un site funcțional. Sună bine, nu?

 


 

Lumea dorește să creeze site-uri nu doar funcționale, ci și site-uri care arată bine și pot fi folosite la potențialul maxim și pot aduce vânzări.

 


 

 

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Sketch

Sketch este un program grafic de web design de tip SaaS care costă 9 dolari pe lună, pentru fiecare utilizator înscris în platformă. Acest instrument îți oferă posibilitatea să transformi ideile inițiale într-o grafică finală, gata de transmis developer-ului.

În Sketch, spre deosebire de WebWave, poți crea doar partea grafică a website-ului tău. Astfel, dacă ai nevoie de un site web simplu și rapid, s-ar putea ca Sketch să nu fie pentru tine. De asemenea, curba învățării este una destul de înclinată - nu e chiar așa ușor să creezi un site în Sketch. Majoritatea oamenilor care aleg acest tip de programe sunt designeri care înțeleg conceptele complicate din industrie. 

Dacă te hotărăști să alegi Sketch, optezi pentru un instrument profesionist, cu multe aplicații disponibile în interiorul său, dar pentru care trebuie să fii pregătit să înveți!

 

Figma

Figma este unul din cele mai cunoscute programe de creare a graficii unui website din piață, mai ales de către designeri și specialiști. Majoritatea aleg Figma deoarece are și un plan gratuit și pentru că permite unei echipe mai mari să lucreze în același timp pe diferite design-uri web.

Cu ajutorul Figma poți desena direct anumite elemente, poți edita culori și diferite animații, ai diferite tranziții pentru site și poți lucra în același timp cu mai multe persoane. La fel ca Sketch, îți oferă oportunitatea să lași proiectul într-o formă finală, pentru developer. 

Figma, alături de WebWave, sunt opțiunile gratuite pe care te poți baza atunci când creezi un site web grafic.

 

Balsamiq

Wireframing-ul este un concept mai complicat prin care poți explica aceleași lucruri pe care le-am explicat până acum. Specialiștii care aleg acest concept merg, în general, spre Balasamiq, un tool care permite crearea unor interfațe pentru utilizatori sau, mai explicit, a unui site web.

Din 2008, misiunea Balsamiq a fost ”eradicarea interfațelor urâte de pe fața Pământului” - nu știm dacă le-a ieșit sau nu, dar sigur nu sunt singurii care încearcă să facă asta.

Dacă ai nevoie de un tool mai profesionist și ai o echipă în spate care știe să folosească aceste instrumente, atunci îți recomandăm să încerci măcar Balsamiq - însă fii pregătit pentru un cost destul de ridicat - cel puțin 9 dolari pe lună!

 

App Invision

Invision poate fi considerat un tool pentru web design, dar este mai mult un program de tip whiteboard. Astfel, dacă tu și echipa ta trebuie să lucrați pe orice fel de proiect împreună și aveți nevoie de o ”tablă”, puteți folosi Invision.

Și acesta vine cu un mod gratuit pe viață, dar după cum am spus, nu este neapărat cel mai folositor program grafic pentru web design - mai degrabă stabiliți aici ideile și apoi mergeți în WebWave sau Figma și creați acolo vizual site-ul.

 

Adobe Dreamweaver

Dreamweaver este un produs de la Adobe care poate să te ajute să-ți creezi primul site web. Acesta necesită totuși cunoștințe de cod (HTML, CSS, JavaScript cel puțin). Astfel, nu recomandăm acest instrument pentru persoane care nu știu să codeze deloc.

Produsele Adobe sunt poate printre cele mai profesioniste din piață, însă prețurile acestora sunt pe măsură, iar învățarea unui nou produs de la Adobe poate fi un proces anevoios și destul de complicat.

 

Adobe XD

Adobe XD, spre deosebire de Dreamweaver, poate doar să creeze vizualul, grafica unui website. Această platformă seamănă extrem de mult cu Figma, așa că nu o să o descriem prea mult, ci o să vă lăsăm să vă alegeți favorita dintre cele 2.

 

Ai decis ce program grafic vei încerca prima dată? Noi îți recomandăm WebWave, deoarece e gratuit și, dacă ești mulțumit de produsul final, poți să-l publici chiar tu, fără să ai nevoie de un developer. Încearcă acum!

Autor: Patrunjel Eduard

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: