Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

De ce să începi cu un site web simplu?

30 iunie 2020
Strategii de promovare afacere, cum îți promovezi afacerea?

În momentul în care o afacere se hotărăște să-și înceapă prezența în mediul online, prima chestie care trebuie pusă la punct este realizarea unui site web. În teorie, realizarea unui site web este primul pas pentru prezența unui business online, însă în ziua de astăzi majoritatea afacerilor încep pe social media, fiind speriate de complexitatea unui site web. 

Este de datoria noastră să vă arătăm faptul că a crea un site web nu este un lucru atât de complicat cum sună. Odată spartă această barieră, preconcepția că a face un site este extrem de greu și necesită neapărat o echipă de oameni specializați în spate va fi și ea detronată din mentalul colectiv! Cu ajutorul WebWave, poți crea un site gratuit și extrem de simplu, folosindu-te de șabloanele pe care ți le punem la dispoziție. Click aici pentru mai multe detalii!

Înainte de a începe este necesar să mai subliniem un aspect important al creării site-urilor și anume: site-ul este un proiect viu, care este lansat, dezvoltat, optimizat. Din această cauză este foarte OK să lansăm un site simplu și să-l dezvoltăm pe parcurs adăugând pagini noi și conținut nou pe site.

Conținutul articolului

  1. Care sunt motivele pentru care merită începi cu un site web simplu?

    1. Un site simplu = iubire dinspre utilizator

    2. Optimizarea SEO - oamenii te vor găsi extrem de ușor!

    3. Bonus în optimizarea SEO pentru cei ce lansează un site simplu

    4. Va fi mai ușor să optimizezi un site simplu pentru dispozitivele mobile

    5. Nu pierzi timp administrând un site complicat

    6. Viteza site-ului. Utilizatorii tăi vor intra instant pe site!

  2. Recomandările noastre pentru a crea un site simplu:

    1. Nu încărca din punct de vedere al culorilor un site web!

    2. Un font standard pentru conținut, câteva diferite pentru titluri - nu te complica!

    3. Spațiul alb - salvatorul oricărui designer!

    4. Subpagini simple cu conținut în detrimentul unui scroll etern până la terminarea paginii

    5. Doar informația necesară!

 

Care sunt motivele pentru care merită să începi cu un site web simplu?

În această parte a articolului, vă vom prezenta 5 motive pentru care este de recomandat să începi cu un site simplu și să nu te complici cu ce ai văzut pe vastul Internet,

 

Un site simplu = iubire dinspre utilizator.

Dacă un utilizator face cunoștință pentru prima dată cu conceptul afacerii tale, un site web simplu este de dorit. De ce?

Pentru că deja utilizatorul intră cu o anumită incertitudine pe site-ul tău. Întrebări precum: ”Este ceea ce-mi doresc?”, ”Am nevoie de acest produs?” sau ”E acest business unul în care să am încredere” îi încețoșează judecata de consumator. Ultimul lucru pe care acesta și-l dorește este să dea peste o platformă extrem de complicată, cu foarte multe elemente și care este complicat de folosit.

În momentul în care un site este simplu și intuitiv, unui utilizator i se evaporă aceste întrebări din cap și el poate, din fericire, să-și continue călătoria consumatorului fără astfel de întrebări și concepții. 

Un site simplu îți va economisi foarte mult timp pe care-l petreci în spatele site-ului

Optimizarea SEO - oamenii te vor găsi extrem de ușor!

Optimizarea motoarelor de căutare este pentru site-urile web modalitatea gratuită prin care ei pot ajunge în fața utilizatorilor. De asemenea, statisticile arată că primele rezultate de pe Google care apar în mod organic sunt mai apăsate decât reclamele plătite. Astfel, ideea de ”ad - reclamă plătită” este încă o mică sperietoare pentru utilizatori. 

Un site simplu face din optimizarea motoarelor de căutare o joacă de copii, deoarece nu trebuie să fii atent la zeci de mii de elemente separate, conținut de mai multe tipuri sau ascunderea unui anumit conținut pe care nu-l dorești vizibil de către Google.

De asemenea, realizarea conținutului poate fi prioritară atunci când te decizi ca site-ul tău web să fie simplu. Nu pierzi luni în șir cu dezvoltarea anumitor funcționalități de care nu ai neapărat nevoie. Mai bine investești acele luni în crearea unui conținut educativ, care îți va aduce oameni pe site în mod organic și astfel vei câștiga clienți fideli!

 

Bonus în optimizarea SEO pentru cei ce lansează un site simplu. 

Lansarea unui site simplu oferă avantajul de timp - site-ul este lansat mai repede, ceea ce înseamnă că Google are mai mult timp pentru indexare iar site-ul va apărea mai repede în rezultatele Google.

Și aceasta nu este totul, după ce lansezi un site simplu, îl mai dezvolți din când în când: adaugi o subpagină mai multe detalii pe subpagina despre noi, scrii un articol de blog, actualizezi datele ... Acest lucru este foarte important și bine văzut pentru că algoritmul Google apreciază mult site-urile active, care se dezvoltă permanent.

 

Va fi mai ușor să optimizezi un site simplu pentru dispozitivele mobile

Când spunem site-uri mobile, ne referim la acele site-uri responsive care au posibilitatea de a se ”mula”, în funcție de ce dispozitiv folosești când le accesezi. Astfel, acest tip de site va arăta la fel de bine atât de pe ecranul laptop-ului tău, cât și dacă este accesat de pe orice smartphone, tabletă sau, de ce nu, un smartwatch! 

52% din tot traficul online este de pe mobil, iar acest procent este în continuă creștere. De asemenea, Google a adoptat încă din anul 2018 o politică de ”mobile-first”, în care site-urile responsive pentru dispozitive mobile vor fi plasate deasupra site-urilor care nu au această optimizare.

Din fericire, un site web simplu este mult mai ușor de făcut responsiv din prima sau de transformat într-un site responsiv decât este un site foarte complex. Poate că acest argument te va face să te gândești mai bine la decizia pe care o vei lua!

 

Nu pierzi timp administrând un site complicat

Odată ce ai un site complicat, și administrarea acestuia devine puțin mai complicată. Cu un site simplu, nu pierzi timp gândindu-te de unde vin unele erori sau lucrând ore în șir pentru a analiza câteva statistici.

Un site simplu îți va economisi foarte mult timp pe care-l petreci în spatele site-ului și ți-l va transforma în timp pe care poți să-l petreci conducându-ți afacerea și rezolvând problemele clienților tăi!

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Viteza site-ului. Utilizatorii tăi vor intra instant pe site!

Partea cea mai bună la un site simplu din perspectiva unui utilizator? Poate accesa acel site extrem de rapid!

Acest fenomen se întâmplă deoarece site-ul nu mai este încărcat de mai multe elemente. Acesta trebuie să încarce doar elementele necesare, iar datorită acestui lucru, site-ul tău web se va încărca extrem de repede. Această caracteristică este foarte bine privită atât de utilizatori, cât și de către motoarele de căutare!

 

Recomandările noastre pentru a crea un site simplu:

Dacă primele 5 argumente au fost pentru a-ți arăta de ce e important să ai un site ușor și simplu de folosit, acum o să îți facem câteva sugestii scurte, dar practice, pentru atunci când începi să lucrezi la site-ul tău web.

 

Nu încărca din punct de vedere al culorilor un site web!

Culorile sunt extrem de importante, iar prea multe nuanțe pot cauza niște probleme de design destul de mari. Astfel, alege 2-3 nuanțe de culori și rămâi cu acelea în minte pentru partea de design!

 

Un font standard pentru conținut, câteva diferite pentru titluri - nu te complica!

Pentru conținut, îți recomandăm Times New Roman, Calibri, Arial sau orice font care este extrem de uzual pe internet. Pentru titluri sau logo-uri, ai putea să fii mai îndrăzneț, însă ai grijă să nu treci în cealaltă extremă și să creezi ceva caraghios!

 

Spațiul alb - salvatorul oricărui designer!

Spațiul alb de pe site-ul tău va crea un mediu plăcut pentru ochiul vizitatorului și va scoate în evidență cele mai importante elemente ale site-ului tău.

 

Subpagini simple cu conținut în detrimentul unui scroll etern până la terminarea paginii

Știm că este foarte cool să faci o singură pagină din site-ul tău, dar dacă ai mult conținut de adăugat, șansele ca oamenii să nu ajungă până la finalul site-ului sunt destul de mari. Astfel, decât să riști să pierzi clienți pe drum, mai bine creezi câteva subpagini simple și ușor de accesat.

 

Doar informația necesară!

Cred că ești deja obișnuit cu acest sfat, dar o să-l repetăm! Pe site-ul tău trebuie să existe doar informația necesară și cu ajutorul căreia clienții tăi vor înțelege mai bine afacerea ta sau domeniul în care activezi. Atât!

În final, am dori să spunem că simplitatea site-urilor este un lucru foarte apreciat în ziua de azi. Pentru că de multe ori un site simplu = un site bine optimizat. 

Pentru realizarea unui site web simplu și rapid, te invităm să accesezi site-ul WebWave și să încerci crearea primei tale prezențe online! Click aici.

Autor: Patrunjel Eduard

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: