Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Care sunt cele mai bune soluții de Cloud Storage?

01 noiembrie 2022
Cum asiguri securitate site în 6 pași

Servicii de Cloud Storage există foarte multe, însă tocmai din acest motiv găsirea celui mai bun serviciu pentru stocarea în cloud ar putea fi o adevărată provocare, întrucât este necesară luarea în calcul a numeroase variabile – de la preț la capacitate, securitate și fiabilitate, acestea fiind doar câteva dintre ele. De asemenea, este necesar ca utilizatorii să facă o distincție corect între soluții de hosting și servicii de Cloud Storage, deoarece nu sunt unul și același lucru, însă pot veni unul în completarea celuilalt. Spre exemplu, WebWave.ro este o soluție de hosting pentru website-uri, în timp ce Google Drive este un serviciu de cloud folosit pentru depozitarea, în spațiu virtual, a diferitelor tipuri de fișiere. 

Vei găsi aici:

(Fă click pe link pentru a ajunge la partea corespunzătoare a articolului)

  1. Ce reprezintă un serviciu de cloud storage?

  2. Care este diferența între un serviciu de cloud storage și un hosting simplu?

  3. Care sunt cele mai populare servicii de Cloud Storage?

  4. Servicii de Cloud Storage specific

 

Ce reprezintă un serviciu de cloud storage?

Stocarea în cloud reprezintă un spațiu virtual, de obicei reprezentat de un centru de date, care poate fi folosit pentru a înmagazina și înregistra documente (de orice tip), de a salva și prelua fișiere aflate într-un spațiu virtual. Este important să iei în considerare faptul că un serviciu de stocare în cloud poate fi de încredere, întrucât majoritatea furnizorilor se străduiesc să asigure faptul că fișierele tale sunt în siguranță, criptate pe un server, oricând la îndemâna ta. Centrele de date de maximă securitate se asigură de faptul că nicio persoană neautorizată nu are acces la serverele lor, și chiar dacă cineva ar reuși să pătrundă printr-un atac malware, criptarea pe care o folosesc – de ultimă generație – împiedică un atacator din a putea accesa datele.

 

Care este diferența între un serviciu de cloud storage și un hosting simplu?

Când vine vorba de hosting (în traducere, găzduire), lucrurile sunt ceva mai diferite. În esență, în sensul său lor cel mai generic, diferitele soluții de hosting reprezintă servicii prin care unui utilizator i se pune la dispoziție „un loc” în lumea digitală pe care îl poate folosi după propriile obiective – fie să creeze un website, un magazin online sau o pagină de prezentare. Hosting-ul este pus la dispoziție de către anumiți furnizori, asigurând găzduirea și întreținerea unui website (sau mai mult) și a serviciilor conexe. De obicei, găzduirea îți oferă și o adresă IP a website-ului, aceasta fiind „identitatea online” unui anumit site: o înșiruire unică de cifră care, prin care, în mod specific, website-ul va fi identificat. Aceste soluții de hosting sunt oferite de un server.

Privitor la diferitele servicii de Cloud Storage, este important să știi că ele au drept scop lucrul asupra materialelor curente, indiferent de formatul lor, însă potențialul de indexabilitate al lor este foarte scăzut, ceea ce înseamnă că aceste soluții nu-ți permit o clasare superioară în lista de rezultate afișate în urma interogărilor pe motoarele de căutare. Cu alte cuvinte, nu reprezintă soluții viabile pentru a-ți maximiza vizibilitatea în mediul online. Serviciile de stocare cloud pot fi folosite la potențialul dorit în combinație cu serviciile de hosting: în momentul în care îți promovezi site-ul, poți adăuga un link prin care utilizatorii ar putea fi trimiși într-o anchetă creată în cloud, spre imagini sau filme înmagazinate în acest spațiu virtual de depozitare.

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Care sunt cele mai populare servicii de Cloud Storage?

Există foarte multe soluții de Cloud Storage, fiecare oferindu-ți caracteristici și posibilități în mare parte asemănătoare, dar și diferite. În primul rând, pentru a alege cel mai bun serviciu de cloud storage este necesar să te gândești la nevoile tale. Dacă obiectivul este să-ți protejezi cât mai bine datele, atunci vei căuta un serviciu cu instrumente solide de backup și posibilitatea de a accesa fișierele de oriunde. Dacă dorești să partajezi un grup de fișiere pe mai multe gadget-uri, atunci vei căuta un serviciu cu abilități rapide și ușoare de sincronizare. Sunt multe de luat în considerare, însă ar trebui să iei în considerare și capacitatea și costul oferite de furnizor, fără a opta, pur și simplu, pentru un serviciu doar pentru că acesta este mult mai accesibil.

 

Dropbox

Dropbox este una dintre acele soluții de Cloud Storage care îți permite să-ți salvezi fișierele în online și să le sincronizezi cu dispozitivele tale. Link-urile Drobox pot fi folosite atât pentru a partaja fișiere și dosare cu alte persoane, cât și pentru a accesa mult mai ușor, de la distanță, diferite „depozite”. Totuși, atașamentele mari nu pot fi trimise. Oferă un plan gratuit ce include până la 2 GB de stocare, dar spațiul poate fi mărit, cu un abonament, până la 3 TB.

 

Google Drive

O altă soluție de stocare în cloud, care îți permite să salvezi fișiere online și să le accesezi de oriunde, de pe orice dispozitiv, este Google Drive. Fișierele pot fi editate online (și salvate), permițând și colaborarea cu alte persoane care pot accesa, printr-o parolă, fișierele. Utilizarea unui astfel de serviciu are o mulțime de avantaje, cum ar fi partajarea mai ușoară a fișierelor, lucrul cu mai multe persoane. Dacă ai un cont Google, ai la dispoziție 15 GB de stocare gratuită.

 


 

Există foarte multe soluții de Cloud Storage, fiecare oferindu-ți caracteristici și posibilități în mare parte asemănătoare, dar și diferite

 


 

OneDrive

OneDrive este o platformă de stocare, pusă la dispoziție, în mod gratuit, de către Microsoft celor care au un Microsoft valabil. Fișierele pot fi partajate, dar îți oferă și alte beneficii destul de practice, cum ar fi faptul că protecția datelor este sigură și poți oricând accesa fișierele. Spațiul gratuit pus la dispoziție este de aproximativ 5 GB, iar pentru 2 dolari/lună acesta poate fi suplimentat până la 50 GB.

 

MEGA

MEGA se numără printre cele mai bune soluții de Cloud Storage când vine vorba de securitate și, de altfel, are multe alte funcții importante. Criptarea end-to-end îți permite să încarci fișiere în cloud pe orice sistem de operare, are un plan de stocare de 20 GB absolut gratuit, însă există o limită pentru cantitatea de date care poate fi încărcată sau descărcată zilnic. Acest serviciu îți permite să faci backup și să sincronizezi, cu ușurință, fișierele direct de pe computer în cloud.

 

iCloud

iCloud a evoluat de-a lungul anilor de la a fi doar o soluție de backup online, la a oferi diverse funcții cum ar fi sincronizare media, urmările offline și stocare de date. iCloud Drive reprezintă soluția de stocare în cloud de la Apple, și se integrează cu iPhone, iPad și Mac. Funcționează în mod similar cu Dropbox și Google Drive, permițându-ți să stochezi datele în cloud, astfel încât să poată fi accesate de pe mai multe dispozitive și păstrate în siguranță.

 

Box

Una dintre cele mai populare și utilizate de către companii soluții de Cloud Storage este Box care, în mod similar, îți oferă posibilitatea de a încărca fișiere de orice tip, de a le păstra în siguranță și a le accesa de pe mai multe dispozitive. Un fel de hard disk virtual conectat la toate dispozitivele folosite. Planurile de stocare încep de la 10 GB (gratuit) și pot crește până la 100 de GB, cu o taxă lunară de aproximativ 10 dolari.

 

Servicii de Cloud Storage specifice

Pe lângă aceste soluții de Cloud Storage mai populare, există și alternative specifice, care îți permit, spre exemplu, să folosești un link pentru a transfera mult mai ușor anumite tipuri de date (text, imagini, videoclipuri), care sunt mult prea mari pentru a fi atașate unui e-mail sau unei forme de poștă electronică. Accesând respectivul link, persoana poate vizualiza și avea acces la conținut fără a fi nevoie să îți știe parola pentru serviciul cloud folosit în vederea stocării documentelor și informațiilor tale, așadar fără a-ți accesa contul.

 

GitHub

GitHub este un serviciu de găzduire pe internet folosit pentru dezvoltarea de software – spre exemplu, dacă lucrezi la un anumit cod, poți oferi control asupra lui folosind Git(Hub). Oferă un control al accesului, urmărirea erorilor, solicitări de caracteristici software, gestionarea de sarcini, integrare continuă și colaborare pentru anumite proiecte. Scopul principal este de a facilitata crearea de coduri și a de a propune modificări codurilor sursă, în caz de erori.

 

WeTransfer

WeTransfer este o platformă online bazată tot pe cloud, concepută însă pentru a-ți permite să transferi gratuit diferite tipuri de fișiere, către alți utilizatori de pe internet. Utilizarea sa este foarte simplă, intuitivă, și din ce în ce mai frecventă, mai ales pentru că îți permite să trimiți fișiere foarte mari, voluminoase, într-un mod foarte convenabil, ușor și 100% eficient. În plus, serviciul îți permite să trimiți elementele selectate atât prin e-mail cât și printr-un simplu mesaj.

 

În concluzie, sistemul de cloud storage este unul util și sigur în contextul digital în care ne ducem existența de cel puțin 10 ani încoace. Dacă dorești un loc sigur pentru documentele și fotografiile tale, ai găsit opțiunea ideală!

 

Autor: Oana Păuna

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: