Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Crearea unui site web optimizat pentru diferite vârste - este necesară?

01 octombrie 2019

Iată un articol pe o temă cel puțin interesantă care, în general, nu prea se regăsește printre subiectele articolelor pentru designul web. Este necesară crearea unui site web optimizat pentru diferite vârste? Nu doar că este necesar ci, părerea mea este că acest aspect ar trebui să fie chiar obligatoriu!

Totodată, trebuie să ai în vedere și sfaturile UX (User Experience), termen digital ce se traduce prin sfaturi pentru experiența utilizatorilor (limbaj potrivit pentru utilizatori și navigare simplă și rapidă pe pagina web).

Deși pare un subiect banal, în realitate însă, este vorba despre utilizatori - aceștia îndeplinesc cel mai important rol în determinarea succesului sau eșecului unui site web, așadar, cu siguranță tema despre vârstă trebuie abordată (mai des) și trebuie să ții cont de sfaturile UX! Citește acest articol de blog și creează rapid un site web cu WebWave, fără cunoștințe de programare, optimizat pentru utilizatori de toate vârstele! :)

 

 Cuprins articol:

  1. De ce este importantă crearea unui site web optimizat pentru diferite grupe de vârstă?

  2. Crearea și optimizarea unui site web pentru diferite vârste - ce diferențe trebuie să existe?

  3. Crearea unui site web optimizat pentru diferite grupe de vârstă - cum funcționează de fapt?

  4. Creează-ți website-ul cu WebWave!

 

De ce este importantă crearea unui site web optimizat pentru diferite grupe de vârstă?

Poate mulți dintre voi se întreabă de ce este important ca site-ul web să fie optimizat pentru diferite grupe de vârstă - după cum am menționat mai sus, utilizatorii, indiferent de vârstă, sunt publicul pentru care creezi din start un site web - dorești să-ți promovezi serviciile ori produsele, iar scopul final este să crească numărul de utilizatori ce accesează zilnic site-ul și, mai ales, să vinzi! Iar acest lucru nu este posibil, dacă nu faci în așa fel încât site-ul să fie optimizat pentru mai multe grupe de vârstă și dacă nu ai în vedere sfaturile pentru experiența utilizatorilor.

La fel cum o persoană de 60 de ani nu se îmbracă ca una de 20 de ani, exact în același mod diferit utilizează și internetul. Este lucru dovedit și absolut logic că o persoană mai tânără petrece mult mai mult timp online, din simplul motiv că este mai competentă și folosește mai mult social media pentru a afla diferite informații, decât să se informeze prin metodele clasice ( ziare, reviste etc. ). Iar tu trebuie să ții cont de sfaturile UX și să-i pui la dispoziție tot ceea ce îl interesează pe site-ul tău, într-o manieră simplă și concisă.

De asemenea, reacțiile vor fi diferite - persoanele mai tinere, să spunem până în 18 ani, cu siguranță nu vor fi interesate să se aboneze la diferite newsletter-uri ori să-și adauge adresele în lista de corespondență, pentru a primi diverse e-mailuri. Persoanele în vârstă din contră, vor fi interesate să facă aceste acțiuni, însă nu vor fi interesate de jocuri online, de ultimele gadgeturi apărute de exemplu, sau de muzicieni în vogă la momentul actual. Tocmai de aceea îți recomand să iei în considerare sfaturile UX - ele te ajută să creezi și să-ți optimizezi site-ul pentru diferite grupe de vârstă.

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Totodată, trebuie să-ți alegi publicul țintă și să adaptezi site-ul web (pagina de destinație) la acea/ acele grupă/ grupe de vârstă. Uite câteva ponturi care te vor ajuta garantat să ai o pagină web optimizată pentru utilizatori:

  1. ține cont de sfaturile User Experience  ( pe pagina ta );
  2. află de ce îți vizitează utilizatorii site-ul;
  3. acordă atenție la cât de siguri și încrezători sunt destinatarii tăi în mediul online;
  4. este foarte important să te informezi asupra problemelor de acces ce pot apărea pentru anumite grupuri de utilizatori ( și aici se aplică sfaturile pentru experiența utilizatorilor ).

Exemplele de vârste date mai sus sunt doar câteva cazuri - site-ul tău web trebuie să fie optimizat la mult mai multe grupe de vârstă, pornind de la cei mai noi utilizatori, până la cei mai vechi. Între cele două vârste menționate anterior, mai sunt o mulțime de grupuri de utilizatori pentru care trebuie să creezi și să optimizezi site-ul: adolescenți, adulți tineri, persoane de vârstă mijlocie etc.

Ca o concluzie la acest segment de articol, crearea și optimizarea site-ului web la diferite grupe de vârste sunt două elemente extrem de importante! Fiecare vârstă vine cu propriile nevoi și cerințe, iar site-ul tău trebuie să fie capabil să ofere eficient fiecărei persoane în parte, ceea ce își dorește și ceea ce așteaptă de la pagina ta! Vei reuși să oferi utilizatorilor o experientă online reușită prin crearea unui site web optimizat care ține cont de nevoile lor și de sfaturile User Experience.

Utilizează sfaturile UX - designul și conținutul paginii tale trebuie să fie de calitate, pentru ca majoritatea utilizatorilor să se regăsească în ceea ce oferi!

Crearea și optimizarea unui site web pentru diferite vârste - recomandări UX?

Sunt mai multe elemente ce trebuie luate în calcul pentru crearea și optimizarea unui site web pentru vârste diferite. Pentru ca totul să-ți fie mai clar, acordă atenție următoarelor elemente:

  • Dimensiunile fontului, culoarea textului și distanța dintre cuvinte - pentru utilizatorii de peste 40 de ani, un font prea mic și un text scris într-o culoare tare, pot fi motive importante pentru aceștia, să părăsească site-ul.

  • Cantitatea de culori de pe site - utilizatorii de diferite vârste, vor percepe în mod diferit culorile de pe site - cei tineri probabil vor aprecia prezența culorilor vii, în timp ce persoanele de vârstă medie și peste, s-ar putea să nu o facă, din simplul fapt că, probabil, vor fi nevoiți să țină ochii încordați. Ei preferă culorile ce nu contrastează.

  • Navigarea pe site trebuie să fie simplă, rapidă și eficientă - dacă procesul este greoi și pagina nu se încarcă în mod optim, utilizatorii vor părăsi website-ul. Iar asta este valabil pentru toate grupele de vârste ( ia în considerare sfaturile User Experience ).

  • Este dovedit faptul că utilizatorii mai tineri nu acordă prea mare importanță site-urilor web, mai ales dacă acestea nu sunt personalizate. Așadar, personalizează-ți site-ul web și implementează animații, imagini atractive sau filmulețe video, pentru a-i atrage. De asemenea, tinerii apreciază o grafică bună! Utilizatorii mai în vârstă în schimb, vor fi mai interesați de conținutul paginii decât de alte elemente care le distrag atenția - în plus, nici nu vor aprecia apariția pop-up-urilor ori a altor imagini sau animații.

Pentru ca un site web să fie de succes, trebuie optimizat pentru vârsta utilizatorilor și, mai ales, trebuie să corespundă cerințelor și nevoilor a cât mai mulți dintre ei!

Crearea  unui site web optimizat pentru diferite grupe de vârstă - cum funcționează de fapt

Crearea  unui site web optimizat pentru diferite grupe de vârstă - cum funcționează de fapt?

Un site web creat și optimizat la diferite grupe de vârste funcționează ca un mecanism special creat pentru jocuri - modifică automat jocul, pentru ca acesta să nu fie nici prea ușor, însă nici prea dificil. 

Aceeași regulă se aplică și pentru un site web - trebuie să creezi un echilibru pe pagina ta pentru toate grupele diferite de vârste și trebuie să încerci să adaptezi site-ul și elementele sale, astfel încât să corespundă nevoilor a cât mai mulți dintre utilizatori. 

Folosește-te de sfaturile pentru experiența utilizatorilor și vei reuși să echilibrezi „ balanța ” pentru toate vârstele. Cu siguranță site-ul tău nu va da greș! În plus,  Webwave te va ajuta pas cu pas și îți pune la dispoziție numeroase posibilități și instrumente care să-ți permită să creezi un site de calitate pentru publicul tău țintă! Îți prezint tot ceea ce poți face în WebWave, chiar în următorul și ultimul segment de articol :)

 

Creează-ți site-ul cu WebWave!

Alege să-ți creezi website-ul în WebWave și, cu ajutorul editorului de site-uri poți realiza pagini optimizate pentru utilizatori de toate vârstele! Acest instrument îți permite să gestionezi elementele paginii și, mai mult, îi permite utilizatorului să se deplaseze între mai multe versiuni ale aceluiași site!

Realizează un site pentru utilizatorii tăi, rapid, gratuit și simplu! Citește și articolele WebWave. Cu siguranță te vor ajuta să înțelegi mai bine cum să creezi un site optimizat pentru toate grupele de vârstă și vei afla informații utile despre tot ceea ce ține de designul web!

Autor: Nistor Ioana Georgiana

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: