Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Cum faci bani pe net cu ajutorul unui blog? [Cum faci afiliate marketing?]

18 februarie 2020
Ce este și cum creezi un landing page?

Ideea de a face bani pe net a fost tot timpul fascinantă pentru toată planeta. Da fapt câștigarea banilor în internet este tot așa de veche ca și … internetul. Odată cu apariția blog-urilor și mai apoi a Youtube-ului, toată lumea se întreba ce este acest fantastic basm de a face bani pe net? În rețea vei găsi multe căi să faci câțiva lei în plus, iar cele mai bune sunt cele de genul ”fără să ieși din casă” ;).

Acum suntem în 2020, iar o parte din oamenii încă se întreba cum faci așa ușor bani din blog sau din canale de pe Youtube. Încă au impresia că este o muncă atât de ușoară, încât ar putea să o facă toată lumea. Totuși, ei aleg să nu dea curs acestei provocări de a face bani pe net. 
Sfatul meu? Încearcă să nu faci aceeași greșeală!

Conținutul articolului:

  1. Programe de parteneriat și afiliere - ce este?

    1. Cum să faci bani pe net cu ajutorul programelor de affiliate marketing?

    2. De ce recomandăm programele de affiliate marketing pentru a face bani online?

  2. Unde găsești programe de afiliere?

    1. Programul de afiliere WebWave

    2. Cum încep recomandarea platformei WebWave?

  3. Cum trec verificarea dreptului de proprietate a site-ului cu ajutorul fișierului ads.txt

  4. Câteva recomandări importante pentru a începe să faci bani din affiliate marketing

    1. Creează-ți un blog

    2. Alege nișa potrivită pentru blogul tău

    3. Atrage trafic calitativ pe site-ul tău

    4. Amplasează corect link-urile afiliate în text

  5. Alte idei de afaceri online. Cum faci bani cu un blog?

    1. Vânzarea produselor proprii pe blog

    2. Bannere cu reclamă pe blog - o metodă de a face bani cu blogul?

    3. Articole sponsorizate

    4. Colaborarea cu branduri - un mod bun de a face bani pe net?

  6. Concluzii

 

Programe de parteneriat și afiliere - ce este?

Programele de parteneriat se bazează pe cumpărături. Adică, cineva face click pe link-ul tău, se înregistrează și cumpără ceva. Atunci tu câștigi, obții venituri de la companie, a cărei link l-ai amplasat pe site. Modalitatea în care funcționează tot conceptul este una ușor de înțeles, fapt care face afiliate marketing-ul una din cele mai bune și profitabile metode de a face bani pe net! 
Din ecuația marketingului afiliat toată lumea are de câștigat. Tu, ca blogger sau deținător de site web, primești bani într-un mod total legal. Utilizatorii de pe site-ul tău primesc recomandări către produse pe care îi interesează în mod direct. Site-urile mari de pe care se cumpără servicii sau produse au un trafic crescut. 

15% din veniturile din industria digital media provin din afiliate marketing

De ce recomandăm anume programele de affiliate marketing pentru a face bani online?

Cu siguranță te gândești acum ”Întrucât metoda arată ideal, prea ideal, în practică totul nu lucrează chiar așa de bine”. 

Da - deși nu este o modalitatea grea de făcut bani, trebuie să ai răbdare și să fii consistent în ceea ce faci. Conținutul site-ului tău este cheia pentru astfel de recomandări.

La fel trebuie să ții minte regula de aur: utilizatorul trebuie să știe ce are de făcut. Dacă are prea multe opțiuni, la sigur va alege să închidă fereastra. Deci dacă blogul tău va fi umplut cu bannere, practic toate vizitele se pot sfârși în modul descris mai sus.

Partea cea mai bună la affiliate marketing este că nu este, în niciun caz, o țeapă. Sunt foarte mulți oameni care au un venit pasiv din această activitate, iar unii dintre aceștia trăiesc strict din banii de pe affiliate marketing și monetizarea blogurilor proprii. 

Nu ai încredere în asta? Site-uri precum Amazon, Fiverr sau Ahrefs, cu o tradiție în domeniul online, se bazează de multe ori pe traficul de pe link-uri afiliate. 

Conform revistei Business Insider aproximativ 15% din piața globală de digital media provine din Affiliate marketing.

 

Cum să faci bani pe net cu ajutorul programelor de affiliate marketing? 

Programele de parteneriat le poți implementa foarte ușor. În felul următor: te loghezi în sistem și amplasezi pe blogul tău un link cu un cod special numit ”referral”. Datorită lui trecerea utilizatorului de pe blogul tău este asociată cu contul tău. Vei primi o parte din banii pe care acei utilizatori îi vor cheltui pe cumpărături. Sună destul de rațional!

De obicei sunt câteva procente de la suma cumpărăturii. Rareori un program de afiliere îți poate oferi mai mult de 5% din vânzare. Partea bună este că aceasta este o metodă care se potrivește pe orice blog - independent de trafic și popularitate.

Poți la fel să adaugi un link la cuvintele alese în text. Această tactică la fel poate spori probabilitatea că cineva va face click pe link, iar tu vei începe să faci bani pe net.

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Unde găsești programe de afiliere? În WebWave

Programe de parteneriat deseori sunt oferite de bănci sau rețele de magazine, platforme specializate (ca de exemplu Profitshare și 2Performant pe piața din România) sau companii din domeniu IT ca WebWave.

  1. WebWave (pentru piața din România)

  2. Amazon.com Associates (pentru piața din SUA)

  3. Profitshare (pentru piața din România)

  4. 2Performant (pentru piața din România)

Cel mai bine este să alegi o colaborare, care va aduce beneficii atât ție cât și utilizatorilor tăi. Atunci nu doar că tu câștigi cu ajutorul blogului, dar și utilizatorii vor putea profita de ocazii speciale.

Alătură-te programului de parteneriat WebWave și câștigă bani online din afiliere.

Creează un blog, sau un site activează, amplasează link-uri de afiliere și alătură-te programului de parteneriat.
ÎNCEPE SĂ FACI AFFILIATE MARKETING

Programul de afiliere WebWave

Programul de parteneriat WebWave îți va permite să câștigi bani pe net pentru recomandarea programului nostru. Cel mai mare avantaj pentru tine și pentru blogul tău, este că persoana căreia i-ai recomandat WebWave, va obține o reducere de 30%, iar tu vei obține un comision de 30% de la fiecare cumpărătură a pachetului premium. Toți vor avea de beneficiat - cititorii blogului tău și tu. Nu este o afiliere simplă, este un parteneriat multilateral.

Mijloacele de pe contul tău le poți retrage atunci când vor crește mai mult de 500 de RON. Poți la fel să le utilizezi pentru achitarea serviciului premium pentru blogul tău creat în WebWave :).

Mai jos am prezentat un exemplu a achitărilor utilizatorilor recomandați și a comisionului pe care îl primești din achitările lor.

 

Cum încep recomandarea platformei WebWave?

Totul este simplu: Te înregistrezi, Deschizi secțiunea ”Recomandă și câștigă” descrii cum dorești să recomanzi WebWave și obții un link propriu :) Acum este suficient să-l amplasezi pe blogul tău și gata! 

Vezi aici instrucțiunea pas cu pas

Mai jos vei găsi niște bannere Promo WebWave în 3 versiuni diferite pe care le vei putea amplasa pe site-ul tău pentru promova WebWave. Alege versiunea care se potrivește mai bine site-ului tău:

 

Cum trec verificarea dreptului de proprietate a site-ului cu ajutorul fișierului ads.txt

Unele platforme de promovare solicită ca metodă de verificare a dreptului de proprietate a site-ului prin încărcarea fișierului ads.txt în folderul principal al site-ului. Scopul verificării este de a se asigura că operațiile financiare de achitare au loc cu persoana potrivită și drepturile nimănui nu sunt încălcate. Această metodă de verificare exigentă pentru că solicită drepturi largi în administrarea site-ului.

Pentru a încărca fișierul ads.txt pe site-ul creat în WebWave vezi această instrucțiune.

 

Câteva recomandări importante pentru a începe să faci bani din affiliate marketing

Conceptul de affiliate Marketing este unul destul de vechi în lumea digitală. Este o piață în creștere și în prezent oferă din ce în ce mai multe posibilități de a face bani pe blog. Din această cauză în următoarea parte articolului am prezentat câteva recomandări utile pentru implementarea acestei metode pe blogul tău.

 

Creează-ți un blog

Primul pas către călătoria banilor pe net este crearea unui site web. La WebWave, am ascultat toate nevoile și cerințele tale și am venit cu un website builder creat special pentru tine. Ușor de folosit, cu multe șabloane și fără sute de plugin-uri care să-ți îngreuneze site-ul.

Alege nișa potrivită pentru blogul tău

Acest lucru depinde strict de tipul de blog pe care-l deții. Ca să-ți alegi nișa, trebuie mai întâi să îți analizezi foarte bine publicul țintă. Vezi cine intră pe site-ul tău, care sunt oamenii care intră în contact cu tine și gândește-te, mai ales, la ce tip de oameni ar citi conținutul pe care îl scrii tu.

Dacă publicul tău țintă este reprezentat de adolescenți, probabil recomandarea uneltelor de grădinărit sau a instrumentelor pentru menținerea relației cu clienții nu este cea mai bună idee. 

Însă ai grijă. Dacă vrei să începi să faci affiliate marketing, produsele și serviciile pe care le promovezi ar trebui să fie în aliniere cu valorile și principiile tale ca persoană. Dacă un produs nu-ți oferă încredere destulă, nu-l recomanda doar pentru venit. Cine știe, poate mama ta va da click și va cumpăra produsul. Sunt sigur că nu ai vrea să o superi pe mama ta cu produse ce nu prezintă încredere, nu-i așa?

O altă abordare a acestei întrebări, este să cauți produsele, brandurile pe care deja le folosești și le apreciezi. Întrucât folosești aceste produse, cunoști deja avantajele, dezavantaje acestor produse deja le poți promova.

Vezi care sunt cele mai bune metode de a face bani pe net cu ajutorul unui blog

Atrage trafic calitativ pe site-ul tău

Există mai multe modalități prin care poți aduce trafic pe site-ul tău web, însă o să discutăm puțin despre cele trei mari modalități cunoscute de toată lumea. SEO, social media și reclamele plătite.

  • SEO - ținând cont că ai un blog ce are conținut pe el, probabil cea mai bună modalitate de promovare este prin optimizarea motoarelor de căutare (SEO). Ca să nu intrăm în detalii prea multe, trebuie să ai în vedere următoarele: 

    • Conținut de calitate

    • Optimizarea cuvintelor cheie

    • Optimizarea site-ului pentru a fi găsit și indexat de către Google

    • Viteza site-ului tău

Dacă vrei să știi mai multe despre cum să-ți optimizezi conținutul și site-ul web pentru SEO, dă click aici!

  • Social Media - marketing-ul pe platformele Social Media este preferat de multe persoane. Motivele principale sunt faptul că este gratuit (în mare parte) și că poți avea un contact direct cu utilizatorii tăi. Problema mare a acestui tip de marketare a blog-ului tău este că ajungi foarte greu, organic, să ai trafic. De asta, e necesar să te folosești de reclamele plătite.

  • Reclame plătite - fie că folosești Google, Facebook sau Instagram, toate acestea au posibilitate de a-ți face reclame plătite. Deși acestea aduc trafic pe site-ul tău web, în momentul în care nu mai ai buget pentru ele, traficul se oprește. Astfel, nu ai de unde să știi cât de loial poate fi traficul provenit din reclamele plătite.

Amplasează corect link-urile afiliate în text

Un link sau un banner fără nici o descriere, aruncate întru colț al site-ului nu vor funcționa bine. Mai jos am prezentat câteva reguli importante pentru amplasarea link-urilor:

  • Dacă folosești vreun link către pagina de înregistrare / cumpărare a partenerului tău de affiliate marketing, acest trebuie să fie afiliate. Recomandăm să eviți folosirea altor link-uri decât cele afiliate.

  • Link-urile trebuie să fie bine descrise, amplasându-le în contextul corespunzător. Cu alte cuvinte, utilizatorii trebuie să știe unde va ajunge atunci când va face click pe link și va dori să facă acest lucru.

  • Poți scrie despre un mini test al produsului în care vei amplasa un link ”referral”. Această abordare are un avantaj în plus, utilizatorii tăi văd că știi ce recomanzi.

  • Este bine să evidențiezi, să aranjezi link-urile în text în așa mod încât acestea să fie mai ușor de observat, de folosit. Pentru aceasta te vor ajuta, chenarele, butoanele și tabelele cu analiza produselor.

  • O opțiune bună este de a ofere niște avantaje: reducere, ceva gratuit, …

 

Alte idei de afaceri online. Cum faci bani cu un blog?

Crearea și întreținerea blogului necesită muncă. Uneori multă muncă. Scrii texte, creezi elemente grafice, … Aceste activități necesită destul de mult timp. Nu vreau să te dezamăgesc, dar expresia ”Fă chestii bune, iar banii vor veni singuri” este o prostie - pur și simplu. De aceea vezi care sunt cele mai bune idei de afaceri online pe care le poți realiza cu propriul blog / site:

Colaborarea cu branduri este o opțiune pentru blogurile mari, de specialitate

Vânzarea produselor proprii pe blog

Deși nu pare, este o idee de afacere destul de eficientă de a face bani cu blogul propriu. În special dacă prezinți cunoștințe valoroase sau faci ceva bine.

Să spunem că ai un blog despre săpun și uneori ”produci” ceva acasă. Cititorii tăi vor fi fericiți să cumpere ceva, chiar dacă costă mai mult decât într-un magazin simplu. La fel este și cu cunoștințele: ai de spus ceva interesant? Organizează un webinar sau fă un e-book. Sau o carte. Mulți specialiști folosesc blogul ca un mod de promovare - la urma urmei serviciile tot sunt o formă de cunoștințe.

De exemplu în ultima vreme au apărut multe cărți create de bloggeri. Nu există o regulă, dacă blogul trebuie să aibă o istorie lungă sau nu. Importantă este calitatea și dacă ai ceva de spus.

Mulți bloggeri vând produse proprii pe blog, dar iarăși ne întoarcem la subiectul cu calitatea: dacă ai ceva interesant de spus sau faci ceva interesant, oamenii vor plăti pentru asta. Deci în cazul vânzării produselor proprii pe blog, cel mai important cuvânt este: calitate.

Cel mai mare avantaj: poți câștiga mulți bani cu această metodă

Cel mai mare dezavantaj: trebuie să fie de o calitate (foarte) înaltă

Dacă dorești să afli mai multe despre vânzarea produselor pe blogul sau site-ul tău vezi acest articol.

Bannerul promotional este una din cele mai simple metode, dar este greu de controlat

Bannere cu reclamă pe blog - o metodă de a face bani cu blogul?

Este o metodă veche de a face bani pe blog, deși în ultima vreme pierde din popularitate. Un plus enorm este faptul că îl poți începe foarte ușor. Pur și simplu, îți alegi unul din furnizorii de servicii de reclamă, îți creezi un cont, îndeplinești câmpurile necesare și amplasezi un cod HTML pe site-ul Tău. În practică aici se termină totul.

Un avantaj al acestei idei de afacere este faptul că nu există așa ceva ca ”prag minim al traficului pe blog” (în alte metode poate fi). Independent câte persoane îți vizitează blogul, poți amplasa un banner promoțional. Poți la fel să alegi domeniul bannerelor promo (există un număr destul de mare de opțiuni). Reține însă - ceea ce văd vizitatorii tăi depinde de paginile pe care le-au vizitat mai înainte. ;)

Veniturile din reclamă în formă de bannere pe blogul tău depind de click-uri și puțin de traficul de pe site. Cu cât mai multe persoane vizitează blogul, cu atât crește probabilitatea, că cineva va da un click pe banner. De numărul de click-uri depinde deseori câți bani vei câștiga.

Pe de altă parte, extensiile care blochează publicitatea devin din ce în ce mai răspândite. Întrucât soluțiile de genul Addblock blochează bannerul promoțional și veniturile tale. Și aici apare întrebarea firească: Cum poți câștiga bani cu ajutorul bannerelor promoționale.

În final totul depinde de trafic. Dacă traficul este suficient de mare, poți obții ceva bani în plus și în mod regulat. Dacă nivelul traficului este redus atunci suma de bani va fi mai mică. La toate acestea mai pui că nu ai mare influență asupra a ceea ce este afișat pe banner, deci - ”creațiile” mai puțin reușite … pot deforma imaginea blogului tău.

Cel mai mare avantaj: foarte simplu să implementezi

Cel mai mare dezavantaj: de obicei nu generează venituri mari

Articolele sponsorizate pot aduce venituri mari

Articole sponsorizate

Această metodă este legată de 2 chestii. În primul rând trebuie să te înregistrezi în baza de bloggeri ”doritori de a colabora” sau să contactezi o agenție de marketing.

Care este aspectul critic pentru a face bani pe net cu ajutorul articolelor sponsorizate? - Brandul tău.

Știu, este un subiect complicat. Pentru că ce înseamnă că ”ai un brand”? Simplu vorbind: ai ceva de spus interesant. Știi cum să o faci, și o faci bine. Cu cât articolele tale ”ajung” mai bine la oameni, cu atât mai multă încredere obții.

Companiile sunt dornice să aibă articole sponsorizate, publicate pe bloguri care au adunat o comunitate puternică.

Cum să faci bani pe net cu ajutorul unor portaluri de genul dat? Dacă o companie îți va observa blogul, te va contacta în legătură cu un articol de publicitate. Poți să le propui scrierea unui text (despre produs, promoții, orice). Există la fel opțiunea să amplasezi un text de acum pregătit (așa ceva tot se întâmplă). Mai rar altceva.

Să faci bani cu articole sponsorizate poate fi sau simplu sau foarte greu. Dacă blogul tău are deja un brand, trebuie să reții, că cititorii tăi apreciază opinia ta și nu ceea ce au scris niște specialiști de marketing. Ține minte acest lucru atunci când faci o decizie referitoare colaborări. Colaborările pot fi grele. În cazul unor propuneri ”interesante” timpul acordat articolului pur și simplu poate să nu merite banii. Și invers, unele chestii care pur și simplu nu se potrivesc blogului tău pot aduce un venit rapid ...

Cel mai bine este să iei inițiativă, să promovezi companiile pe care le apreciezi, și pe care … dorești să le promovezi. Utilizatorii tăi vor trata un articol de acest fel ca ceva natural. Întrucât tu recomanzi, poate într-adevăr produsul acela este special. Din păcate așa situații sunt puține.

Mai rău este când prinzi toate ocaziile, care-ți vin în cale. Atunci - chiar dacă dorești să-ți creezi un brand sau doar începi - cititorii pur și simplu nu vor veni. Chiar îți poți pierde cititorii în acest mod. Iar împreună cu ei vor dispărea propunerile de colaborare, pentru că traficul este unul din principalele indicii de apreciere a textului pe blogul tău.

Cel mai mare avantaj: poți câștiga mulți bani cu articole sponsorizate

Cel mai mare dezavantaj: este nevoie un brand puternic pentru că toată schema să funcționeze

Colaborarea cu branduri - un mod bun de a face bani pe net?

Acest mod de a face bani pe net poate fi descris foarte simplu: dacă blogul tău are un brand puternic, se bucură de încrederea cititorilor, și are un public mare, poți conta pe o posibilă colaborarea cu branduri - chiar și cu cele mari. Din păcate - aceasta este o opțiune doar pentru blogurile mari sau de specialitate.

De obicei companiile nu organizează așa colaborări de două ori cu același blog, dar pentru bloggeri sunt foarte profitabile. Se întâmplă ca perioada de decontare pentru munca efectuată să fie lungă, să includă câteva luni. Suplimentar companiile de obicei aleg bloguri care au deja ceva experiență în colaborări de acest gen. Scrierea articolelor sponsorizate include foarte multă muncă cu coordonări și corectări. Deci dacă nu ”faci blogging part-time” este greu să te gândești la o așa colaborare.

Deci așa se fac banii cu blogul.

Cel mai mare avantaj: poți câștiga mulți bani

Cel mai mare dezavantaj: este o opțiune doar pentru bloguri mari

 

Concluzii

Cum să creezi un blog și să faci bani pe net cu el? Există câteva metode, dar aceasta este o temă foarte mare. Noi le-am enumerat doar pe cele mai bune și … legale. Deoarece metode ”moderat de legale” sunt o mulțime în rețea. Și nu toate sunt sigure pentru tine și pentru utilizatorii tăi.

Când faci bani cu blogul propriu, rezultatele depind de conținut. Utilizatorii vor citi conținutul original și util. Brandul blogului tău este un alt factor important. Acești doi factori influențează traficul care este la fel foarte important pentru unele metode de a face bani pe net.

Și desigur, recomandăm programul nostru ”Recomandă și câștigă”. Datorită lui utilizatorii cărora i-ai recomand WebWave vor obține o reducere de 30% pentru serviciul premium WebWave, iar tu vei obține un comision de 30% de la fiece cumpărătură :). Vezi cum câștigi bani pe net creând un blog pe WebWave.

Autor: Bartek Raducha / Patrunjel Eduard

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: