Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Cât de ușoară este realizarea unui site web?

24 septembrie 2019
De ce optimizarea SEO nu poate fi automatizată pe deplin?

Te-ai hotărât să creezi un site web pe care să-ți promovezi afacerea, organizația sau orice altceva, dar nu știi cât de mult va dura și cât de dificil va fi să o faci? Citește acest articol complet și află totul despre realizarea unui site web, fie că vrei să o faci personal, fie că vrei să angajezi un profesionist care să o facă pentru tine. 

Majoritatea începătorilor în acest domeniu nu știu de unde să înceapă și, mai mult decât atât, sunt convinși că nu își pot crea singuri un site web, fără cunoștințe de programare. La momentul actual acest lucru este neadevărat! Cu WebWave poți să realizezi un site web de la zero, în doar câteva ore, după cum îți dorești, mai ales dacă nu te atrage ideea de a plăti pe altcineva care să o facă! 

După ce termini de citit articolul :), accesează link-ul și află tot ceea ce trebuie să faci pentru a-ți realiza singur propriul website!

 

Conținut articol:

  1. Realizarea unui site web - ce trebuie să faci?

  2. Când și de ce merită să realizezi singur un site web?

  3. Realizarea proprie a site-ului web vs. angajarea unei persoane pentru realizare

  4. Cine poate realiza un site web?

  5. Ai nevoie de o „ pagină mai mare ” - ce trebuie să faci?

  6. Realizarea și optimizarea SEO a site-ului web

 

Realizarea unui site web - ce trebuie să faci?

După cum am menționat mai sus, există două opțiunii de creare a unui site web - singur sau angajezi un specialist care să realizeze site-ul web ( bineînțeles, contra unei sume pe măsură ). Indiferent de alegerea pe care o faci, în ambele cazuri va trebui să depui timp și atenție. 

Dacă alegi să mergi „ pe mâna ” unei alte persoane, atunci trebuie să iei în considerare faptul că aceasta s-ar putea să nu creeze din prima un site web exact așa cum ți-l dorești, din simplul fapt că nu înțelege pe deplin viziunea ta, ori din alte motive. Iar dacă te hotărăști să-ți realizezi singur propriul website de la A la Z, atunci lucrul basic pe care trebuie să-l faci, este același ca și în cazul în care angajezi un specialist - să te gândești la scopul site-ului web și la ce anume va reprezenta el.

Mai mult decât atât, un lucru foarte important îl reprezintă și întrebarea „ Cui vrei să se adreseze website-ul tău? ”. Orice utilizator este un potențial client, așadar trebuie să știi foarte clar de la început ce anume vrei să prezinți/ promovezi/ vinzi pe site-ul tău web. Dacă îți faci un așa-zis „ plan de bătaie ” înainte să începi să realizezi site-ul propriu-zis, îți vei ușura ție munca cu mult și vei putea vizualiza mai bine cum va arăta rezultatul final!

Când și de ce merită să realizezi singur un site web

Când și de ce merită să realizezi singur un site web?

Când merită să realizezi singur un site web? Oricând îți dorești, mai ales dacă ai deja un plan pus la punct și știi exact ce îți dorești de la un website! De ce merită să realizezi un website? Motive sunt destule, iar partea financiară este unul destul de solid pentru a începe să realizezi singur un site web.

Dacă ai contactat o firmă pentru realizarea unui site web, probabil deja știi ce tarife practică - menționez ( pentru necunoscători ) că acestea nu sunt mici deloc. O altă variantă ar fi să angajezi un freelancer, însă și pe acesta va trebui să-l plătești, chiar dacă, în general, are tarife mai mici decât o firmă de profil. 

Atunci când alegi opțiunea de a beneficia de serviciile cuiva este important să ții cont de necesitățile / posibilitățile de a colabora pe termen lung sau de a migra. Chiar și în cazul unor platforme foarte populare ca WordPress-ul, care este destul de bine cunoscută, situația nu arată de fapt așa de simplu.

De ce? Pentru că, pentru specialistul care scrie codul site-urilor, este mult mai ușor să scrie un cod nou, decât să înțeleagă și să rescrie un cod ce există deja. Atunci când decizi să beneficiezi de serviciile unei companii noi sau începi să colaborezi cu un nou specialist IT în cadrul aceleiași companii poți primi o propunere destul de insistentă de creare a unui site nou, de la zero care „ corespunde noilor cerințe ”, pentru că timpul de lucru a specialiștilor IT costă.

Ca rezultat multe din site-urile create în Wordpress, nu „ trăiesc ” mai mult de 4 ani, iar alte site-uri nu sunt actualizate corespunzător, fapt care influențează negativ asupra eficienței investițiilor în site.

Acestea fiind spuse, probabil este cel mai bun moment să începi singur să-ți creezi un site web cu ajutorul WebWave, deoarece realizarea unui site web se va dovedi a fi surprinzător de ușoară! Iar asta nu o spun eu, ci miile de utilizatori care au ales să-și creeze singuri un site web absolut gratuit, utilizând platforma WebWave! Aici chiar primești tot ajutorul și informațiile de care ai nevoie, la fiecare pas!

Încearcă să creezi ceea ce îți imaginezi și realizează un site web uimitor, cu ajutorul WebWave, pentru a-ți promova afacerea, organizația, serviciile sau orice altceva și pentru a le oferi vizitatorilor site-ului, o experiență online de neuitat! :) 

Totodată, realizând personal un site web, câștigi experiență, îl poți personaliza după cum îți dorești și știi exact ce să adaugi, fără să pierzi timp explicând altcuiva ce îți dorești să includă site-ul tău. Așadar, din punctul meu de vedere, ai mai mult de câștigat dacă optezi pentru realizarea unui site web de unul singur - în plus, economisești bani!

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Realizarea unui site web de către tine vs. angajarea unei persoane care să creeze
website-ul

Deja am menționat anterior câteva avantaje în crearea unui site web singur, însă există avantaje și dezavantaje atât în realizarea site-ului web singur, cât și dacă optezi pentru angajarea unui specialist. Tocmai pentru a lua decizia cea mai bună, acest segment de articol prezintă exact plusurile și minusurile ambelor variante de creare a unui site, clar și concis!

 

Realizarea unui site web de către tine - avantaje:

  1. economisești bani;

  2. te auto-dezvolți, învățând lucruri noi ( iar WebWave te ajută din plin );

  3. pagina web finală va arăta exact cum ți-ai imaginat-o;

  4. ești independent și poți lucra la crearea site-ului web după propriile reguli și dorințe;

  5. poți întreține și extinde site-ul web mai ușor și mai rapid, când vrei tu.

 

Realizarea unui site web de către tine - dezavantaje:

  1. lipsa experienței se va simți, mai ales la început;

  2. este foarte posibil să lipsească proiectul sau ideea de implementare;

  3. timpul - crearea unui site web singur poate consuma mult mai mult timp decât ești dispus să acorzi.

 

Realizarea unui site web de către altă persoană - avantaje:

  1. persoana cu care alegi să lucrezi este cu siguranță mai experimentată ca tine și poate veni cu idei originale la care tu nu te-ai gândit;

  2. uneori ( doar uneori ) design-ul site-ului și forma sa finală pot fi mai bune decât cele create de tine;

  3. un specialist în domeniu îți va propune soluții specifice pentru ca site-ul tău, odată publicat, să fie eficient, vizibil și să aibă succes în rândul utilizatorilor.

 

Reaizarea unui site web de către altă persoană - dezavantaje:

  1. costurile vor fi mari sau foarte mari;

  2. există riscul ca rezultatul final să nu fie ceea ce îți doreai tu de fapt, lucru ce va genera atât modificarea site-ului, cât și depășirea termenului la care voiai să fie gata spre a fi vizibil online;

  3. pot apărea uneori probleme la întreținerea site-ului web, iar dacă vei vrea la un moment dat să-l extinzi, probabil va trebui să plătești bani în plus.

 

În concluzie, indiferent de varianta pe care vei merge, avantaje și dezavantaje există la ambele metode de realizare și creare a unui website. Este important să le pui pe toate în balanță și să optezi pentru cea mai bună soluție care ți se potrivește. 

Dacă totuși alegi să-ți creezi singur site-ul web, atunci mergi cu încredere pe „ mâna ”  WebWave - vei realiza singur un website uimitor, cu efort minim! :)

 

Cine poate realiza un site web?

Practic, oricine poate realiza un site web! Și nu o spun doar de dragul de a o spune, chiar așa este!:) Se poate întâmpla uneori chiar ca cineva fără experiență să realizeze un website extraordinar, în timp ce un specialist să creeze unul care să lase mult de dorit. Tocmai din acest motiv, nu se aplică tot timpul regula - ai experiență, îți iese, nu ai… nu-ți iese!

Dacă tu știi exact scopul în care realizezi site-ul web, elementele care urmează să fie implementate și mesajul clar pe care vrei să-l transmiți utilizatorilor, atunci, cu ajutorul WebWave, vei crea o pagină de calitate pentru publicul țintă. 

Iar dacă ești încă nehotărât și nu știi cum vrei să arate website-ul tău, accesează link-ul și vei vedea șabloanele gratuite care te așteaptă în WebWave

Așa cum se spune în popor - „ începutul este mai greu ”, însă cu programul WebWave pentru crearea site-urilor web, munca ta va fi cu mult simplificată!

Orice utilizator este un potențial client, așadar trebuie să știi foarte clar de la început ce anume vrei să prezinți/ promovezi/ vinzi pe site-ul tău web

Ai nevoie de o „ pagină mai mare ” - ce trebuie să faci?

Dacă ai creat deja site-ul, iar acesta începe să aibă succes - mai mulți vizitatori zilnic, mai mulți clienți etc, atunci s-ar putea ca, la un moment dat, să fie necesar să extinzi sau chiar să reconstruiești website-ul. Tocmai din acest motiv, trebuie să acorzi importanță și acestui aspect și ar trebui să te gândești dacă, pe termen lung, merită să-ți realizezi propriul website.

Ce presupune extinderea unui site web? Costuri suplimentare, mai ales dacă sistemul în care ți-ai creat site-ul web nu suportă extinderea sau implementarea unui nou proiect. În acest caz, ar trebui să începi să creezi site-ul din nou, de la 0 ( nu mai vorbesc de timpul în plus pe care va trebui să-l depui ).

Rămân tot la capitolul costuri - dacă nu vrei să creezi site-ul web de la zero, atunci poți angaja un specialist care să te ajute să te extinzi online, însă, bineînțeles, va trebui să-l plătești pe măsură, ceea ce înseamnă, din nou, costuri suplimentare. Iar dacă nu dispui de fonduri, lucrurile se pot complica destul de mult.

Concluzia acestui segment de articol este următoarea: Trebuie să te gândești foarte bine, înainte de realizarea site-ului web, dacă îți este într-adevăr necesar un website și cum anume te va ajuta să-ți dezvolți afacerea, pe termen lung?

Realizarea și optimizarea SEO a site-ului web

Realizarea și optimizarea SEO a site-ului web

Oricine poate crea un site web. Și oricine poate lucra pe ramura SEO ( Search Engine Optimization - optimizare pentru motoarele de căutare ), pentru ca realizarea și poziționarea independentă a site-ului să fie posibilă! Dacă nu ești specialist în domeniu, asta nu înseamnă că nu poți face SEO de calitate. La fel ca în cazul realizării unui site web, dacă ai la îndemână instrumentele necesare, vei reuși să optimizezi SEO website-ul tău în Google - asta înseamnă că, la o simplă căutare specifică, pagina ta va apărea printre primele rezultate. 

Unul dintre cele mai importante elemente SEO, ușor de înțeles și de utilizat, sunt cuvintele cheie. Acestea trebuie să se regăsească atât în meta-titlu cât și în meta-descrierea din Google. Cum implementezi cuvintele cheie și cum le găsești pe cele mai eficiente ( care vor reprezenta specificul afacerii tale ) în Google? Folosind instrumente extrem de simple, precum Ubersuggest sau Keyword tool. După ce stabiliți cuvintele cheie, este necesar să le includeți și în conținutul site-ului web.

Mai multe tehnici SEO și instrumente eficiente pe care le poți utiliza pentru optimizarea eficientă a site-ului web, vei găsi în Webwave, la secțiunea blog

Acum, după ce ai citit acest articol, nu-ți rămâne decât să începi chiar astăzi realizarea unui site web - alege să-l creezi în WebWave și ai să vezi cât de simplu ți se va părea! :)

Autor: Nistor Ioana Georgiana

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: