Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

De ce nu e important ca primul site să fie perfect?

03 martie 2020
Ce este și cum creezi un landing page?

Toți am trecut prin perfecționism în cadrul vieții noastre. Sunt sigur că ai avut momente în care dădeai totul din tine și chiar încercai să faci ceva perfect, însă rezultatele nu au apărut. Ideea asta se aplică la nivel universal, din școală și până la bătrânețe. Unii dintre noi avem tendința să ne concentrăm prea mult pe obiectivul pe care ni l-am propus, fără să închidem puțin ochii și să vedem ce ne înconjoară sau, mai important, cine ne înconjoară.

Dacă ai nevoie să creezi un site web simplu și GRATUIT, WebWave este soluția pentru tine. Click aici să descoperi toate beneficiile pe care platforma noastră ți le oferă!

Problema aceasta o au și designerii, mai ales cei web. Se concentrează extrem de mult pe codul din spate, pe funcționalități și design foarte frumos, însă pierd din vedere ceva extrem de important. Oamenii. Utilizatorii ce urmează să folosească acest site web zi de zi.

Articolul de astăzi o să fie unul foarte cuprinzător, însă sunt sigur că intuiți deja unul dintre subiecte. Pe lângă concentrarea pe utilizator când faci design de site web (Design Thinking), vom mai discuta astăzi despre conceptul de MVP și vom detalia aceste concepte, ca să puteți să le folosiți cât mai repede în crearea site-ului dumneavoastră gratuit, cu ajutorul WebWave.

Conținutul articolului:

  1. Ce este un MVP (Minimum Viable Product)

  2. Care sunt avantajele unui MVP?

  3. Ce trebuie să ai în vedere atunci când realizezi un MVP?

  4. Ce înseamnă Design Thinking?

  5. Care sunt etapele pentru Design Thinking?

  6. Care sunt avantajele pentru Design Thinking?

  7. De ce trebuie să folosești aceste concepte pe site-ul tău web?

 

Ce este un MVP (Minimum Viable Product)

MVP-ul (Minimum Viable Product) este o versiune a unui produs sau, în cazul nostru, a unui site, care este într-o stare destul de bună încât să satisfacă dorințele clienților sau a utilizatorilor, din toate punctele de vedere. De asemenea, un MVP permite utilizatorilor să dea feedback pe anumite părți ale site-ului tău. Asta îți permite să vezi care părți ale site-ului sunt deja foarte bine realizate și pe care trebuie să mai lucrezi.

Un MVP are destule funcționalități cât să poată fi scos pe piață, însă audiența este în general formată din oameni obișnuiți cu brand-ul, dacă se poate, dacă nu oameni obișnuiți cu nișa în care se plasează brand-ul tău. De asemenea, grupul țintă trebuie să conțină persoane care doresc să ofere feedback sincer despre produs și care pot veni cu ceva constructiv.

 

Care sunt avantajele unui MVP?

Avantajele unui MVP sunt următoarele: 

  1. Ești capabil să testezi un produs cu resurse minimale

  2. Înveți accelerat, cu ajutorul utilizatorilor

  3. Scapi de ore întregi pierdute de către echipa de developeri sau de bani foarte mulți investiți într-o agenție de web design

  4. Ajunge produsul la consumatori cât de repede se poate, mai ales către cei ce își doresc acest produs/site web

  5. Este o bază pentru alte site-uri web pe care o să le construiești în viitor

  6. Stabilirea brand-ului tău pe piață

De asemenea, când faci un MVP, te asiguri că păstrezi în minte dorințele utilizatorilor, nu ideile fanteziste ale unei echipe de developeri care după ce ți-au livrat site-ul, nu mai au de a face cu tine și compania ta.

Când faci un MVP, te asiguri că păstrezi în minte dorințele utilizatorilor, nu ideile fanteziste ale unei echipe de developeri

Ce trebuie să ai în vedere atunci când realizezi un MVP?

Atunci când realizezi un MVP, trebuie să ții cont de 4 criterii extrem de importante:

  1. Produsul trebuie să fie funcțional - site-ul tău trebuie să livreze pentru utilizator valoare, fie ea prin educație sau produse. Deci, deși MVP-ul este un fel de test, nu poți experimenta chiar orice.

  2. Design-ul trebuie să fie la standardele industriei - nu poți pretinde să primești feedback de la utilizatorii tăi în contextul în care tu nu le dai tot ce ai mai bun!

  3. Site-ul este de încredere - asigură-te că MVP-ul tău nu are probleme de server sau, mai rău, de securitate. Acesta trebuie să se încarce rapid și să fie ușor de găsit cu ajutorul motoarelor de căutare.

  4. Ușor de folosit - trebuie să ai în gând utilizatorul constant. Fapt care ne duce la următorul punct din discuția noastră de astăzi, Design Thinking-ul.

 

Ce înseamnă Design Thinking?

Am introdus deja conceptul în începutul articolului, însă ne-am gândit că v-ar prinde bine dacă am continua mai detaliat.

Conceptul de Design Thinking este un proces non-liniar, care ajută la:

  1. Distrugerea asumpțiilor despre un anumit produs sau serviciu,

  2. Înțelegerea mai bună a utilizatorilor și a dorințelor acestora

  3. Redefinirea problemelor

  4. Crearea unor soluții inovative

Mai exact, Design Thinking-ul este modalitatea prin care designerii își distrug toate ideile despre un anumit concept și încep să empatizeze cu utilizatorii, pentru a găsi adevărata cale către succes pe piață.

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Care sunt etapele pentru Design Thinking?

Etapele pe care le presupune conceptul de Design Thinking sunt:

  1. Empatie - aceasta este faza de cercetare, în care intri în contact direct sau indirect cu utilizatorii tăi și afli care sunt problemele lor și cum ar arăta soluția perfectă

  2. Definire - după ce ai terminat de strâns toate datele legate de nevoile publicului tău, trebuie să definești problema și să vezi cum ai putea tu să-i ajuți. Asigură-te că te concentrezi pe oameni!

  3. Imaginare - în acest punct, brainstorming-ul sau orice formă de creare de idei bune trebuie folosită la maxim! Ai nevoie să-ți imaginezi soluția perfectă pentru problemele utilizatorilor tăi, dar fără a face presupuneri despre aceștia. Bazează-te pe datele pe care le-ai găsit în prima etapă.

  4. Prototipare - aici trebuie să creezi soluția pe care utilizatorii tăi o caută cu disperare. Trebuie însă să faci mai multe modele, iar acestea să nu fie scumpe, ca să poți ajunge la modelul dorit, care poate să fie testat la publicul larg.

  5. Test - testul site-ului sau produsului tău este crucial. Dacă simți că nu funcționează și că design-ul tău nu este tocmai ce utilizatorii căutau, reia acest proces și ajută-te și de MVP-ul despre care vorbeam mai sus.

 

Care sunt avantajele pentru Design Thinking?

Design Thinking-ul are următoarele avantaje:

  1. Inovativ - toate proiectele mari la care te uiți acum cu admirație au fost create cu ajutorul Design Thinking-ului

  2. Centrat pe utilizator - utilizatorul este actorul principal în design thinking, iar totul se învârte în jurul lui.

  3. Centrat pe date clare, nu asumpții - bariera asumpțiilor despre grupuri țintă, probleme sau produse trebuie spartă dacă vrei ca design-ul tău să aibă succes, iar Design Thinking-ul reușește asta cu brio

  4. Profitabil - acest tip de design îți va aduce garantat un profit în cadrul companiei!

 

De ce trebuie să folosești aceste concepte pe site-ul tău web?

O să fiu scurt și la obiect - deoarece aceste concepte sunt modalitatea prin care tu îi arăți utilizatorului cele mai importante lucruri pentru el:

  1. Ești pregătit să lucrezi pentru el

  2. Ești pregătit să asculți feedback-ul lui și să-l iei în considerare

  3. Ești pregătit să faci mai mulți pași, doar pentru a asigura calitate

  4. Ești un om de încredere

Astfel, site-ul tău web și afacerea ta vor avea doar de câștigat, dacă folosești conceptele prezentate astăzi!

Dacă ai nevoie să creezi un site web simplu și GRATUIT, WebWave este soluția pentru tine. Click aici să descoperi toate beneficiile pe care platforma noastră ți le oferă!

Autor: Patrunjel Eduard

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: