Data actualizării: 25 Ianuarie 2024
Metodele de plată de care un magazin online are nevoie sunt destule la număr, iar fiecare vine cu anumite avantaje și dezavantaje. Magazinele online sunt, totuși, obligate să ofere utilizatorilor un număr cât mai mare de metode de plăți, pentru confortul acestora.
Ai nevoie de un magazin online? Intră astăzi pe WebWave și creează-l repede, fără să ai nevoie de scriere de cod sau alți specialiști. Cine-ți știe mai bine afacerea decât tine? Dă click aici și fă cunoștință cu WebWave!
În articolul de astăzi vom discuta despre cele mai populare metode de plăți, atât tradiționale cât și mai noi, vom da câteva exemple de procesatori de plăți online, o să pomenim de implementarea plății cu cardul pe site și de cât de important este să poată face utilizatorii tăi plata online cu cardul!
Metode de plăți pentru magazinul online:
Probabil cea mai cunoscută și cea mai folosită din metodele de plată, rambursul este o modalitate clasică de a plăti bunuri achiziționate online. Atunci când alegi să introduci plata cu ramburs trebuie să colaborezi cu una sau mai multe firme de curierat. Acestea îți vor livra coletele și vor încasa banii pentru tine. Ulterior, aceștia îți vor vira banii în contul afacerii tale. Durează câteva zile până banii intră în cont, așa că nu te speria dacă aceștia nu sunt virați instant.
Această metodă este preferată de aproximativ 80% din români, iar acest lucru poate fi cauzat de neîncrederea în plățile online sau în ținerea sumelor mari de bani pe carduri. Totuși, evenimentele recente ne-au schimbat comportamentele, iar plata cu cardul a fost mult mai populară. Oamenii nu mai sunt atât de reticenți, iar asta e bine!
Plata ramburs are, în general, o taxă de aproximativ 2 lei, pe care o plătesc afacerile, nu consumatorii.
Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare
Metodele de plată online au apărut odată cu dezvoltarea tehnologiei, iar acestea au luat comerțul online cu asalt. Firmele care doresc să introducă plata online sunt nevoite să facă un contract cu un procesator de plăți din România sau din străinătate, cu ajutorul căruia să se asigure că toate plățile merg bine și nu apar probleme.
În cazul plății online nu există taxe, ci comisioane pe care procesatorul le extrage direct din suma totală sau o singură dată, la finalul lunii, din totalul plăților procesate. Plata cu cardul online este extrem de folositoare în cazul achiziționării serviciilor, deoarece plata cu ramburs este puțin cam complicată atunci când nimic nu este livrat!
Plata cu cardul online a devenit una din cele mai sigure metode de plată, deoarece industria a accelerat nevoia de securizare a plăților. Frica de pierderea datelor cardului tău sunt, în 2024, destul de nefondate, dacă ținem cont de cât de facilă este plata cu cardul.
Ultima metodă clasică de plată pe care o poți integra în magazinul tău online este transferul bancar. După ce clientul comandă bunuri de pe site-ul tău, acesta primește, automat sau manual, o factură de la tine. În momentul în care transferul bancar este realizat și banii au intrat în cont poți trimite bunurile!
În cazul bunurilor de consum această metodă este din ce în ce mai rară, deoarece necesită mai mult timp investit din partea clientului. În schimb, în cazul achiziționării de bunuri între persoane juridice transferul bancar este destul de întâlnit, deoarece permite sume mai mari transferate decât rambursul.
Și transferul bancar are un comision care diferă de la bancă la bancă. Astfel, putem observa că toate metodele de plată au un anumit comision. Depinde de tine să alegi care din ele e mai potrivită pentru tine! Ține minte, nu e obligatoriu să ai doar una implementată - poți avea toate metodele de plată disponibile pe site. Totuși, asigură-te că nu faci ca site-ul să meargă prea greu din această cauză.
Achitarea în rate este, cel puțin în cazul românilor, o metodă de preferată destul de utilizată
Plata în valută străină nu este prea întâlnită în magazinele online. Totuși, aceasta poate fi o opțiune dacă afacerea ta este externalizată și scalată în afara țării. Chiar și dacă acest caz nu se aplică, plata în valută poate fi introdusă pentru a oferi clienților mai multe opțiuni de a plăti!
Totuși, odată cu plata online, majoritatea plăților se pot converti automat în valuta țării respective. Astfel, e alegerea ta dacă decizi că afacerea ta are nevoie cu adevărat de această funcționalitate.
Achitarea în rate este, cel puțin în cazul românilor, o metodă de preferată destul de utilizată. Opțiunea de a plăti în rate este una uzuală în România, mai ales dacă ne uităm la comportamentele de consum din trecut ale românilor.
Pentru achitarea în rate trebuie, din nou, să colaborezi cu un procesator de plăți, dar de data asta cu unul care acceptă și astfel de plăți în rate! Astfel, poți lăsă opțiunea utilizatorilor să plătească în 3,6,9 sau 12 luni, poate chiar și mai mult!
Google Pay este o modalitate de a plăti online prin intermediul cardurilor tale. Diferența față de plata online este că toate cardurile sunt introduse în aplicația Google Pay, iar acest lucru face ca plata să meargă mult mai repede!
Apple Pay este același tip de aplicație ca Google Pay, doar că este disponibilă pentru dispozitivele Apple. Astfel, indiferent de dispozitivul pe care îl deții, te poți folosi de aceste metode de plată moderne pentru a te asigura că toți utilizatorii tăi au această opțiune!
Pentru a introduce modalități de plată în magazinul tău online trebuie să ai un magazin online funcționabil. Intră pe WebWave și creează astăzi un magazin, simplu și rapid, pe care consumatorii tăi îl pot vizita oricând!
Autor: Patrunjel Eduard
Materiale.
Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.
Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00
Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave
Urmărește-ne pe: