Știm deja că politicile și algoritmul Google se schimbă destul de des. Există însă câteva chestiuni care nu se schimbă niciodată. Una dintre chestiunile ce nu se schimbă este politica Google cu privire la site-urile web cu numere exagerate de subpagini.
Crearea unui site web poate fi realizată chiar de tine. Intră pe WebWave și creează-ți propriul site simplu și fără cod.
De multe ori, acest număr exagerat de subpagini poate apărea din neștiință, nu neapărat din intenții negative. Din acest motiv am făcut articolul de azi: vrem să fim siguri că nu faci aceste greșeli! Astfel, să trecem la motivele pentru care Google nu apreciază site-urile web cu un număr exagerat de subpagini:
Dacă ești un cititor avid al blogului WebWave, probabil știi deja ce înseamnă termenul de crawling. În cazul în care acesta e primul blog pe care-l citești de la noi și nu ești încă familiar cu conceptul acesta, trebuie să știi că acțiunea de crawling este întreprinsă de ”roboțeii” Google, care, atunci când se lansează un site web pe World Wide Web, sunt trimiși să verifice și să extragă tot conținutul, pentru a fi trimis mai departe în motorul de căutare.
După terminarea crawlingului și a indexării site-ului tău, Google va începe să te rankuiască pentru anumite cuvinte cheie, ce se leagă puternic de conținutul tău. Există, totuși, o problemă. Dacă ai foarte multe subpagini, s-ar putea ca Google să se piardă pe parcurs. Mai exact, roboțeii nu vor duce munca la capăt, deoarece au un buget limitat de conținut pe care pot să-l trimită mai departe către Google.
Astfel, un număr mare de subpagini te poate trage în jos deoarece nu va da oportunitatea conținutului tău să fie analizat de Google. Din această cauză, calitatea site-ului tău va fi determinată de Google într-un mod eronat.
Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare
Multe pagini pe un site web pot părea folositoare din multe considerente, însă ele încep să devină o mare problemă atunci când ai de actualizat conținutul site-ului web. De multe ori, un site web nu reprezintă doar un site de prezentare, pe care-l hostezi și-l lași să ruleze.
Un site web necesită multă atenție, iar aceasta este de multe ori reprezentată de schimbarea conținutului constant! Acum, gândește-te că ai o mie de subpagini diferite, iar jumătate din ele necesită schimbarea unor chestiuni de conținut. Cât timp crezi că o să dureze? Destul de mult! Dacă ai fi investit acel timp pierdut în afacerea ta, ar fi fost mult mai bine!
Un site web trebuie să aibă tot timpul un cuvânt cheie ce tronează față de restul: calitatea! Orice ai face pe site-ul tău, calitatea este primordială. Dacă ai un blog, sute de bloguri lunare nu vor fi apreciate. Mai bine scrie 4 bloguri într-o lună, însă fă-o într-un mod profesionist.
Dacă ai un magazin de comerț online, nu urca 1000 de produse pe acesta. Rezumă-te la cele mai importante produse, cele care crezi că-ți vor aduce cel mai mare profit. Atunci când ai doar 100 de produse pe site-ul tău web, e mult mai ușor să fii atent la calitatea conținutului!
Mulți deținători de website cred că un site stufos dă bine în ochii utilizatorului. Din contră! Un site web cu multe subpagini va reprezenta o mare problemă pentru mulți utilizatori, deoarece aceștia nu vor înțelege exact care e scopul site-ului tău.
Călătoria utilizatorilor tăi trebuie să fie una lină și rapidă, însă tu alegi să o îngreunezi, urcând pe site cât mai multe pagini web, din ideea că aceștia au mai mult conținut. Oamenii nu vor mult conținut, ci conținut de calitate.
Asigură-te că te concentrezi pe experiența utilizatorilor. Este simplu de găsit un anumit conținut pe site-ul tău? Cât de repede pot ajunge clienții de la pagina principală la produsul principal vândut de tine? Toate aceste întrebări ar trebui să aibă un răspuns cât mai pozitiv din perspectiva unui utilizator al site-ului tău web.
Un site web trebuie să aibă tot timpul un cuvânt cheie ce tronează față de restul: calitatea!
În ceea ce privește politica despre care discutam în primul paragraf, trebuie să ținem cont de faptul că Google pune tot timpul, pe primul loc, conținutul. Astfel, site-urile care abuzează de numărul de subpagini și creează câte una sau două diferite pentru fiecare variație a produsului. Articolul de astăzi are ca scop evidențierea motivelor pentru care Google alege să pedepsească site-urile web ce au astfel de practici.
Acestea sunt 4 din motivele pentru care numărul exagerat de subpagini ar trebui să rămână pe alte site-uri web, dar nu și pe al tău. Gândește-te mai întăi la utilizatorii tăi, nu la cum o să te vadă motoarele de căutare. Oricum, nici acestea nu apreciază numărul exagerat de subpagini!
Te așteptăm pe webwave.ro să îți creezi primul site rapid și gratuit!
Autor: Patrunjel Eduard
Materiale.
Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.
Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00
Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave
Urmărește-ne pe: