Logo, WebWave - program pentru crearea site-urilor web

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave !

Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

Panoul webmaster

Acest WebSite a fost creat în totalitate cu ajutorul Platformei WebWave (Program Gratuit pentru crearea Site-urilor Web).
Această pagină utilizează module Cookie. Află mai multe

CUNOAȘTE-NE MAI BINE ÎN REȚEA

ÎNCEPE ACUM

EN

PL

PROGRAM

WEBWAVE

TUTORIALE

PREȚURI

PENTRU CLIENȚI

 

 

 

Cursuri online de creare site web

Testează programul nostru pentru creare site web și obține acces la cursul online gratuit. La înregistrare îți vom expedia un mesaj e-mail cu un click către înregistrare la cursul online. La acel curs vei afla cum poți crea un site web gratis, singur și fără cunoștințe de programare.

Testează gratuit

Cum alegi un nume de domeniu care va atrage utilizatorii?
23/03/2021

Cum alegi un nume de domeniu care va atrage utilizatorii?

Pe scurt un domeniu este un nume pe care-l alegi pentru website-ul pe care îl deții! 

WebWave va recomanda sa urmați pașii de bază pentru ca algoritmi Google să indexeze corespunzător pagina web pe care o deții.

Unul dintre cei mai importanți factori este sa alegi un nume de domeniu în așa fel încât să apară cat mai sus în rezultatele căutărilor dar în același timp să încurajeze utilizatorii sa își amintească de acesta pentru a reveni și în viitor!

Numele pe care-l vei alege îți va face ca website-ul tău sa iasă în evidență în fața concurenței de aceea îți recomandăm sa analizezi mai multe opțiuni și să nu uiți de aspectele de bază (care te vor ajuta sa iei o decizie) : ''De ce da'' sau ''De ce nu...?'' (în acest fel vei putea sa ajungi la o concluzie, iar decizia pe care o vei lua va fi una potrivită)!

Am enumerat mai jos câteva aspecte de baza pe care ar trebui sa le iei în considerare atunci când alegi un nume de domeniu: 

  1. Încearcă sa fii cat mai original!

  2. Nu exagera cu numărul de caractere!

  3. Evita numerele și caracterele speciale

  4. Alege extensia potrivită

  5. Folosești subdomeniul www sau nu?

  6. Concluzie

 

Încearcă sa fii cat mai original! 

Poți include în numele domeniului anumite cuvinte care se asociază cu ceea ce dorești sa împărtășești/vinzi/promovezi și să incluzi numele companiei ca și Brand !

 

Nu exagera cu numărul de caractere!

Numele lungi și complicate nu vor funcționa bine. 

În primul rând vor fi greu de reținut, iar în al doilea rând este foarte posibil ca în momentul tastării, de către utilizatori să apară anumite greșeli, iar aceste aspecte vor ''împiedica'' utilizatorii sa îți acceseze website-ul rapid și fără bătăi de cap ! 

Din punct de vedere tehnic, lungimea maximă pe care un domeniu o poate avea este de 63 de caractere însă conform statisticilor, cele mai accesate au între 9-15 ceea ce înseamnă ca ar trebui sa te orientezi în jurul acestor cifre!

Alătură-te celor 346 000 de utilizatori, care creează site web gratis și fără cunoștințe de programare.

Programul pentru creare site-uri, WebWave, permite crearea paginilor web  în plină libertate. Poți începe procesul de creare site web de la o pagină curată sau folosește un șablon.

CREEAZĂ SITE-UL PROPRIU GRATUIT

Evită numerele și caracterele speciale

Majoritatea domeniilor sunt alcătuite doar din litere (aceasta este o alta caracteristică care facilitează utilizatorii tastarea domeniului pe care îl vei alege)! 

Nu utilizați nume care sa fie dificil de scris s-au pronunțat acest lucru trebuie analizat cu atenție în cazul în care te adresezi unui public din tari diferite!

 

Alege extensia potrivită

Extensia este ultimul element al domeniului ! 

Printre cele mai populare extensii în România sunt : .ro, com, .eu sau .net, iar utilizatorii sunt foarte obișnuiți cu acestea...

Dacă acționați pe piața locală, selectați extensia aferentă țării în care locuiți și va promovați serviciile/produsele : pentru România - .ro, Statele Unite - .us, Germania - .de, s.a.m.d!

Nu utilizați nume care sa fie dificil de scris s-au pronunțat

Folosiți subdomeniul www sau nu?

Atunci când înregistrați un domeniu obțineți de fapt 2 versiuni ale acestuia cu www. și fără. 

Este foarte important să decideți care este versiunea domeniului pe care o setați pentru site. Există 2 aspecte la care trebuie să te gândești atunci când faci aceste decizii:

  1. Cât de conservativi sunt utilizatorii site-ului? Știu că sună ciudat, dar asta e. Fragmentul www. a fost obligatoriu pentru o perioadă lungă de timp. Dacă utilizatorii sunt conservativi, lipsa fragmentului www. îi va pune în gardă.

  2. Cât de mult veți lucra cu domeniul în materiale grafice. Versiunea fără www. este mai scurtă și mai ușor de notat. Respectiv va fi mai simplu să-l amplasezi în materiale promoționale.

Gândeițivă care din aceste 2 aspecte sunt mai importante dacă pentru a alege versiunea potrivită pentru site.

 

Atenție la redirecționarea verisunilor domeniului

Ultimul detaliu care ține de versiunile domeniului cu www. și fără este redirectionarea 301. Mai exact, una din versiuni trebuie setată ca cea principală, iar cealaltă trebuie să redirecționeze utilizatorii către versiunea principală.

Cu alte cuvinte ambele adrese trebuie să ducă spre același loc (spre același site), iar una din adrese trebuie să fie setată ca principală, să nu arate ca și cum ar exista 2 site-uri diferite.

În WebWave a redirecționarea 301 între cele 2 versiuni ale domeniului se face în mod automat.

Dacă redirecționarea subdomeniilor nu este efectuată corespunzător, atât utilizatorii tăi cât și algoritmul Google vor avea dificultăți la navigare, ceea ce poate cauza consecințe negative pentru promovarea site-ului tău în cadrul rezultatelor Google.

Folosești subdomeniul www sau nu?

Concluzie

Alegerea unui domeniu pentru Site-ul Web pe care îl deții este o sarcina foarte importantă deoarece utilizatorii vor putea ajunge rapid la acesta și acest lucru îți va face cunoscută brandul cu o audiență cat mai mare. 

Acesta este fundația în ceea ce privește crearea unui site web!

Celelalte aspecte care merită de asemenea o atenție sporită sunt: denumirii brandului, logo-ului, sloganului publicitar, mesajul și aspectul materialelor promoționale.

De aceea îți recomandăm sa petreci câteva zile gândindu-te si testând diferite versiuni înainte de a lua o decizie ! 

Nu uita că domeniul bine ales încurajează utilizatorii să-și viziteze site-ul, și îi va face să-și amintească de el în viitor!

Articole similare pe care trebuie să le citești:

Autor: Jan Chmielowski / Virgil B Stefan

WebWave - program pentru creare site web

Începe acum

PANOUL WEBMASTER

LOGare