Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Cum alegi un nume de domeniu care va atrage utilizatorii?

23 martie 2021
Ce este Chat GPT și cum funcționează acest AI?

Pe scurt un domeniu este un nume pe care-l alegi pentru website-ul pe care îl deții! 

WebWave va recomanda sa urmați pașii de bază pentru ca algoritmi Google să indexeze corespunzător pagina web pe care o deții.

Unul dintre cei mai importanți factori este sa alegi un nume de domeniu în așa fel încât să apară cat mai sus în rezultatele căutărilor dar în același timp să încurajeze utilizatorii sa își amintească de acesta pentru a reveni și în viitor!

Numele pe care-l vei alege îți va face ca website-ul tău sa iasă în evidență în fața concurenței de aceea îți recomandăm sa analizezi mai multe opțiuni și să nu uiți de aspectele de bază (care te vor ajuta sa iei o decizie) : ''De ce da'' sau ''De ce nu...?'' (în acest fel vei putea sa ajungi la o concluzie, iar decizia pe care o vei lua va fi una potrivită)!

Am enumerat mai jos câteva aspecte de baza pe care ar trebui sa le iei în considerare atunci când alegi un nume de domeniu: 

  1. Încearcă sa fii cat mai original!

  2. Nu exagera cu numărul de caractere!

  3. Evita numerele și caracterele speciale

  4. Alege extensia potrivită

  5. Folosești subdomeniul www sau nu?

  6. Concluzie

 

Încearcă sa fii cat mai original! 

Poți include în numele domeniului anumite cuvinte care se asociază cu ceea ce dorești sa împărtășești/vinzi/promovezi și să incluzi numele companiei ca și Brand !

 

Nu exagera cu numărul de caractere!

Numele lungi și complicate nu vor funcționa bine. 

În primul rând vor fi greu de reținut, iar în al doilea rând este foarte posibil ca în momentul tastării, de către utilizatori să apară anumite greșeli, iar aceste aspecte vor ''împiedica'' utilizatorii sa îți acceseze website-ul rapid și fără bătăi de cap ! 

Din punct de vedere tehnic, lungimea maximă pe care un domeniu o poate avea este de 63 de caractere însă conform statisticilor, cele mai accesate au între 9-15 ceea ce înseamnă ca ar trebui sa te orientezi în jurul acestor cifre!

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Evită numerele și caracterele speciale

Majoritatea domeniilor sunt alcătuite doar din litere (aceasta este o alta caracteristică care facilitează utilizatorii tastarea domeniului pe care îl vei alege)! 

Nu utilizați nume care sa fie dificil de scris s-au pronunțat acest lucru trebuie analizat cu atenție în cazul în care te adresezi unui public din tari diferite!

 

Alege extensia potrivită

Extensia este ultimul element al domeniului ! 

Printre cele mai populare extensii în România sunt : .ro, com, .eu sau .net, iar utilizatorii sunt foarte obișnuiți cu acestea...

Dacă acționați pe piața locală, selectați extensia aferentă țării în care locuiți și va promovați serviciile/produsele : pentru România - .ro, Statele Unite - .us, Germania - .de, s.a.m.d!

Un aspect de care merită să ții cont este faptul că dacă activând un plan Premium la WebWave obții gratuit un domeniu pentru primele 12 luni. Vezi mai multe aici.

 

Folosiți subdomeniul www sau nu?

Atunci când înregistrați un domeniu obțineți de fapt 2 versiuni ale acestuia cu www. și fără. 

Este foarte important să decideți care este versiunea domeniului pe care o setați pentru site. Există 2 aspecte la care trebuie să te gândești atunci când faci aceste decizii:

  1. Cât de conservativi sunt utilizatorii site-ului? Știu că sună ciudat, dar asta e. Fragmentul www. a fost obligatoriu pentru o perioadă lungă de timp. Dacă utilizatorii sunt conservativi, lipsa fragmentului www. îi va pune în gardă.

  2. Cât de mult veți lucra cu domeniul în materiale grafice. Versiunea fără www. este mai scurtă și mai ușor de notat. Respectiv va fi mai simplu să-l amplasezi în materiale promoționale.

Gândiți-vă care din aceste 2 aspecte sunt mai importante dacă pentru a alege versiunea potrivită pentru site.

Nu utilizați nume care sa fie dificil de scris s-au pronunțat

Atenție la redirecționarea versiunilor domeniului

Ultimul detaliu care ține de versiunile domeniului cu www. și fără este redirecționarea 301. Mai exact, una din versiuni trebuie setată ca cea principală, iar cealaltă trebuie să redirecționeze utilizatorii către versiunea principală.

Cu alte cuvinte ambele adrese trebuie să ducă spre același loc (spre același site), iar una din adrese trebuie să fie setată ca principală, să nu arate ca și cum ar exista 2 site-uri diferite.

În WebWave a redirecționarea 301 între cele 2 versiuni ale domeniului se face în mod automat.

Dacă redirecționarea subdomeniilor nu este efectuată corespunzător, atât utilizatorii tăi cât și algoritmul Google vor avea dificultăți la navigare, ceea ce poate cauza consecințe negative pentru promovarea site-ului tău în cadrul rezultatelor Google.

 

Concluzie

Alegerea unui domeniu pentru Site-ul Web pe care îl deții este o sarcina foarte importantă deoarece utilizatorii vor putea ajunge rapid la acesta și acest lucru îți va face cunoscută brandul cu o audiență cat mai mare. 

Acesta este fundația în ceea ce privește crearea unui site web!

Celelalte aspecte care merită de asemenea o atenție sporită sunt: denumirii brandului, logo-ului, sloganului publicitar, mesajul și aspectul materialelor promoționale.

De aceea îți recomandăm sa petreci câteva zile gândindu-te si testând diferite versiuni înainte de a lua o decizie ! 

Nu uita că domeniul bine ales încurajează utilizatorii să-și viziteze site-ul, și îi va face să-și amintească de el în viitor!

Autor: Jan Chmielowski / Virgil B Stefan

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: