Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

De ce optimizarea SEO a unui site creat în WebWave este mai mult de cât posibilă?

28 decembrie 2021
AI in E-commerce: Viitorul cumpărăturilor online

Anumite persoane, fani ai platformei WordPress consideră că site-urile create în WebWave nu sunt și nu pot fi performante în ceea ce privește promovarea acestuia în cadrul rezultatelor Google. 

Mai jos voi descrie câteva argumente în favoarea faptului că site-urile create în WebWave nu au limitări în ceea ce ține performanța SEO:

(Fă click pe link pentru a ajunge la partea corespunzătoare a articolului)

  1. De fapt partea tehnică a site-ului este doar o parte a optimizării SEO

  2. Performanța SEO a site-ului depinde foarte mult de concurență

  3. Însăși site-ul nostru este creat în WebWave

  4. Performanța tehnică a site-urilor create în WordPress nu este superioară site-urilor create în WebWave

  5. Abordarea critică a optimizării SEO a site-urilor create cu ajutorul unei platforme de website builder este de fapt subiectivă

 

De fapt partea tehnică a site-ului este doar o parte a optimizării SEO

Deci da, dacă îi vei întreba pe membrii echipei Google ce trebuie să faci pentru a ajunge în topul rezultatelor căutărilor, ei vă vor spune că de fapt în prezent din ce în ce mai puține site-uri au probleme din cauza aspectului tehnic și că mult mai multă importanță o are conținutul și experiența utilizatorilor.

Dacă îi vei întreba pe cineva din SEO, chiar și din școala veche, ei vă vor spune că de fapt cea mai bună treabă o fac back link-urile. 

Nu doresc să comentez care dintre părerile de mai sus este “cea mai corectă”. Vreau să spun că de fapt pentru un SEO bun sunt necesare cel puțin 4 aspecte:

  1. Conținut de calitate

  2. Partea tehnică bună

  3. Backlink-uri

  4. Utilizatori mulțumiți

Asta e. Partea tehnică nu este totul. Și sincer, nu poate fi totul pentru că optimizarea SEO este un domeniu prea complex și avansat pentru a fi redus la un singur factor.

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Performanța SEO a site-ului depinde foarte mult de concurență

Da, despre chestia nu se vorbește prea multe.

Site-ul tău poate fi ideal din punct de vedere tehnic, iar conținutul acestuia poate fi foarte ok, și ai reușit chiar să obții câteva back link-uri bune. Însă dacă ai targetat niște cuvinte cheie de competitivitate înaltă, atunci nu vei avea mare trafic organic pentru că concurenții tăi sunt și mai puternici. De exemplu pentru că ei sunt în prezenți în căutări de 15 ani și au un rank al domeniului cosmic, iar site-ul tău este doar de un an și jumătate.

 

Însăși site-ul nostru este creat în WebWave

Da, site-ul nostru, site-ul pe care te afli este creat în WebWave. Lucrăm la optimizarea SEO a acestuia, pentru că traficul organic este foarte important pentru noi și avem rezultate decente.

Vezi mai multe despre codul site-urilor create în WebWave aici.

 

Performanța tehnică a site-urilor create în WordPress nu este superioară site-urilor create în WebWave

În cazul unui site creat în WordPress, ai nevoie de plugin-uri pentru orice, ceea ce duce foarte frecvent la aplicarea unui număr anormal de mare de plugin-uri, ceea ce duce în consecință la un șir de consecințe negative și mai exact:

  1. Viteză redusă de încărcare

  2. Stabilitate redusă a site-ului

  3. Securitate redusă a site-ului

În WebWave ai foarte multe lucruri deja accesibile by-design, ceea ce înseamnă că ai nevoie de mult mai puține plugin-uri și poți evita consecințele negative descrise mai sus.

Nu doresc să afirm că toate site-urile create în WordPress sunt aiurea, însă crearea unui site decent cu un număr mare de funcții pe care le menționează de multe ori adepții WordPressului nu este chiar atât de simplu. Ai nevoie să acorzi mult timp cel puțin la alegerea plugin-urilor potrivite.

Aspectul tehnic este doar o parte a optimizării SEO

Abordarea critică a optimizării SEO a site-urilor create cu ajutorul unei platforme de website builder este de fapt subiectivă.

Mai exact această opinie provine din următoarele cauze:

1) Experiența de lucru cu primele programe de website-builder. 

Ei bine a mai trecut ceva timp de-atunci și au apărut platforme de websitebuilder foarte performante ca WebWave.

2) Performanța SEO redusă a site-urilor create cu o “anumită platformă de website-builder” cunoscută în anumite cercuri

Nu vom menționa denumirea acestei platforme pentru că nu consider că chestia asta fair și acest lucru contravine scopului articolului dat. 

Dar acesta este adevărul: există o platformă de website builder, care se promovează ca o platformă foarte performantă în SEO și e multă gălăgie în jurul faptului că indexarea site-urilor create cu ea nu este garantată. 

Adevărul este că chiar și la ei indexarea este suficient de ok, pur și simplu trebuie să umbli prin setări să activezi indexarea subpaginilor ;)

3) Codul generat de WebWave arată aiurea pentru specialiștii IT și nu pentru Google

Multe persoane care ne critică pentru codul site-urilor noastre sunt specialiști în IT și critică codul site-ului nostru pentru că le este greu să-l editeze și respectiv simt o lipsă de control asupra site-ului, lucru care îi irită.

Codul nostru este foarte OK pentru Google, iar în cazul nostru vorbim despre poziționarea site-urilor în ranking-ul rezultatelor Google nu a ranking-ului specialiștilor IT.  Nu ai nevoie de specialiști IT pentru a edita un site creat în WebWave.

Creează-ți un cont și realizează-ți un site optimizat pentru SEO.

Autor: Ivan Prozorovschi

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: