Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Șabloane HTML - definiție, avantaje și dezavantaje

17 septembrie 2019
De ce aplicarea efectelor de animație necesită mult tact?

Dacă ați creat deja un site web în WebWave, atunci cu siguranță noțiunea de „ șabloane HTML ” nu vă este străină. Însă, pentru începători, pentru cei ce doresc să-și creeze acum prima pagină web, acest așa-zis limbaj de specialitate se poate dovedi a fi destul de neclar. Tocmai din acest motiv, vă recomand să citiți acest articol și să faceți cunoștință cu unele dintre cele mai importante aspecte ale unui web site - șabloanele HTML. 

Până la finalul articolului de blog, toate neclaritățile despre șabloanele HTML vor dispărea, și veți putea să începeți să vă creați un web site exact după cum vă doriți, fără a fi necesar să aveți cunoștințe de programare! Da, este posibil! :)

Conținutul articolului:

  1. Ce sunt de fapt șabloanele HTML?

  2. Ce este un template HTML responsive?

  3. Șabloane HTML - avantaje

  4. Șabloane HTML - dezavantaje

  5. Șabloane HTML WebWave vs. șabloane HTML Wordpress

 

Ce sunt de fapt șabloanele HTML?

Pentru a înțelege exact noțiunea de „ șabloane HTML ”, este necesar să știți exact ce înseamnă atât un șablon, cât și la ce se referă cuvântul „ HTML ”. 

Șablonul sau template-ul ( denumirea în engleză ) de website, setează aspectul grafic - atât modul în care arată site-ul, cât și structura acestuia (subpagini, link-uri, meniu, etc.)

Alegerea șablonului potrivit pentru site-ul vostru, este unul dintre cele mai importante aspecte, pentru că reprezintă modul în care se va prezenta site-ul și, implicit, voi!

HTML este un cuvânt specific limbajelor web clasice - pentru necunoscători poate să pară o noțiune complicată, însă în realitate nu este deloc așa! „ HyperText Markup Language ” ( HTML ) este de fapt un set de coduri ce pot fi introduse în fișiere text, pentru a indica, de exemplu, imagini inserate, link-uri către alte documente hipertext etc. Mai simplu spus, HTML se utilizează pentru a permite unui fișier text simplu, să afișeze un site web formatat cu text, imagini, animații, formulare și alte elemente ale site-ului. HTML permite utilizatorilor să creeze tot ceea ce doresc, pe site-ul web propriu.

Șabloanele HTML pentru un site web sunt tot site-uri web, însă deja pre-construite, formate din pagini HTML ce includ imagini integrate, conținut text și fișiere de asistență pentru stiluri de fonturi și javascripturi. Pentru a înțelege exact la ce anume mă refer, citiți în continuare articolul! :)

La începutul articolului am menționat că vă puteți crea singuri un site web, fără a avea nevoie de cunoștințe de programare. Deși șabloanele HTML presupun acest lucru, platforma WebWave se ocupă de scrierea tuturor codurilor în locul vostru, utilizând atât HTML și CSS cât și JavaScript, astfel că munca voastră este redusă semnificativ. Voi nu trebuie decât să vă imaginați și să creați website-ul perfect! :)

Șabloane HTML și CSS - pentru a înțelege exact ceea ce vă oferă WebWave, trebuie să stiți ce presupune un șablon HTML și CSS. Practic, șabloanele HTML și CSS ( Cascading Style Foets ) pot fi incluse în orice site web. Dacă vă întrebați ce funcții are codul CSS, iată și cel mai simplu, cuprinzător și concis răspuns - se utilizează pentru pentru a defini:

  • fonturi, culori, fundaluri;

  • spațiere, lățimi și înălțimi ale obiectului;

  • formatarea butoanelor;

  • justificarea textelor, precum și alte elemente de design ale paginii web;

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Codul CSS se folosește pentru formatarea unui site web HTML, implicit a designului șabloanelor HTML.

Șabloane HTML și JavaScript - JavaScript este scris tot ca un limbaj text simplu și se utilizează pentru a adăuga aplicații dinamice pe un website - mai precis,este răspunzător pentru partea interactivă a site-ului. În WebWave, puteți să controlați tot ceea ce ține de multimedia, pentru că JavaScript, precum CSS, este inclus în șabloanele HTML.

Pentru ca vizualizarea paginii web și navigarea pe aceasta să fie optime pe o gamă largă de dispozitive, inclusiv pe cele mobile, atunci trebuie să optați pentru un template HTML responsive!

 

Ce este un template HTML responsive?

Un template HTML responsive presupune un layout al site-ului web ce este codat astfel încât să ajusteze modul în care arată conținutul la dimensiunile ecranului ( să „ răspundă ” formei acestuia ) ce este folosit de persoana care vizualizeaza șablonul HTML online. Dispozitivele sunt extrem de diverse, de la calculatoarele tradiționale pentru desktop, laptop PC și Mac, până la tablete, smartphone-uri etc.

WebWave s-a ocupat deja de acest aspect - accesați acest link și aflați toate informațiile necesare, simplu, concis și rapid.

Codul HTML se utilizează pentru a permite unui fișier text simplu, să afișeze un site web formatat cu text, imagini, animații, formulare și alte elemente ale site-ului. 

Șabloane HTML - avantaje

Șabloanele HTML sunt ideal de utilizat, mai ales dacă sunteți începători și doriți să creați un web site pentru prima dată. Ele vin la pachet cu mai multe avantaje, pe care le voi menționa în rândurile următoare.

  1. Șabloanele HTML vor atrage vizitatori pe site-ul vostru. Acestea reprezintă elementul cheie al site-ului, deoarece proiectarea paginii se realizează cu ajutorul lor, iar rezultatul final poate fi uimitor din punct de vedere vizual, pentru utilizatori!

  2. Un alt avantaj al șabloanelor HTML îl reprezintă faptul că pot fi editate pentru a se potrivi dorințelor și cerințelor voastre - cu ajutorul imaginației, le puteți personaliza fără limite! :)

  3. De multe ori, șabloanele HTML deja conțin subpaginile, secțiunile și elementele specifice unor anumite tipuri de site-uri, lucru care vă oferă un anumit avantaj, în special la început.

  4. Șabloanele HTML economisesc timp! Datorită lor, veți putea crea design-ul site-ului web extrem de simplu și rapid, în doar câteva ore! Nu mă credeți pe cuvânt! Încercați personal șabloanele gratuite și optimizate pentru dispozitivele mobile, din WebWave. Merită! 

  5. Șabloanele HTML sunt utilizate de mii de persoane din întreaga lume, tocmai pentru că sunt fiabile, ușor de utilizat, iar abordarea este „ Do it yourself ”! Personalizând site-ul web după preferințe, cu siguranță produsul finit va arăta exact cum v-ați imaginat!

Șabloane HTML - avantaje și dezavantaje

Șabloane HTML - dezavantaje

Șabloanele HTML, ca orice alt element, au nu doar avantaje, ci și dezavantaje. Deși nu sunt numeroase, cu siguranță este bine să le cunoașteți și să țineți cont de ele.

  1. Deși sunt ușor de editat și de personalizat, totuși dacă faceți acest lucru pentru prima dată, va fi destul de dificil să ajungeți din prima la rezultatul dorit. Există mari șanse să trebuiască să modificați de multe ori un anumit șablon HTML, până când va începe să corespundă nevoilor și dorințelor voastre.

  2. De asemenea, șabloanele HTML, în general, au un design web realizat la modul generic și foarte rar vor corespunde viziunii voastre asupra site-ului pe care îl veți crea. Tocmai din acest motiv, șabloanele HTML nu se utilizează aproape niciodată în forma inițială, ci sunt mai mereu modificate și personalizate.

                                             

Șabloane HTML WebWave vs. Șabloane HTML Wordpress

Dacă vă întrebați de ce să optați pentru șabloanele HTML WebWave, în loc de șabloane HTML Wordpress, spre exemplu, iată numai câteva dintre avantajele care vă așteaptă doar la Webwave:

  1. Șabloane HTML Free: toate șabloanele sunt absolut gratuite, permanent. Indiferent de șablonul ales, nu trebuie să plătiți niciun ban pentru a le folosi și edita după cum vă doriți. Spre deosebire de WebWave, Wordpress nu oferă sută la sută gratuitate, având atât șabloane HTML Free, cât și șabloane HTML Premium - cele din urmă obligatoriu vor fi plătite;

  2. Un alt mare plus al șabloanelor HTML Free din WebWave îl reprezintă faptul că metoda de editare a acestora este extrem de simplă și funcționează după modelul „ drag and drop ”. Este extrem de simplu să editați site-ul vostru în WebWave,față de Wordpress - aici, doar anumite aspecte ale șabloanelor HTML Free, cât și ale șabloanelor HTML Premium pot fi editate, însă după un timp, și acestea vor avea nevoie de o editare mai profundă, ceea ce înseamnă că va fi necesar să lucrați direct în cod, iar fără cunoștințe de programare, acest lucru va fi destul de dificil.

  3. Un alt aspect important al șabloanelor HTML Free din WebWave, este acela că toate sunt optimizate pentru dispozitivele mobile, pentru ca imaginile și conținutul site-ului web să se afișeze corespunzător pe orice tip de dispozitiv (inclusiv pe smartphone în poziție orizontală). Temele Wordpress în schimb, sunt optimizate doar parțial pentru dispozitivele mobile, ceea ce înseamnă că trebuie să verificați anterior tema aleasă, ca nu cumva optimizarea pentru dispozitivele mobile să fie superficială. Cum puteți face acest lucru? Simplu! Puteți adăuga imagini de diferite dimensiuni și să modificați volumul textului - astfel, veți observa dacă șablonul își păstrează sau nu, layout-ul.

 

 

WebWave

Wordpress

Accesibilitate

Free

Free & Premium

Metoda de editare

Drag and drop

Editarea directă a codului

Optimizarea la dispozitivele mobile

100%

Parțial

 

WebWave este unul dintre cele mai importante programe pentru creare site-uri la ora actuală, pentru că oferă informații detaliate despre întregul proces de realizare a unui site web, iar în plus, acoperă toată partea de programare, pentru ca voi să nu o faceți! Creați un site web uimitor în WebWave, gratuit și cu efort minim! Accesați butonul pentru înregistrare și pentru a crea un site exact cum vă doriți.

 

Autor: Nistor Ioana Georgiana

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: