Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Optimizarea SEO a site-ului web - tehnici și strategii SEO eficiente

08 octombrie 2019

Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să se țină cont după ce se creează un site web, este optimizarea SEO a acestuia. Datorită optimizării SEO, site-ul se va poziționa pe primele locuri în rezultatele căutării Google, iar conținutul site-ului web va fi mai potrivit pentru utilizatori.

Pentru a realiza o optimizare SEO totuși, trebuie să se cunoască și să se utilizeze tehnici SEO eficiente - crezi sau nu, nu toate tehnicile SEO sunt potrivite, ele se împart în tehnici SEO eficiente și tehnici SEO mai puțin eficiente și recomandate. Citește acest articol și află totul atât despre tehnici SEO care generează rezultate eficiente, cât și despre tehnici SEO pe care nu este recomandat să le folosești pentru site-ul tău web. 

Webwave îți oferă toate informațiile și uneltele necesare pentru a crea un site web uimitor și pentru a realiza cea mai eficientă optimizare SEO, chiar dacă nu ești specialist în domeniu!

Conținut articol:

  1. Optimizarea SEO a site-ului web - cele mai eficiente și populare tehnici SEO

  2. Optimizarea SEO a site-ului web - tehnici SEO mai puțin recomandate

  3. Care sunt de fapt diferențele dintre tehnicile SEO eficiente și cele nerecomandate?

  4. Ce consecințe pot apărea dacă utilizezi tehnici SEO mai puțin recomandate?

 

Optimizarea SEO a site-ului web - cele mai eficiente și populare tehnici SEO

Voi menționa unele dintre cele mai eficiente și utilizate tehnici SEO prin care îți poți optimiza site-ul web destul de simplu și de rapid:

  • încearcă să alegi cele mai bune cuvinte cheie legate de conținutul site-ului și folosește-le în textele de pe site, cât mai des posibil;

  • optimizează meta tag-ul: mă refer aici la titlul reprezentativ și la descrierea paginii web ( aceasta trebuie să conțină cuvintele cheie, să fie clară, concisă, și relativ scurtă );
  • ultimele actualizări ale algoritmului Google, acordă o atenție sporită experienței utilizatorilor, mai exact, indicatorilor ce țin de UX, ca de exemplu, timpul petrecut pe site, rata de respingere, numărul de subpagini vizitate etc. Toate aceste elemente pot fi verificate cu ajutorul Google Analytics;
  • realizează un landing page bun - acest element este extrem de eficient pentru a atrage mai mulți utilizatori pe pagină;
  • totodată, o tehnică SEO importantă, este optimizarea site-ului web la dispozitivele mobile. Dacă alegi să-ți creezi site-ul în WebWave, această funcție este pusă gratuit la dispoziția ta;
  • alege și adaugă pe site-ul tău imagini reprezentative, în concordanță cu subiectul și conținutul paginii - imaginile bine alese vor avea un impact vizual puternic asupra utilizatorilor și au puterea de a-i convinge să acceseze pagina ta.

O concluzie scurtă și clară a acestui segment de articol, este următoarea: atât crearea cât și optimizarea SEO a site-ului tău web, trebuie să fie, în final, diferite și mai bune decât cele ale concurenței! 

Alătură-te celor 180 000 de utilizatori, care creează site web gratis și fără cunoștințe de programare.

Programul pentru creare site-uri, WebWave, permite crearea paginilor web  în plină libertate. Poți începe procesul de creare site web de la o pagină curată sau folosește un șablon.

CREEAZĂ SITE-UL PROPRIU GRATUIT

Totodată, pentru ca site-ul tău să fie optimizat SEO,  nu uita de un alt element important - certificatul SSL!

Aceste tehnici SEO sunt considerate eficiente și populare pentru că fiecare dintre ele afectează în mod pozitiv relația online dintre utilizatori și site. Un site web bine conceput și optimizat va câștiga întotdeauna mai mulți utilizatori și, respectiv, mai mult trafic, decât unul de o calitate îndoielnică!  

Citește acest articol, și află toți pașii necesari pe care trebuie să-i urmezi, pentru a realiza o optimizare de succes a site-ului tău!

 

Optimizarea SEO a site-ului web - tehnici SEO mai puțin recomandate

Tehnicile SEO care se încadrează în categoria celor mai puțin recomandate, sunt următoarele:

  • utilizarea exagerată a cuvintelor cheie: trebuie să ai grijă ca, din dorința de a le utiliza cât mai des, să nu le incluzi prea mult în conținutul site-ului, pentru că unele motoare de căutare le pot respinge, tocmai din cauză că frecvența lor este prea mare;
  • includerea link-urilor luate de pe alte site-uri ce nu sunt de încredere;
  • o altă tehnică SEO total nerecomandată, este copierea conținutului de pe alte site-uri web: acest lucru se traduce practic prin furtul de conținut, fără ca autorul să-și fi dat consimțământul. Dacă ești în pană de idei, te poți inspira din alte texte, însă nu le copia! Reinterpretează-le în stilul și cuvintele tale!;
  • publicarea de conținut ce se generează automat;
  • tehnica cloaking: aceasta presupune generarea unui conținut diferit în motoarele de căutare, față de cel care le este prezentat utilizatorilor.

Acestea sunt doar câteva dintre tehnicile SEO nerecomandate - sunt mult mai multe astfel de tehnici. Recent, acestea au fost definite ca fiind pur și simplu neetice. Pe termen lung, fac mai mult rău decât bine, fără îndoială!

Află de aici mai multe informații despre miturile optimizării SEO - tehnici SEO ce nu mai funcționează.

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Care sunt de fapt diferențele dintre tehnicile SEO eficiente și cele nerecomandate?

Cu siguranță, după ce ai citit informații despre ambele tipuri de tehnici SEO, prima întrebare pe care ți-ai pus-o, a fost chiar cea care dă titlul acestui segment de articol. Tocmai de aceea, pentru ca totul să-ți fie clar, voi menționa ce diferențe există între aceste tehnici SEO, pentru ca tu să compari și să alegi să-ți optimizezi site-ul web după cum consideri că este mai eficient.

  • Tehnicile SEO nerecomandate pentru optimizarea unui site web, induc în eroare utilizatorii și, după cum am menționat anterior, le pot afișa o pagină diferită față de ceea ce căutau ei de fapt.

  • Multe persoane ce dețin propriul site, sunt tentate să utilizeze tehnicile SEO mai puțin recomandate, deoarece acestea produc efecte foarte rapid. Site-ul începe să apară în mai multe căutări și poate primi mai multe link-uri de pe alte pagini. Însă, aceste efecte sunt de moment, și pot începe să apară erori destul de repede.

  • Diferența la tehnicile SEO eficiente, constă în faptul că vor consuma mult timp, iar efectele vor apărea după o perioadă îndelungată de timp. Dar, sunt mult mai sigure, motiv pentru care și sunt recomandate pentru optimizarea SEO a site-ului web.

Creează un site web uimitor cu WebWave și realizează optimizarea SEO a acestuia, doar cu tehnici SEO eficiente și de calitate.

Dacă optezi pentru tehnicile mai puțin recomandate, riști ca pagina ta, la un moment dat, să dispară din motoarele de căutare. În plus, dacă utilizatorilor le este afișată o pagină diferită față de ceea ce așteptau, acest lucru poate fi începutul sfârșitului web site-ului tău!

 

Ce consecințe pot apărea dacă utilizezi tehnici SEO mai puțin recomandate?

Aceste tehnici SEO funcționează - de aceea sunt utilizate de numeroase persoane care vor să-și optimizeze site-urile. Însă, după cum am menționat anterior, efectele lor sunt rapide și de scurtă durată - ele creează mai mult o iluzie de optimizare SEO.

Iată ce consecințe pot apărea, dacă alegi să le folosești:

  • cea mai mare amenințare este interzicerea din partea algoritmilor motoarelor de căutare - dacă pagina ta dispare din rezultatele căutării sau se încadrează doar în partea de jos, atunci este foarte posibil să fi primit interdicția de mai sus;
  • dacă site-ul tău primește orice tip de penalizare în Google, va fi nevoie de multă muncă pe pagină. În plus, va trebui să iei în considerare schimbarea tehnicilor de optimizare SEO și să începi să le utilizezi pe cele eficiente și recomandate.

În concluzie, după cum am menționat anterior, tehnicile SEO nerecomandate funcționează totuși, și chiar dau rezultate mai repede decât cele considerate eficiente - tocmai de aceea, multe persoane le folosesc pentru a-și optimiza site-urile.  

Pe termen lung însă, tehnicile SEO recomandate sunt cele eficiente și oferă rezultate mult mai bune. Algoritmii motoarelor de căutare devin mai buni și nu riscă să fie interziși, așa cum se întâmplă în cazul tehnicilor SEO îndoielnice.

Totodată, cu cât este mai valoros conținutul site-ului, cu atât pagina va avea un loc mai înalt în rezultatele de căutare, iar utilizatorii vor aprecia mai mult site-ul tău web!

Autor: Nistor Ioana Georgiana

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: