Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Cum să îți creezi propriul site web de prezentare?

12 mai 2020
AI in E-commerce: Viitorul cumpărăturilor online

Dacă ai o afacere de dimensiuni mici sau medii (IMM), probabil nu ai nevoie decât de un site de prezentare. Bineînțeles, asta dacă afacerea ta nu necesită crearea unui magazin de comerț online. Dacă vrei să-ți deschizi un magazin de comerț online, am scris articolul acesta pentru tine.

Acum, revenind la un site de prezentare. Acesta este reprezentat, de multe ori, de un singur webpage continuu. În engleză, el poate fi denumit single page website, însă nu este obligatoriu ca un site de prezentare să fie continuu. Poate să fie un site web cu câteva pagini uzuale, precum Contact, Despre Noi, Home. 

Ideea unui site web de prezentare este concentrarea atenției tale asupra produsului, nu asupra site-ului. Asupra scopului tău, nu asupra design-ului. Un site web de prezentare este exact ceea ce are nevoie produsul sau serviciul tău pentru a ieși în față, însă fără ca platforma (site-ul web, în cazul tău), să fure din sclipirea acestuia.

Asigură-te că-i oferi afacerii tale prezentarea necesară prin crearea unui site web de prezentare foarte bine optimizat pentru SEO și care are un design clar și ușor de navigat! Folosește astăzi WebWave pentru site-ul afacerii tale!

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Articolul de astăzi îți va oferi o direcție clară despre un site web de prezentare și realizarea acestuia. Vom încerca să atingem puncte precum modul în care îl editezi, cum optimizezi pentru SEO sau funcții importante ale site-ului tău de prezentare. Să începem!

Conținutul articolului:

  1. De ce ai nevoie de un site de prezentare?
    1. Cum poți folosi WebWave pentru a crea site-ul tău de prezentare?
    2. Care sunt avantajele WebWave pentru crearea site-ului tău de prezentare?
    3. Cum îți alegi template-ul perfect pentru site-ul tău de prezentare?
  2. Cum îți editezi site-ul de prezentare?
    1. Poți să schimbi doar imaginile și textul sau să mergi mai departe cu editarea
    2. Joacă-te cu imaginile și culorile site-ului tău - o să te ajute în zona de branding
    3. Setează un favicon pentru site-ul tău
    4. Alege un font pentru site-ul tău
    5. Vorbește pe limba utilizatorilor tăi - optimizează-ți site-ul pentru SEO
  3. Funcțiile pe care WebWave ți le oferă pentru a avea un site web de prezentare perfect
    1. Suport online în limba română
    2. Poți invita colegi să participe la editarea site-ului tău web
    3. Versiuni de rezervă a site-ului
    4. Securitate

 

De ce ai nevoie de un site de prezentare?

După cum am spus deja, un site de prezentare este o modalitate extrem de simplă de a prezenta produsul sau serviciul tău în mediul online. În general, site-ul de prezentare se concentrează mult mai mult pe scopul produsului sau serviciului tău, trecând pe plan secundar ideea de site web în sine.

Da, site-ul tău web este extrem de important, dar de ce să te complici cu un site web greu de realizat și care să te coste foarte mulți bani, când poți să alegi crearea unui site web simplu și rapid, cu ajutorul unui instrument precum WebWave.

Cum poți folosi WebWave pentru a crea site-ul tău de prezentare?

WebWave este un CMS  (eng. Content Management System - sistem de administrare a conținutului). Acesta îți oferă posibilitatea creării unui site web de la 0, fără nevoia de a coda. Nu, nu trebuie să știi toate acele limbaje de programare greoaie ca să poți face un site în ziua de astăzi. Este chiar foarte ușor să faci unul cu ajutorul WebWave. 

Platforma noastră îți oferă posibilitatea de a alege orice, de la font, template, culori, câte pagini să aibă site-ul tău, până la plasarea acestor elemente în interiorul site-ului și poziționarea corectă a acestora.

Care sunt avantajele WebWave pentru crearea site-ului tău de prezentare?

După cum am amintit deja, WebWave este gratuit. Dacă ești nou în zona de web design, n-ai vrea să fii taxat pentru ceva ce încă nu știi să faci destul de bine. 

De asemenea, WebWave are în librărie peste 50 de template-uri (șabloane) pe care tu le poți încărca pentru site-ul tău. Acestea îți vor genera un site, pe care tu trebuie doar să pui conținutul și să schimbi ce mai ai nevoie, precum textul, culorile, fontul. 

Practic, folosirea unui template predefinit reduce timpul de creare a unui site la un minim necesar, fapt care este extrem de important într-o afacere la început de drum!

 

Cum îți alegi template-ul perfect pentru site-ul tău de prezentare?

Ne-am tot gândit ce ar trebui să scriem aici, dar te lăsăm pe tine să alegi! Un singur sfat: orientează-te spre un template care se aseamănă destul de mult cu scopul site-ului tău. Astfel, nu vei avea de schimbat prea multe după ce alegi template-ul! Imaginile și culorile sunt mai puțin importante - le poți modifica oricând.

Cum îți alegi template-ul perfect pentru site-ul tău de prezentare

Cum îți editezi site-ul de prezentare?

Poți să schimbi doar imaginile și textul sau să mergi mai departe cu editarea

În prima parte după ce ți-ai ales template-ul, poți să te joci în editor doar cu prima parte, adică textul și imaginile. 

Dacă, totuși, vrei să mergi mai departe cu editarea design-ului și simți că ești capabil de asta, WebWave îți permite libertate totală! Dacă nu te descurci să faci unele chestiuni mai complicate, contactează-ne și te putem ajuta!

 

Joacă-te cu imaginile și culorile site-ului tău - o să te ajute în zona de branding

Un template este un template - generat pentru cât mai mulți oameni să-l folosească. Sfatul nostru este ca acesta să nu rămână exact cum este generat de noi. 

Introdu în site-ul tău cât mai multe elemente de branding propriu - culori ale logo-ului, logo-ul propriu zis, imagini reale din afacerea ta și despre produsul tău. Oamenii vor o relație personală cu produsul sau serviciul tău, nu ceva replicat de 1000 de ori.

 

Setează un favicon pentru site-ul tău

Favicon-ul este pictograma care îți apare în bara browser-ului tău. Acesta este un element de design distinct al site-ului tău care poate ușura enorm munca utilizatorilor. Aici vezi și cum introduci favicon-ul pe site-ul tău!

Dacă ești avocat și vrei să-ți prezinți oferta online, Comic Sans sigur nu este fontul potrivit pentru site-ul tău de prezentare

Alege un font pentru site-ul tău

Poate părea ceva nesemnificativ, însă fontul site-ului tău de prezentare poate însemna foarte mult.  La fel ca template-urile, fonturile au un anumit scop pentru care sunt create. Unele sunt mai elegante, altele sunt mai jucăușe. 

Pentru a alege fontul perfect pentru site-ul tău, trebuie mai întâi să vezi care este scopul produsului tău. Dacă ai un magazin de jucării, poate Times New Roman nu este cel mai bun font pentru tine. De asemenea, dacă ești avocat și vrei să-ți prezinți oferta online, Comic Sans sigur nu este fontul potrivit pentru site-ul tău de prezentare.

 

Vorbește pe limba utilizatorilor tăi - optimizează-ți site-ul pentru SEO

Dacă citești regulat blogul WebWave, știi deja cât de mult contează strategia SEO pentru noi. Considerăm că SEO este încă una din cele mai bune modalități de a promova un site web iar evitarea acestuia poate aduce probleme mari unui site, în ceea ce privește noii utilizatori.

Analizează audiența site-ului tău în detaliu și vezi cine te urmărește. Cine sunt acei oameni, care sunt pasiunile lor, care sunt dorințele lor. Mai exact, ce vor ei să afle de la tine. Apoi, educă-i pe limba lor!

Aceasta este partea de SEO mai umană. Despre partea tehnică îți sugerăm să accesezi acest link! Are tot ce vrei în materie de SEO și e scris la fel de ușor și pe înțelesul tău ca orice articol pe care-l citești din partea WebWave.

Funcțiile pe care WebWave ți le oferă pentru a avea un site web de prezentare perfect

Acesta este încă un motiv pentru care să alegi WebWave atunci când creezi un site de prezentare - este tot timpul cu gândul la tine!

Suport online în limba română

WebWave este unul din singurele CMS-uri care au suport online în limba română. Astfel, poți să eviți încurcarea unor concepte doar din cauza unei traduceri mai nesatisfăcătoare ale suportului în limba engleză.

 

Poți invita colegi să participe la editarea site-ului tău web

Dacă ai mai mulți colaboratori în business, îi poți invita pe toți să participe la site-ul de prezentare. Astfel, ideile fiecăruia se pot concretiza într-un site perfect!

 

Versiuni de rezervă a site-ului

WebWave îți poate oferi versiuni de rezervă a site-ului, în cazul în care se întâmplă ceva cu site-ul tău. Astfel, lucrurile pe care le-ai schimbat deja nu se vor pierde, iar dacă vrei să revii la o versiune anterioară a site-ului, poți să o faci!

 

Securitate

WebWave îți poate oferi măsuri de securitate foarte eficiente pentru site-ul tău, ca să scapi de bătăile de cap constante legate de datele personale ale utilizatorilor tăi. Dacă vrei să știi mai multe, dă click aici pentru detalii!

Acum că ai toate datele necesare despre un site web de prezentare, poate ar fi timpul să începi lucrul pe acel site! 

Asigură-te că-i oferi afacerii tale prezentarea necesară prin crearea unui site web de prezentare foarte bine optimizat pentru SEO și care are un design clar și ușor de navigat! Folosește astăzi WebWave pentru site-ul afacerii tale!

Autor: Patrunjel Eduard

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: