Logo, WebWave - program pentru crearea site-urilor web

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave !

Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

Panoul webmaster

Acest WebSite a fost creat în totalitate cu ajutorul Platformei WebWave (Program Gratuit pentru crearea Site-urilor Web).
Această pagină utilizează module Cookie. Află mai multe

CUNOAȘTE-NE MAI BINE ÎN REȚEA

ÎNCEPE ACUM

EN

PL

PROGRAM

wEBwAVE

Tutoriale

Prețuri

Pentru clienți

 

 

 

Cursuri online de creare site web

Testează programul nostru pentru creare site web și obține acces la cursul online gratuit. La înregistrare îți vom expedia un mesaj e-mail cu un click către înregistrare la cursul online. La acel curs vei afla cum poți crea un site web gratis, singur și fără cunoștințe de programare.

Testează gratuit

Site-urile web necesită destul de multă atenție. Prima parte, crearea acestuia, este poate una dintre cele mai ușoare activități în materie de site-uri web. Apoi urmează atenția pe care site-ul tău web o necesită și securitatea de care acesta are nevoie, pentru a le demonstra utilizatorilor că ai un site web destul de performant încât să le stocheze datele conturilor cât mai sigur posibil. 

WebWave pune foarte mare preț pe securitate și consideră că aceasta este cheia pentru a avea utilizatori mulțumiți, alături de conținut bun, un scop precis și un design cât mai practic! Dacă ai nevoie de un site gratuit, dă click aici!

Alătură-te celor 245 000 de utilizatori, care creează site web gratis și fără cunoștințe de programare.

Programul pentru creare site-uri, WebWave, permite crearea paginilor web  în plină libertate. Poți începe procesul de creare site web de la o pagină curată sau folosește un șablon.

CREEAZĂ SITE-UL PROPRIU GRATUIT

Astăzi, dorim să venim cu 7 sfaturi practice despre cum puteți avea grijă de site-ul dumneavoastră și de utilizatorii acestuia pentru a vă asigura că scopul site-ului nu este afectat în niciun fel.

Conținutul articolului

 1. Cum sunt securizate site-urile în cadrul platformei WebWave
 2. Recomandări de securitate în administrarea site-ului
  1. Nivele de acces diferite (1)
  2. Cine schimbă fișierele din site-ul tău web? (2)
  3. Soluții de software verificate și licențiate (3)
 3. Recomandări de siguranță generale
  1. Actualizarea parolelor de admin și asigurarea securității acestora (4)
  2. Evitarea rețelelor de Wi-Fi publice (5)
  3. Nu salva parolele în browser (6)
  4. Evită descărcarea soluțiilor software din sursele nesigure (7)
 4. Soluții gratuite pentru securitatea site-ului tău
  1. Antivirusul gratuit dar eficient
  2. Managerul gratuit de parole

 

Cum sunt securizate site-urile în cadrul platformei WebWave

După cum am mai menționat în acest articol, echipa WebWave acordă o atenție specială securizării site-urilor create. Mai exact echipa WebWave asigură următoarele activități:

 1. Asigurarea unei conexiunii securizate a site-urilor create în WebWave cu un certificat SSL

 2. Actualizarea automată a programelor componenente a platformei WebWave

 3. Verificare securizării programelor componente ale platformei WebWave

 4. Crearea copiilor de rezervă a site-urilor create în WebWave păstrate cel puțin 30 de zile

 5. Securizarea și monitorizarea funcționării site-urilor în fața activității dăunătoare și a atacurilor răufăcătorilor 24/7


ATENȚIE: Echipa WebWave efectuează o mare parte din activitățile care asigură securizarea site-urilor create, însă aceasta rămâne doar o parte. WebWave rămâne doar o platformă, un instrument și nu poate îndeplini întreaga sarcină administrativă de securizare a site-ului. De exemplu dacă autorul site-ului nu va aplica o parolă suficient de sigură, atunci site-ul nu va fi securizat, independent de efortul și măsurile aplicat de echipa WebWave. 

Autorii, administratorii site-urilor sunt responsabili într-o mare măsură față de securizarea site-urilor. Din această cauză în partea ulterioară a articolului vom enumera o serie de recomandări importante care au scopul de îmbunătăți securizarea site-urilor.

 

Măsuri de securitate în administrarea site-ului

Nivele de acces diferite

Sunt șanse destul de mici ca tu să fii singurul om care o să facă schimbări pe site-ul tău. Astfel, colaboratorii tăi trebuie să aibă și ei acces la site și la zona de admin. Însă, pentru a fi cât mai sigur, ar trebui să creezi un nivel de acces diferit.

Tu ar trebui să ai cea mai mare putere și comandă asupra site-ului, iar colaboratorii, în caz că lucrează pe conținut sau pe web development, să poată accesa aceste schimbări și zone ale site-ului, fără a intra în alte zone mai sensibile, precum conturi sau date despre utilizatori.

Nu spune nimeni că nu trebuie să ai încredere în oamenii cu care lucrezi, dar este mai bine să ai grijă de utilizatorii tăi!

Ai grijă mare în tot ceea ce faci cu site-ul tău, pentru a nu pierde încrederea utilizatorilor

Cine schimbă fișierele din site-ul tău web?

Dacă ești adminul site-ului tău web, probabil ești destul de atent la ce fișiere apar pe acolo, mai ales dacă există mai multe persoane cu dreptul de a uploada acele fișiere. Astfel, ai mare grijă la ceea ce urci tu pe propriul site și ține minte, în mare, ce fișiere ai uploadat acolo.

În cazul în care există mai multe persoane care au dreptul de a adăuga fișiere pe site-ul tău, roagă-i să te anunțe când se întâmpla asta și cam ce fișiere se uploadează acolo.

De ce atâta tam-tam? Pentru că în cazul în care apar fișiere noi, de care nici tu, nici colaboratorii nu știți, șansele sunt foarte marei ca acela să fie un fișier malware (MALicious softWARE). Adică, un virus sau un soft care îți poate face foarte mult rău. De la atacuri pentru a-l opri ceva timp, până la furt de date, astfel de Malware-uri sunt extrem de periculoase pentru site-ul tău web!

Puțină atenție nu strică niciodată, iar atenția la fișiere poate fi unul din primii pași către un site securizat. 

 

Soluții de software verificate și licențiate

De fiecare dată când descarci un soft sau uploadezi o linie de cod pe site-ul tău, asigură că e licențiată. Google Analytics care te va ajuta să determini date despre marketing-ul site-ului tău? Bun. Un pop-up de la Chrome care îți promite 1000 de utilizatori noi pe zi pe site-ul tău? Deloc bun.

Măsuri de siguranță generale

Măsuri de siguranță generale

Actualizarea parolelor de admin și asigurarea securității acestora

Aceste parole sunt extrem de importante. Dacă parola ta este qwerty123, șansele ca site-ul tău să fie spart de către un hacker sunt extrem de mari. Astfel, te poți folosi de un instrument special pentru asta, care te poate salva de la zeci de parole scrise pe foi de hârtie, pierdute și de negăsit. Îl vei găsi la punctul 9 al articolului!

Parolele de admin ar trebui resetate constant, pentru a asigura o securitate cât mai mare a site-ului tău web.

 

Evitarea rețelelor de Wi-Fi publice

Sunt sigur că ai destul timp să te ocupi de site-ul tău web când ești în preajma unei rețele de WI-FI în care ai încredere. Astfel, dacă vrei neapărat să lucrezi dintr-o cafenea, ar fi bine să faci altceva, nu să ai grijă de site-ul tău.

 

Nu salva parolele în browser

Știi cu siguranță acele pop-uri de la browser, care te roagă să salvezi parola în browser. Poate parola de la contul de Facebook nu e o problemă extrem de mare că o salvezi așa, dar parola site-ului tău nu trebuie sub nicio formă salvată în browser!

 

Evită descărcarea soluțiilor software din sursele nesigure

Este foarte important ca programele instalate pe calculator să provină din surse sigure, verificate. Soluțiile gratuite sunt OK, în special atunci când au un cod sursă deschis (Open-source software).

Însă recomandam insistent să evitați programele nelicențiate. Motivul este simplu: acestea nu sunt gratuite chiar dacă autorii lor afirmă contrariul. Utilizatorii plătesc cu datele tale și uneori chiar și cu banii din contul bancar.

Instrumente gratuite pentru securitatea site-ului tău

Soluții gratuite pentru securitatea site-ului tău

Pentru securitatea generală vă recomandăm folosirea următoarele soluții de securitate. Aceste soluții sunt eficiente și absolut gratuite.

 

Antivirus eficient

Vă recomandăm să instalați un program antivirus eficient, care vă va proteja de cele mai importante pericole din rețea. Mai jos am enumerat câteva soluții gratuite deci accesibile, dar fiecare din acestea includ și versiuni premium.

 

Managerul gratuit de parole

Managerul de parole reprezintă un soft care vă va ajuta la 2 sarcini importante:

 1. Generarea unor parole extrem de sigure, cu tot felu de combinații ciudate pentru securizarea accesului la conturile de administrare a site-ului și a altor conturi.
 2. Păstrarea parolelor într-o formă criptată, deci sigură.

Mai jos am enumerat câteva soluții gratuite de administrare a parolelor:

WebWave pune foarte mare preț pe securitate și consideră că aceasta este cheia pentru a avea utilizatori mulțumiți, alături de conținut bun, un scop precis și un design cât mai practic! Dacă ai nevoie de un site gratuit, dă click aici!

Articole similare pe care trebuie să le citești:

Autor: Patrunjel Eduard

7 recomandări pentru a avea un site web securizat
05/05/2020

7 recomandări pentru a avea un site web securizat

WebWave - program pentru creare site web

Începe acum

PANOUL WEBMASTER

LOGIN