Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

9 recomandări pentru securitatea online

05 mai 2020
AI in E-commerce: Viitorul cumpărăturilor online

Echipa WebWave acordă o atenție specială securizării site-urilor create. Mai exact echipa WebWave asigură următoarele activități:

  1. Asigurarea unei conexiunii securizate a site-urilor create în WebWave cu un certificat SSL

  2. Actualizarea automată a programelor componenente a platformei WebWave

  3. Verificare securizării programelor componente ale platformei WebWave

  4. Crearea copiilor de rezervă a site-urilor create în WebWave păstrate cel puțin 30 de zile

  5. Securizarea și monitorizarea funcționării site-urilor în fața activității dăunătoare și a atacurilor răufăcătorilor 24/7


ATENȚIE: Echipa WebWave efectuează o mare parte din activitățile care asigură securizarea site-urilor create, însă aceasta rămâne doar o parte. WebWave rămâne doar o platformă, un instrument și nu poate îndeplini întreaga sarcină administrativă de securizare a site-ului. De exemplu dacă autorul site-ului nu va aplica o parolă suficient de sigură, atunci site-ul nu va fi securizat, independent de efortul și măsurile aplicat de echipa WebWave. 

Autorii, administratorii site-urilor sunt responsabili într-o mare măsură față de securizarea site-urilor. Din această cauză în partea ulterioară a articolului vom enumera o serie de recomandări importante care au scopul de îmbunătăți securității online.

Conținutul articolului

(Fă click pe link pentru a ajunge la partea corespunzătoare a articolului)

  1. Măsuri de siguranță generale

  2. Soluții gratuite dar eficiente pentru securitatea online

  3. Concluzii

 

Măsuri de siguranță generale

De fapt cea mai importantă regulă de securitate este atenția. Dacă ești atent vei identifica ușor situațiile riscante pe care trebuie să le eviți.

Însă pentru a te ajuta mai mult dorim să venim cu sfaturi practice despre cum puteți avea grijă de site-ul dumneavoastră și de utilizatorii acestuia pentru a vă asigura că scopul site-ului nu este afectat în niciun fel.

 

Atenție la mesajele de tip Phishing (1)

În cazul în care ai primit un mesaj necunoscut, pe care nu îl poți recunoaște, sau consider că este ceva în neregulă cu acesta, nu accesa link-urile sau adresele din mesajul respectiv.

Cel mai probabil ai primit acest mesaj de la o persoană necunoscută, iar accesarea link-ului va cauza descărcarea unui program de tip virus.

 

Actualizează parolele de admin și asigurarea securității acestora (2)

Aceste parole sunt extrem de importante. Dacă parola ta este qwerty123, șansele ca site-ul tău să fie spart de către un hacker sunt extrem de mari. Astfel, te poți folosi de un instrument special pentru asta, care te poate salva de la zeci de parole scrise pe foi de hârtie, pierdute și de negăsit. Îl vei găsi la punctul 9 al articolului!

Parolele de admin ar trebui resetate constant, pentru a asigura o securitate cât mai mare a site-ului tău web.

 

Evită rețelele de Wi-Fi publice (3)

Sunt sigur că ai destul timp să te ocupi de site-ul tău web când ești în preajma unei rețele de WI-FI în care ai încredere. Astfel, dacă vrei neapărat să lucrezi dintr-o cafenea, ar fi bine să faci altceva, nu să ai grijă de site-ul tău.

 

Nu salva parolele în browser (4)

Știi cu siguranță acele pop-uri de la browser, care te roagă să salvezi parola în browser. Poate parola de la contul de Facebook nu e o problemă extrem de mare că o salvezi așa, dar parola site-ului tău nu trebuie sub nicio formă salvată în browser!

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Evită descărcarea soluțiilor software din sursele nesigure (5)

Este foarte important ca programele instalate pe calculator să provină din surse sigure, verificate. Soluțiile gratuite sunt OK, în special atunci când au un cod sursă deschis (Open-source software).

Însă recomandam insistent să evitați programele nelicențiate. Motivul este simplu: acestea nu sunt gratuite chiar dacă autorii lor afirmă contrariul. Utilizatorii plătesc cu datele tale și uneori chiar și cu banii din contul bancar.

 

Nu-ți lăsa datele dacă nu site-ul nu deține un certificat SSL (6)

Certificatul SSL reprezintă o măsură de securitate care are ca bază criptarea traficului de date între calculatorul tău și site. În cazul în care site-ul nu deține acest certificat, iar adresa începe cu HTTP și nu HTTPS atunci datele depuse pe acest site vor fi accesibil pentru orice terț.

 

Înainte de a-ți introduce datele verifică adresa de domeniu (7)

Verifică cu atenție, ca adresa site-ului să fie una corespunzătoare. Cu alte cuvinte, nu-ți recomand să-ți introduci datele de logare pe un site care este accesat sub domeniu de facebuk în loc de facebook. Da, îți recomand din nou să fii atent - atenție, atenție și încă o dată atenție.

 

Pur și simplu deloghează-te (8)

O chestie simplă însă care te va ajuta foarte mult. În cazul în care te deloghezi, programele de tip virus nu mai au acces la datele / setările critice ale conturilor tale. Din această cauză delogarea reprezintă o practică foarte utilă.

 

Instalează un antivirus (9)

Da, uneori faci vreo greșeală, pentru că e omenesc, și în acele situații prinde bine un ativirus bun care te va proteja, pur și simplu blocând programele nedorite.

În partea care urmează a articolului vei găsi o listă scurtă de antiviruși și alte programe sugerate.

 

Soluții gratuite dar eficiente pentru securitatea online

Pentru securitatea generală îți recomand folosirea următoarele soluții de securitate. Le-am prezentat pentru că implică o versiune gratuită destul de eficientă. Însă aceasta nu înseamnă că nu poți opta pentru versiunea Premium a soluțiilor date sau por și simplu pentru o altă soluție. Tu ești beneficiarul al securității și tu decizi ce este mai bine pentru tine.

 

Antivirus eficient

Vă recomandăm să instalați un program antivirus eficient, care vă va proteja de cele mai importante pericole din rețea. Mai jos am enumerat câteva soluții gratuite deci accesibile, dar fiecare din acestea includ și versiuni premium.

  • Bitdefender

  • Avast

  • Avira

 

Managerul gratuit de parole

Managerul de parole reprezintă un soft care vă va ajuta la 2 sarcini importante:

  1. Generarea unor parole extrem de sigure, cu tot felu de combinații ciudate pentru securizarea accesului la conturile de administrare a site-ului și a altor conturi.

  2. Păstrarea parolelor într-o formă criptată, deci sigură.

 

Mai jos am enumerat câteva soluții gratuite de administrare a parolelor:

  • KeePass.info

  • Bitwarden

  • DashLane

 

Firewall - un sistem de protecție online

Ideea acestui soft constă în faptul că controelază traficul de date de pe calculatorul tău înc adrul rețelei de Internet. Cu ajutorul acestui soft vei putea bloca activitatea multor programe de tip virus.

  • GlassWire

  • Zonealarm Firewall

  • Evorim Firewall

 

Concluzii

WebWave pune foarte mare preț pe securitate și consideră că aceasta este cheia pentru a avea utilizatori mulțumiți, alături de conținut bun, un scop precis și un design cât mai practic! Dacă ai nevoie de un site gratuit, dă click mai jos!

Autor: Patrunjel Eduard, Ivan Prozorovschi

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: