Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Site web pentru companie, de ce e important și cum îl faci

27 septembrie 2018

Data actualizării:

Numele și prenumele autorului:

În ziua de astăzi, a avea un website este un lucru absolut normal. Indiferent că este un magazin online, un jurnal de travel sau o pagină de prezentare a servicilor oferite de un freelancer, orice companie își poate crea un website.  Trăim într-o lume digitală și mai toate activitățile noastre sunt interconectate internetului. Avem telefoane inteligente pe care le butonăm în orice moment, așa că internet is the limit.

Site web pentru companie

Și totuși, mulți dintre micii antreprenori încă nu au o pagină web pentru afacerea lor. De ce se întâmplă asta? Evident, motivele sunt diferite de la o piață la alta, de la un domeniu la altul.

Bugetul, lipsa cunoștințelor tehnice sau a timpului de investit în crearea unui site, sunt de cele mai multe ori răspunsurile întreprinzătorilor la început de drum. În alte cazuri, necesitatea prezenței în mediul online printr-un website propriu sau prin social media creeaza confuzie – nu e suficient că am conturi pe Facebook si Twitter? De ce să mai am și un website?

 

Este sau nu este nevoie ca orice companie să aibă un website? Haideți să vedem!

Un website îți permite să decizi ce fel de imagine vrei sa aibă afacerea ta

Un website este o prezență oficială în mediul online, prin intermediul căruia tu îți faci brandingul, tu decizi ce fel de informații prezinți publicului și cum arată imaginea afacerii tale (îți creezi un logo, folosești ce culori si ce fonturi vrei tu, inserezi sau nu imagini reprezentative). Influența social media este tot mai mare, dar asta înseamnă că publicul are puterea de a-ți construi imaginea.

În plus, nu uita că dinamica în social media este foarte schimbătoare. Poate ieri era suficient să ai o pagină pe Facebook, dar azi foarte mulți folosesc Instagram. Maine cine știe ce altă platformă mai apare. Nu e așa ușor să ții pasul cu trendurile. Un website va fi mereu un punct fix către care publicul tău va veni să te caute.

 

Un website oferă încredere publicului tău

Cum spuneam și la început, internetul are un rol important în viața noastră. Avem nevoie să achiziționăm ceva si vrem păreri despre un produs sau vrem să știm de unde îl putem cumpăra, căutăm un meșter să ne facă o lucrare în casă sau poate idei de activități pentru timpul liber. Orice se rezolva cu un simplu research pe internet.

Un website, oricât de simplu ar fi, transmite clienților sau potențialilor clienți că îți adaptezi afacerea la nevoile publicului din ziua de azi. Consumatorii din ziua de astăzi se așteaptă ca firmele să aibă o prezență în mediul online, iar cei mai mulți caută direct website-ul unei companii. Daca nu ai un website, atunci aceștia se vor îndrepta către concurență.

 

Un website îți aduce mai ușor clienți noi

Prin intermediul emailului atașat website-ului, a formularelor de contact sau chat-ului poți să fii în contact cu publicul tău, fie că e vorba de clienți existenți sau potențiali clienți. Folosirea unui site în combinație cu alte instrumente, precum email marketing, te va ajuta să ajungi la clienți noi.

Un site bine optimizat apare în motoarele de căutare sau pe Google Maps. Deodată, mai multă lume va afla despre afacerea ta. Știai că 81% din consumatori fac un research online înainte de o achiziție?

 

Un website este ușor de întreținut și mai ieftin decât publicitatea tradițională

Platforme precum WeWave îți dau posibilitatea să creezi singur un website, pornind de la template-uri și idei de design predefinite. Atunci când ai nevoie să adaugi o pagină nouă, să incluzi o imagine sau să modifici culoarea și fontul totul se poate rezolva din câteva clickuri. Și iată că menținerea la zi a informațiilor despre afacerea este un proces simplu, dar și foarte rapid.

 

Suficiente argumente? Haideți să mai adaugăm unul, pe final. Un site web nu intră niciodată în vacanță. Asta înseamnă că publicul tău te va găsi oricând, iar tu poți continua să oferi servicii sau să vinzi indiferent de oră sau zi.

Florentina Raicu

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: