Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Cum menținem în viață un site web? [Actualizare  2019]

01 martie 2018
Strategie de branding inspirată de Emma Chamberlain

Crearea unui site web necesită foarte mult timp, dar satisfacția pe care o primești merită efortul depus. Poziția superioară în căutările Google, aspectul grafic impresionant, viteza mare de încărcare și ușurința navigării sunt rezultate impresionante. Mai mult, dacă site-ul web este bine realizată, atunci va contribui mult la creșterea vânzărilor companiei. Independent însă de efortul depus și rezultatele obținute, pentru a menține un site web în viață este nevoie de actualizări și modificări frecvente. Aceste actualizări și modificări sunt absolut necesare pentru ca rezultatul muncii noastre să nu piardă din valoare.

Menținerea, administrarea unei pagini web nu se reduce doar la generarea unui conținut nou pentru o poziționare superioară în cadrul rezultatelor căutărilor Google. Menținerea unui site se referă în primul rând la valoarea oferită utilizatorilor. Actualizările și modificările frecvente sporesc probabilitatea sesiunilor frecvente ale utilizatorilor, ceea ce reprezintă o ocazie pentru promovarea produselor și serviciilor noi și crearea unei imagini favorabile în ochii clienților potențiali.

Dacă conținutul, informația de pe site-ul nostru web este neactuală, utilizatorul poate avea impresia că ]ntreprinderea noastră, posibil, nu mai funcționează sau o duce greu, iar consecința acestei impresii va fi alegerea ofertei concurenților noștri.

Mai jos voi prezenta câteva modalități simple, care nu te vor costa mult, dar care te vor ajuta să menții valoarea website-ului realizat.

 

  1. Verifică link-urile și a formularele de pe site-ul web
  2. Actualitatea conținutului site-ului
  3. Search Engine Optimisation
  4. Abordează site-ul cu o privire proaspătă
  5. Urmărește tendințele din domeniu
  6. Concluzii

 

 

Verifică link-urile și a formularele de pe site-ul web

Cel mai simplu mod este ”trecerea” periodică prin toate link-urile de pe site pentru a ne asigura că totul - link-urile și formularele funcționează perfect. Verificarea link-urilor este necesară chiar și în cazul în care suntem siguri de resursele proprii. Referințele către surse de informații externe reprezintă un punct slab. Informația externă poate fi mutată, deteriorată sau chiar ștearsă.

Pentru verificarea linkurilor pe site-urile voastre recomandăm serviciul gratuit Online Broken Link Checker. Este suficient să introducem adresa site-ului nostru și peste câtva minute, vom obține o listă a adreselor link-urilor deteriorate și a subpaginilor pe care se află acestea.

Formularele sunt un alt element critic. Cu ajutorul lor are loc comunicarea cu vizitatorii. Dacă formularele sunt îndeplinite de către utilizatori, aceasta este un semn al interesului față de oferta noastră. Există mai multe cauze ale defecțiunilor formularelor: modificări ale codurilor, actualizarea versiunilor PHP pe serverele noastre, … Consecința acestor defecțiuni poate fi expedierea incorectă a mesajelor noastre, mesajele noastre pot deveni clasificate ca spam. Independent de cauze, formularele care nu funcționează corespunzător cauzează pierderea clienților reali. De acea verificarea funcționalității lor este critică. Site-ul nostru web va deveni un produs amator fără link-uri și formulare sigure.

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Actualitatea conținutului site-ului

Contentul învechit contribuie la crearea unei impresii nefavorabile despre site-ul nostru. În cazul unui business mic, lipsa actualizărilor este de înțeles. Situația însă arată cu totul altfel în cazul blogurilor, canalelor social media, site-urile cu actualități, … Pentru așa tipuri de site-uri, frecvența minimă pentru publicarea conținutului nou este o dată pe lună.  Conținutul publicat trebuie să fie actual, să se refere la oferta noastră curentă.

Actualizarea conținutului pe pagina noastră poate fi simplificată cu ajutorul unui sistem CMS (eng. Content Management System - sistem de administrare a conținutului). Datorită sistemului CMS site-ul web creat în WebWave poate fi administrat de o echipă întreagă. Cu ajutorul acestui sistem persoanele răspunzătoare de conținut vor avea libertatea de a edita tot contentul de pe site-ul web, dar nu vor avea posibilitatea de a implementa modificări ale proiectului: mutarea elementelor de site, ștergerea paginilor.

 

Search Engine Optimisation

Actualizarea conținutului de pe site reprezintă un semnal important pentru roboții motoarelor de căutare. Desigur, nu există garanții că publicarea frecventă a conținutului nou va îmbunătăți poziția noastră în cadrul rezultatelor căutărilor. Algoritmul de indexare a paginilor web este foarte complex și include o mulțime de factori, printre care: link-uri externe, numărul de cuvinte cheie, frecvența actualizărilor, ... Cert este că la fiece publicare sau actualizare a conținutului, Google recalculează poziția paginii noastre. În cazul conținutului, importantă este calitatea și nu cantitatea acestuia. În ziua de azi în rețea există foarte mult conținut. Deci Google are deja posibilitatea de a alege, atunci când afișează rezultatele căutărilor pentru utilizatorii săi. Nu vom putea obține performanțe SEO înalte cu ajutorul unui număr enorm de texte de calitate mică, umplute cu cuvinte cheie.

Desigur frecvența optimă a actualizării conținutului nu este o dată pe oră sau o dată pe zi. Câteva ori pe săptămână, este o frecvență suficientă pentru ca Google să perceapă site-ul web ca fiind des actualizat. Roboții Google permanent scanează site-urile web în căutarea paginilor cu conținut nou. Dacă actualizăm des informația obținem mai multe șanse să ajungem într-o poziție superioară în cadrul rezultatelor căutărilor.

Nu putem trece cu vederea viteza site-ului. Acesta este un aspect important care ține în primul rând de experiența utilizatorului dar din iulie 2018 a devenit și un factor SEO foarte important. (Citește acest articole pentru a afla mai multe despre această actualizare a algoritmului Google). Acest ultim eveniment din domeniul SEO a făcut ca viteza site-ului să fie un aspect important la care trebuie să lucrăm permanent. Echipa WebWave lucrează mult la optimizarea codului generat al site-urilor, pentru o viteză sporită a încărcării. Însă optimizarea vitezei site-ului nu depinde doar de codul site-uli. Vezi acest articol pentru a afla cum poți îmbunătăți viteza de încărcare a site-ului.

Abordează site-ul cu o privire proaspătă

 

Abordează site-ul cu o privire proaspătă

Când ultima dată ai trecut cu ochii prin site-ul tău? Când l-ai privit din perspectiva utilizatorului? UX (eng. User Experience - Experiența utilizatorului), actualitatea informației, răspunsul la toate întrebările vizitatorilor - acestea sunt aspectele la care este nevoie să atragem atenție. În această situație, este foarte important să fim sinceri cu noi înșine. Putem vizita și paginile concurenților, pentru a adopta idei noi.

 

Urmărește tendințele din domeniu

Nu este necesar să fim specialiști în domeniul web design sau grafică pentru a cunoaște care sunt actualele tendințe. Este suficient să citim câteva surse din domeniu și să apreciem dacă merită să implementăm soluțiile noi. Recomandăm să analizați cu atenție tendințele, întrucât nu toate tendințele sunt universale. Fiecare soluție are punctele sale forte și slabe. Diferite soluții au o eficiență diferită în cazuri diferite. Este nevoie să ținem cont de toate aceste aspecte înainte de a face o decizie asupra adoptării tendințelor actuale.

Vă încurajez să citiți articolele noastre care descrie Tendințele în proiectarea paginilor web și despre 5 tendințe web design învechite care trebuie evitate.

 

Concluzii

După cum vedeți, pagina noastră niciodată nu este un produs finisat. Totul, începând cu aspectul grafic, conținut, soluții tehnice, mai devreme sau mai târziu va deveni neactual, iar modificările sunt un lucru inevitabil. Important este să fim cu ochii pe tendințe și să avem grijă de actualitatea paginii noastre. Concurența nu doarme.

La final, aș dori să menționez că pe lângă acțiunile menționate mai sus, periodic sunt necesare schimbări mai radicale. Citește articolul ”Pagina Ta are nevoie de redesign?” pentru a afla mai multe.

 

În WebWave poți actualiza site-ul web în doar câteva click-uri. Creează-ți propriul tău site cu WebWave.


Paweł Krzywina - Web developer, jurnalist, specialist PR - autorPaweł Krzywina - Web developer, jurnalist, specialist PR.

5 ani experiență în crearea paginilor web, jurnalist de afaceri prin profesie. Iubitor al limbii poloneze, tehnologii noi, literaturii și sport.

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: