Cursuri online de creare site web

Testează programul nostru pentru creare site web și obține acces la cursul online gratuit. La înregistrare îți vom expedia un mesaj e-mail cu un click către înregistrare la cursul online. La acel curs vei afla cum poți crea un site web gratis, singur și fără cunoștințe de programare.

Testează gratuit

Anul 2019 va aduce foarte multe soluții noi odată adăugate pe site-ul tău îți pot aduce un plus de trafic. Sau și mai bine, gândește-te la toate acestea din faza de proiect, pentru că merită. Toate aceste trenduri vor apărea pe din ce în ce mai multe pagini, iar unele deja le-au implementat.

Ține minte că oamenii tind să revină pe site-urile care le-au plăcut din punct de vedere vizual. Cu toate acestea, nu este singurul motiv pentru care un utilizator va reveni pe pagina ta.

 

Cele mai importante tendințe în proiectarea site-urilor web

Printre tendințele enumerate mai jos veți găsi atât tendințe ca mobile frendly despre care ați mai auzit deja și care continuă să-și consolideze pozițiile în web design. La fel veți întâlni și tendințe vechi la care proiectanții de site-uri web se reîntorc. Deci observăm că în 2019 webdesignul face o reapreciere a diferitor direcții de dezvoltare balansând între simplitatea utilizării și atractivitatea site-ului. Mai jos am enumerat 9 cele mai importante tendințe:

  1. Design responsiv (flexibil)

  2. Suport pentru ecrane de tip retină

  3. Fonturi web personalizate

  4. Forme geometrice și design plat

  5. Parallax Scrooling

  6. Viteza de afișare

  7. Plan asimetric al paginii

  8. Microanimații și microinteracțiuni

  9. Minimalism

 

Design responsiv (flexibil)

Vremea website-urilor cu layout fix a cam apus. Computerele de tip desktop nu mai domină de ceva timp în experiența noastră de navigare datorită apariției tabletelor și a telefoanelor inteligente. În prezent, site-urile trebuie să fie flexibile la variațiile de dimensiuni – tendință, confirmată și susținută de Google. Soluția cea mai bună o reprezintă designul responsiv, care să permită schimbarea proporțiilor și a orientării, indiferent de dispozitivul de pe care este accesat site-ul tău.

Design responsiv (flexibil) - Tendințe în design-ul site-urilor web în 2019

Suport pentru ecrane de tip retină

Odată cu apariția noilor tablete iPad, precum și a celor de la Windows și Google, calitatea afișării s-a îmbunătățit rapid. De asemenea, atunci când vine vorba de rezoluție, am trecut print mai multe etape odată cu evoluția internetului și încă sunt folosite rezoluții diferite. O densitate de pixeli mai mare permite proiectanților să creeze site-uri care să impresioneze vizual, să utilizeze imagini uimitoare și să creeze tranziții uluitoare.

 

Fonturi web personalizate

Aproximativ o jumătate din designul unui site este reprezentat de text, foarte important este ca fonturile folosite să fie plăcute la vedere și ușor de descifrat de pe orice dispozitiv. O resursă indispensabilă de fonturi web gratis o reprezintă Google Fonts, însă puteți folosi și alte fonturi cumpărate.

Fonturi web personalizate - Tendințe în design-ul site-urilor web în 2019https://medium.com
 

Forme geometrice și design plat

Cu toții suntem atrași de formele frumoase a unui site, dar și de gustul cu care a fost făcut și ideea de bază a sa. De foarte multe ori, un simplu site poate să devină o operă de artă. Anul 2019 va fi, cu siguranță, unul care va îmbină formele geometrice elegante cu un design plat. Acestea două vor îmbunătăți lizibilitate a paginii. Culorile clare și diferite între obiecte sunt importante nu numai pe paginile cu acces ridicat, dar și pe dispozitivele mobile.

Forme geometrice și design plat - Tendințe în design-ul site-urilor web în 2019
https://www.brandaiddesignco.com/

 

Parallax Scrooling

Aceasta se referă la poziționarea fixă a imaginilor de fundal în anumite secțiuni permițând conținutului să fie derulat fără probleme. Efectul este unul impresionant și poate fi folosit cu eficiență. Vezi aici ce efecte poți obține cu Prallax în WebWave.

Filme în fundal. Videoclipurile de fundal pot provoca interes și încurajează utilizatorii să rămână pe site. Este recomandat ca într-un astfel de videoclip să arătați despre ce este site-ul, ce informații sau subiect conține. Este un mod foarte bun de a atrage vizitatorii și de a-i menține pe site. Dacă acest film va fi bine optimizat nu va provoca probleme pentru browserele web moderne.

Alătură-te celor 130 de mii de utilizatori, care creează site web gratis și fără cunoștințe de programare.

Programul pentru creare site-uri, WebWave, permite crearea paginilor web  în plină libertate. Poți începe procesul de creare site web de la o pagină curată sau folosește un șablon.

CREEAZĂ SITE-UL PROPRIU GRATUIT

 

Viteza de încărcare

Este o altă tendință puternică în designul site-urilor web în 2019. Știm cu toții ce înseamnă să stăm și să așteptăm ca o pagină să se încarce. Nimeni nu vrea să aștepte prea mult. Viteza scăzută de încărcare este unul dintre principalele motive pentru care utilizatorii nu se vor mai întoarce pe pagina ta. Iar pentru a avea o viteză mare de încărcare sunt soluții suficiente.

Accelerarea încărcării a paginii pornește de la optimizarea graficii prin reducerea dimensiunii și utilizarea unor formate bune, dar și printr-o selecție de plug-in-uri și alte extensii.

Pentru a alfa mai multe metode de îmbunătățire a vitezei de încărcare a site-ului citește acest articol.
Plan asimetric al paginii - Tendințe în design-ul site-urilor web în 2019
https://www.ampproject.org/

 

Plan asimetric al paginii

Această tendință folosește ceea ce place ochiului. Cu toate că aspectul paginii tale ar trebui să fie simetric, iar cel mai important conținut centrat, apariția elementelor care perturbă această simetrie atrage, cu siguranță, atenția.

Tocmai din acest punct de vedere, inserarea unor elemente care nu ar avea ce căuta, în mod normal, în acel loc vor atrage atenția utilizatorilor. Poate fi o imagine cu un obiect de cheie, în afara axei verticale a paginii. Totuși, este bine să nu se exagereze cu această tendință. Folosită o dată nu este rău, dar mai des poate deveni supărătoare.

 

Microanimații și microinteracțiuni

Un site web care încurajează utilizatorii să interacționeze sau care surprinde cu animații mici este unul cu adevărat grozav. Dar pentru aceste intervenții ar trebui să fie în adevăratul sens al cuvântului ”micro”. O animație mică, așezată strategic pentru a interacționa cu utilizatorul, este binevenită, atâta timp cât nu îl va împiedica să folosească site-ul.

Acestea pot fi folosite pentru a spune o poveste sau pentru a arăta ceva interesant sau pur si simplu pentru a activa utilizatorul. Această tendință poate include chiar și ferestre modale bine alese sau animații care rulează automat și care pot surprinde vizitatorii.

Microanimații și microinteracțiuni - Tendințe în design-ul site-urilor web în 2019
Sergey Valiukh 
 

Minimalism

A trecut de mult pragul de a fi o tendință și a ajuns o anumită normă în crearea site-urilor web. Chiar și așa, pentru mulți poate fi încă o noutate. Minimalismul în designul site-urilor web este o tendință destul de cunoscută. Mulțumită acestuia, site-urile web arată doar cele mai importante lucruri și sunt și de departe prietenoase cu utilizatorul, iar acestea pot încânta.

 

La urma urmei, ce se întâmplă în webdesign?

Cel mai important aspect al acestor tendințe minimaliste este că cel mai important conținut va atrage atenția, iar utilizatorul știe exact ce are de făcut.

Deci, cum vi se par aceste tendințele în designul web? Pentru noi sunt, cu siguranță, interesante și încurajatoare în ceea ce privește viitorul web design-ului. Acestea vor aduce o mulțime de varietăți și soluții care mai de care mai atractive. Și asta mai ales din punctul de vedere al utilizatorului. Tocmai din acest motiv merită să dați o șansă fiecărei tendințe enumerate mai sus și acestea vor face o treabă nemaipomenită pentru site-ul dumneavoastră.

Sau puteți încerca să vă creați site-ul în WebWave. Veți vedea cât de puțin timp durează să puneți pe picioare un web site complet.

Articole similare pe care trebuie să le citești:

Autor: Cristian Lenga

Tot ce trebuie șă știi despre cumpărarea unui domeniu
03/01/2019

Tendințe în design-ul site-urilor web în 2019

WebWave - program pentru creare site web

Începe acum

PANOUL WEBMASTER

LOGIN

Logo, WebWave - program pentru crearea site-urilor web

Creează Site-uri Web Uimitoare cu ajutorul platformei WebWave ! 
Începe cu o pagină curată sau alege un șablon deja optimizat pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile cerințe.

Panoul webmaster

Acest WebSite a fost creat în totalitate cu ajutorul Platformei WebWave (Program Gratuit pentru crearea Site-urilor Web).
Această pagină utilizează module Cookie. Află mai multe

CUNOAȘTE-NE MAI BINE ÎN REȚEA

ÎNCEPE ACUM

EN

PL

PROGRAM

wEBwAVE

Tutoriale

Prețuri

Pentru clienți