Cursuri online de creare site web

Testează programul nostru pentru creare site web și obține acces la cursul online gratuit. La înregistrare îți vom expedia un mesaj e-mail cu un click către înregistrare la cursul online. La acel curs vei afla cum poți crea un site web gratis, singur și fără cunoștințe de programare.

Testează gratuit

După un an 2019 plin de tendințe diverse în materie de web design, ne putem aștepta și de la anul 2020 să fie unul foarte interesant din acest punct de vedere. Concepte precum minimalism, șabloane extravagante sau animații combinate cu poze reale.

Dacă crearea site-ului tău web este încă o dorință care te macină și nu te poți bucura de aceste tendințe, WebWave îți stă la dispoziție. Folosește website builder-ul nostru pentru a scuti timp prețios și a îți crea site-ul web exact așa cum îți dorești. 

Să vedem care sunt aceste tendințe ce vor lua web design-ul pe sus în noul an:

  1. Navigare minimalistă

  2. Spațiile albe, plăcerea ochiului

  3. Combinarea pozelor cu ilustrațiile

  4. Umbre și elemente care levitează

  5. Concepte 3D din ce în ce mai imersive

  6. Modul întunecat - o tehnică din ce în ce mai prezentă

  7. Website builders vor crește și mai mult

Alătură-te celor 200 000 de utilizatori, care creează site web gratis și fără cunoștințe de programare.

Programul pentru creare site-uri, WebWave, permite crearea paginilor web  în plină libertate. Poți începe procesul de creare site web de la o pagină curată sau folosește un șablon.

CREEAZĂ SITE-UL PROPRIU GRATUIT

Navigare minimalistă

Minimalismul intră din ce în ce mai mult în agenda publică. Oamenii doresc să ducă o viață minimalistă, fără zeci de obiecte prin casă, haine sau electronice. Acest trend s-a transmis, din fericire, și în zona de web design.

Astfel, designer-ii se folosesc de acest minimalism și în crearea de site-uri web. În ce mod? Ei bine, ideea minimalismului e să ai cât mai puține elemente pe un website. Astfel, minimalismul se poate traduce prin următorii termeni: ”exact ce ai nevoie pentru o experiență plăcuta pe un site web!”.

Navigare minimalistă 1

https://www.foundrymakes.com/

Navigare minimalistă 2

https://brander.ua/en

 

Exemplele de mai sus sunt extrem de explicite. Culori simple, elemente supra-dimensionate și o navigare extrem de intuitivă. O experiență plăcută pentru orice utilizator!

 

Spațiile albe, plăcerea ochiului

O altă tendință ce va căpăta amploare în lumea design-ului în acest an va fi lăsarea unor spații albe mai mari. Dar de ce?

Ei bine, odată cu apariția minimalismului ca concept de design, era clar că site-urile web vor merge pe design-uri simple și ușor de navigat. Datorită acestui fapt, spațiile albe pe site-uri vor fi alegerea multor designeri în acest an.

Pe lângă asta, un alt factor poate fi considerat și ideea de cadrare a unor elemente importante ale website-ului. În cazul unor elemente grafice de notorietate, încadrarea acestora cu ajutorul unor spații albe va ajuta utilizatorul să se concentreze spre zona dorită de tine.

Spațiile albe, plăcerea ochiulu

https://www.portview.co.uk/

Spațiile albe, plăcerea ochiulu 2

https://minimalissimo.com/

 

După cum puteți vedea, atmosfera website-ului este una foarte aerisită, iar elementele principale sunt foarte ușor de observat de către utilizator! Credeți că veți folosi acest concept în 2020? 😄

 

Combinarea pozelor cu ilustrații

Conform 99designs elementele grafice precum ilustrații sau desene sunt din ce în ce mai în vogă, însă pozele nu au mai fost atât de folosite în 2019 precum în alți ani. 

Acest fapt este o mare greșeală, pe care mulți web designeri o recunosc și au speculat-o. Însă moda cu website-uri pline cu poze stock este de mult trecută.

Cea mai bună combinație pe care anul 2020 o poate aduce în materie de design este împreunarea conceptului aproape dispărut de poze pe website cu ilustrațiile și elementele grafice, care sunt deja o tendință în sine.

Cu cât mai repede speculați acest trend, cu atât mai bine pentru experiența utilizatorului dumneavoastră.

De asemenea, crearea unui site web este mult mai facilă în momentul în care nu pui doar ilustrații, care necesită timp sau bani. Pozele sunt, de multe ori, gratis, iar o poză stock aleasă bine poate avea același impact ca una originală. Să vedem câteva exemple! 

Website-ul Stoneware chiar e un exemplu ideal de combinare a celor două concepte. Tranziția este insesizabilă, dar totuși atât de frumos realizată.

Combinarea pozelor cu ilustrații

Creat de Zhenya Rynzhuk

 

Umbre și elemente care levitează

Ideea umbrelor în design-ul unui website există deja de ceva timp, dar combinația acestui concept cu elementele care levitează (floating elements) este una care, sincer, ne-a luat prin surprindere pe toți.

Această juxtapunere atât de creativă creează, pentru unele site-uri web, ideea de operă de artă. De asemenea, din punctul de vedere al experienței utilizatorului pe website-ul tău, elementele care levitează transmit ideea că sunt clickable sau de mare importanță. Astfel, utilizatorul tău se va concentra pe acestea, iar website-ul tău va arăta mult mai îngrijit.

Umbre și elemente care levitează

Creat de Mike, prin Creative Mints

Umbre și elemente care levitează 2

Creat de JPSDesign

 

Concepte 3D din ce în ce mai imersive

Ideea de tri-dimensional în web-design prinde din ce în ce mai mult contur, odată cu ușurința creării acestor elemente pentru designerii profesioniști și disponibilitatea acestor elemente pe piețe online pentru elemente grafice, precum Envato.

Însă conceptele 3D care imersează utilizatorul în website și în lumea conceptului acesta o să fie la mare căutare în 2020. Deși sunt mai greu de realizat, aceste elemente merită tot procesul.

Cum au fost ele implementate în unele website-uri? 

Ambele concepte sunt orientate spre o idee ludică, de joc, care poate captiva minte oricărei persoane!

Concepte 3D din ce în ce mai imersive

https://interview.ueno.co/

Concepte 3D animate

https://bruno-simon.com/

 

Modul întunecat - o tehnică din ce în ce mai prezentă

Modul întunecat (dark mode) a fost implementat, în ultimii ani, și de cele mai importante site-uri web sau aplicații din lume (Facebook, Facebook Messenger, Youtube, Instagram), în principal datorită beneficiilor pe care acest mod le are asupra ochilor. 

Lumina albastră difuzată de ecranul computerului poate cauza probleme pe termen lung asupra vederii. Astfel, folosirea acestui mod, când e posibil, este cel mai frumos cadou pe care puteți să-l faceți ochilor dumneavoastră

Un alt beneficiu al acestui tip de design web este faptul că ecranele OLED profită mult mai bine de astfel de moduri întunecate, deoarece consumă mai puțină baterie.

Pe lângă aceste beneficii, modul întunecat ajută la încadrarea elementelor în pagină și asigură că unele elemente sunt extrem de vizibile pentru utilizator.

Modul întunecat - o tehnică din ce în ce mai prezentă

Creat de kukuhaldy

Modul întunecat - o tehnică din ce în ce mai prezentă

Creat de akorn.creative

 

Website builders vor crește și mai mult

Aceste tipuri de aplicații, precum WebWave cresc din ce în ce mai mult în căutările persoanelor ce doresc să își creeze un site web. De ce? Acesta este ușor de folosit, nu ai nevoie de cunoștințe de programare pentru a crea un site web frumos și funcțional, poți optimiza un site web din punct de vedere al optimizării motoarelor de căutare și te poți folosi de șabloane prestabilite, ca să nu îți complici viața.

WebWave creare site web

Tocmai am enumerat task-uri pe care, dacă o persoană le-ar face de la 0 din cod și programare, ar dura luni bune, poate chiar un an. Așa, ai un website funcțional extrem de rapid! 

Dacă nu ești încă convins legat de Webwave, de ce nu te convingi cu ochii tăi? 🧐

Articole similare pe care trebuie să le citești:

Autor: Patrunjel Eduard

Scrolling sau paginare – impactul asupra UX, optimizării SEO și a vitezei de încărcare a site-ului?
20/01/2020

Ce trenduri ne rezervă web-design-ul în 2020?

WebWave - program pentru creare site web

Începe acum

PANOUL WEBMASTER

LOGIN

Logo, WebWave - program pentru crearea site-urilor web

Creează Site-uri Web Uimitoare cu ajutorul platformei WebWave ! 
Începe cu o pagină curată sau alege un șablon deja optimizat pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile cerințe.

Panoul webmaster

Acest WebSite a fost creat în totalitate cu ajutorul Platformei WebWave (Program Gratuit pentru crearea Site-urilor Web).
Această pagină utilizează module Cookie. Află mai multe

CUNOAȘTE-NE MAI BINE ÎN REȚEA

ÎNCEPE ACUM

EN

PL

PROGRAM

wEBwAVE

Tutoriale

Prețuri

Pentru clienți