Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Diferența de bază între WebWave și WordPress

22 februarie 2022
Ce este Chat GPT și cum funcționează acest AI?

 

De-a lungul timpului, tehnologia a evoluat atât de mult încât am ajuns într-un punct care ne permite tuturor să ne creăm un site web simplu, rapid și cu fără prea mult efort. Te-ai întrebat vreodată care ar fi cel mai potrivit program de creare site pentru tine, care să-ți poată oferi aceste funcționalități? WebWave vs WordPress - care din cele 2 platforme este potrivit pentru afacerea ta?

WebWave este un website builder construit cu atenție și grijă pentru nevoile tale. Intră astăzi pe site-ul nostru și descoperă toate funcționalitățile pregătite pentru tine!

Am ales să comparăm WordPress cu propria noastră platformă deoarece știm cu toții faptul că WordPress este una din cele mai cunoscute platforme de creare a site-urilor web. Astfel, în articolul de azi vom discuta despre cele două platforme, care sunt diferențele principale dintre acestea și vom trage, la final, anumite concluzii pe baza analizei noastre.

Conținutul articolului:

(Fă click pe link pentru a ajunge la partea corespunzătoare a articolului)

  1. Ce este WordPress?

  2. Ce este WebWave?

  3. Care este diferența între wordpress.org și wordpress.com?

  4. Care este structura unui site creat în WordPress?

  5. Care este structura unui site creat în WebWave?

  6. Concluzii

 

Ce este WordPress?

WordPress este, după cum am spus, una dintre cele mai cunoscute platforme de creare a site-urilor web din lume la ora actuală. Acest lucru a fost posibil datorită modului în care platforma a fost creată și a anilor pe care această platformă îi are în spate.

WordPress funcționează pe un principiu open-source - codul de bază este disponibil oricui dorește să-și creeze un site web și cunoaște principiile limbajelor de programare disponibile. Pe baza acelui cod sursă al platformei îți poți însă crea, în mare parte, doar un blog.

WordPress, când a fost inventat, a avut ca scop crearea blog-urilor. Din acest motiv a avut și ascensiunea pe care a avut-o 𑁋 platforma a apărut în momentul în care foarte multă lume voia să aibă un blog.

În același timp, persoane cu mai multe cunoștințe în codare și-au dat seama că pot să facă o afacere dintr-un produs care, la bază, este gratis. Astfel au apărut template-urile și plugin-urile cu plată. În ziua de azi, un site web creat în WordPress nu poate fi performant fără acestea, deoarece CMS-ul WordPress, la bază, este încă o platformă de creare a blog-urilor. 

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Care este diferența între wordpress.org și wordpress.com?

WordPress.org vs WordPress.com - care e diferența dintre cele două platforme - și știai măcar că sunt 2 platforme total diferite? Da, sunt 2 platforme diferite, iar diferența principală este costul. Mai exact:

  • WordPress.org este un site de unde poți descărca programul WordPress pe care îl poți urca pe orice server prin FTP. Însăși descărcarea și folosirea programului sunt gratuite. Plătești doar pentru hosting, domeniu, administrarea site-ului. După cum am descris mai sus. 

  • WordPress.com reprezintă un site al unei companii de hosting cu pachete de servicii de hosting similare celor oferite de alte companii, iar costurile sunt foarte, foarte mari. În schimb, primești o platformă mai simplu de folosit decât WordPress.org (adică ce ai primi și dacă ai folosit WebWave) în schimbul unei sume mari de bani.

 

Ce este WebWave?

WebWave este un website builder creat de o echipă de oameni care au analizat atent piața și și-au dat seama că este nevoie de mai multă simplitate pentru a crea un site web. Nu toată lumea știe cod și nu toată lumea trebuie să învețe, însă din ce în ce mai multe persoane au nevoie de un site web.

WebWave are în spate un What You See is What You Get (WYSIWYG) editor, adică exact ceea ce editezi tu va fi reflectat și în site-ul tău web. Cu această funcționalitate, știi din start modul în care va arăta site-ul tău la publicare, în funcție de ce schimbări faci. 

De asemenea, WebWave vine la pachet cu un set de template-uri construite special pentru modul în care builder-ul nostru funcționează. De asemenea, atunci când colaborezi cu WebWave, nu trebuie să te preocupi cu hosting-ul site-ului tău web - planul Premium oferit de noi îți oferă găzduire web de calitate și mult mai multe șanse de succes ale site-ului tău.

Dacă vrei să citești mai multe despre funcțiile oferite de WebWave, poți apăsa click aici!

 

Care este structura unui site creat în WordPress?

Structura unui site creat în WordPress este, la primă vedere, destul de simplă, însă dacă te uiți puțin în spatele site-ului tău, există șansa să-ți dai seama că structura este foarte complicată.

În primul rând, site-ul tău WordPress are nevoie de o bază de date și de un server cu care să comunice constant. Pentru acel server va trebui să plătești unei firme de găzduire web o sumă de bani lunar, iar serviciile de acest tip costă în general o sumă consistentă, mai ales dacă ai mult trafic lunar pe site.

Apoi, ca să începi crearea site-ului tău web, ai nevoie de un template găsit pe platforma WordPress. Acolo poți găsi foarte multe template-uri, dar nu ai certitudinea ca se vor potrivi cu site-ul tău web.

După ce ți-ai găsit și template, trebuie să optezi pentru mai multe plugin-uri dacă vrei ca site-ul tău să fie funcțional și să te ajute să atingi toate obiectivele propuse. Pe WordPress găsești un plugin pentru aproape orice, însă trebuie să fii atent…

Există șansa foarte mare ca odată ce dai peste aceste plugin-uri, să vrei să instalezi cât mai multe. Din păcate, instalarea unui număr mare de plugin-uri vine la pachet cu un site web mai încet, care nu poate să țină pasul cu restul site-urilor web. De asemenea, un număr mare de plugin-uri presupune și riscuri mari de securitate, deoarece fiecare plugin poate fi infectat la un moment dat cu diferiți viruși care o să-ți afecteze prezența digitală.

Ca rezultat avem un site compus din Server+WordPress+Template+Plugin. Aceste componente provin de la furnizori diferiți și problemele de compatibilitate nu reprezintă o raritate. Din această cauză administrarea site-urilor create în WordPress este de multe ori costisitoare.

Administrarea unui site web creat cu ajutorul WebWave este foarte simplă

Care este structura unui site creat în WebWave?

Un site creat în WebWave are o structură mult mai simplu. Dacă ții cont că totul este realizat de tine în interiorul platformei noastre și nu ai nevoie de nimic adițional, o să-ți dai seama că e mult mai simplu să faci un site web. 95% din componente (server, template, platformă, plugin-uri) sunt oferite de același furnizor. Excepție (acele 5%) o fac doar anumite plugin-uri plugin-uri - o să instalezi doar module externe, precum Google Analytics sau Facebook Pixel, care-ți vor îmbunătăți capacitățile de dezvoltare a site-ului web și a marketing-ului tău.

Ca rezultat site-ul creat în WebWave este mult mai stabil, și este mult mai simplu de administrat. Da anumite persoane care cunosc programare și le place programarea pot simți o anumită iritare pentru că nu au acces la codul sursă, pentru că site-ul este prea “ermetic” însă această iritare nu poate fi comparată cu administrarea site-ului care în cazul unui site creat în WebWave este foarte simplă: creezi site-ul în baza unui template fără să plătești în avans pentru hosting, îl publici un singur click (fără configurarea serverelor și fără urcarea prin FTP), iar site-ul publicat va arăta exact așa cum l-ai creat în editor - foarte simplu.

 

Concluzii

Administrarea unui site web creat cu ajutorul WebWave este mult mai simplă decât administrarea unui site creat în WordPress.org și mult mai profitabilă decât crearea unui site cu ajutorul WordPress.com. Dacă ai nevoie de un site simplu, rapid și care să fie disponibil cât mai repede clienților tăi, ai găsit deja soluția aici! Apasă mai jos și du-te să vezi tot ce-ți poate oferi WebWave!

Autor: Patrunjel Eduard

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: