Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

7 factori importanți pentru motivarea angajaților

25 octombrie 2023
Ce este Chat GPT și cum funcționează acest AI?

Toată lumea are o zi proastă. Problema apare atunci când una sau câteva zile se transformă în săptămâni sau chiar luni. Probabil cunoașteți sentimentul acela când vreți să faceți ceva, dar nu sunteți motivat să începeți. Este un pic ca o minge și un lanț invizibil pe care, dintr-un motiv oarecare, nu-l poți dezlega. Sau vreți să vă motivați angajații să muncească? Află ce poți face pentru a fi mai eficient!

Ce este motivarea? Cum vă motivați la locul de muncă și cum începeți? Iată 7 strategii de motivare a angajaților care vor ajuta atât angajatul, cât și angajatorul!

 

1. Motivația de a lucra dimineața 

Știm că nu este atât de ușor, dar există câteva modalități care te pot ajuta să faci acest lucru. Acestea te vor ajuta să începi ziua în mod pozitiv și îți vor permite să te motivezi mai ușor la locul de muncă. 

 

Când te trezești, fă-ți imediat patul

Imediat ce te trezești, fă-ți patul. Ce va face acest lucru? Va fi prima activitate productivă pe care o veți face și, de asemenea, vă va direcționa mintea spre muncă! Aparent simplu - și funcționează. Această metodă introduce stabilitate și obiceiuri sănătoase încă de dimineață.

 

Pentru cel puțin prima jumătate de oră - stați departe de telefon

După o noapte întreagă de somn, probabil că vrei să știi cât mai repede ce s-a întâmplat pe Facebook, cine a adăugat o nouă fotografie pe Instagram, dacă ai primit un răspuns la un e-mail important sau dacă a mai avut loc un dezastru care a făcut vâlvă la știri. Opriți-vă!

Nu trebuie să te bombardezi cu atât de multe informații la prima oră a dimineții și nu neapărat informații pozitive. Pregătește-te pentru o zi bună, prepară-ți niște ierburi, un ceai sau bea-ți cafeaua preferată în liniște și pace sau, cel puțin, nu te uita la telefon până când nu te-ai trezit cum trebuie. O pauză de la rețelele de socializare se poate dovedi a fi un mare motivator.

 

Mănâncă un mic dejun sănătos și consistent

Prima masă a zilei, este extrem de importantă și îți va afecta nivelul de satisfacție. Asigură-te că este sănătoasă. Acest lucru vă va da energie pentru întreaga zi și vă va face să vă simțiți mai bine. Dieta face minuni, nu doar cu aspectul exterior, ci și cu ceea ce se întâmplă în interiorul capetelor noastre.

Știați că ciocolata neagră, bananele, nucile, avocado sau peștele gras, printre altele, au un efect pozitiv asupra dispoziției dumneavoastră? Astfel, vă va fi mai ușor să vă motivați la muncă.

De asemenea, este important să nu vă grăbiți atunci când luați masa. Treziți-vă devreme și luați micul dejun fără să vă grăbiți. Începeți-vă ziua într-un ritm relaxat.

 

Uitați-vă la ceva care să merite cu micul dejun

Dirijați-vă mintea în mod corespunzător încă de dimineață. Poate doriți să urmăriți un fragment dintr-o prelegere motivațională sau un tutorial interesant de pe YouTube din care să învățați ceva nou?

Există o mulțime de conținut interesant și motivant online. Un exemplu? Dacă nu știți deja, nu uitați să consultați prelegerile TEDx. Alegerea subiectelor este destul de mare, așa că veți găsi cu siguranță ceva care să vă propulseze mai departe.

 

2. Un factor de motivare de neînlocuit - un obiectiv clar

Fă-ți clar ce vrei să realizezi și ce urmărești. Ce așteptați de la viața personală și profesională? Unde vă vedeți peste 10 ani? Într-un Mercedes mare și alb, într-o vilă mare cu piscină sau poate pe una dintre insulele tropicale? 

Pentru a realiza ceva, este nevoie de acțiune. Nimeni nu a reușit încă să reușească stând întins pe canapea. Pasivitatea poate ucide creativitatea. Gândește-te la ce poți face pentru a fi acolo unde te vezi peste câțiva ani sau cam așa ceva. Ați visat la propria afacere? O schimbare a locului de muncă? O promovare sau o primă? Sau ți-ar plăcea să fii un cântăreț celebru? Să publicați o carte? Să vă deschideți propriul atelier? Acesta este momentul să începeți să vă hrăniți dezvoltarea personală!

Dacă vă cunoașteți deja obiectivul, scrieți în bullet points tot ceea ce trebuie să faceți pentru a-l atinge. De ce instrumente aveți nevoie pentru a face acest lucru mai eficient? Poate că trebuie să investiți mai întâi în echipamentul necesar sau să obțineți fondurile necesare pentru aceasta? 

Decideți ce vă doriți și credeți că îl puteți atinge. Ceea ce este important- începeți cu sarcini simple. Faceți pași mici spre obiectivul dumneavoastră. Nu vă bombardați cu muncă. În caz contrar, vă veți descuraja rapid și totul va fi în zadar. Și nu uitați că "Roma nu a fost construită într-o zi". - totul necesită timp. 

 

3. Faceți ceea ce vă place și veți găsi satisfacție la locul de muncă

Dacă visul tău nu a fost niciodată să devii medic, ci să îți publici cartea, nu vei putea niciodată să te motivezi cu aceeași implicare ca și cum ai vrea să devii scriitor. Așadar, cum te motivezi? Faceți ceea ce vă place. Altfel, va trebui să mergi zilnic la un loc de muncă care nu-ți place, iar asta nu va avea un impact pozitiv asupra satisfacției tale de viață și a stimei de sine.

Este foarte important în viață să te dezvolți și să devii din ce în ce mai bun. Acest lucru te va face să te simți semnificativ, iar acțiunile tale te vor face fericit. Atunci motivația ta va crește automat. Nu vă irosiți timpul și viața pe lucruri care nu sunt importante pentru dumneavoastră. La urma urmei, nu ai decât una singură, așa că merită să o apreciezi!

 

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

 

4. Amintiți-vă întotdeauna ce vă motivează să lucrați 

Când ai o zi proastă, când îți pierzi orice motivație sau nu mai vezi rostul a ceea ce faci, gândește-te la motivul pentru care ai făcut-o. De ce ai decis să urmărești acest obiectiv anume și ce te-a determinat? Vă amintiți ce ați vrut să realizați? Este linia de sosire chiar atât de departe? 

Este normal să vă simțiți uneori reticenți. Prin urmare, reamintiți-vă de toate obiectivele pe care vi le-ați stabilit și de etapele pe care trebuie să le parcurgeți pentru a ajunge acolo unde vă doriți. Nu vă lăsați doborât de pe drumul cel bun. Vizualizați. Închideți ochii și imaginați-vă peste câțiva ani, când v-ați atins deja obiectivul. Cum vă simțiți? Sunteți fericit și împlinit? Cei dragi sunt mândri de dumneavoastră? Sau visul tău este acel Mercedes alb? Imaginează-ți că ai mâinile pe volan, conducând pe autostradă, cu melodia ta preferată pe fundal. Nu-i așa că e grozav?

În cartea sa "Secretul", John Assaraf, vorbitor internațional, antreprenor și expert în dezvoltarea afacerilor, povestește cum și-a creat propriul tablou de vis. Pe acesta a fixat imagini cu lucrurile pe care dorea să le atragă pentru el în viitor. A plasat-o în biroul său. În fiecare zi vizualiza și se punea într-o stare în care se simțea ca și cum le-ar fi deținut deja. În cinci ani s-a mutat în California, unde și-a cumpărat o casă nouă. După un timp, a dat întâmplător peste vechea sa planșă. Ce s-a dovedit a fi? Casa pe care tocmai o cumpărase arăta identic cu cea din fotografia pe care o postase cu câțiva ani în urmă.

 

 

5. Recompensează-te și găsește-ți timp să te relaxezi 

Fii amabil cu tine însuți și transformă chiar și cel mai mic lucru într-un succes. Amintiți-vă că fiecare pas înainte vă aduce mai aproape de obiectivul dumneavoastră. De aceea, merită să sărbătoriți. Poate o cină bună la restaurantul tău preferat? Un pahar de vin? Sau poate mergeți la cinema?

Chiar dacă totul decurge conform planului, nu uitați să vă luați și un moment pentru a vă trage sufletul. Nu vă suprasolicitați. Obosit și lipsit de somn, nu veți fi la fel de productiv. Planificați o vacanță, mergeți într-un loc care să vă liniștească și să vă calmeze. Călătoriile te ajută să îți împrospătezi mintea, astfel încât să privești lucrurile dintr-un alt unghi. Inspiră-te, observă alte culturi și vizitează locuri noi. Poate că acest lucru vă va da o nouă idee minunată? Departe de muncă, la un moment dat veți simți absența acesteia. Acest lucru vă va face să vă întoarceți la activitățile dvs. cu o energie reînnoită, ceea ce vă va motiva și mai mult.

Zilnic, petreceți timp cu persoanele care vă plac și care sunt importante pentru dumneavoastră. Găsiți timp pentru a vă întâlni sau invitați-i la cină. Înconjurați-vă de oameni pozitivi care, ca și dumneavoastră, au obiective și muncesc din greu pentru ele. Un prieten lipsit de ambiție sau petrecăreț vă poate scoate din ritm.

 

6. Păstrați-vă în formă atât fizic, cât și mental. 

Cu cât faceți mai multă mișcare, cu atât mai bine. Astfel, vă va fi mult mai ușor să vă ridicați din pat sau să vă motivați să munciți și să vă îndepliniți îndatoririle. Vei simți energia interioară de a acționa și de a elibera spiritul de luptător din tine, productivitatea este cheia!

Poate că ați dori să începeți să alergați sau să mergeți la piscină? Sau poate ați dori să mergeți cu bicicleta la birou în loc să mergeți cu mașina? Dacă asta este prea mult pentru dumneavoastră - ieșiți la o plimbare. Folosiți scările în loc de lift. Faceți niște ghemuiri. Efectele, le veți simți aproape imediat. 

Să știți că forma mentală este la fel de importantă ca și cea fizică. Nu uitați să aveți grijă de nevoile dumneavoastră. Vreți să ieșiți la o petrecere? Să te uiți la un film mișto? Să mănânci ceva dulce? Fă-o! Și nu-ți purta pică! 

Vorbește despre sentimentele tale. Treci printr-o perioadă dificilă? Vorbește cu cineva în care ai încredere. Nu vă înăbușiți emoțiile. Înmagazinarea lor nu va fi bună pentru tine. Începeți să vă respectați și să vă apreciați pentru ceea ce faceți. Nu uitați: sănătatea mentală este cheia succesului!

 

7. Nu renunțați niciodată 

Nu trebuie să renunțați niciodată, niciodată! Cu siguranță vor exista mai multe obstacole în calea ta și este de datoria ta să le îndepărtezi.

Nu uitați că fiecare eșec vă învață ceva. Nu o luați în mod greșit. "Nu face greșeli decât cel care nu face nimic". - rezonează în prezent, chiar dacă Bonaparte a menționat-o cu o bună bucată de timp în urmă. Chiar și atunci când e foarte rău, e ceva temporar.

Viața este o undă sinusoidală care nu urcă tot timpul. Trebuie să fii pregătit pentru orice adversitate - ele vor veni din când în când, dar nu trebuie să-ți afecteze motivația. Un vis abandonat este cel mai rău lucru pe care ți-l poți face ție însuți. Eșecul doare, dar ai puterea de a face față. 

 


 

 "Timpul tău este limitat, așa că nu-l irosi pentru a fi cineva care nu ești." - Steve Jobs

 


 

Nu aștepta și începe să acționezi acum. Motivația este cheia! 

Ce ar putea fi mai bun decât să deții propria afacere la care ai visat atât de mult, să deschizi un restaurant, să devii un mare fotograf sau să-ți lansezi propriul album? 

Tocmai ai învățat cei 7 pași simpli către succes, așa că știi cum să te motivezi și să începi chiar astăzi! 

Creează-ți propria poveste și împărtășește despre ea pe propriul blog! Sau poate că după ce ai citit acest articol te-ai decis să îți înființezi propria companie sau afacere? Începeți cu elementele de bază - adică prin crearea propriului dvs. site web. Te vei motiva și mai mult atunci când, vei crește performanța și valoarea companiei tale în ochii clienților tăi! Sunteți gata? Atunci treceți la treabă! 

 

Motivația la locul de muncă - de ce ar trebui un angajator să-și motiveze angajații? 

Motivația angajaților este extrem de importantă în orice mediu de lucru. Nu se poate nega faptul că piața muncii se luptă din ce în ce mai mult pentru a se asigura că angajatorii nu îi tratează pe angajați ca pe niște subordonați. Hărțuirea în rândul angajaților este puternic criticată și este adesea legată de demisie. Așadar, dacă doriți să influențați motivatia corectă a echipei dumneavoastră, vă voi prezenta ce factori influențează o performanță mai bună:

  • recompense, bonusuri
  • oportunități de a se dezvolta și de a învăța noi abilități,
  • laude și recunoaștere, tuturor le place să fie apreciați,
  • program flexibil

 

Dacă nu știți dacă angajații sunt mulțumiți de condițiile lor de muncă, merită să efectuați sondaje detaliate în mod regulat. Nu uitați că o investiție în dezvoltarea angajaților, este o investiție în companie.

 

Asigurați-vă că citiți aceste articole:

 

Autor: Dragos Suciu

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: