Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Cum poți accelera viteza site-ului tău web?

16 noiembrie 2021
Ce este și cum creezi un landing page?

Viteza site-ului tău web este crucială atunci când discutăm despre experiența utilizatorilor. Google consideră că viteza site-ului tău este unul din elementele cruciale pentru UX-ul site-ului tău. Astfel, acesta îți va recomanda site-ul web doar dacă viteza acestuia este cât mai optimă. Dacă, totuși, site-ul tău nu este destul de rapid pe cât Google sau utilizatorii tăi își doresc, există opțiuni pentru accelerare a acestuia. 

Creează-ți astăzi propriul site web cu ajutorul constructorului de site-uri WebWave. Folosește-te de șabloanele create de specialiștii noștri pentru a oferi afacerii tale site-ul web pe care-l merită!

În articolul de astăzi vom discuta despre modul în care site-ul tău poate să-și mărească viteza, pentru a satisface atât cerințele clienților tăi, cât și ale motoarelor de căutare. Până la urmă, relația ta cu motoarele de căutare trebuie să fie una cât mai bună, altfel utilizatorii te vor găsi foarte greu. Dacă ești cititor recurent al blogului nostru, probabil ai mai observat aceste sfaturi și la alte articole. De ce?

Pentru că acest tip de sfaturi sunt universale. Discuțiile despre tehnicități nu-și au sensul, deoarece ceea ce îți va mări viteza site-ului astăzi din punct de vedere tehnic poate fi considerat nul peste jumătate de an. Practicile sănătoase sunt cele mai importante, nu soluțiile rapide!

Conținutul articolului:

(Fă click pe link pentru a ajunge la partea corespunzătoare a articolului)

  1. Verifică elementele ascunse ale site-ului tău web

  2. Spune-mi ce integrări ai ca să-ți spun de ce îți merge greu site-ul

  3. Conținutul e rege, dar nu trebuie să fie prea exagerat

  4. Creează un site simplu - asta îți va aduce doar câștiguri

  5. Optimizează imaginile pentru site-ul tău

 

Verifică elementele ascunse ale site-ului tău web

În vremea în care Google nu era încă atât de avansat, oamenii ce creau site-uri web introduceau anumite elemente ascunse pe site-urile web, precum cuvinte cheie sau expresii, pentru a se asigura că ajung cât mai sus în rankurile Google. Acest lucru se mai practică și în ziua de azi, însă pe atunci chiar avea succes. Acum, Google și programatorii săi consideră aceste elemente ascunse probleme extrem de mari și, dacă le depistează, sau mai bine spus, când le depistează, site-ul tău o să aibă probleme.

Astfel, verifică atent dacă există astfel de elemente pe site-ul tău web. Dacă da, ar fi bine să le ștergi. Ai investit timp și bani în site-ul tău, ar fi păcat să îl pierzi doar din cauza unor elemente ascunse.

Dacă, totuși, nu știai de prezența acestora, ai putea să verifici. Poate că ele există deși tu nu știi de ele, însă Google nu va accepta aceste explicații din partea ta. Așa că asigură-te că le elimini cât mai repede.

Google consideră elementele ascunse probleme extrem de mari și, când le depistează, site-ul tău o să aibă probleme

Spune-mi ce integrări ai ca să-ți spun de ce îți merge greu site-ul

Integrările sunt folositoare. Ai nevoie de analitice pentru site-ul tău. Ai nevoie de anumite integrări pentru marketing. Totuși, ai grijă câte folosești pe site-ul tău. Acestea îngreunează site-ul, iar un număr mare s-ar putea să te conducă spre un site extrem de încet.

Integrările sunt o parte cheie a oricărui site web, dar asta nu înseamnă că trebuie să exagerezi cu ele. Un număr limitat de integrări face ca site-ul tău să meargă mult mai repede și transformă experiența utilizatorului din ceva complicat într-o experiență simplă și rapidă.

Dă click mai jos și fă cunoștință cu toate funcționalitățile create special pentru tine.

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Conținutul e rege, dar nu trebuie să fie prea exagerat

Toate articolele de pe blogul nostru promovează importanța conținutului. Credem cu tărie că singurul mod prin care site-ul tău poate fi diferit de alte site-uri web în adevăratul sens al cuvântului este crearea unui conținut unic, prin care utilizatorii să înțeleagă scopul clar al site-ului, să fie informați și să știe, în orice moment, ce acțiune ar trebui sa facă pentru a-și rezolva problema.

Totuși, atunci când scrii conținutul site-ului tău, nu exagera. Nu pune tot ce ai de spus pe o singură pagină. Nu folosi toate pozele pe landing page. Folosește cu cap fiecare spațiu pe care un site web ți-l oferă. Dacă umpli prima pagină cu conținut, aceasta se va încărca greu și va face ca experiența utilizatorilor tăi să fie una neplăcută!

Creează mai multe subpagini / articole și structurează conținutul. Adaugă un meniu pentru a-i permite utilizatorului să navigheze ușor pe site.

Află aici mai multe despre proiectarea navigării pe site.

 

Creează un site simplu - asta îți va aduce doar câștiguri

Site-urile simple au doar de câștigat. Ele se mișcă rapid, sunt ușor de folosit de toată lumea și sunt preferate de Google.

Dacă nu ți-ai creat încă site-ul, asigură-te că acesta va fi unul simplu. Folosește poze clare, conținut concis și simplu, anumite acțiuni simple pe site iar acesta va fi tare plăcut de utilizatorii tăi! 

Nu fugi de simplitate, deoarece o să ai doar de câștigat!

 

Optimizează imaginile pentru site-ul tău

Ultimul punct este unul mai tehnic, însă este totuși unul care se va aplica tot timpul. Optimizarea imaginilor este crucială dacă vrei să ai un site web rapid. Imaginile ocupă, în general, o mare parte din spațiul site-ului tău. Dacă acestea nu sunt optimizate, calitatea lor va fi una superioară, însă site-ul tău va avea foarte mult de suferit.

Totuși, există modalități să optimizezi corect imaginile, fără că site-ul tău să aibă de suferit. Am scris aici un articol despre cum poți optimiza imaginile pentru a asigura viteza site-ului tău!

Acum ai toate datele necesare pentru a accelera viteza site-ului tău web! Ține cont de sfaturile noastre și asigură-te că le pui în aplicare, pentru un site rapid!

 

Intră astăzi pe WebWave și creează-ți propriul site web, simplu și rapid. Doar așa poți să fii prezent, cu adevărat, în mediul digital!

Autor: Patrunjel Eduard

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: